127 Американски мечти

• 32 075
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Ама че разследване му дръпнахме, че и за груба я набедих женицата.  Laughing Laughing Да ме прощава...

# 121
  • USA
Анет, много ми хареса на баба ти изказването  Grinning.

Со уат, хубаво, че сте се разбрали в писмен вид  Laughing.

# 122

Со уат, хубаво, че сте се разбрали в писмен вид  Laughing.
да, с подпис барабар!

# 123
Така се оказа. Имам писмо от майката на приятелчето, която помислила че играчката му е дадена да поиграе и да я върне. Кзва, че няма нищо против и е станало недуразумение. На свой ред се извинява и благодари. Та това е историята

кой казва, че писмената кореспонденция била на умиране  Laughing

# 124
Еее, аз докато се включа и вие сте изяснили вече причините. Simple Smile И аз като Анет, връщам та пушек се вдига или поне се обаждам да питам подарък ли е или не, че знае ли човек.  ooooh! Laughing

Зарка, ще ти пиша, сега видях, че си ме питала.  Peace

# 125
  • usa
Някой има ли опит с International baccalaureate програма за К-5?

нямам опит, но ми харесва по принцип идеята. аз се интересувах за мидъл и хай скул, не за к-5, но предполагам, че принципите са подобни. харесваше ми, че стандартите не се определят на местно ниво, т.е. няма опастност да ги занижат за да не изоставяме деца бихайнд. харесваше ми, че минимум веднъж годишно извадки от работата на детето се изпращат на комисия извън училището за оценка, харесваше ми, че на училищата се правят редовно одити от ib комисия. за мое съжаление, децата ми не пожелаха да отидат в такова училище(албена на два пъти я приемаха - на мидъл скул ниво и на хай скул пак, но напразно, силвия пък отказва дори да кандидатства...). естествено, от идея до изпълнение може да има разлика с размер на пропаст, но идеята ми харесва. бтв, ако домашните са критерий за сериозен учебен процес, даниел има съотборник, който е в такова училище, мисля трети клас. редовно го гледам детето да пише домашни след тренировка, а моят в пъблик училището домашни вижда веднъж на синя луна...

# 126
Миз, това е в пъблик училището при нас. Макар, че се оплаках, че нямаме целодневен К, не мога да се оплача - дистрикта ни е доста добър, поне доколкото по чужди мнения. Всичко, което изброи ми е много полезно, не бях се и замисляла даже за момента с проверката отвън. Ще пробваме в Spanish immersion с лотария и в това с IB, което ни е на 3 преки. Да видим, къде ще попадне.... Не знам за домашни, разгледахме няколко много интересни проекта, които децата са правили, но за домашни не се говори. Скоро четох някъде за Финландската училищна система, която май била една от най-успешните, и там не давали домашни и учебният ден бил много кратък.

# 127
  • usa
о, аз изобщо не твърдя, че количеството домашни е показателен критерий за добро училище. просто споделям каквито малки впечатления имам от програмата Simple Smile. иначе и аз говоря за пъблик училище - това, в което се опитвах да пробутам албена е магнет мидъл и хай скул в местния скул дистрикт. като каза проекти, се сещам и че на опън хаусите разказваха, че всяка година всеки ученик трябва да направи един проект по тема по свой избор. да си го разработи сам/а, да приготви нагледни материали, да направи презентация, да го защити. доста интересни проекти споделяха, любопитни теми, интересни подходи към тях, харесаха ми. това за по-големи деца, не знам за к-5 дали е същата схема. съжалявам, че не мога да споделя повече лични впечатления, но доколкото се запознах с идеята, а доста се интересувах, определено ми вдъхна доверие. успех с лотарията!

