Машина за хляб-36 част

• 62 560
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Ердинч, благодаря!

Рецептата е превъзходна според моя вкус! Обаче, и на жена ти хлебчето е много вкусно  Wink
Имам два въпроса и моля да ми отговориш, когато можеш:
1) челебитката препичаш ли я на сух тиган или я слагаш направо, и
2) лененото семе смилаш ли го или не

Благодаря

# 706
Ердинч, благодаря!

Рецептата е превъзходна според моя вкус! Обаче, и на жена ти хлебчето е много вкусно  Wink

bouquet

Цитат

1- никакво препичане, слагай направо както си е. Опитай и така, сложи около сл върху малко кисело мляко и си ги изхрускай (азе го правя всеки ден в между обяда и вечерята) Hug
2- имам го смляно и несмляно, но по го обичам несмляно и накиснато във вода от предния ден и изцедено много добре преди употребата му (това последното непременно го пробвай)

Hug

# 707
  • София
Ердинч, благодаря!

bouquet

Цитат

1- никакво препичане, слагай направо както си е. Опитай и така, сложи около сл върху малко кисело мляко и си ги изхрускай (азе го правя всеки ден в между обяда и вечерята) Hug
2- имам го смляно и несмляно, но по го обичам несмляно и накиснато във вода от предния ден и изцедено много добре преди употребата му (това последното непременно го пробвай)

Hug

Багодаря за бързия отговор, обезателно ще пробвам, мързелива работа, тъкмо за мен  Joy

# 708
  • Варна - Черна гора
Привет,
преди няколко дни се сдобих с хлебопекарна RENO. Първия ми опит беше със "Селския хляб на Ердинч" - получи се задоволително (според мен), добре препечен, но с големички шупли. Използвах мая Йоткер. Стори ми се, че брашното му беше в повече (кантарчето ми е аналогово, а те не мерят точно). Всичко това не ни попречи да го преполовим  Laughing почти веднага. На другия ден си беше тухличка от всякъде.
Снощи пробвах "Хляба с айрян" на polin_a за 750 г. - получи се страхотен хляб   Hands Clap , като изключим това, че опря в капака на машината. Почти го "ометохме" с чубричка.
Сега ползвах мая Yuva, и яйцата никак не бяха малки, а с р-р XXL. Сега намерих същата рецепта, преизчислена за по-малък хляб. Ще пробвам и нея, дано да не опре пак, а да стане като хлебчетата, показвани от вас.

# 709
_ilka_ , от всички коментари за рецептата с айрян ми стана ясно, че яйцата може да са с едно по-малко. В твоят случай едно е било достатъчно да сложиш. Явно действат допълнително като набухвател.

# 710
Да ви докладвам моето хлебопечене как се развива Joy Пълно фиаско - направих рецептата, която ви бях написала, но от пакета с бялото брашно излезе пеперуда   #2gunfire и  имаше едни като паяжинки вътре, кой знае къде е съхранявано. Затова отворих пълнозърнестото. Не стига това, ами и не разполагахме с три часа за приготвянето и го пуснах на бързата програма за 1ч и 40 мин.
В резултат - тиклав хляб. Обаче съм упорита. Довечера ще пробвам с готовата смес за домашни хлебопекарни, тя е с бяло брашно и маята си е вътре, необходимо е само вода да добавя и този път програмата ще е три часа. 

# 711
Здравейте на всички!
Имам въпрос - някой правил ли е тесто за меденки в хлебопекарната ?  Rolling Eyes
Предварително благодаря на тези които ще ми отговорят  Hug

# 712
mu6moronko аз съм най-доволна от готовата смес,става си идеално хляба,успех Hug
dudka79 не съм пробвала меденки,ако имаш рецептата в книжката на машината,пробвай,има разни сладки хлябове,може и меденки да излязат Wink

# 713
Здравейте на всички!
Имам въпрос - някой правил ли е тесто за меденки в хлебопекарната ?  Rolling Eyes

И за меденки, и за всякакви бисквитки.  Peace

# 714
Да ви докладвам моето хлебопечене как се развива Joy Пълно фиаско - направих рецептата, която ви бях написала, но от пакета с бялото брашно излезе пеперуда   #2gunfire и  имаше едни като паяжинки вътре, кой знае къде е съхранявано. Затова отворих пълнозърнестото. Не стига това, ами и не разполагахме с три часа за приготвянето и го пуснах на бързата програма за 1ч и 40 мин.
В резултат - тиклав хляб. Обаче съм упорита. Довечера ще пробвам с готовата смес за домашни хлебопекарни, тя е с бяло брашно и маята си е вътре, необходимо е само вода да добавя и този път програмата ще е три часа. 
Нормално е да ти се получи тиклав, защото за бързата програма се слага 2-3 пъти повече мая. Иначе как да втаса за по-малко време.  Mr. Green
Здравейте на всички!
Аз пробвах, захарта не се разби добре. Ако разбиеш предварително яйцето/яйцата със захарта преполагам , че ще се получи добре.  Peace

# 715
А на коя програма сте правили меденките ? Мисля да правя тези по рецепта на Джема.

# 716
Без да съм правила ще ти отговоря. Програма ТеСТО там цикъла на месене е по-дълъг от нормалните програми. Свършва месенето и вадиш тестото и се почват меденките

# 717
Меденките на Джемма правих. Щях да го напиша това за захарта, а и защото се драска казанчето, но все се притеснявам, че се повтарям Crazy.

# 718
Благодаря ви   bouquet
Ще направя тестото ръчно   chef ,явно не си заслужава да е в хлебопекарната  Peace

# 719
Благодаря на Ердинч и Дядо Хаджия за отговорите във връзка с намазването на козунак и подобни.   bouquet Не се усещам, че два пъти задавам малко неясен въпрос. При втасването в машината, козунакът ми беше опрял в стъклото на капака и съответно това петно се изпече чак към края на печенето. Та докато намазвах (в средата на печенето), част от козунака вече беше леко запечен, а другата част беше абсолютно сурово тесто. Затова питах дали трябва да е запечен или не... Както и да е, изясних си, че мажете, след като е минало определено време от печенето. Другото също е важно, че при намазването и наръсването се изважда съдчето с козунака. Хм... да, така трябва да е, ама ми се вижда трудно да действам бързо (нали е горещо), пък и половинката няма да се навие да поръсва, докато аз мажа. Последното беше почти на шега. Важното е, че вече знам два варианта за намазване и в случай, че не съм намазала преди печенето, мога да го направя по-късно. Извинявам се за подробния дълъг пост (имах нужда да споделя). Най-после се престраших да пробвам рецепта с повече захар (взех я от една книжка), обаче сложих да пека във фурната. Последния път, когато пекох в машината, бях разкритикувана за изгорелия козунак и предпочитам да пропусна експериментирането (печенето в машина) за друг път.

Общи условия

Активация на акаунт