Машина за хляб-36 част

  • 62 578
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • Кърджали
  • Мнения: 298
Направих пица по рецептата от книжката на Мулинекс OW 5000 и тестото стана супер.Освен пица си спретнах и 1 селски хляб ето и снимката малко съм пишман фотограф

# 691
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 187
МАКС-МАМА благодаря ти за отговора.Аз също имах впредвид веднага да се пусне машинката.То и тук във темата сте го коментирали,че маята не бива да се докосва до течноста,а не ,че става въпрос за отложен старт.

# 692
  • Мнения: 20
здравейте и аз да се включа с мнение от три години съм с мулинекс 5000 и ползвам само жива мая  сухата не ми харесва и процедирам така вадя кубчето от фризера слагам го в мерителната чаша и наливам вода да се разтвори после доливам до оказаното количество топла вода за да  стане марна и наливам в казанчето слагам останалите продукти  и пущам. Става невероятен хляб, и да добавя по-повод течащото казанче и моето течеше и изгоря машината,ако някой ми каже от къде да поръчам ще бъда много благодарна.

# 693
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 187
Благодаря ти за пояснението.Ние от септ. месец имаме пекарната и досега все съм правила със суха мая.

# 694
  • Мнения: 9 785
Ивелинке, що да се бъзикам? Crazy Попита ме, отговорих ти.
max-mama, гуш Hug!

# 695
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 187
Така ми прозвуча особенно и като каза,че казанчето ти течяло-ме довърши.

# 696
  • Мнения: 9 785
Така ми прозвуча особенно и като каза,че казанчето ти течяло-ме довърши.

Уф, нещо май не те разбирам newsm78 Аз обичам да се шегувам, но на въпроси гледам да отговарям точно и ясно. Явно не се справям добре hahaha

# 697
  • Мнения: 383
Искам да попитам ще мога ли да опека хляб Капама в съд с такава форма


 newsm78 може, но напълно зависи от обема на тенджерата. може да го печеш и без капак, ако ще печеш без капак, печеш около 30мин на 190Ц и 20мин на 150Ц с вентилатор и с плюс около 15мин на изключена фурна

 Hug

# 698
  • Мнения: 4 615
Вероятно ставам досадна, но пак имам въпрос. Blush 270 мл вода , 2 с.л. олио и 500 гр готова смес за хлебопекарна е количество за 500 или за 750 гр хляб? Благодаря!

# 699
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 187
Така ми прозвуча особенно и като каза,че казанчето ти течяло-ме довърши.

Уф, нещо май не те разбирам newsm78 Аз обичам да се шегувам, но на въпроси гледам да отговарям точно и ясно. Явно не се справям добре hahaha
   И аз обичам да се шегувам.Важното е,че се разбрахме.Малко със закъснение,но не е чак толкова фатално.  love001  love001  love001

# 700
  • Мнения: 383
Вероятно ставам досадна, но пак имам въпрос. Blush 270 мл вода , 2 с.л. олио и 500 гр готова смес за хлебопекарна е количество за 500 или за 750 гр хляб? Благодаря!

естествено че е за 750

 Hug

# 701
  • София
  • Мнения: 102
Искам да попитам ще мога ли да опека хляб Капама в съд с такава форма


 newsm78 може, но напълно зависи от обема на тенджерата. може да го печеш и без капак, ако ще печеш без капак, печеш около 30мин на 190Ц и 20мин на 150Ц с вентилатор и с плюс около 15мин на изключена фурна

 Hug


Ердинч, тази информация за печенето е важна, според мен. Моля те, добави го към рецептата си   bouquet

# 702
  • Мнения: X
Ердинч, моля те да ми кажеш една подробност при козунаците. Пишеш, че ги намазваш с яйце (с олио) някъде около средата на печенето. Има ли значение дали тестото ще се е позапекло или не? Предполагам, че не мажеш непосредствено преди печенето, за да не се препече горният слой?

# 703
  • Мнения: 383

Ердинч, тази информация за печенето е важна, според мен. Моля те, добави го към рецептата си   bouquet

sory, OK  Hug

Пишеш, че ги намазваш с яйце (с олио) някъде около средата на печенето. Има ли значение дали тестото ще се е позапекло или не? Предполагам, че не мажеш непосредствено преди печенето, за да не се препече горният слой?

Да така е, това е закон при мене, целта ми е еднакво изпечени кори от все страни на козунака, не обичаме козунак със препечени кори, хем няма опастност от спихване на козунака.
Аз мажа винаги в 35мин в хлебопекарната и на 20та мин във фурната в цикъл печене и мажа&поръсвам извън фурната/хлебопекарната, като в това време фурната/хлебопекарната е със затворен капак и непременно на пауза(за тез които немат пауза бутон дърпат щепсела за много кратко)

пс/ всичко това го правиме за много кратко време, щото козунака е мн. горещ и яйцето веднага се запича. жената маже аз поръсвам  Crossing Arms

 Hug





Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 10:45 от Ердинч

# 704
  • София
  • Мнения: 8 505
Ердинч, моля те да ми кажеш една подробност при козунаците. Пишеш, че ги намазваш с яйце (с олио) някъде около средата на печенето. Има ли значение дали тестото ще се е позапекло или не? Предполагам, че не мажеш непосредствено преди печенето, за да не се препече горният слой?

Аз също по принцип, когато е предвидено да се маже тестеното изделие го мажа във втората половина на изпичането. Така съм си внушил, че ще избегна евентуалното деформиране на нежното втасало тесто пък и не ми загяря много кората после. Тоест при мен пък нямам точно опроделено време кога да мажа. Другата особеност е, че в началото на изпичането тестото продължава да втасва и така изчаквам окончателното му самооформяне.

Общи условия

Активация на акаунт