Черен списък на стоматолозите

• 561 334
  • 949
  •   1
Отговори
# 945
Здравейте, искам да изкажа последствията след работата на една зъболекарка на име д-р Елена Маджарова от с. Црънча, обл. Пазарджик. Същата ми отвори зъб, който не ме болеше (после се установи че проблемни са били зъбите до него), след което е строшила игла в канала, а самия канал беше станал кух отвътре в следствие на работата й с неподходящи инструменти за обработката на канала. Появи се като кратер дупка във венеца ми, а в отговор на въпроса ми какво е това тя каза, че за първи път го вижда и не може да ми отговори! Болките не спираха, а най-абсурдното е, че твърдеше че зъба има 2 канала (кучешки е). Дори след направената снимка тя не можа да разбере най-малкото какво е направила. Болките продължиха и то не беше седмица ами няколко месеца и зъбът се извади. Също така, не ми помогна с решение за болка от ретинирал мъдрец, която болка ирадираше и възпали тригиминалния нерв. На въпроса ми какво да правя и защо ме боли всичко от тази страна тя отговори че не знае. Измисли ми и диагноза синузит, която след това се установи от двама УНГ, че изобщо нямам синузит. Лекува още зъби, които и те бяха извадени, единия от които беше горен 7-ми. Не беше изчистила каналите до край, в следствие на което се образува инфекция и гранулом и се извади и този зъб, а самата тя твърдеше че едва ли не си измислям болката и каналите са си добре, дори искаше да го пломбира и не вярваше на думите ми. Прикачвам снимки на кучешкия зъб и на 7-ми горен.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 15:20 от Didi9201

# 946
  • София
Цените са много нагоре.
Сега искат да ти направят план за лечение. Ето какъв план ми предложиха:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ще търся по-евтин вариант.

# 947
  • София
svet_cvet, в момента съм с коронка с временно циментиране, която след 2 дни ще закрепят трайно. 250 лв (127/8 евро) за металокерамика, като включва 3 посещения - за изпиляване и взимане на мярка, временно слагане на коронката, за да се види ако има някакъв проблем и постоянно залепване. Иначе през декември ми сложиха щифта и изградиха зъба, като доплатих 40 лв. Другото мина по здравна каса.

Определено можеш да потърсиш по-евтино място. Wink

# 948
В никакъв случай не ходете на детски зъболекар д-р Кристияна Минева в Медицинския колеж във Варна!Ще ви размотава за измислени лечения ,които са абсолютно ненужни за детето и то само за да ви вземе парите!Изключително нагла!То такива надути цени в частните клиники за възрастни няма!

# 949
  • София
svet_cvet, в момента съм с коронка с временно циментиране, която след 2 дни ще закрепят трайно. 250 лв (127/8 евро) за металокерамика, като включва 3 посещения - за изпиляване и взимане на мярка, временно слагане на коронката, за да се види ако има някакъв проблем и постоянно залепване. Иначе през декември ми сложиха щифта и изградиха зъба, като доплатих 40 лв. Другото мина по здравна каса.

Определено можеш да потърсиш по-евтино място. Wink
Добре де, искате хубаво качество, но искате и да е на ниска цена. Металокерамиката изисква изпиляване на зъба от всяка страна с по 2 милиметра-5 повърхности по два милиметра, докато цирконият изисква само по милиметър от всяка страна. Това не е стока, аз винаги гледам, като мога да ходя в Кауфланд, вместо Фантастико или Била, защото на всеки 100 лева , спестявам 12-18 лева средно. Но пломби и корони не са нещо, което трябва да се гордееш, че си платил минимална цена.
250 лева значи 100 за зъботехника, 150 за зъболекарят, и 3 посещения по 30 минути може би.
Този зъболекар може да направи 1000 лева от 20 пациента, ако приема 20 пациента на ден и отделя по 30 минути дали може да направи такова нещо-Да свали корона и да го направи като голяма пломба-овърлей? Разбира се, това нещо ми е отнело 2 часа и пациента е платил над 250 лева. Много по-добре, от колкото да взема тези пари от 5 пациента по 50 лева и да не свърша нищо качествено.

Общи условия

Активация на акаунт