Четвъртокласници/тема № 30/

• 42 904
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Здравейте и от мен!
Отдавна не съм се разписвала тук. Да кажа и аз за моето гардже. Объркал е само един въпрос - за размножаването на човека. Отговорил с б). Пускали им филмче, ама било отдаван.  Naughty
Най-важното не е разбрал!

# 571
Моят син има една грешка. Много ме ядоса. Според него теменужката е храст. Той доста се вкисна. Настроението му се развали страхотно, защото беше много наперен и мислеше, че ще ги разбие матурите. Попита ме мен сигурна ли съм, че има грешка. Е не, не съм сигурна! Мъжка му работа недогледана. Както и да е!
Моята пък уж е девойка, уж обича цветя, ама и тя е сбъркала. Във въпроса е формулирано "теменуга", което я е объркало. Явно "теменужка" й звучи нежно, като за цвете, а тая "теменуга"  й прозвучала като нещо по-голямо и масивно от трева.
За ЧО май моите притеснения са по-силни от нейните. Просто защото аз мога да оценя сложността на този предмет, а за нея са си просто някакви уроци, които учи. С преговора отдавна сме приключили, та сега, между последните две матури няма да учи. Тя и за другите матури не се е готвила допълнително. Ама не можех да я пусна да се бори с това ЧО, без да е изчела поне веднъж целия материал от началото на годината. Географската част ме притеснява най-много - толкова много градове, с толкова много видове стопанска дейност, а като се загледаш, за много малко области може да се говори за някакъв специфичен продукт, който се произвежда само там. Общо взето навсякъде са "машини,  храни, мебели и др." От техните уроци и аз самата не мога да се ориентирам кое е характерно за даден град или област. Добре, че си спомням какво съм учила аз навремето по география.

# 572
  • виртуално
Чак вчера са им казали официално резултатите от миналата седмица  ooooh!
БЕЛ - 20т
Мат - 19т
ЧП  - 20т
остава най-трудния и след това.....
Ах, ваканция голяма, как те чака мама  Laughing

# 573
  • София
Моят син има една грешка. Много ме ядоса. Според него теменужката е храст. Той доста се вкисна. Настроението му се развали страхотно, защото беше много наперен и мислеше, че ще ги разбие матурите. Попита ме мен сигурна ли съм, че има грешка. Е не, не съм сигурна! Мъжка му работа недогледана. Както и да е!
Моята пък уж е девойка, уж обича цветя, ама и тя е сбъркала. Във въпроса е формулирано "теменуга", което я е объркало. Явно "теменужка" й звучи нежно, като за цвете, а тая "теменуга"  й прозвучала като нещо по-голямо и масивно от трева.
За ЧО май моите притеснения са по-силни от нейните. Просто защото аз мога да оценя сложността на този предмет, а за нея са си просто някакви уроци, които учи. С преговора отдавна сме приключили, та сега, между последните две матури няма да учи. Тя и за другите матури не се е готвила допълнително. Ама не можех да я пусна да се бори с това ЧО, без да е изчела поне веднъж целия материал от началото на годината. Географската част ме притеснява най-много - толкова много градове, с толкова много видове стопанска дейност, а като се загледаш, за много малко области може да се говори за някакъв специфичен продукт, който се произвежда само там. Общо взето навсякъде са "машини,  храни, мебели и др." От техните уроци и аз самата не мога да се ориентирам кое е характерно за даден град или област. Добре, че си спомням какво съм учила аз навремето по география.
То е така принципно, материалът по ЧО е най-коварен.  Peace Но пък от министерството винаги са склонни да замазват очите ни с масово високи резултати от всякакви препитвания и вероятно заради това всичките тестове по ЧО, от поставянето на началото на НВО през 2007 до миналата година включително, са лесни и не изискват особено задълбочени познания по въпроси за точни години на исторически събития, поредност на владетели или   детайли от икономическата география. Имам чувството, че и тазгодишният тест ще бъде точно от този тип.  Thinking Да видим дали ще  позная...  Laughing

# 574
  • дядовата ръкавичка
Оказа се, че мойто диване всъщност има по 18 т. на БЕЛ и Мат, което може да не е достатъчно за тъй желаната природо-математическа паралелка. Това последното вчера класната разтревожено ми съобщи по телефона. Аз естествено се ядосах, а Александър го прие много драматично - изля реки от сълзи. Сега се чудя, дали действително не е по-добре да не го приемат -  това ще е първия му голям житейски урок - в крайна сметка, всеки сам носи последствията от собствените си действия или бездействия.

