Черен списък на стоматолозите

• 492 254
  • 874
  •   1
Отговори
# 870
Дентална клиника Узунов. Нямам оплакване от работата им като стоматолози, обаче са отвратителни манипулатори и обирджии. Отидох за оплакване от един зъб, след месец и минус цяла заплата най-проблемният ми всъщност зъб не е пипнат.
Не много накратко как се развиват събитията.
Скрит текст:
Заболя ме зъб със стара, ама от най-старите амалгамени пломби. Самият зъб беше започнал да се чупи. Поради няколко предходни посещения при не съвсем читави зъболекари затърсих препоръки, вкл.извън касата, най-горещи бяха за тази клиника. И аз решавам да се хвърля в дълбокото, записвам час. Прегледа ме лекарят срещу скромната сума от 80 лв, посочи ми половината чене като проблемно в различна степен, прати ме на панорамна снимка. Малко се зачудих, другите зъболекари ми искат снимката още преди прегледа, ама реших да се доверя на специалиста.
Направих си аз снимката и отидох на нов преглед. Предложи ми да снеме модел на ченето, за да имат данни, ако нещо се счупи и трябва да се изгражда наново. Пак малко се позачудих, при изредени толкова проблеми защо ще правим модела преди манипулациите, но реших, че просто съм некомпетентна и ще се доверя на специалиста. Ами оказа се, че снемането на модела е колкото една пломба, но цената явно ми се изплъзна, докато не стана време да си платя... Настоя да ми почисти зъбите, оцветява с някакви хапове, станах цялата мастилена - викам си, ок, аз нямам зъбен камък, ама това мастиленосиньо крещи, че явно съм некомпетентна (пак) в миенето на зъби, и пак се доверих на специалиста и ми почисти зъбите срещу сумата за още една пломба.
Да оправим математиката, дотука съм платила като за оправяне на два зъба, а още не сме започнали баш оправянето.
На третото посещение пристъпихме към проблемния зъб. Почнаха да дълбаят и ама някак случайно на съседния зъб също се появи скрит страничен кариес. Умувах маалко, викам айде така и така съм полегнала и тъкмо съм взела заплата - и излязох с две пломби и час за следващ зъб, че на панорамната снимка се виждала дупка в него. И пак ама съвсем случайно изникна страничен скрит кариес на съседния зъб. Оправих и него. На изпроводяк ми съобщиха, че съм имала паднала пломба на следващ, пети зъб, хубаво е да я оправя. Окей, набрала съм инерция вече, съгласих се.
И така се оказах с едно оплакване и пет пломби.
Дотук всичко е добре, ще кажете. Имала съм пари, дала съм. Оправили са ми зъбите, услугата е била професионална, нищо не са скрили и т.н.
Ами всъщност не е добре. Още при първото посещение, а после и при снемането на безценния модел на ченето ми потвърдиха нещо, което и аз си знам - на мъдреца ми върви кариес. Обаче изрично говорихме, че ще оправяме зъбите съгласно спешността на случая. Нямам оплакване от мъдреца. Та, този кариес не се спомена повече, докато не замениха падналата пломба. Като си платих за нея, се сетиха да ми кажат, че имам изключително голям проблем с този мъдрец и трябва спешно да го оправя. Казах добре, но отклоних записването на поредно посещение.
По закона на Мърфи баш този мъдрец ме заболя два дни по-късно. Сега пак разпитвам за добри зъболекари , тоя път - и по каса.
Ситуацията се промени в частта с 'нямам оплакване от работата'. Оказа се, че зъбът, за който първоначално отидох, не са го затворили добре. Отидох при друг зъболекар и той ми каза, че се вижда кариес. Аз в шок - ама как - ами така. И то така се вижда, че и аз го видях на огледалото, дето кариес разпознавам само ако е съвсем почерняло - толкова беше зле. Дано поне другите ми зъби са ок.

# 871
Здравейте! Когато бях в ученическите си години ходих при зъболекар, който практикуваше и в училището ми. Лекувахме зъбите и аз бях доволна. Минаха години от тогава, но имам страхотно поражение. Все още не мога да си обясня как не можеш да различиш  млечен от постоянен зъб. Въпросната зъболекарка видя, че има проблем с долен кътник, сложи пломба и каза, че е не постоянен и в един момент ще се смени. ДА, АМА НЕ! След някоя друга година този зъб започна да се чупи и да ме боли, тоест не е млечен, защото бях прехвърлила 15 години. Стигнах до положение, че беше изравнен с венеца и нямаше зъб, а дупка. Никой не се наемаше да го извади на тази възраст. Няма да споменавам отоците и болките, които имах тогава. Накрая намерихме зъболекар, който го извади, но вече бях 18 години. В момента имам вариант за имплант или брекети, които да изместят последния кътник с мъдреца, и да се запълни тази дупка. Много внимателно подбирайте кой ви бърка в устата и какво прави, както и на децата ви. Не винаги скъпо то е добре, но на евтиното не е вариант.

# 872
  • Пловдив
Заключенията Ви ,не кореспондират особено с написаното от Вас.
Ако зъбът е бил за пломба-независимо дали е млечен или постоянен-той се пломбира. Ако е бил за кореново лечение това е съвсем друг въпрос. След "някоя друга година", когато се е счупил за първи път би трябвало новият стоматолог да е видял грешката и да е поправи. За да се стигне до положение "изравнен с венеца" означава ,че много пъти се е чупил или е падала пломбата, или Вие не сте посетили навреме стоматолога си.
Съжалявам за случилото се, но чисто професионално погледнато описанието Ви не е точно.

# 873
Заключенията Ви ,не кореспондират особено с написаното от Вас.
Ако зъбът е бил за пломба-независимо дали е млечен или постоянен-той се пломбира. Ако е бил за кореново лечение това е съвсем друг въпрос. След "някоя друга година", когато се е счупил за първи път би трябвало новият стоматолог да е видял грешката и да е поправи. За да се стигне до положение "изравнен с венеца" означава ,че много пъти се е чупил или е падала пломбата, или Вие не сте посетили навреме стоматолога си.
Съжалявам за случилото се, но чисто професионално погледнато описанието Ви не е точно.

Здравейте! Това го разбирам, недоумявам единствено, че не различи млечен от постоянен. Имах проблем с него след години, направих снимка и се установи, че е постоянен. Възможно е тогава да не съм попаднала на стоматолог, който смята, че може да се справи. Според мен е имало начин. Лесното беше- вадене. Отчупи се от раз. Преди да отида за вадене, дръпнаха едно малко парченце, което беше останало и се клатеше. Съжалявам, че нямам снимки от тогава. Не съм търсила и обяснение, защото не виждах смисъл.

# 874
Привет! Искам да изкажа възмущението си от др. Румяна Даскалова стоматолог хирург във Варна, отношението и към пациентите е под всякаква критика, закъснява, груба и нехайна (не препоръчвам да ходите при нея). В състояние е да ви откаже да посещавате зъболекар, а при децата може да ги докара до стрес до тлкова, че да неискат повече да чуят за зъболекар

Общи условия

Активация на акаунт