Четвъртокласници/тема № 30/

• 42 929
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
Моят син каза, че има 1 грешка по ЧП-за някаква коркова тапа.Той написал, че във водата изплува и стои на едно място, а верният отговор - разбира се е, че се движи.
По-скоро не е сбъркал: отговорът е "В" Grinning
Цитат
19. Какво се случва с коркова тапа, поставена в чаша с вода?
а) потъва веднага на дъното
б) плава, докато се намокри, и после потъва
в) плава на повърхността

# 556
  • Пловдив
Моят син има една грешка. Много ме ядоса. Според него теменужката е храст. Той доста се вкисна. Настроението му се развали страхотно, защото беше много наперен и мислеше, че ще ги разбие матурите. Попита ме мен сигурна ли съм, че има грешка. Е не, не съм сигурна! Мъжка му работа недогледана. Както и да е!

# 557
  • София
dara, същата работа и при нас. ooooh!

Обади се на обяд, че вчера бил грешно разбрал и не било 4 и 5 на БЕЛ и Математиката ами били 2 5ците- по Бел 5 и по математика 5.
Е, как така, няма да си чуеш правилно оценката, не ми е ясно! ooooh!
Ама мъжка му работа! През куп, та за грош! #Cussing out

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 15:02 от kopche

# 558
  • Карлово
За да не се вълнуваме в къщи нашите оценки са нанесени в бележника.  Grinning
Домашни нямат, може да играят целия ден.

Попълвахме едни бележки за ЗИП за 5-ти клас. И да съм имала намерение да сменям училището, съм си правила сметка без кръчмар. Та след 4-5 дневно умуване избра ИТ. Някой има ли наблюдение какво включва за 5-ти клас ИТ? Повечето деца от техния клас са избрали ФВС, но на нас не ни е любим - нормативи, работи.......... Cry

# 559
  • виртуално
Дъщерята избра за ЗИП испански език
и при тях има ИТ, но мисля, че стоенето пред компютъра и без това е в повече

# 560
Дали детето има грешки и кои са ще разбера евентуално чак утре, че днес няма да успея да го хвана.
Но "за извличане на кислорода, разтворен във водата" звучи адски подходящо за деца, няма що.  ooooh!
При нас в момента са на друга вълна, за ЗИП-ове не см чула да се говори.

Децата заслужават награда, че пребориха тази учебна година.  Grinning

# 561
  • Балчик
Joy  Качена на дървото!!
Моят син също си пише домашните навън. Легнал е по корем на тревата и с едната ръка е гушнал кучето. Ще споделя идеята за писането върху дърво, ама не съм сигурна дали кучето ще я одобри Joy
hahaha Боже, а аз си мислих, че само моят син  пише така "откачено" домашните си. Grinning Имам чувството, че ако можеше да пише кучето, сигурно би се справило също на външните оценявания, покрай задружното им учене. Laughing

Дани не се е прибрал още и не знам какво точно е направил, но и аз като вас настръхнах от думите: "Споко де, всичко беше много лесно" Mr. Green

П.П Прибра се, проверили теста с госпожата- направил е една грешка на въпроса за говоренето на няколко деца (не съм чела теста, по думите му е последния въпрос)

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 15:49 от Джемма

# 562
  • виртуално

Но "за извличане на кислорода, разтворен във водата" звучи адски подходящо за деца, няма що.  ooooh!

този въпрос го имаше и в тестовете от миналите години, явно им е любим

# 563
  • София
Джемма, този въпрос не е зададен коректно. Звук е физична величина - електромагнитна вълна с определена честота и дължина. Шум и мелодия са измишльотини. Когато някой свири или пее, едни хора чуват мелодия други шум взависомост кой как са му развити възприятията на звуците, които чува. На този въпрос много деца ще се объркат защото хората чуват "звуци". а не шумове и мелодии. Не знам дали ясно обясних, но за мен този въпрос е некоректно зададен. Също не съм съгласна и със схемата за кръговрата на водата. На стерлка 1 можеха да нарисуват "балончета" както на другите. Все пак газ-вода може да е видим , може и да не е.
Браво на децата! Голямата балтия е ЧО, но това е една голяма недомислица в БГ-образованието, така че, спокойно. Ще се справят и там ! Hug

# 564
Ами аз без да задълбавам в дебрите на Физиката, все си мисля че шума е вид звук, само че неприятен за ухото, тон също е звук. А с мелодия вече се навлиза в Музиката и там съм пас  Rolling Eyes

# 565
  • София
[Голямата балтия е ЧО, но това е една голяма недомислица в БГ-образованието, така че, спокойно. Ще се справят и там ! Hug
А това много ми хареса! Mr. Green
Балтия! Много яко и съвсем точно казано!  Joy

# 566
  • Балчик
Да, сега видях теста. Наистина е много неточен въпроса. Радвам се, че се справил с останалите. Simple Smile

И за нас ЧО е най-слабото място от 4-те. Rolling Eyes

# 567
  • Пловдив
Крисо твърди, че ЧО било "бебешка" работа. Нещо, което ме изуми, защото предишните ми двама герои сериозно се бореха с ЧО. Това и досега им е един от най-неприятните предмети. Аз и затова винаги най-лоши очаквания съм имала на матурите по ЧО. И съм останала с впечатлението, че с повечето деца е така. А моят син току-що ме осветли, че ЧП му бил най-трудния предмет, а обожавал ЧО. Всички на секиме, той наопаки.

Ей, още ме е яд за тези китки, които е объркал. Пак добре, че не ги е избуил до дървета де. Макар че, то има ли значение, пак един грешен отговор Simple Smile. А той се ядосва, защото имаше право на една грешка за четирите матури и сега си изгърмя патрона за глупост.

# 568
  • София
Дара, много си е право детето. Тревата е зелена, ниска равна. А цветовете са по храстите и дърветата и въобще - стърчащи над тревата растения. Все пак те не учат ботаника, а Човекът и природата  Grinning Толкова са сладки, възприемат света такъв какъвто го виждат, а не такъв какъвто някойси го е определил   love001

# 569
  • Стара Загора
Преди малко сверихме отговорите ,които е написал моя син с верните отговори на теста. Отговорил е правилно и на 20 въпроса Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт