Отговори
# 525
Благодаря ви за отговорите   bouquet  Подсетихте ме за един въпрос, който все се каня да задам на консултантите : Напоследък като суче, не всеки път, но поне веднъж-два пъти на ден - малката започва да буйства - суква малко, пуска цицата, блъска ме, пак захапва, ръкомаха, гърчи се, голяма борба... неспокойна работа. Накрая обикновено се изморява и задрямва, а често и скоро се събужда. На какво се дължи това? И ако може да ми дадете съвет как да се справя  Praynig

Аз имам същия проблем. Не съм питала консултантите, защото още не мога да определя някакъв модел на поведение. Струва ми се, че се случва по-често нощем, в началото на кърменето. Понеже доста чета в интернет, знам че причината може да е силна кърма, но невинаги забелязвам когато детето се отскубне от гърдата, да тече. Използваме залъгалка, макар и рядко и с нежелание, може да пробвам няколко дни да не и давам, пък да видим...

Вече два дни Николетка повръща по веднъж, но пък грандиозно. Налага се да се преоблечем целите - бебето, мен, и спалния комплект или покривката на дивана. И уж оригването се препоръчва против връщане на храна, пък нашата девойка точно с оригването изкарва и храната. Имате ли да споделте някое свое средство за такива случаи? Всичко ще ми е от полза.

Как се справят вашите бебчета на слагането по корем? При нас в началото беше много добре, а напоследък резултатите се влошиха - изобщо не иска да стои, главичката й е по-нестабилна....отвреме навреме ме хваща параноя, че нещо не е наред....

# 526
Добро утро и от нас.

Пустите му колики цяла нощ ме държаха будна. Защо още не минават. Милото незнам какво да го правя на моменти..спи и реве..

Ivelina_Sh - според нашта педиатърка пишлето няма да се оправи само с дърпане, защото има срастнала кожичка на едно място - съвсем малко е, но тя каза да не се мъчим сами да го забелваме, нито тя би го направила, защото може да доведе до проблеми и иска специалист да го погледне и да си каже мнението и евентуално да го оправи. Главичката е почти цялата навън, но наистина отдолу стои като срастнало и няма как да се дръпне..или поне ние не можем.

Снощи пак мрънках, че ме е страх от тази процедура и нашия тати едва ли не ми се скара с думите: "Е, какво толкова, това  просто една кожичка". И май наистина е прав. То, че ще плаче детето, ще плаче, ама то от всичко плаче. Може пък наистина да не е ЧАК толкова болезнено, колкото си го представям. Уф добре, че таткото е толкова уравновесен, че аз каквато съм паника на моменти и изтерясвам ... Simple Smile

Ще излизате ли днес или е прекалено студено?

# 527
Здравейте момичета искам да попитам,че непомня някой беше публикувал сайт на бебешки дрешки на Зара,може ли пак и да ми каже ка да поръчам Peace

# 528
  • София
А кога се започва със захранването?

Тук има майчета, които мислят по-рано да почнат, има и такива които ще захранват на 6 навършени месеца, като мен.
Но понеже твоето бебче се е родило по-раничко, си мисля че ти трябва да се консултираш с педиатъра. Може да има по-специални препоръки, които да съблюдаваш в твоя случай.

Giada, аз вече се отказах да слагам Сами по корем. А съм го сложила, а е върнал. А слагането уж го правех 2 часа след като е ял т.е. тъкмо преди следващото хранене (моя продължава да хапва на 2 часа). И сега го държа прав,като за уригване - когато той е в настоение, си вдига главичката и разглежда, а ако не иска - се гуши в мен.

# 529
Хаха, тъкмо и аз съм на вълна поръчки по интернет. Аз съм, така да се каже, девственица в това отношение Simple Smile По-опитните купувачи, откъде пазарувате?

Досега разглеждах сайта на mothercare, и открих, че там гащеризончетата се водят sleepsuits. Явно си обличам детето денем с пижами  Blush. И така ми възникна чуденката, как другите си обличат децата? Може би е време вече да почна да гледам на малкото същество не като на бебе, а като на детенце? И да се ориентирам към роклички и чорапогащници, а? Вие как обличате малките си момиченца? Специално с чорапките аз имам голям проблем, защото все ни се изхлузват....Прегледах и сайта на пренатал, който Яничка споменава, но изобщо не намерих каталог, пък и холандския ми не е на ниво  Laughing. Уж не съм боса в интернет, но като стане дума за пазаруване, се чувствам като абориген  #Crazy.....

# 530
Благодаря ви за отговорите   bouquet  Подсетихте ме за един въпрос, който все се каня да задам на консултантите : Напоследък като суче, не всеки път, но поне веднъж-два пъти на ден - малката започва да буйства - суква малко, пуска цицата, блъска ме, пак захапва, ръкомаха, гърчи се, голяма борба... неспокойна работа. Накрая обикновено се изморява и задрямва, а често и скоро се събужда. На какво се дължи това? И ако може да ми дадете съвет как да се справя  Praynig
Привет fata,  Hug
От колко време наблюдаваш това при нея, свързваш ли го с нещо конкретно? Забелязала ли си дали бебка се задавя при потичането на млякото в устичката? Когато е сънена пак ли суче така неспокойно? Бебето приема ли нещо друго освен гърда - залъгалка, шише с вода, чай или нещо друго?

