Четвъртокласници/тема № 30/

• 42 882
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
Майки с по-големи деца, дават ли на матурата по ЧО да се използва географска карта?

За съжаление НЕ,не е разрешено,поне аз така знам от преподавателите!
Относно резултатите при нас ги казаха още на следващия ден!
Успех на всички дечица за утрешния тест!

# 586
В него имаше въпроси от сорта - кой е поръчал написването на Лондонското четвероевангелие и също кой е авторът на "За буквите". Тези неща май ги няма в учебника и за да се знаят трябва да са били преподадени преди това и децата да са си водили записки като студенти.

Такава информация не съм срещала в никой от уроците. Нито пък им е представено като допълнителни знания.
Ами то с тия хиляда учебници какви ли не разминавания има в материала. Защо, по дяволите, щом оценяването е единно за всички училища, се допуска да се преподава по различни учебници? Ей това направо ме влудява!
През годината пък в един от текущите тестове имаше въпрос за полуостровите в Европа, а никъде не се и споменават дори /нито в трети, нито в четвърти клас/, освен Балканския полуостров.

# 587
pimi, благодаря ти.
Според мен, саш, е глупаво да не дават, защото умението да извличаш необходимата информация е доста важно. Доста по-важно от зазубрянето.

# 588
  • София
Аз също съм против зазубрянето, но тук става въпрос за география и то на България. За какво зазубряне става дума? Може ли да не знаеш къде са Рила и Марица.
Пък умението да извличаш информация е най-ценното, напълно те подкрепям, аз самата го практикувам, що да помним излишни неща. 
Обаче това умение мисля, че се развива след един минимум придобити знания все пак.
Може и да не съм права, може да съм пристрастна, защото в моето семейство обичаме да пътуваме из България и аз лесно карам детето ми да запомня географски обекти като му ги припомням от личните му впечатления. Хем полезно, хем приятно.

# 589
  • София
Учителката по ЧО на детето им беше пускала следния тест: празна карта с контурите на България, а на нея няколко точки и няколко рекички. Децата трябваше да напишат кои са градовете и реките  ooooh!. Понеже съм много неориентирана, ми се струваше, че това е невъзможно да се научи  Mr. Green, но детето ме опроверга.
Карала съм го през годината да си ползва картите от атласа, г-жата също ги беше поискала попълнени, но все пак няма как да им остане всичко в главичките, освен ако не са с фотографска памет.

# 590
Саш, и ние пътуваме много из страната. Дано успяваме и занапред.
И аз процедирам като теб.
Като минаваме край Търново примерно го препитвам какво е видял предишния път там. Simple Smile
Той обикновено наред с други неща си спомня абсолютно безпогрешно какво е ял. Joy

Не в това е въпроса. Но смятам, че се разбрахме.
Какво производство има в някой град на тази им възраст си е въпрос на зазубряне, ако не на налучкване според географското му положение.
Да не говорим колко производство имаме изобщо.

# 591
Ей, момичета,  Simple Smileзашто просто не оставим дечицата и учителите им да си се понарадват  в тези последни дни  от детството на порасналите ни деца................защо разрешаваме на някакви чиновници да ни отнемат  последните мигове,в които вместо да гушкаме..........тестове решаваме и глупави точки броим.. #2gunfire..............

# 592
Успех на всички Малчовци утре,дечица златни,покажете колко сте добри,въпреки "нечовеколюбиво" написаните учебници-цитирам г-н Сергей Игнатов

# 593
  • дядовата ръкавичка
Малко извън темата за матурите. Моят син вчера ми сподели, че решили децата от класа да съберат парички за класната  Laughing. Питам го: "Какво ще й купите?" А той: "Ааа, ще я заведем някъде да я почерпим." Wink. Малките маймунки подсъзнателно и за себе си са помислили, че тя госпожата трудно ще изяде и и изпие 100-200 лв.
Затъжил се е нашият отсега, как няма да са със същата "госпожа"догодина ... "но поне ще я виждаме". Много мило ми стана, тя си им е като майка  ... и, да, май са си бебета още  Simple Smile ... поне мойто, де.

# 594
  • София
Ей, момичета,  Simple Smileзашто просто не оставим дечицата и учителите им да си се понарадват  в тези последни дни  от детството на порасналите ни деца................защо разрешаваме на някакви чиновници да ни отнемат  последните мигове,в които вместо да гушкаме..........тестове решаваме и глупави точки броим.. #2gunfire..............

Е, за 10-годишни деца говорим все пак де, да не пресилваме.

# 595
Моята маймунка и тя вчера се просълзи докато ми обясняваше, как госпожата им казала, че от догодина трябва да са много сериозни, да се стараят да направят добро впечатление на новите си преподаватели и да не забравят, че в сърцето й винаги ще има място за всеки от тях.... Много й е мъчно, но няма как.... Да са ни живи и здрави, всичко останало ще се нареди  Hug

# 596
  • Стара Загора
След малко започва и последната матура за нашите деца.Пожелавам им успех и стискам палци.

# 597
Стискам палци на дечицата!!!!Те ще се справят!!! Grinning

# 598
  • София
Късмет на децата, да нацелят всички верни потговори!  Hug

# 599
  • Пловдив
За картата - обикновено в самия тест има карта, ако въпросът предполага да се ползва такава. Дъщеря ми е направила десетки тестове с празна контурна карта и с точки, които трябва да разпознаят, а и без никакви точки - те трябва да посочат точка, като са им зададени градове примерно. При брат й сякаш нямаше такива, но при Наталия си бяха нещо съвсем нормално. Тя си се справяше. Между другото, Наталия работи перфектно с карта в момента. Ползва атласи и разчита карти без никакъв проблем.

Моят син брои не дните, а часовете, които му остават с класната. Но не от мъка, че се разделят, а напротив - от чиста, неподправена радост, гарнирана с огромна доза нетърпение. А аз, трябва да призная, напълно споделям неговото нетърпение. И ние събирахме пари. Не знам какво ще купят и грам не ме вълнува.

И на мен ми се иска да свършат вече тези матури. То след тях и училището свършва така да се каже. Да си отдъхне хайванчето вече. Той защото много се е преуморил де...

Общи условия

Активация на акаунт