Отговори
# 675

Палмирка, опитвам се да и дам замразена, защото както и очаквах след периода, в който Мая ядеше по 5 пъти на денонощие, сега изведнъж реши че много и се яде и съответно няма достатъчно кърма, все е гладна, виси ми на гърдите един час, спинка и цока, спинка и цока, ама като я оставя почва да си яде ръцете и да реве и иска още...та реших, че е дошъл момента за зимнината  Mr. Green
Аз имам подобен проблем , но сме с колики и не смея да и давам от замразеното , чак ми се плаче не спя от няколко дни мисля само какво сухо мляко да купувам.Вече трети ден пия рицинус и промяна не виждам гърдите меки , спокойни храня и от двете тя все си лапа пръстчето  newsm78. До сега винаги е намялявало по три дни и после си имам сега не виждам да се пълнят и се отчаях ,консултантките от ако могат да съдействат. Дори пак сме с растройство ака си зелено и това е

Ивчи, Hug.Симона я кара на две години,но беше по-сложно,защото имаше рефлукс на пикочния мехур,тогава се разшири още,и после две години беше на антибиотици,но пък се излекува без операция.

Какво представлява този рефлукс,че нас ни наплашиха за нещо всързано с пикочния мехур може би и за тива ми спря кърмата,пращат ни в Токуда при Такова и доц.Лилова  newsm78

# 676
  • София
Прочетох статията за рахита и се вкарах в едни филми ........

# 677
И на Дани му е окапала косицата на тила. Не се поти и няма никакъв запек, но плешивината на тила му е голяма. Май повечето бебета минават през етапа с плешивинка на главата, не знам? 750 грама млечни неща на ден не мога да изям никога Confused

# 678
  • София
Кърма замразявах в торбички и сега като отворих фризера видях че имат разлика! Първите са като ни изписаха стои една жълта ,а другата е от скоро и е бяла,четох за рядка кърма викам да не е нещо....... нямало такава кърма това е само мит!Дано
Точно преходното мляко е. Аз нали цедях докато Сами беше в Пирогов - направо оранжево беше при мен  Simple Smile

# 679
Прочетох статията за рахита и се вкарах в едни филми ........

Аз затова не чета Simple Smile

Какво представлява този рефлукс,че нас ни наплашиха за нещо всързано с пикочния мехур може би и за тива ми спря кърмата,пращат ни в Токуда при Такова и доц.Лилова  newsm78

Поради удебеляване стените на пик.мехур,урината не изтича всичката навън,а остава малко количество вътре.По принцип на ехограф може да се види само ако е в голяма степен,при нас след варицелата,а иначе се прави цветна снимка.Има схеми за лечение с антибиотици в зависимост от степента,но може да се наложи и операция.При нас се установи така:4 дни Т 39-40гр.,изсл.на урина-бактерии,оттам стерилна урина-е.коли,при второто вдигане на Т+варицела,изчакахме варицелата,направихме цв.снимка,установи се и започнахме лечение.След края,може би две години минаха,ходихме при доц.Буева в трета градска,тя ни прати на изсл-я за наследственост и т.н.Много е важно да се установи навреме,защото ако е нелекуван,може да увреди бъбреците.При вас защо стана дума за рефлукс?

