БОЙКО БОРИСОВ УДАРИ ТЕСЛАТА НА БРЕМЕННИТЕ!

• 1 913
  • 19
  •   1
Отговори
  • Пловдив
"Бойко Борисов удари теслата на бременните! От 9 на 12 и на 18 месеца се увеличава периодът, върху който се изчисляват обезщетенията - съответно за безработица и за бременност и раждане.
Със 114 гласа "за" проектобюджетът за Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2011 г., внесен от правителството на ГЕРБ, беше приет на първо четене от мнозинството в Народното събрание."

Е, това е безобразие! Никаква срама няма този мръсник!

# 1
  • София
Браво на ББ за решението!
Изненада ме приятно, въпреки че не го понасям.
П.П. Броят теми по въпроса гони бройката серии на някой латоносериал!

# 2
Ох, пу-пу-пу! 
Помислих, че е тръгнал по улиците да трепе бременни с тесла!  Crazy

# 3
  • Пловдив
и кое му е бравото, че се не сещам??? Голяма простотия!

# 4
Имам само една позната, която не почна да се осигурява на по- висока сума, след като забременя. Останалите след като родят отново ще бъдат съгласни на толкова, на колкото е решил да ги осигурява работодателя.
Виновни за това решение сме си самите ние, че винаги и всячески се опитваме да намерим вратичките на система, да ги използваме, а държавата да прецакаме.

По- скоро тема за размисъл е, дали това е правилното решение или яки глоби за тези, които бъдат хванати. Хващането обаче е трудно и ще доведе до ревовете, до които доведоха глобите за тези, които са дали децата на ДГ, а продължават да вземат майчинство. Така, че аз съм съгласна с това решение.
Да, то ощетява младите майки без трудов стаж, но е факт, че не Бойко удари теслата на бъдещите бременни, а голямата част от настоящите и билите бременни последните 2 години, удариха теслата на бъдещите бременни.

# 5
  • Западен парк
Е защо да е простотия? Който си плаща осигуровките в истинския размер - ще си вземе полагаемите пари. А който скатава вноски, не мисля че заслужава толериране. Хайде стига вече шашми на дребно - пък и сърдити, обидени, ощетени били...

# 6
Добро решение .
Сега да намерят цаката и на "самотните " майки .
мама Мишка тя тази шашма не е много на дребно .

# 7
  • Стара Загора
Отдавна трябваше да се случи това. И от какво точно трябва да го е срам? Че някои се чудят как да прецакат системата,
пък други будали с години внасят високи осигуровки?
Аман от тарикати...

Ох, пу-пу-пу!  
Помислих, че е тръгнал по улиците да трепе бременни с тесла!  Crazy

Mr. Green

# 8
Абсолютно правилен начин да се редуцират злоупотребите - като се увеличи периода на базата на който се изчислява осиг, доход, защото по този начин се източва системата. Имам познати, които бяха изчислили, че ако вземат заем от X лева, за да плащат по - големи осигуровки за една година, после ще взимат обезщетение от Y лева и накрая ще получат Z лева разлика между това, което са "вложили" като осигуровки и това, което взимат като обезщетение. Е, и ако това не е източване. Нали в крайна сметка като изиграваш държавата, индиректно изиграваш себе си, околните, роднините...

# 9
  • Beyond the Frontiers
Браво на бате Бойко. Чудесна мярка.

# 10
  • гр. Шумен
Ох, по тази тема в дир-а ме направиха на дар-пер! РАзни разгневени майки ме питаха дали знам колко струват от бебешките дрешки до учебниците за 10-ти клас, от курсовете за манекенки в детската градина до частните уроци на кандидат-студентите. И с комсомолски патос ми обясняваха как държавата не искала да се погрижи за децата им.  ooooh!
Което казах там, го казвам и сега - който си е изряден откъм доходи и осигуровки, това не го бърка.
Има една опция да се осигуряваш на повече отколкото реално взимаш, ама не виждам каква точно му е файдата на това. След като децата колкото повече порастват, толкова по-скъпа им става издръжката. Да караш на мускули година, за да взимаш пак година (нали толкова беше последно) голямо майчинство според мен е безсмислено. Защото после пак се връщаш на това, което си го знаеш.
Нищо лошо не виждам в това решение.
Iliana, ще ме светнеш ли какъв е проблемът при самотните майки?

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 19:45 от Sessilly

# 11
Отдавна бе нужна тази промяна. Браво!

# 12
Браво на г-н Борисов! Това трябваше да се случи и то отдавна.

# 13
  • София
Sessilly, става дума за псевдосамотните майки, които живеят с бащата на детето/децата без брак, но по документи се водят, че ги отглеждат сами и получават помощи от държавата. Wink
По този начин ощетяват реално нуждаещите се.

# 14
  • гр. Шумен
Sessilly, става дума за псевдосамотните майки, които живеят с бащата на детето/децата без брак, но по документи се водят, че ги отглеждат сами и получават помощи от държавата. Wink
По този начин ощетяват реално нуждаещите се.
Аха! Разбрах! Но не приеха ли някакви промени в семейния кодекс, според който ако двама души живеят заедно, въпреки, че нямат брак, са длъжни да го декларират. А ако бащата е припознал детето, а не живее с майката, тя каква се води?

Общи условия

Активация на акаунт