# 128
И аз като Tandoori докато се включа и вече минало заминало.  Party  Хубаво, че всичко е свършило добре.  Peace Като стана въпрос за подаръци от други хора се сещам, че баща ми винаги ни възпитаваше нищо да не взимаме, освен ако не беше в негово присъствие и той прецени и разреши или ако беше от роднини и приятели по повод някой празник можеше. Не знам до колко е бил прав, но това беше неговия начин. 
Исках да ви питам някой от вас дали си е оставял детето на day care като е било на около 45 дни (доколкото знам това е най ранната възраст за да го оставиш  newsm78) и как стои въпроса, трябва ли да се запишеш седмици преди това, за да си осигуриш място? Също така до първата година занимавали ли сте децата с някакви активитис? Имам приятелка, която си водеше детето на около 6-7 месеца на някакъв baby gym където я учеха да ходи, играеха си с нея, занимаваха се доста, но беше ужасно скъпо  #Crazy .

# 129
Моето дете беше на dacare от 8 сутринта та до 5 следобяд, от деня, в който навърши 3 месеца. Записването беше трудно, търсенето дълго, а избора тежък Simple Smile

# 130
Самюел е на леля ясла (жена к гледа деца у дома,не традиционна ясла) от ненавършени 8 седмици,9-5,5 дни/седмица.Търсих още преди да родя,местата за новородени са малко,наслушах се на космически цифри и претенции,та отне време.
На "активитис" аз до година и кусур не държа особено,в яслата - да ги гушкат и да има шум наоколо.Инак има разни опции-плуване за бебета,джамбуре,литъл джим,приказки в библиотека/книжарница и пр,но в моя скромен опит те са по-скоро за майката занимавка отколкото за бебока нужни..
*
bata mata-колежка току що ми показа Коледния си лист-ексел спредшит,всеки човек има таб (около 20 поне без преувеличение),около 10-15 неща под всеки,формули за бюджетиране,хиперлинкнати със страници на магазини и сделки..уау! така се било правело ме уведоми,има такива от последните 5 години,та и сравнения може да прави..засрамих се дълбоко с моите 3 покупки от амазон с к покривам празниците от сега та до март..

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 17:10 от anette1104

# 131
На "активитис" аз до година и кусур не държа особено,в яслата - да ги гушкат и да има шум наоколо.Инак има разни опции-плуване за бебета,джамбуре,литъл джим,приказки в библиотека/книжарница и пр,но в моя скромен опит те са по-скоро за майката занимавка отколкото за бебока нужни..

Подкрепям това и аз. В първата година приорититети ни бяха ходене по разходки, ядене, спане и гушене, срещи с деца от време на време (с които не играеше Simple Smile), четяхме и му пеехме много и го оставяхме по малко сам да се занимава и това е. За градина за бебета не мога да се изкажа, имахме късмета да го гледат у дома баби до 16 месеца, което за нас беше много удобно, но знам че за други не е.

# 132
bata mata-колежка току що ми показа Коледния си лист-ексел спредшит,всеки човек има таб (около 20 поне без преувеличение),около 10-15 неща под всеки,формули за бюджетиране,хиперлинкнати със страници на магазини и сделки..уау! така се било правело ме уведоми,има такива от последните 5 години,та и сравнения може да прави..засрамих се дълбоко с моите 3 покупки от амазон с к покривам празниците от сега та до март..

Анет не се засрамвай и аз съм предупредила, че тази Коледа няма да е като предишните. Никога не съм изпълнявала Кристмас Лист, а тази година дори и не искам да ми казват, какво искат. Аз ще преценя и ще ги изненадам, туй то  Mr. Green

# 133
  • У дома
И аз с въпрос, че личните мненията са като подводни камъни.

Някой да е чувал или да знае в какво се състои изпита за деца в БГ идващи от други държави. Дали мога да намеря нещо примерно из нета?
Знам, че приравняване на документи става за около 2 мес, нищо друго.

А да, колко време отнема ваденето на ристрейнинг ордър?

# 134
  • Boston, MA
Дадаааа, и аз съм чувала, че средно по 10 подаръка се подаряват, в прякото семейство де...

Утрепват ме, като видя някакви сравнително скъпи, но малки по размер неща да се рекламират като stocking stuffers. Ако стъф-на чорапите с парфюм за $100 долара, какво, аджеба, ще подаря за основно.  Laughing

До момента само на себе си съм харесала подарък.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт