Черен списък на стоматолозите

• 553 612
  • 940
  •   1
Отговори
# 900
Заключенията Ви ,не кореспондират особено с написаното от Вас.
Ако зъбът е бил за пломба-независимо дали е млечен или постоянен-той се пломбира. Ако е бил за кореново лечение това е съвсем друг въпрос. След "някоя друга година", когато се е счупил за първи път би трябвало новият стоматолог да е видял грешката и да е поправи. За да се стигне до положение "изравнен с венеца" означава ,че много пъти се е чупил или е падала пломбата, или Вие не сте посетили навреме стоматолога си.
Съжалявам за случилото се, но чисто професионално погледнато описанието Ви не е точно.

Здравейте! Това го разбирам, недоумявам единствено, че не различи млечен от постоянен. Имах проблем с него след години, направих снимка и се установи, че е постоянен. Възможно е тогава да не съм попаднала на стоматолог, който смята, че може да се справи. Според мен е имало начин. Лесното беше- вадене. Отчупи се от раз. Преди да отида за вадене, дръпнаха едно малко парченце, което беше останало и се клатеше. Съжалявам, че нямам снимки от тогава. Не съм търсила и обяснение, защото не виждах смисъл.

Не е сбъркала. Млечен е ! Той се стопява с времето и потъва. Нарича се хиподонтия. Вие сериозно ли? Изходът е имплант на негово място.

# 901
Зъб да се стопи и да потъне, не бях чувал досега. При млечните зъби настъпва физиологична резорбция на корените и падат. Под тях се намират зародишите на постоянните зъби. Под временните първи и втори кътници се намират постоянните първи и втори предкътници.

За да се говори за хиподонтия не трябва да има зародиш на млечен и/или постоянен зъб.

Относно случая с дамата, доколкото разбирам става въпрос за първия кътник (6ти зъб), който пробива на около 6-тата година. Това е първият постоянен зъб, той няма млечен предшественик.

# 902
Д-р.Анна Кованджийска ЕО Ден ,не става.Не успя да ми изгради зъб и го завърши с коронка,но не каква а ОГРОМНА,толкова си може жената.Сега зъба ме боли от сладко и ще трябва да се прави при друг зъболекар,а парите 1250лв. без снимката.Вие решете

# 903
  • гр.Пловдив
Д-р.Анна Кованджийска ЕО Ден ,не става.Не успя да ми изгради зъб и го завърши с коронка,но не каква а ОГРОМНА,толкова си може жената.Сега зъба ме боли от сладко и ще трябва да се прави при друг зъболекар,а парите 1250лв. без снимката.Вие решете

Това е брутално с цената No Mouth
Всичкото удоволствие докато стигне до коронката + нея ли включва?

# 904
Пусни оплакване. Ако от ЕО дент не вземат мерки и да ти оправят безплатно проблема, пусни сигнал до КЗП и може би ЗК или медицински надзор (не знам точно къде). Това е безобразие, че и 1250 лв......?!?

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 18:54 от Soul Free

# 905
Д-р Тенева зъболекар в град Харманли - Никога не ходете при тази жена преди няколко дни ме болеше зъб отидох при нея като я попитах може ли да се оправи зъба тоест да се пломбира или е късно и трябва да се извади тя каза мога да го извадя но както прецениш ти може и да се лекува аз се съгласих да започнем да го лелуваме. Снимка не ми беше направена, не ми беше обяснено от къде идва болката овърташе, попитах я не трябвали да се направи снимка за да се види състоянието на зъба все пак тя е доктор исках да ми се обясни тя ми каза че снимка се прави когато се вади зъб замълчах си, след което нито ръкавици си сложи нито ръцете си изми или дезинфекцира с голи ръце започна да ми бърка в устата с някакви иглички които дори не бяха също дезинфекцирани стояха в някаква вода или нз какво точно е било в тези шишенца видимо игличките бяха използвани попитах я тя каза че си стоят там винаги. Не сложи никаква упойка поисках тя каза имам мн малко няма да ми стигне 10 мин дали не и повече бъркаше с някаква машинка в зъба болеше ацки много лекарството което накрая сложи на зъба падна след един час забравих да напиша каза че извади нерва не ми го показа отидох при друг специалист зъболекар направих си снимка и си записах час за понеделник да видя какво ще каже и ще ви пиша тук отново просто не ходете никога при такива стоматолози взе ми синята книжка писа един куп неща в нея и 150лв ми взе отгоре на това. Д-р Генева град Харманли НЕ ХОДЕТЕ ПРИ НЕЯ АКО НЕИСКАТЕ ДА ВИ МЪЧАТ И ДА ВИ ДОКАРАТ БОЛЕСТ ИЛИ НЕДАЙ СИ БОЖЕ ДА ВИ УБИЯТ! ПАЗЕТЕ СЕ