# 680
Palmirka - не съм консултант на ЛЛЛ, но често говоря с една от тях (да е жива и здрава много ми помага). Зеленото ако често е признак на това, че детето получава повече предно мляко (най-вероятно защото храниш и от двете гърди), от това често се засилват коликите, защото то съдържа повече лактоза и дразни стомаха. По жълтото ако било признак, че детето похапва повече задно млекце, което е по-хранително. Моите гърди също почти винаги са меки, но имам кърма - вярно е че храня доста на често и те вероятно за това не се препълват и втвърдяват, но пък Давид качва, макар и не по килограм и половина (първия месец наддаде 1 кг, а втория 850 гр.)
Аз не съм замръзявала кърма - имам само 4-5 контейнера (просто ми беше жал да я хварля след изцеждането) - единия е на авент (дадоха ми го рекламен), а другите са май от тези чашки за които говорите - за урина. Честно казано ми се вижда безмислено да замръзявам. Най-вече защото Давид се обърка от залъгалката и не сучеше добре, а камо ли ако тръгна да храня със шише. Освен това не вярвам в добрите качества на замръзената кърма, особено ако се съхранява в пластмаса (като цяло не я обдобрявам), но пък пак консултантката на ЛЛЛ ми каза, че стъклото не било удачно за замръзяване на кърма (не помня защо  Embarassed)
Аз да питам пак за престоя в количката и в столчетата за кола дали вашите деца търпят и стоят. И как ги приспивате? Сияна ми заспиваше и сама докато си поиграе с играчка, сама си се унасяше, а това малко чудо все хленчи някой да го вземе на ръце и така да го приспи, разнасяйки го. Такива ли се раждат децата или ние ги разглезваме като ги носим често? Почвам да се питам какво ще стане като ми натежи. Той сега е пет кг и нещо, а какво ще стане като е повече? Ще трябва да го оставям да реве ли? Много въпроси, вие задавате ли си ги?
Ето сега съм го оставила в ратановото кошче, в което спи и съм му сложила една играчка. Сам е в стаята и на камерата го гледам и чувам че хленчи, защото му се спи. Не знам дали да отида и да се опитам пак да го приспя или да се опитам да издържа на хленча и да го видя дали сам ще заспи. Като го приспя и го оставя спи само няколко мин. и се буди. Ако съм до него или го държа 30-40 мин. Не ми се иска да правя нито едното, нито другото, но иначе много се изнервя и предпочитам да съм при него, за да поспи поне малко.

# 681
Flash Dance, и ние сме със сходен проблем при заспиването. в общи линии деня ни минава така- буди се в 6 яде - заспива; буди се в 10 яде, играе си до към 12 и почва да хленчи ,което на мен ми е ясно,че се е изморила и и се спи. слагам я в количката и започва едно лудо бутане,дали на вън или вътре - як рев. и понеже няма какво да направя,защото ако я гушна се ококорва още повече я оставям да плаче. но под плач  разбирай истерия до посиняване - тя реве,аз рева с нея и се обаждам на баща и , да му се карам ,че тя плаче  hahaha  и да му рева по телефона, но естествено вече е дошло времето за хранене и се храниме на ново, после пак опит да заспи - реве,реве около 20 мин и се предава и заспива. спи 1-2 часа и пак се буди за ядене. в 4 като се нахрани обикновенно заспива в мен и аз не я и местя,така и така съм си сама и няма какво да правя тя си спи в мен поне да е спокойна. буди се в 6 играе си пак с активната гимнастика в 7 яде и забравяме за спане до 11 . къпя я в 8- 8:30 и пак яде ,спи,яде спи ,така откарваме до 10:30 , като си идва баща и. гушкат се малко яде и заспива. няколко вечери ми се стряска към 12-1 ,но и давам цица и бързо се успокоява и така до 6 и наново целия цикъл. та детето ми е изнервено ,според мен заради малкото сън и мисля да я водя на хомеопат. проблема ми сега е паричен,че последните пари ми ги преведоха средата на септември  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out -просто нямам една стотинка.
да ви питам ,когато ни спрат болничните и минаваме в майчинство има ли конкретна дата на която се изплащат?

# 682

[
Аз да питам пак за престоя в количката и в столчетата за кола дали вашите деца търпят и стоят. И как ги приспивате? Сияна ми заспиваше и сама докато си поиграе с играчка, сама си се унасяше, а това малко чудо все хленчи някой да го вземе на ръце и така да го приспи, разнасяйки го. Такива ли се раждат децата или ние ги разглезваме като ги носим често? Почвам да се питам какво ще стане като ми натежи. Той сега е пет кг и нещо, а какво ще стане като е повече? Ще трябва да го оставям да реве ли? Много въпроси, вие задавате ли си ги?
Ето сега съм го оставила в ратановото кошче, в което спи и съм му сложила една играчка. Сам е в стаята и на камерата го гледам и чувам че хленчи, защото му се спи. Не знам дали да отида и да се опитам пак да го приспя или да се опитам да издържа на хленча и да го видя дали сам ще заспи. Като го приспя и го оставя спи само няколко мин. и се буди. Ако съм до него или го държа 30-40 мин. Не ми се иска да правя нито едното, нито другото, но иначе много се изнервя и предпочитам да съм при него, за да поспи поне малко.

