"Системата минус 60" - тема №16

• 35 752
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
жаси - тц - не съм. редактор съм. коректор даже - да не си присвоявам по-висши функции; обаче текстовете ми идват на цикли и във времето, в което няма поръчки, се мотам из кухнята. то и няма какво друго да правя - хората работят нормална работа и не могат да откликват на бездействието ми, а по магазини все е вредно да се ходи - едно, че пари се харчат, и друго, че се затрупваш с вещи, които не ти трябват. така почнах да готвя и да шия. сега съм се амбицирала да се науча и да кроя. няма само чаршафи, шалтета и завивки да правя, я. след празниците ще си взема машината от мама и почвам поредното извяване у дома  Peace

много добре вървиш ти, жаси, ама много добре! за 6 месеца 20 кила. ашколсун на теб, на сиси, на диви, на стелето, на нес, и на всички други, дето не се сещам сега за тях. аз съм бавна. ама ще стане. и каква инвестиция само ни чака, а? представяте ли си - нови гащи, сутиени, панталони, рокли - всичко ново. еее-хаааа - ще бъде класен шопинг. да дойде пролетта, и започвам да купувам в умопомрачение  Wink

стеле - ами ще мръдне, ами! я се виж колко си махнала - разбира се, че ще мръдне!

# 676
Мотив,добре дошла!!!
Жаси,как добре те разбирам.Преди почти 11г. лежах като теб с оперират след счупване крак и ми беше дошло до не знам къде!!!От това лежане трупнах килца,малко след като се пооправих забременях с първото и айдеее,станах мама слоница.

# 677
Преди почти 11г. лежах като теб с оперират след счупване крак и ми беше дошло до не знам къде!!!От това лежане трупнах килца,малко след като се пооправих забременях с първото и айдеее,станах мама слоница.

Ааа, пу-пу! Аз повече деца няма да раждам и няма да ставам за трети път на мамут!!!  Crossing Arms Стига толкоз, пък и вече влизам във възраст за внуци, така де, на моите бивши съученички децата са на по 18 години...  Crazy
Оправям се, ставам слаба и хубава и се консервирам като Лилето.  Laughing Mr. Green Ако трябва, ще се изруся даже!

маик, това да ми е проблема! Дрехите! Ако ще, гола ще ходя, нали ще имам тяло!  Laughing

Жани, браво бе, я каква си желязна - най-трудното е задържането на резултата, а не постигането му! А как точно се храниш сега?

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 21:52 от Анонимен

# 678
Момичета,наминавам само да се отчета и да кажа,че не съм се отказала  Naughty.Просто ангажиментите ме превзеха и нямам никакво време.До тук-още минус 400гр.Аз така ще си карам  и занапред-бавно,бавно,но все пак му се вижда края.И за мен е важно да науча от момичетата,които са постигнали целта си,как успяват да задържат постигнатото.Да,Системата изгражда хранителните ни навици,но какво  в нея променихте и до каква степен.Май въпросите ми са относно вечерята.Разширихте ли вариантите,часът на хранене и т.н.?Не знам кога  пак ще се добера до темата,а и нямам време да я следя цялата.Но !ще чакам определено постовете на успелите вече .  bouquet
За сега от мен приятна,топла и релаксираща вечер на всички ви  Hug

# 679
Здравейте и от мен.
Аз както винаги по късна доба на компа...

Маик, невероятна си и си сътворила голями красоти. newsm20 Записвам се и аз във фенклуба ти Simple Smile))
Мотив,  welcome

Момичета, чела съм книгата на Мириманова станала ми е настолна книга /тоалетна книга, защото там я чета Whistling/ и често я разгръщам. Знам всички правила, но обожавам сладко и незнам как да се откажа от него. Някой, ако има идея... хапчета или какъвто и да е съвет -приемам. Peace
Това с дъвкането на локумки до обяд беше изключение. По принцип закусвам около 8-8.30ч. и после чак обядвам около 13-13.30, вечеря около 17.30.