Ако има задавяне при потичането на първоначалната или следващите порции мляко, би могла да опиташ да я кърмиш легнала или полулегнала по гръб с бебето върху теб по коремче, за да се попречи на гравитацията да изстреля твърде силно млякото към устичката на детето. Ако това се случва само в началото на кърменето при слизането на предното мляко, може да се изцеди най-силната струя и после да и дадеш да суче.

Обичайно децата са по-спокойни, когато се кърмят при ранни признаци на глад, което предполагам ти и правиш. Ако по някаква причина бебето се изнерви или е твърде гладно може да суче малко по-неспокойно. Ако прецениш може да опиташ да я храниш сънена и да видиш дали ще има по-добър ефект. Ако е неспокойна, може да се наложи първо да се успокои, преди да засуче по-добре.

При една голяма част от бебетата, които приемат залъгалка или шише също се наблюдава подобно приемане и отблъскване от гърдата. Ако ти и предлагаш нещо, може да е вариант временно да спрете, поне докато проблема отшуми.

Дали има друго, което да ти е направило впечатление? От едната гърда ли суче тя към момента и успява ли да я изпразни добре? Ти си доста интуитивна и я следиш добре, така че се надявам, скоро да намерите по-спокоен начин, за да се храни  Heart Eyes

Иви, благодаря ти много   bouquet
От около седмица го прави. Забелязала съм, че се случва по-скоро когато е сънена. Не пием вода, чай от шише, нито ползваме биберон, капки й давам с лъжичка. А снощи като се случи, се хранихме легнали точно ( както обикновено вечер Simple Smile) Сънена мога да я храня само сутрин, иначе ми е или ококорена, или дълбоко спяща Simple Smile Иначе, ако се случи да дочакам по-късните признаци на глад, като засуче после, първите 1-2 минути ми се "кара" - суче и приплаква жално, голяма маймунка  Laughing
Иначе по принцип суче само от едната гърда на хранене, изпразва я до омекване - понякога като стисна след хранене има мляко, но не се изцеждам след това. Много рядко съм предлагала втората гърда.

Giada, моето момиченце преди го обличах само с памучни пижамки, каквито гледаш по сайтовете, но сега ги слагам само вечер, а през деня е с плюшени гащеризончета обикновено - с копчета по крачетата, защото са ми по-лесни за смяна на памперсите. Имам само две-три комплектчета ританки и жилетка. Навън я извеждам така както я държа вътре, но завивам с пелена и покривам с одеалце отгоре. Ако е по-студено, слагам шапка и елече  Peace Вече са ми правили забележка разни лелки, че леко е облечено детето  Laughing

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 11:11 от fata_morgana

# 531
  • София
Здравейте и от нас с Йоана  Simple Smile !

Giada ,и аз съм на вълна интернет търговия ,дори мисля да се включа в една обща поръчка към Мадър кер.
За мен също обличането се оказва проблем.Вкъщи попринцип е жега и не мога да преценя как да облека малката за навън.Ту я претоплям ,ту пък изстудявам ,в чудо се видях вече!Трябва ми явно таблица при кои градуси как да е облечено детето  Mr. Green .
Имам още един проблем ,малко глупав ,но......Смъкнахме леглото на второто ниво и реших да сложа обиколника ,но така и не успях да схвана как да го сложа  Blush .Леглото е с решетка само от едната страна ,дайте идея как да го сложа  Blush .

# 532
Здравейте,

fata_morgana - и при нас се случва съвсем същото, почти всеки ден през деня, по - често следобяд или около обяд. Само че аз храня само със шише, изцеждам се. Не му давам нито вода, нито сокчета, само кърма. Опъва се целия и бута шишето, но е още гладен, захапва биберона отново и устървено започва да засмуква - един, два пъти и пак се опъва и започва да пищи. Няколко пъти така и накрая започва да хапва без прекъсване, но продължава да се опъва - стяга се и си изпъчва коремчето нагоре а главата си я мести на долу, с тялото си описва дъга. Надявам се да съм го описала разбираемо.
Аз си мисля че може коремчето да го мъчи, да има газове или нещо подобно. Все се надявам да мине скоро, обаче още се мъчим.

diman4eto66 - аз писах и по - горе, давам изцедена кърма, и аз това се притеснявам, че хапва малко. Същия грамаж като вас. Чувства си се спокоен като изяде такова количество, започва да се усмихва и като цяло е доволен почти винаги издържа по 3 часа и започнда даже да си прави почивка от 9 вечерта до 6 сутринта. Но аз все си мисля че яде малко и го преследвам със шишето той си върти главата, мрънка и млякото тече от устата му а аз продължавам така да го мъча и се чудя нужно ли е това след като е спокоен на количеството което си изяжда.
Но продължавам защото си мисля че заради малкото количество кърма не ака всеки ден, и сега съм решила няколко дни да го тормозя с по - големи количества да видя дали ще започне да ака. За сега само увеличаваме напишканото.
Иначе добре наддава първия месец 900гр и 5 см, а втория 1,200кг и 5 см, сега сме 5, 500кг и 61см.