И ние сме така. даже малко по нагоре бях писала, че вече го оставям да се нареве за по 10 мин. (че и повече понякога) и сам си заспива, НО НЕ винаги, но пък после като го взема заспива на секундата.
Е сега пак ми спи в ръцете. За продължителността на съня му през деня сме по същия начин като вас. Пример вчера  от 9 сутринта  до 3 на обяд беше спал всичко на всичко час и 30 мин. Толкова беше изморен, че като заспа от 3 (в ръцете ми) се събуди чак в 9 вечерта  ( но аз го преместих в кревата му и не се събуди). Аз не го нося на ръце въобще, едно че имам проблеми с кръста и отделно ръцете ми много се напрягат и ме болят. Но за сметка на това бабите и таткото си ги върти на малкия пръст.

Не мисля, че са все още ония малки беззащитни същества като новородени. Вече така е почнал да разбира и отговаря на усмивка с усмивка и на разни други работи, и смятам че сега е момента да почна да го отучвам от тези глезотийки нон-стоп. Иначе след 1 година ще съм развалина.  Tired

# 683
  • София
Flash Dance ,ние по принцип през деня спим само в количката.В началото като я сложа се почва един рев ,едно чудо,но щом се поразходим малко и се унася и заспива.През другото време ,след кърмене да дремне някоя и друга минута и само докато я държа на ръце.Оставя ли я и се събужда.Вече започнах да оставям Йоана да си поплаква по малко ,но само защото иначе луда ставам и нищо не мога да свърша.Пък и вече и различавам плача и знам кога съм наистина необходима и кога тя си хленчи ей така за да ме проба.Досега не ми се е случвало да реве ,реве ,да се умори и да заспи  Mr. Green .Нощно време се приспиваме многооого трудно.Ту заспи и след 5 минути се събужда  Mr. Green .Като цяло не сме от спящите бебета  Mr. Green .

# 684
Flash Dance, как ви е хрумнало и камера да сложите Grinning

Дани не заспива сам никога. Или заспива, докато го кърмя, или баща му го разнася на ръце. Трети вариант е в количката, но само ако вече е полузаспал. Дъщеря ми си заспиваше сам самичка като бебе в леглото,без да реве, без нищо. Оставях я да си играе и след 5 минути - гледам - спи си. Но това не ми се е случвало с бебе-момче и не се и надявам да ме огрее...

# 685
Търся съвет от консултантите. Вече няколко дни моето момиче не иска да яде. Обикновено това става сутрин, и по-често се опъва на дясната гърда. По-нататък през деня нещата се нормализират, но точно храненето след най-дългата нощна пауза е малко. Пробвах различни пози, изцеждах малко, за да омекотя гърдата...засега успехът е променлив. Тази сутрин не се справих, и малката не яде почти нищо и двата пъти - в 6 и в 10.30. От дясната ми гърда често тече много силно, но дори когато спре, пак не иска да яде от нея.  ooooh!От лявата, която уж е ок, цокна малко.  Някакви идеи?

Нашето момиче обикновено си заспива само, но аз никога не я оставям сама в стаята. Винаги я нося там, където съм и аз. Много хора ми даваха акъл как да я гледам, да не я уча на ръце, да не я уча на непрекъснато внимание. Аз обаче не виждах как мога да оставя едномесечното си бебе да плаче за обич, и когато трябваше си я приспивах в мен. Сега същите тези хора се надпреварват да я носят на ръце, а тя даже не иска. За момента разсъждавам така - давайте на детето си колкото можете внимание и ласки, а то само ще намери зоната на комфорт и самостоятелност, спокойно че е обгрижвано. Не мисля, че на този етап малките съзнателно ни манипулират, по-скоро си искат това, от което се нуждаят. По-нататък вече, ако придобиват неудобни навици, ще трябва да се възпитаваме  Laughing Все пак, и ние сме хора!

Колкото до спането, и Николетка не спи много, а това я прави раздразнителна в края на деня. Единствено помага разходката навън или в колата - като упоена е  Wink

# 686
Нападнали са ви сецванията, и аз скоро борих схващане, но в горната част на гръбнака - ходех като на робокоб сестра му. Рехабилитаторката на малкия ми препоръча едно хомеопатично мазило Румалая и от него се оправих много бързо, много хубаво затопля. И аз като Машонка се усетих и си слагах костилките Simple Smile

За този сайт http://direct.asda.com/ мога да ви издам една новина - през втората половина на 2011 ще можем да поръчваме от него с български карти и доставката ще си е дирекнта до България (т.е. без да се налага посредник).

Йоанка я изпуснах вчера, но днес я гледах на повторението. Сладуранка бъбрива.  Heart Eyes
Който иска да я гледа - в сайта на БТВ има запис от предаванията  Peace

Бързо да ви оздравяват децата и по-малко грижи в къщи на всички. Задават се хубави празници, дано всички им се насладим на 100% без нищо да ни попречи.

# 687
Palmirka - не съм консултант на ЛЛЛ, но често говоря с една от тях (да е жива и здрава много ми помага). Зеленото ако често е признак на това, че детето получава повече предно мляко (най-вероятно защото храниш и от двете гърди), от това често се засилват коликите, защото то съдържа повече лактоза и дразни стомаха. По жълтото ако било признак, че детето похапва повече задно млекце, което е по-хранително. Моите гърди също почти винаги са меки, но имам кърма - вярно е че храня доста на често и те вероятно за това не се препълват и втвърдяват, но пък Давид качва, макар и не по килограм и половина (първия месец наддаде 1 кг, а втория 850 гр.)

Благодаря, но малката виси по 30мин на гърдата едва ли не стига до задното мляко ,ала все пак има доста логика и ние ядем начесто (за това сами меки гърдите ) и наддаваме добре за сега де  newsm78.

Поради удебеляване стените на пик.мехур,урината не изтича всичката навън,а остава малко количество вътре......

ПРИ НАС не е рефлукс, но е нещо странно и аз не знам как да го обясня.Отидохме да видим защо след като бяхме на АНТИБИОТИК  беба продължава да плаче ,а и единия ден и беше насъбрала чочката нещо като гной между устничките ,помислих че е от антибиотика.Докито погледна и й се видя, че изтича урина та ни прати при спец.бъбречни болести. Там жената ни гледа ни видеозон ..всичко е ОК,  но  щем изтичало урина можело да сме с епитоничен мехур (може и да бъркам името на заболяването) .Обади се  до Токуда на доц.Лилова трябвало да се бръкне с катетър да се види дали уретрата не била срастнала с влалгалището ,отделно и се видя както и на мен, че една част от влагалището е много издадена напред  newsm78. Резултата аз си следя детето изтичане на урина НЯМА и не тръгвам по никакви болници, но съм силно притеснена за издаденото напред влагалище и сега ще ходим при още една специалистка ,ако се наложи тогава до Токуда  #Cussing out. Резултат на спя и ,млякото  намаля  #Crazy!!!
За приспиването денем на леглото което е с люлка newsm07, в повечето случаи заспива сама.
Вечер пускам музика и танцувам друскайки се (обикновен но сме с колики)
И най-често на гърдата заспиваме breastfeeding има няма мляко там сме и висим като маймунки

# 688
Търся съвет от консултантите. Вече няколко дни моето момиче не иска да яде. Обикновено това става сутрин, и по-често се опъва на дясната гърда. По-нататък през деня нещата се нормализират, но точно храненето след най-дългата нощна пауза е малко. Пробвах различни пози, изцеждах малко, за да омекотя гърдата...засега успехът е променлив. Тази сутрин не се справих, и малката не яде почти нищо и двата пъти - в 6 и в 10.30. От дясната ми гърда често тече много силно, но дори когато спре, пак не иска да яде от нея.  ooooh!От лявата, която уж е ок, цокна малко.  Някакви идеи?