# 906
  • гр.Пловдив
Д-р Тенева зъболекар в град Харманли - Никога не ходете при тази жена преди няколко дни ме болеше зъб отидох при нея като я попитах може ли да се оправи зъба тоест да се пломбира или е късно и трябва да се извади тя каза мога да го извадя но както прецениш ти може и да се лекува аз се съгласих да започнем да го лелуваме. Снимка не ми беше направена, не ми беше обяснено от къде идва болката овърташе, попитах я не трябвали да се направи снимка за да се види състоянието на зъба все пак тя е доктор исках да ми се обясни тя ми каза че снимка се прави когато се вади зъб замълчах си, след което нито ръкавици си сложи нито ръцете си изми или дезинфекцира с голи ръце започна да ми бърка в устата с някакви иглички които дори не бяха също дезинфекцирани стояха в някаква вода или нз какво точно е било в тези шишенца видимо игличките бяха използвани попитах я тя каза че си стоят там винаги. Не сложи никаква упойка поисках тя каза имам мн малко няма да ми стигне 10 мин дали не и повече бъркаше с някаква машинка в зъба болеше ацки много лекарството което накрая сложи на зъба падна след един час забравих да напиша каза че извади нерва не ми го показа отидох при друг специалист зъболекар направих си снимка и си записах час за понеделник да видя какво ще каже и ще ви пиша тук отново просто не ходете никога при такива стоматолози взе ми синята книжка писа един куп неща в нея и 150лв ми взе отгоре на това. Д-р Генева град Харманли НЕ ХОДЕТЕ ПРИ НЕЯ АКО НЕИСКАТЕ ДА ВИ МЪЧАТ И ДА ВИ ДОКАРАТ БОЛЕСТ ИЛИ НЕДАЙ СИ БОЖЕ ДА ВИ УБИЯТ! ПАЗЕТЕ СЕ

Ужасия!
Пълна некомпетентност и некадърност за 2025г -на такива трябва да им се забрани да практикуват !
Как пък ще търпя болки и ще й дам 150лв накрая за гениалната работа?!

# 907
  • София
Според мен е добре да се гледа всичко. Първо как изглежда доктора, как изглежда кабинета.
Дали дава усещането, че най-хубавия момент в деня на доктора е това, че пациента е там и той може да направи нещо за него. В случая червената лампичка трябва да светне. Казвам го за тези, които не са спешни и избират зъболекар, да гледат.
 Реално като си спешен нямаш избор, когато ми хвръкна един киселинен материал в окото и направо тичах към спешния очен кабинет и аз нямах избор, защото е много спешно, но иначе винаги гледам някакви такива неща, които могат да издадат професионализъм или пък липсва на такъв.

