Четвъртокласници/тема № 30/

• 42 761
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
Намесвам се в темата ви с молба, ако има родители, чийто деца учат в у-ще "Раковски"- Варна да споделят доволни ли са от учителите? И биха ли препоръчали някои от тях?

Благодаря предварително  Hug

# 106
  • София
Аз също се включвам в темата с молба,ако има мами на четвъртокласници в 31 СУЧЕМ да споделят мнения за учителите и за самото училище.

# 107
Ехааааа... наредихме се!!!  Laughing

Здравейте, момичета!
Зная, че си имате доста други ангажименти, но понеже съм майка на бъдещо първолаче, та и аз с молба да споделите впечатления от училища  Hug
 За съжаление, няма да мога да прочета всичките ви 30теми  Embarassed
Става въпрос за София, по-конкретно за 73, 104 в кв. Гоце Делчев, мнения и преподаватели или 107 СОУ, 35то СЕУ в Лозенец. Има ли родители на деца учещи в 134? то ми е последно в списъка, но за него имам най-големи шансове...

Благодаря Ви предварително!

# 108
Честит Имен ден на всички празнуващи днес   bouquet

Яна скоро си беше взела някаква книжка-комикс от библиотеката . Започна да я чете , но не и беше интересно и я заряза. Май още не е дорасла за този занр.  Thinking  Инъче други книжки чете непрекъснато .

# 109
  • София
Честито на именяците! Да са живи и здрави!

Мишел, тук сме няколко мами с деца в 120-то в Лозенец. За него мога да споделя впечатления, другите училища са известни и с добро име, но нямам преки наблюдения.

# 110
Здравейте, момичета, извинявам се, че се намесвам в темичката ви, но имам грижа за избор на училище и не познавам мами, чиито деца да са във въпросното училище в четвърти клас, затова се обръщам към вас. Ако някоя мама има информация за учителките, които следващата година поемат първи клас в 54 СОУ в Надежда (София), моля да ми пише за отзиви и препоръки!

Благодаря предварително и се извинявам за намесата!   bouquet

# 111
  • Варна
Свежи и млади сили нахлуха в темата ни, да са добре дошли-за жалост не мога да помогна.

Светлин си продължи ваканцията с 1 седмица, беше с ужасно червено гърло. Сега като луди взимаме уроците, пишем и домашните....

# 112
Добре дошли скъпи мами на първокласници.
За съжаление и аз не мога да помогна. Confused

Имам впечатления единствено от 119-то СОУ и съм отговорила на доста запитвания на ЛС. Peace

# 113
  • София
Хехе, позагубих ви малко от поглед!  Heart Eyes
Да ви честитя със закъснение Новата 2011 и да пожелая на вас и семействата ви много здраве, щастие и успехи!
И аз съм от мамите с деца в 120-то, така че конкретни впечатления имам само оттам. Peace
Но за част от училищата, за които са отправени питания по-нагоре, има отделни теми във форума.Там също не е лошо да се попрочете това-онова.  На първо четене със сигурност се сещам за налична тема за 73-то.
Мишел, светът е много малък.....По принцесата на снимката те познах. От толкова години всеки вторник и четвъртък те засичам на репетициите на лапетата. Heart Eyes Сори за спама.  Embarassed

# 114
  • София
Хайде още една майка на бъдеща първокласничка в темичката ви Embarassed, за което предварително се извинявам. Предполагам, че ви е ясно каква треска ни тресе в момента и ще се отнесете с разбиране към това нахлуване.

Аз се интересувам от 20 ОУ в София и по-специално от френската паралелка. Дали някоя от вас може да сподели впечатления от общата подготовка, средата, натоварването по езика, както и отзиви за учителките, които ще поемат 1-ви клас наесен. Да кажа само, че съм чела всичко, свързано с 20 ОУ във форума и интернет, но информацията като цяло не е много.

# 115
Какво преливане на съфорумки от едната тема в другата днес! Crazy
Направо се обърках! Grinning

# 116
  • София
Друго си е да се допиташ до някой минал вече по този път. Аз скоро и темата на подгответата ще нападна.   Laughing
Сори за спама  bouquet

# 117
  • София
Хайде и аз да се запиша -Майка на четвъртокланик 49ОУ Бенито Хуарес - София -кв. Суха река.

# 118
Здравейте момичета! Извинявам се, че така нахлувам в темичката ви, но имам първокласник тази есен и търся отзиви за учителите в три училища, между които се колебая.

Първо искам да ви честитя новата година и да пожелая на вас, семействата и малчуганите ви много много здраве, късметлийска година и много хармония в живота.

Училищата, които ме интересуват, са 73-то и 104-то в кв. Гоце Делчев и 120-то в Лозенец. Ще съм ви много благодарна за отзиви за учителките на вашите дечица, които учат в тези училища (ако има такива разбира се). Засега клоним към 73-то, тъй като е залепено за блока ни, но ще подадем документи вероятно в поне две от трите.

Искрено благодаря предварително на всички отзовали се с мнение (може и на ЛС).

EDIT: Сега видях, че сме се активирали майките на бъдещи първолачета Simple Smile Ще ви разводним темичката, но съм сигурна, че и вие сте минали по този път и разбирате вълненията на майка на първо първолаче Simple Smile
 Hug

# 119
  • София
Неведнъж съм изказвала мнението си за 120-то, но ще го направя пак. Wink Имам впечатления както от начален курс, така и от прогимназиален, тъй като понастоящем близначките ми са четвъртокласнички в него, а каката завърши там 7 клас през изминалата учебна година.
За мен, това, което децата получават като основа в начален курс, е повече от прилично.Иначе казано , забележки към обучението в начален курс нямам. Peace И голямата ми дъщеря, и малките бяха/са при Росица Георгиева, която от септември ще е едната учителка, поемаща 1 клас. За Пушкарова и третата учителка могат да се произнесат други дами от темата. Hug
Георгиева е взискателен и същевременно даващ преподавател, спокоен, родител на две деца.Някога причините да се спра на нея бяха две. Едната беше, че при избор на друг учител, щеше да се наложи дъщеря ми да е в друг клас, не с децата от ПДГ, с които вече беше изкарала  заедно една  учебна година. Другото беше упоменатото от мен по-горе, а именно че Георгиева все пак е майка на две деца в училищна възраст, докато Пушкарова към онзи момент не беше. Това обаче, както разбирам от редица мами тук във форума и в самото училище, по никакъв начин не й е попречило да бъде също отличен педагог. Peace
Друг плюс, който за себе си отчитам при децата, учещи в класа на Георгиева, е тандемът й с преподавателката по английски. От випуски наред Басарева е задължително преподавател по английски в тази паралелка.А това не е факт за омаловажаване, тъй като въпросната учителка е от изчеващите в днешно време видове, при които език наистина се учи. Mr. Green Показателен е фактът, че редица деца, посещавали първоначално школи за допълнително обучение по езика, във времето ги прекъснаха. Толкова за учителите в начален курс.
Самото училище е  добър вариант и по ред други причини, освен образователния процес. Разполага с чудесен , озеленен двор, с оправна директорка и активно родителско настоятелство, които правят доста за реновирането на базата.В двора му се намира и център за работа с деца, в който срещу символични суми децата имат възможността да посещават множество извънкласни занимания - рисуване, пеене, танци, бойни изкуства, пиано, занималня за начален курс. Извънучебни занятия предлага и самото училище - баскетбол, футбол, репетиции на Роберта балет, шах, езиков алианс. Училището разполага с бюфет и стол.
За да не си помислите, че го ракламирам  Mr. Green, идва ред и на минусите.Но те определено за мен са само в прогимназиален курс. Въвеждането  на втори западен език във времена, в които липсват преподаватели, за мен е недомислица. Тези два часа седмично спокойно могат да бъдат дадени за допълнително ограмотяване по български и математика, тъй като за никого не е тайна, че с този хорариум и със сменящите се често преподаватели, езикът няма да  се научи. Забележки имам и към качеството на преподаване по някои други предмети, но тъй като не са  по  основните , а и  все пак  равносметката ми показва,че  на фона на плюсовете, минусите са далеееееч по-малко, ги преглътнах.  Peace А и преместването в друго училище от 5 клас нататък не дава гаранция за идеална подготовка по всичко.
Успеваемостта на децата при кандидатстване след 7 клас е много висока, но не е редно да я отдавам единствено на училището.Преподавателите в него са дали своето като добра основа, но децата, както и във всички други училища, са надграждали наученото, посещавайки  школи и уроци във въпросната година.
Това е в общи линии, ако има и други питания, насреща съм да отговоря.

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 14:23 от already detective

Общи условия

Активация на акаунт