Отговори
# 690
Но признавам си, в колата се тревожа доста - да не стане катастрофа и той да е в ръцете ми, защото реве.

Затова бебе в колата на ръце, никога!  Naughty
Реве, не реве въобще не ме интересува, стои в стола и това е. 

# 691
  • Варна
Flash Dance тъкмо щях да питам за зеленото рядко ако и ти ми отговори на въпроса!Но незнам как да го оправя, аз мисля че не и стига от едната гърда и затова давам и другата (като започне често да се дърпа и сменям).ЛЛЛ как да стимулирам задното мляко?Аз с онази последнат апаника с цеденето съм стимулирала предното мляко и сега какво да правя??? #Cussing out

# 692
  • София
Йоана също ака зелено ,но ние се храним само от една гърда и близо час седи на нея.При нас мисля ,че се дължи на претопляне.

# 693
  • на североизток
Здравейте!
Мойта сладуранка се държи геройски Grinning Пъпчици още избиват, но тя си е спокойна и няма Т(дано Praynig) Може би все още не я сърби и добре, че е малка и няма как да се чеше, предполагам че ще е по-нервна като я сърби, но засега е добре. Снощи милото заспа в 20,00ч. и се събуди чак сутринта в 6,30ч.

Ох, като ви чета за заспиването какво пишете...и ние много трудно заспиваме.Като сме навън в количката най-много спи, НООО непрекъснато трябва да се движим! Спра ли, след 2 мин се ококорва #Crazy А като сме вкъщи може и да не спи по цял ден! А когато е на цицата е най-сладък съня, но мръдна ли да я оставя в леглото-край! Спомням си с баткото беше голям кошмар, успявахме да го приспим само и единствено в количката, дори и вкъщи! Имало е случаи да лашкаме по половин-един час и като спреш и той те поглежда с насмешка през гюрука на количката Laughing И после доста до късно, до към третата му година все с люлеене на леглото заспиваше, а пък сега или иска да има някой в стаята, или трябва да е геройски изморен, за да заспи веднага. Много се надявах малката госпожица да е по-лесна в това отношение, но май и тя по стъпките на брат си Mr. Green Даже сега изпратих мъжа ми в мазата да донесе лятната количка на Никола, да се пробваме там да я приспиваме като сме вкъщи.
И какво забелязах още...като я люшкам в леглото се дразни, а като я люшкам в количката-заспива...защото посоката на движение е различна Naughty и от няколко вечери я слагам напреки в леглото и заспива по-бързо Peace Много са хитри, още от малки и май наистина сега идва момента, в който да започнем да се възпитаваме и да не се глезим много на ръце.

Искам да ви питам, тези които сте само на кърма, а може би и консултантите , кога и дали ще се оформи режим на хранене? Защото ми се струва, че доста безразборно ядем засега newsm78 нали се храним, на поискване, за успокоение, за приспиване...и то понякога ми се струва, че само това правим-цоцне, унася се, оставям я, събужда се и пак в същия ред....Много рядко, обикновено сутрин при първото хранене след нощната пауза си хапва и заспива за 2-3ч. или ако е будна е спокойна. Дали не и стига в по-късните часове от деня, че все иска да е на цицата и стои там по цял час, или просто така и е по-хубаво Rolling Eyes Като цяло не мога да усетя някакъв режим на хранене, бодърстване и сън. Не знам защо, но си мислех, че трябва от само себе си да се оформи такъв режим или може би трябва аз да почна да го налагам Thinking Баткото пак го кърмих, но спазвах на три часа, а и той пиеше вода и се залъгвахме, а сега не мога с нищо друго да я залъжа-иска само гърда Mr. Green Помагайте със съвети Praynig

# 694
iv4i_79, и ние сме така, никакъв режим. Понякога на моменти, когато е кисел и крив само това да го успокоява. Като бяхме излезли веднъж на доста далечно място от вкъщи, такъв рев и стрес му беше на детето, че 2 часа не ми слезе от гърдата. Само да се опитах да я издърпам и пак се почваше.  Tired Tired Тогава казах, че никъде няма да го водя поне засега. А режим на хранене не мога и да си помисля да му направя. Често ми седи на гърдата просто за успокоение, не че суче толкова. Биберон се опитвам да му дам в такива моменти, но възмутено я изстрелва. И на мен ми е интересно какво биха казали консултантките, но аз със сигурност няма да успея да му наложа какъвто и да било режим като нито вода, нито чайчета, нито биби използва.  ooooh!

# 695
Да ви попитам бебчето ми е на 2 месеца и половина и си държи сгънати крачетата в колената и още не ги изпъва. Не трябва ли вече да ги изпъва?
Когато слагате бебетата ви по корем, помагате ли им малко, като придържате под гърдите, за да си вдигат главичката? Моето почти не си я вдига без помощ Rolling Eyes

# 696
Момичета и ние имаме същия проблем със заспиването и липсата на какъвто и да е режим  Tired Все се приспиваме на ръце инъче ще ми се кокори цял ден и така. Разнасяме се по цял ден и моят кръст вече не издържа на това натоварване (той е 6.500кг.) но няма как ... В никакъв случай не мога да го оставя да плаче, той усилва плача и дори се захласва, в такива моменти имам чувството сърцето ми ще спре  Confused Добре че не плаче чак толкова много, ще си се разнасяме  докато мога, пък после ще му мисля... нашата педиатърка забранява да го оставяме да плаче и аз съм много съгласна с това, важното е малчо да е добре  Heart Eyes

Оказа се че Дани също не харесва замразена кърма, а фризера е пълен... аз я замразявам в торбочките на Ланксинох, но не я харесва и това е  ooooh!

Хайде лека и спокойна вечер от нас  Hug

# 697

fata_morgana - оправи ли ти се окото?

о да, оправи се! Явно се е опитал да излиза ечемик, но му взех страха по всички възможни параграфи  Laughing Кърма, злато, накрая и свеки го чукна, че чак звезди видях  Laughing

# 698

fata_morgana - оправи ли ти се окото?

о да, оправи се! Явно се е опитал да излиза ечемик, но му взех страха по всички възможни параграфи  Laughing Кърма, злато, накрая и свеки го чукна, че чак звезди видях  Laughing
ееееееее много се радвам, че си вече добре  Hug Аз на моя ечемик му разказах играта от чуквания и сега се е сгърчил горкия  Grinning
iv4i_79 - точно така сме и ние с храненето, за ускоение за приспиване все гърда предлагам. Като се събуди също му давам да суче, защото винаги след сън ми суче добре и по повече. Няма режим ама никакъв. Кърмя на всякъде - даже в магазините  Laughing Вече претръпнах.

# 699
Момичета след малко се връщам да ви чета, но имам нужда от помощта ви - с какво лекувате млечница?! Някой беше писал преди време за някакво мазило, моля ви споделете пак. Предварително благодаря!

# 700
  • Пловдив
здравейте мами Simple Smile!
Момичета след малко се връщам да ви чета, но имам нужда от помощта ви - с какво лекувате млечница?! Някой беше писал преди време за някакво мазило, моля ви споделете пак. Предварително благодаря!
Дактарин се казва мазилото.Слага се малко, грахово зърно, върху марличка и с показалеца в устичката обтриваш езичето, небцето, бузките от вътре, изобщо до където стигаш Simple SmileПосле може на бибата /ако смуче такава/ да сложиш малко и да я осмуче и нея.Така 3 пъти на ден.
За приспиването:Крисито си заспива без проблем и в кошарата и в шезлонга и на активната гимнастика.Като се размрънка давам биба и е готова.Като се събуди си продължава играта Simple Smile Но Александър... там е друго нещо.Задължително на ръце, но бързо заспива, до 5 мин. и го оставям.Няма проблеми.Общо взето съм доволна.Режим имаме и на спане и на хранене.Вече се храним на 3ч1/2 шест пъти по 130мл.Това накратко за нас.Справяма се все по-добре Simple Smile
Лека нощ на всички !!!

# 701
За спането Ивайла си спи.Сега свикна през деня да спи на дивана в хола,нито ТВ,нито куче,нищо не я притеснява.Но и тя от 12 нататък заспива на ръце,но не да я люшкам,а сядам на дивана или лягам,тя е полулегнала в мен и така.Тъкмо и аз си почивам Mr. Green.И през останалото време ми е спокойна,но и каката ми беше така.ПУ-ПУ,плюйте всички! JoyВ количката различно,понякога спи,понякога-не.Оня ден спа 5 часа,но и тя повечето пъти като спра,и се събужда.

# 702
При нас дребния заспива основно на ръце, понякога успявам да го приспивам в количката. Задължително абсорбатора бръмчи Simple Smile.

И определено си имаме режим: денем два, два и половина часа сън, после хранене и игра един час и пак отначало Simple Smile. Вечер заспива към 9.30 и се буди към 3 през нощта за хапване, после спане до 6, пак хапване и спане до 9. И след 9 сутринта започва по един час горе долу да стои буден м/у храненята.
И откакто го има този стриктен режим, които той сам си изгради се чувства много по-спокоен и много по-добре. И колики нямаме Simple Smile. Но си изгради този режим след като и нощем почнах да го храня със шише, а не суче. Докато го кърмех нощем се будеше поне по 4-5 пъти да яде, тъй като той яде и заспива и пак яде и пак заспива и цяала нощ беше едно постоянно хранене, което му пречеше да си смила храната в коремчето и му беше и тежко, и колики и т.н..

та с две думи не мога да се оплача от детето засега (пу-пу).
Лека нощ от нас, че пак стана 100 часа..

# 703
Мамчета имам нужда от вашата помощ и съвет  Sad
От няколко дни забелязвам след баня,че пишлето на Ади се бели на върха.Аз си мисля,че може да е от урината-ако е по-кисела или нещо такова..знам ли  newsm78 Тази вечер обаче като се опитвах да заголя там където е налющена кожичка пусна леко кръв и ме достраша да не го заболи детето.Ако някой се е сблъскавал с подобен проблем ще съм благодарна за съвет.Да го мажа с нещо или по-скоро да пудря ууфф незнам  Tired

# 704
Добро утро! Кфенцето от мен, ама ще трябва да си го представите, че така и не схванах как да слагам снимки  Embarassed hahaha

И аз да кажа, че моята дребната и тя спи само на едната страна. Като я сложа на дясно и започва да мрънка,но иначе си върти главичката на всички страни, така че мисля нямаме проблеми. За заспиването заспива си сама я в леглото я в гимнастиката, но когато усетя че я боли коремче или нещо е изнервена си я гушкам и тя се успокоява после си я слагам в леглото и така. Ние напоследък пак сме с доста колики, оффф няма ли да минават най- сетне. Каката нямаше почти и сега направо в чудо съм се видяла. И ние спим в чувалче без ръкави и много съм доволна и на нея явно й харесва, предполагам че се чуства по сгушена. Даже казах на Ния, че ще купя голям чувал за нея, че е все отвита Mr. Green и тя се сърди, че не била бебе.
antonia и ние сме при др. Кирязов на мен ми каза същото за витамин Д. На каката съм давала, но сега мисля да не давам.
Момичета да ви питам от кога се слагаха бебчовцете вече полуседнали, че съм забравила.

лек и усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт