Четвъртокласници/тема № 30/

• 43 142
  • 764
  •   2
Отговори
# 480
  • София
.....
Щото, му викам аз: четеш от дъжд на вятър! Затова!!!
Абсолютно същия разговор се проведе и у нас! Пък той ми е обиден от вчера, щото видите ли, съм го била нарекла неграмотен  ooooh!! А аз просто му казах, че четенето дава огромни възможности за обогатяването на общата култура на човек и развива фантазията и знанията!

Днес бях сигурна, че ще се справи, защото напоследък много добре започна да се погажда с математиката. ГлЮпости на търкалета - объркал е няколко задачи и го установи току що, като му отворих теста. Сам си хвана грешките. Имам подозрения, че е бързал. Преместили са им голямото междучасие след външното по математика. Моичкия и още няколко левента излезли да поритат. Твърди, че го е направил само няколко минути преди края на теста, но се съмнявам. А охраната заключила входната врата на училището, та били премръзнали от студ и се наложило две момичета да ходят да се молят в Учителската стая, за да ги пуснат обратно  ooooh!.
Е, кажете ми, как да не го сбухам! От топката по-важно няма и това е положението!

# 481
Дидева, и от мен Благодаря  Laughing

Mr. Green И моят в групата на незнаещите, ама го решил по метода на изключването, а и понеже и на двете места имало "на" - "От дъжд на вятър" - "От време на време"  Wink
Хаха сега питах и моя, не знаел какво е, ама едното било за време и другото за време и така уцелил...малеее

# 482
Е хайде каквото са направили това. Резултатите ще покажат на какво са ги научили в училище (като знам че повечето ходят на математически курсове), май в училище не ги научават на много... Ето нещо за разпускане:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.112180092146072.10451.112178482146233

# 483
Напротив, цвета пиле, научават ги.   Peace

# 484
  • Русе
научават ги - другия път - нищо не научават, ако не ходят на извън класни са гола вода. ние сме в езиково - а езикът ни е като на "негър в Алабама".
моето гардже е с пълен брой и по български и по математика, ама не е от училището, а от работата в къщи и в курсовете.

# 485
  • Пловдив
И при нас днес са съобщили резултатите от вчерашното ВО и са казали на децата, че утре ще има кажат и резултатите от математиката днес.
3 шестици /едната е на моята мома  Flutter/, 4 -5  петици и останалото до 18 - четворки.
Много добре са се справили децата. Обикновено квартално училище. Като познавам повечето родители, едва ли някой е подготвял специално детето си за ВО.

# 486
Дидева БЛАГОДАРЯ!
Ще очакваме още 2 линка другата седмица, ти си знаеш де  Grinning
В тази връзка ще споделя нещо, което получих на личната си електронна поща, а не на лично съобщение тук,така че публикуването му не е в разрез с правилата(умишлено съм изтрила адреса на госпожата).

2011/5/5 Veska Marinova
Bravo na Maksi. Tozi pat 20 t. na maturata po BEL.Pozdravlenia i aplodismenti!

I sega kakvo? Spriaha ti iziavite v Matemati4eskite turniri i zapo4na da se fuka6 v temata za 4etvyrti klas. Linkovete sa polezni, no namali malko hvalbite, 4e si stra6no dosadna. Celia forum razbra kolko velik e Maksi. Haide, dai ni malko po4ivka.

Ako prodaljava6 v sashtia duh, 6te te izritat i ot 4etvartoklasnata tema. Malko pove4e skromnost niama da ti e izli6na.

Та, по молба на госпожа Веска Маринова и за да уважа апетитите на още една друга госпожа, списваща тук, спирам да ви досаждам. Не заради тях, а заради себе си.
Успех на децата във всички предстоящи предизвикателства! И нека всички, чиито деца са изкарали 20 точки на тестовете, незабавно да се засрамят!  Mr. Green
Моля, ако постингът ми нарушава правилата по някакъв начин, незабавно да бъде изтрит от модератор.

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 21:01 от Анонимен

# 487
Дидева  bouquetмного съжалявам за това крайно неприятно и омерзяващо съобщение!Не обръщай внимание ако имаш сили!Винаги си била страшно полезна, готова да съдействаш!!!Моля те, не спирай да пишеш!  bouquet Hug HugЛека вечер!