# 908
Всички опасни зъболекари - да се пазят хората.

Преди години ходих при една моя стомотоложка в квартала ми. Прие ме и за малко да ми счупи предните два зъба с един развален инструмент за зъби, независимо, че е счупен пак продължи да ми ги оправя с него. Едвам изтърпях и имах ужасна болка от силната упойка и също така и от инструмента. Казва се Алексина Николова в Аленас Денс в Лозенец на ул. "Цветна Градина", № 29. Супер нахална, отвратителна и злобна жена. Веднъж ме срещна и започна да се заяжда с мен за това, че съм дала лош отзив за клиниката й. Всеки човек има право на мнение и сам си избира какво да пише за зъболекарите. Също така била излъгала майка ми за един нейн зъб и й била казала, че зъбът й бил много зле и трябвало да се слагат импланти. Лъже, за да взима колкото се може повече пари от хората, за да върне един заем. Как не я е срам тази жена и няма страх от Бога. С една дума гледа да не ти оправи добре зъбите, за да може човек да ходи още много пъти при нея да й шари пари. Никога не ходете при тази жена и не й давайте да ви пипа зъбите за нищо на света!!!! Не стига, че едвам ми оправи зъбите, а и на всичкото отгоре ми иска неква космическа сума за зъби. Яд я е, че няма клиенти и се е озлобила към хората дето избират да ходят при други специалисти с много по-хубава техника от нейната. За нищо на света не ходете при нея!!! Пълни лъжци са и мошеници!!!

# 909
  • София-в сърцата на моите деца
Всички опасни зъболекари - да се пазят хората.

Преди години ходих при една моя стомотоложка в квартала ми. Прие ме и за малко да ми счупи предните два зъба с един развален инструмент за зъби, независимо, че е счупен пак продължи да ми ги оправя с него. Едвам изтърпях и имах ужасна болка от силната упойка и също така и от инструмента. Казва се Алексина Николова в Аленас Денс в Лозенец на ул. "Цветна Градина", № 29. Супер нахална, отвратителна и злобна жена. Веднъж ме срещна и започна да се заяжда с мен за това, че съм дала лош отзив за клиниката й. Всеки човек има право на мнение и сам си избира какво да пише за зъболекарите. Също така била излъгала майка ми за един нейн зъб и й била казала, че зъбът й бил много зле и трябвало да се слагат импланти. Лъже, за да взима колкото се може повече пари от хората, за да върне един заем. Как не я е срам тази жена и няма страх от Бога. С една дума гледа да не ти оправи добре зъбите, за да може човек да ходи още много пъти при нея да й шари пари. Никога не ходете при тази жена и не й давайте да ви пипа зъбите за нищо на света!!!! Не стига, че едвам ми оправи зъбите, а и на всичкото отгоре ми иска неква космическа сума за зъби. Яд я е, че няма клиенти и се е озлобила към хората дето избират да ходят при други специалисти с много по-хубава техника от нейната. За нищо на света не ходете при нея!!! Пълни лъжци са и мошеници!!!

А вие хем първи пост, хем обяснявате как още ходите при тази зъболекарка! Хем сте видели,че не работи добре/силно казано/ хем сте продължили да ходите при нея? Има нещо гнило в Дания!

# 910
Здравейте,
Споделям мнение за д-р Любомир Джорджев, който работи в София.
Бях го посещавала няколко пъти, винаги ми правеше много добро впечатление и беше внимателен.
При последното посещение обаче нещата се объркаха и претърпях истински ужас.
Отидох във връзка с джоб във венеца, който се появява при частично ретиниран долен мъдрец, и се пълни с храна 1-2 пъти в годината. По принцип при предно посещение по тази причина доктора го промиваше и нямаше проблеми. Този път обаче ми предложи да извадим зъба.
Колебаех се, тъй като имам снимки и консултация с орален хирург за този зъб и мнението е че може да се махне само оперативно. Коментирали сме този въпрос и с доктор Джорджев, и съм му давала ренгенови снимки. При неговото предложение да вадим зъба няколко пъти проявих изненада, и му казах мнението на оралния хирург, но доктора потвърди, че според него ще излезе зъба.

Опитите за вадене продължиха малко над час. За този час макар и с 3 упойки, чувствах зверска болка и напрежение. Няколко пъти ми бяха нужни почивки, в които питах доктора има ли изобщо напредък, и дали да не оставим зъба, защото освен болка не усещах нищо, но бях уверена от него че нещата вървят. Процеса беше съпътстван с много сълзи, треперене и ужасна болка. Усещах сякаш челюстта ми ще се счупи всеки момент. Търпях,  защото доктора казваше "още малко", "ето го" и тн, навеждайки ме на мисълта, че наистина напредваме с ваденето,  но когато доктора ме пита имам ли още 30ина мин да продължаваме да опитваме, помолих да спрем и си тръгнах. Бях изключително подута макар да не сме извадили зъба, не можех да говоря и ме болеше цялата лява страна на главата, вкл уши и гърло.
В същия ден намерих хирург, тъй като се притеснявах дали всичко това не е довело до травми на челюстта. Същия потвърди, че този зъб си личи от рентгеновата снимка, че е за хирургично махане и няма как да стане иначе. Също каза, че челюстта е претоварена много от дърпането,  които направи и ваденето доста трудно.

Това за мен беше истинско мъчение и дълбоко травматично. Доктор Джорджев искаше да продължим след 1 час опити, след като очевидно изпитвах силна болка дори с 3 упойки, без особен резултат до този момент. За мен това не беше адекватна преценка, и съм разочарована, тъй като допреди това бях доволна от д-р Джорджев.

# 911
Славчо Лъчезаров Коев - кабинет "Care Dent", Дружба в София, този човек си мрази професията или по-точно казано работи заради парите. Бях при него, липсваше му желание за работа, опитваше се да ме манипулира, че проблемът е сложен и каква жертва прави/че графикът е натоварен/, но ако има нещо да се обадя. Уж работи със Здравна каса, но всъщност предпочита пари в брой. На кътника ми има три канала, но открил само два, къде да търси третия? Не обяснява какво точно прави/предпочита да си говори с асистента/, не ми казва мога ли да се храня след манипулация, не слага бялата престилка, а работи с тениска и къси гащи. По време на манипулацията натиска със страшна сила, посини ми бузата. След всички мъки остави един тампон с реванол в устата ми. Но по-лошото е този човек е мъж под чехъл, съпруг на Доротея Митова-Коева. Не стига, че не си обича професията, ами и жена му се меси за неща, които той прави насила. Митова-Коева е суетна и разчита хората да я харесват, но това е повече пожелание, отколкото реалност, след като се е хванала с този "доктор".  Налага тотален контрол върху "доктора". За да не скучае съпругът й в свободното му време, тя му възлага ремонтни задачи в кабинета"Care Dent", да ремонтира с гайки и отвертки. И тя работи с бермудки и по тениска. С една дума това е една безизходна ситуация. Ако не се осъзнаят и разрешат вътрешните си противоречия и психологически конфликти, проблемът ще се задълбочава. В крайна сметка сегашната ситуация рефлектира върху пациентите. Даже тук във форума прочетох и друго негативно мнение за Коев, докато е работил в "Галакси".

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 23:01 от lana26

# 912
Аз съм си напатила от професионалисти по ''бондинг''. Знам, че темата е друга, но може ли да ми препоръчате надежден и добър в град Пловдив. Аз мога да добавям поне няколко, които не разбират от бондинг и през месец ходя на корекции...

# 913
Лошото е че все повече хора без никакво чувство и съвест упражняват лекарската професия. Лекаря трябва да го интересува здравето на хората а не парите им и колкото може повече да заграби при отдалата му се възможност.

Всеки сложил бялата престилка, прави се на специалист и мародерства на воля с безумни цени, без да пита откъде ще ги вземеш за да пребориш болката и болестта

# 914
  • гр.Пловдив
Аз съм си напатила от професионалисти по ''бондинг''. Знам, че темата е друга, но може ли да ми препоръчате надежден и добър в град Пловдив. Аз мога да добавям поне няколко, които не разбират от бондинг и през месец ходя на корекции...

Д-р Панайотови,вижте във Фейсбук страницата им ,качват снимки на пациенти преди/след

Общи условия

Активация на акаунт