Благодаря все пак за съветите.  Hug

Поздравления за всички с минусчета. Добре, че ви има, защото нещо мотивацията ми отива на кино. Hug

Лека и спокойна нощ, системки! Hug

# 680
Знам всички правила, но обожавам сладко и незнам как да се откажа от него. Някой, ако има идея... хапчета или какъвто и да е съвет -приемам. Peace

Просто спри да купуваш. Като нямаш в къщи, няма да се изкушаваш.  Peace
И аз бях шоколадо-маниак, но откакто започнах системата, само няколко пъти съм похапвала и то по 1-2 парченца. Колкото по-рядко ям сладко, толкова повече отвиквам от него и не се сещам. Изтрай, стисни зъби и изтрай няколко седмици без нищо сладко, гаранция, че няма да ти се яде след това.
Или, ако чак пък толкова не устояваш, поне яж черен шоколад, не разни тестени сладкиши.

# 681
Добро утро момичета!

Сервирам ви закуската с кафенце и отивам на работа:

Жаси,   bouquet така и ще направя. Само да мине Коледа, защото сладкишите не ги купувам ами ги правя и ако знаеш калко много има у дома. Embarassed

Мляко с нес, къде си, липсваш ми?! Rolling Eyes

Хубав ден на всички! Hug

# 682
Брей, какво е беличко и чистичко навън.  Grinning

Галка, мерси за закуската, аз вече похапнах малко баница с кисело мляко и 1 банан, но кафенце няма да откажа.
А, щом ги правиш сладките, тогава ти е позволено да ги пробваш! Но след Коледа затягай колана.  Laughing Hug

Пуу, още си кютам в седмиците. 200 грама съм минус от вчера, но пак не ми достигнаха, за да не гледам тая пуста седмица отпред, като яхна гея.
От септември съм я загледала и повече от 3 месеца я боря.  ooooh!

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 09:11 от Анонимен

# 683
ЗДРАВЕЙТЕ на всички, нова съм и имам малки питанки.Някакво съотношение или грамажи на храните спазвате ли?Има ли някой който да спазва комбинирано системата с разделното хранене? Дали не бъркам(комбинации за вечеря): newsm78
1.вечеря - 200гр активиа с 2бр. киви
2.вечеря - елда с кис.мляко или активиа
3.веяеря - елда с цитр. плодове
 А ето и от изминалите ми 4 дни: Simple Smile
1ден
З.риба шаран + 1ф.хлчб вита
о.---
в.пил.месо    .....  след 18 ч.вино
2.ден
з.свинско месо (варено)+домати
о.кисело мляко + грейфурти
в.елда
3 ден
з.св. месо + домати
о.елда
в.к.мляко
4.ден
з. не закусих
о. меш.скара + зале и морк.
в.активия + 2кивита  ..... след 18 ч.вино
.....БЪРКАМ ЛИ Я ?

# 684
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Много рядко се включвам, но съм стриктна вече 5 седмици. Резултатът ми е - 5 кг. По точно , въртя 6-тия . Ту го има , ту го няма тази седмица.  Heart Eyes Много съм доволна от Системата, почти не се ограничавам откъм количество, само си спазвам комбинациите. Simple Smile
ceci33 , не съм много веща , но си мисля , че са ти слаби обядите. Обяд кисело мляко с грейпфрут или само елда не е по системата. Това по-скоро са системни вечери. Аз например обядвам задължително голяма салата с някакво месо или нещо готвено. За обяд има толкова много варианти. На мен ми помогнаха примерните менюто на момичетата . Има линкове на 1-ва страничка.  Simple Smile Успех.  Peace

# 685
сесi - за бъркане, не виждам да бъркаш генерално. обаче! това твоето си е чиста диета! идеята на системата е да живееш спокойно с нея с дни, седмици, месеци, години, до живот. ако вярваш, че до живот ще закусваш с месо, ще обядваш с мляко и ще вечеряш с елда (или разновидности), то ок - бива, добре се движиш. така е системно долу-горе (девойките по-долу изброяват къде си сбъркала). обаче сети' се какво става, когато, спазвайки това хранане,  отслабнеш (и ти ще отслабнеш! с подобно меню няма как да не отслабнеш, ако го спазваш известно време!), и след това започнеш да се храниш пълноценно - с картофи за обяд, принцеса за закуска, тортичка на някой РД и пр.. е тогава вече ще завиеш, защото ще качваш. ако месеци на ред си яла кисело мляко, изтървала си закуска и си вечеряла постно-постно, то вкараш ли нормална храна, гарантирам, че ще трупнеш МНОГО кила! идеята е да се ХРАНИШ , обаче здравословно и спазвайки няколко принципа  Peace