# 488
  • София
за матурата по БЕЛ
http://edu.dir.bg/2011/05/05/news8560474.html

# 489
  • Стара Загора
Сега ги сметнах . Моят син има 18 т . по математика . Каква ще е оценката?

# 490
  • Пловдив
научават ги - другия път - нищо не научават, ако не ходят на извън класни са гола вода. ние сме в езиково - а езикът ни е като на "негър в Алабама".
...

Не съм съгласна. Какви извънкласни занимания в четвърти клас? Чак толкова напън на този етап ми се струва излишен. Специално за моя син мога да кажа, че госпожата им работи с тях много сериозно и за нас родителите просто не остана. Това ми е трето дете, което минава на матури. Да, с първото много се занимавах, бях мераклийка и най-вече много се притеснявах самата аз. С всяко следващо отслабвах хватката и резултатите са аналогични, така че мога да кажа, че общо взето госпожите се справят основно. Да, и вкъщи работихме, но без излишен напън. От седмица-две съм го оставила абсолютно да разпуска, защото в училище ги разпориха от тестове, контролни, преговори и изпитване. Даже баба му не спира да дудне колко безотговорно подхождаме. Но ето, детето се справя. А и нивото на трудност на матурите е направо... смешно, така че чак извънкласни занимания не мисля, че са необходими.

Сега ги сметнах . Моят син има 18 т . по математика . Каква ще е оценката?

Това е една от старите скали:

до 4 точки - слаб 2;

от 4 до 8 точки - среден 3;

от 9 до 12 точки - добър 4;

от 13 до 16 точки - много добър 5;

от 17 до 20 точки - отличен 6.

Не знам дали и сега е същата, но не вярвам драстично да е променена. Поне за ориентир може да ви послужи.

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 23:49 от dara

# 491
Аз, както знаете, правя паралел между две госпожи.
Предходната можех да заместя без услилие, защото живееше в блога "начално образование" и само оттам даваше тестове.
Миналата година и букет не получи от нас за завършването, не стига друго, ами не се разбра и в кой ден беше то. Shocked
Настоящата госпожа на детето заслужава да получи всички цветя от градината, магазина и разсадника до училището. Невероятна учителка. Просто нищо общо между двете, ни-що.

# 492
  • Русе
искрено се радвам за вас и учителките Ви - при нас положението е различно и в повечето училища в града - поданни он родители. не се готвим за матурите специално разбира се, готвим се за да знаем и можем.
Дидева,  Hug Peace, хич не им обръщай внимание, аз незнам дали моето е с 20т. по БЕЛ, т.к нямаме още резултати от диктовката, но бих се похвалила също - по математика е с 20т. и хич не ме е срам - много съм горда даже. А на макси  Hug Peace и късмет в МГ. а на госпожите ще кажа че темите тук са какато за поощение на дечицата, които не са се справили много добре по един или друг начин, така и да се радваме на резултатите на тези, които са се справили.
късмет на всички другата седмица.
Много   bouquet на всички Георгевци, Гергани и другите мами, татаковци и дечица, които празниват днес.

# 493
dara, мисля, че скалата за оценка не е много точна  Embarassed поне това, което аз знам за минимума, после като се закръгли оценката се получава така, както си писалата  Peace
точки (оценка)

1-6 (2)
7 (3)
8 (3.25)
9 (3.50)
10 (3.75)
...и т н през 0.25 (както са оценките дадени от Дара, 19 и 20 т са пълно 6)

В интерес на истината мисля, че за сега нямаше до вчера излезнала въобще някаква скала за оценяване.

Mr. Green А някои от вас резултати, освен от децата, как знаете, като не тр да се изнася инфо от проверяващите до 09.05 Wink

# 494
  • Русе

Mr. Green А някои от вас резултати, освен от децата, как знаете, като не тр да се изнася инфо от проверяващите до 09.05 Wink

децата са си записали на лист какво са попълнили и ги сверихме с ключа в сайта на мон.

Общи условия

Активация на акаунт