# 575
already detective , дано си права, защото аз вече тотално съм се спекла. Сигурно и детето е притеснено, ама си мълчи.
В понеделник и вторник взеха последните три урока. Как елегантно там беше споменато за Първата и Втората световна война - сякаш се предполага, че най-естественото нещо на този свят е десетгодишните да са наясно кога и защо е имало такива войни!

# 576
  • Карлово
Имам чувството, че и тазгодишният тест ще бъде точно от този тип.  Thinking Да видим дали ще  позная...  Laughing
Така ще е и според мене. Може би най-лесния тест предстои. После,  Stop не подценявайте знанията на децата, те знаят повече отколкото ние си мислим. Ще заковат 20-ците.
baibibi,
пак са взели уроците в училище, ние по ЧП последните 3 урока с моя помощ учихме у дома. Та изравях филми да показвам последиците от наркотици и тям подобни......... и с право сме ги учили, щото и в теста бяха вкарани.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 09:14 от chatNoir

# 577
Съгласна с по-горе, не се притеснявайте, самите тестове са по-лесни от тези ЧП, въпреки че материала е по-засукан.
В нашия клас нали сме шампиони по тестване (седмици наред само това правят) и се оказва, че резултатите по ЧО са по-високи от тези по ЧП (дето уж ни харесва и го разбираме),
Успех на децата утре!

# 578
  • в моя свят
Излезнаха ни резултатите и по ЧП.Моя син е с 5-ца.Станаха три петици и предполагам и по ЧО пак ще е същата работа.Аз съм доволна.Само не знам защо на нас ни казват само оценките,а не и точките.... newsm78  или той не е обърнал внимание и е запомнил само оценката си.

# 579
Майки с по-големи деца, дават ли на матурата по ЧО да се използва географска карта?

# 580
  • София
Някой беше споменал, че детето му се е объркало на въпроса за размножаването на човека. И мойто само там е сгрешило. Сложило зародиша преди оплождането. Явно са им малко  hahaha "образователните филми" на децата.
Аз мисля, че има доста засукани и объркващи изрази, като това с извличането на кислорода, разтворен във водата и също с разтварянето или разтопяването на леда. Добре, че са ни умнички децата, та се справят.

За днес класната на моето дете дала по един примерен тест по ЧО да се упражнят в къщи. В него имаше въпроси от сорта - кой е поръчал написването на Лондонското четвероевангелие и също кой е авторът на "За буквите". Тези неща май ги няма в учебника и за да се знаят трябва да са били преподадени преди това и децата да са си водили записки като студенти. Поправете ме, ако греша.

Люлин, какъв е смисълът да им дават карта? Нали ще ги изпитват?

# 581
  • виртуално
мисля, че в учебника ги няма
но дъщеря ми ги е учила през годината, явно госпожата е обяснявала допълнително

# 582
  • дядовата ръкавичка
В него имаше въпроси от сорта - кой е поръчал написването на Лондонското четвероевангелие

Това, признавам, не го знам, както и много други неща от учебника по ЧО, като например, че Теодор Комнин е бил владетел на държавата Епир и т.н.

Да ви кажа, моето дете се побърка. Обаждам му се преди малко и на въпроса ми какво прави, отговаря "Преговарям, с удоволствие". Откъде се появи това "удоволствие" на края на годината   Outta Joint

# 583
  • Балчик
Ах, ваканция голяма, как те чака мама  Laughing
Party Joy Май всички така, че да си отдъхнем с облекчение. Peace

Аз не помня за своите изпити да съм била толкова притеснена, колкото за децата. Rolling Eyes

# 584
  • София
Ама защо сте толкова притеснени от тези матури? То си е като изходните нива - аз поне така гледам на нещата, да не съм изтървала нещо?
Много бързичко са ви дали резултатите, това от училището ли зависи, знаете ли?

Общи условия

Активация на акаунт