инак, добре дошла! браво за ентусизама. аз 4 дни с подобно меню няма да оцелея и бих се отказала  Peace
а, и опитай се да не изтърваш обяда. за закуската е ясно, че също е добре да я има, но аз лично все още имам дни, в които не закусвам - навик от многото години, в които не закусвах, който навик упорито боря. обаче обядът гледай да е наличен  Peace

мотив - добре дошла и ти!

монд - чудесен, чудесен резултат!

за днес: з: попара от детето; о: пилешка супа; в: не знам - точно тогава ще сме на концерт на децата и не знам дали изобщо ще ям. мисля да взема няколко ябълки или пликче с обелено помело и да ям по-рано в колата преди концерта  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 09:41 от маик

# 686
Добро утро и от мен.
Глака, благодаря за закуската и кафето.  Аз си взимам само кафето, че ми никни долел ляв мъдрец и ще ми е много трудно яденето тия дни ooooh!
Монд, браво, страхотен резултат Hug
ceci33, добре дошла. И на мен храната ти ми се вижда малко. Сега не знам какво количество е ама с туй мляко и плодове за обяд успя ли да изкараш до вечерта? Яж си пълноценно, не приемай храната за враг. Тук се яде и се слабее. Виж менютата на Сиси, на Жанета в по-старите теми и ще видиш че никоя от тях не е гладувала, а Сиси вече е накрая на отслабването, а Жанито си задържа килограмите вече. За комбинациите - елда с млечни неможе - смесваш 2 варианта. Зърнени само с плодове или зеленчуци.
Аз отивам да готвя, че да има какво да яде чаавето за обяд. Лек ден Hug

# 687
ceci33, няма вариант за вечеря само елда. Има варианти "Зърнени с плодове" - демек, елда с разрешените плодове и "Зърнени със зеленчуци" - елда с някакви зеленчуци, дали на салата, дали задушени - по твой избор.
Също така, и вечерята ти в третия ден не е системна, а диетична, няма вариант за вечеря само кисело мляко. Има "Млечни с плодове", "Млечни със зеленчуци" - прочети заглавния пост на темата. 
В четвъртия ден обядът ти е добър, вечерята - горе-долу и тя, но е могло и малко извара да добавиш, или сирене. Но си пропуснала закуската, което си е нарушение. Основният принцип на системата е хранене 3 пъти на ден с равни като засищаемост порции. Тоест, като съпоставиш закуската, обяда и вечерята, трябва да са ти еднакви като калоричност. А в червъртия ден мешаната скара със салата е доста по-калорична от кисело мляко с 2 кивита, нали?  Simple Smile
Обядът във втория ден ме изуми - кисело мляко с грейпфрут - защо така? Тук за обяд ядем салати, супи, готвени неща...
Изобщо, менюто ти ми прилича на някаква доста рестриктивна диета, а системата не е такава.

# 688
Добро утро!
Галка,благодаря за закуската Hug
Жаси,искам и аз да ми е беличко,ама няма.Само ни лъже,че ще вали Sad
Монд,ама много ти е хубав резултата.Браво!  bouquet
ceci33-аз съм пример на това,как от изцяло протеиново хранене(Дюкан),след минаване на нормално хранене,килограмите се връщат много бързо,защото идва момента,когато се яде и сладко и тестено.И сега сега на системата качвам(вече си върнах всичко свалено от дюкан),но не се отказвам,ще почна и да свалям,защото това не е диета-това е правилно хранене Peace
А ето и менюто за днес:
з-2 филии ръжен хляб с течен шоколад и 1 вафла и 1 банан
о-пил.бутче,зел.салата и леща
в-сигурно помело(много го обичам)изяждам си го цялото сама,може и кис.мляко да добавя Wink
Хубав ден  Hug Hug Hug
[/pre]

# 689
запис, да първи път чета темата и много ми допадна...особено като се има впредвид, че съм поне с +20 кг над това което бях преди да родя децата

Общи условия

Активация на акаунт