Нашето момиче обикновено си заспива само, но аз никога не я оставям сама в стаята. Винаги я нося там, където съм и аз. Много хора ми даваха акъл как да я гледам, да не я уча на ръце, да не я уча на непрекъснато внимание. Аз обаче не виждах как мога да оставя едномесечното си бебе да плаче за обич, и когато трябваше си я приспивах в мен. Сега същите тези хора се надпреварват да я носят на ръце, а тя даже не иска. За момента разсъждавам така - давайте на детето си колкото можете внимание и ласки, а то само ще намери зоната на комфорт и самостоятелност, спокойно че е обгрижвано. Не мисля, че на този етап малките съзнателно ни манипулират, по-скоро си искат това, от което се нуждаят. По-нататък вече, ако придобиват неудобни навици, ще трябва да се възпитаваме  Laughing Все пак, и ние сме хора!

Колкото до спането, и Николетка не спи много, а това я прави раздразнителна в края на деня. Единствено помага разходката навън или в колата - като упоена е  Wink

При нас продължава борбата с цицата, но само нощем, наистина тогава вече й се спи и е размрънкана. Обаче пък си суче, нищо че буйства междувременно.
Много си права за вниманието и обгрижването. И ние в началото много се притеснявахме да не я разглезим, ама какво разбира толкова малко бебе! Два пъти я бяхме оставили още в началото да реве по 10-15 мин, докато разберем, че е заради мокър или изцапан памперс. Уж скоро сме го сменили, суха, нахранена, пък реве - да, ама не! И вече не си оставям детето да реве - още като се размрънка нещо гледам да я успокоя и не се стига до рев. Сега всички ни се чудят какво ни е кротко детето и хич не ревяло - какъв късмет сме изкарали с това кротко бебе Simple Smile

# 689
Момичета, благодаря за отговорите. Моето мислене се припокрива с това на Giada. Не го оставям да реве. Но признавам си, в колата се тревожа доста - да не стане катастрофа и той да е в ръцете ми, защото реве. Варналии карат като бесни. Не всички, но доста от тях. СТават доста катастрофи. Айде в количката как да е. Прежалвам се - бутам и нося, или приспивам и така оставям в количката.
Dana_2010 - имаме си един видео бебефон, аз и преди съм писала. Това ми е най-любимата вещ от бебешките,  защото ми е много полезна. Не ходя за всяко промрънкване или раздвижване, защото не винаги детето е будно. Много ми е удобно. http://i.dir.bg/market/offer/64/10/11/10/97/bf4pxz_8.jpg Ей това е. Дневната картина е цветна, а през ноща, има инфрачервена камера и се вижда черно бяло, дори в стаята да е напълно тъмно.
fata_morgana - оправи ли ти се окото?
desunique - мерси за инфото за АСДА-та  Hug
Palmirka - не може ли да поспиваш през дена, щом смяташ, че кърмата ти намалява от недоспиване? Аз така правя, спи с малкото през деня поне веднъж. Много лошо това с проблемите на детенце. Във Варна има детски гинеколог, може да опиташ да я доведеш и да се консултираш. Ако те интересува може да ти дам телефон, жената преглежда в клиника Темелков. На Сияна също се съмняваха за вазикоуретрален рефлукс, също като този при детенце на bubbast. Няма да изпадам в подробности, но имахме инфекция, причинена от бактерията ешерихия коли. Разболя се в яслата, заради немърливо отношение на лелите там. Разминахме се с антибиотик и после се лекувахме с хомеопатия. Да чукам на дърво повлия се и за сега не се е обаждало пак.

Общи условия

Активация на акаунт