Аз нокти режа с ножичка със заоблени връхчета и няма проблеми, поне въднъж, два пъти седмично, след като го нахраня и е спокоен.

Влади изобщо не обича да го поставям по корем, започва да мрънка докато не го обърна. Обича да го държа изправен тогава си държи главата и оглежда стаята. Така седи около 15-20 минути и се изморява и трябва да му подпирам главицата. И престанах да го поставям по корем.

Giada - аз оличам Влади с по - дебело панталонче, боди с дълъг ръкав и елече, или още една блузка отгоре вместо елече. Като излизам му обличам  и якенце. Оставям го да спи само по боди и панталонче.

# 533
Здравейте и от безводния Бургас,вчера в 12 вечерта ни спряха водата и май до утре през нощта няма да имаме,аман от тия профилактики,ще се вмиришем  ooooh!,голям филм е без вода и с бебе  #Crazy
Да ви се похваля,ние от седмица,две спим по цяла нощ ,дребното заспива към 11 и става към 6-7 сутринта,сам си се научи,както беше и с храненията,сам си ги разреди и по -добре ,че не съм фенка на насилствените режими.
За захранването мисля към 5-6 месец да започнем,не съм много наясно как и какво,но се образовам малко по малко Simple Smile
За обличането на бебчо /въпроса беше за момиченцата,но да не остана по назад Whistling/ ританки и гащиризони слагам за сън само,през деня го обличам с панталонки,блузки,анцузи ,така де като голям мъж Heart Eyes.Въпреки че в бургас се оказа трудно да намирам такива дрешки за малко бебе/или пък магазинерките ме гледат като луда,като им кажа че не искам ританки  "но госпожо ,то друго няма по принцип ", пък може и аз да не знам къде да търся  Wink
И въпросче ,вие мислите ли и през зимата да излизате по разходки?На мен вечено ми се вижда студено за бебчо newsm78

# 534
geryaleksandrova - http://september2010.snimka.bg/baby/diana-pd-vladimir.551726.21555242, така аз съм подредила обиколниците. Връзките ги вързах на панделки на решетката.

# 535
Здравейте и от нас с Йоана  Simple Smile !

Giada ,и аз съм на вълна интернет търговия ,дори мисля да се включа в една обща поръчка към Мадър кер.
За мен също обличането се оказва проблем.Вкъщи попринцип е жега и не мога да преценя как да облека малката за навън.Ту я претоплям ,ту пък изстудявам ,в чудо се видях вече!Трябва ми явно таблица при кои градуси как да е облечено детето  Mr. Green .
Имам още един проблем ,малко глупав ,но......Смъкнахме леглото на второто ниво и реших да сложа обиколника ,но така и не успях да схвана как да го сложа  Blush .Леглото е с решетка само от едната страна ,дайте идея как да го сложа  Blush .
Имах същия проблем и мъжит ми опъна корда малко под решетките (доста е опъната) и на нея завръзвам обиколниците. Стана доста здраво, даже аз не очаквах Simple Smile
Надявам се да съм помогнала

# 536
Здравейте момичета!
alximika, ужас, горкичката Мая. Дано се оправя по-бързо и да се прибирате вкъщи. Hug
Kirra, аз мисля да я извеждам зимата. То детето като е в количката, добре завито и си спи не виждам какво да му е. По-скоро на нас ще ни е студено отколкото на бебето.
diana.pd на твое място не бих го тъпкала детето. Нашата госпожица от един месец разреди аканията, но пишкаше много. Сега почна да й се регулира стомаха и да ака почти всеки ден. Щом наддава добре, със сигурност му стига храната. Сега ти разгледах снимките,голям сладур е Влади.
Имам още един проблем ,малко глупав ,но......Смъкнахме леглото на второто ниво и реших да сложа обиколника ,но така и не успях да схвана как да го сложа  Blush .Леглото е с решетка само от едната страна ,дайте идея как да го сложа  Blush .
Гери и ние сме с такова легло. Отзад на гърба и на страниците завинтихме едни кукички с резба (продават ги в железариите. Може и обикновени винтове да навиете), и на тях завързахме горните връзки.  А долните ги вързахме за подматрачната рамка. Но пък нашия обиколник е висок, не е като на diana.pd. Ако твоя е като нейния, не знам дали ще стане както ти предлагам.
Jani4ka нещо не пише. newsm78
Аз да ви се оплача. Вчера изкарах нечовешка бъбречна криза. Направо не бях на себе си. Освен всичко си издрайфах червата . Привечер обаче не издържах и отидох до личната да ми бие коктейл инжекции, че не се тъпеше. Днес съм по-добре, само ме наболява бъбрека чат-пат.
А пък за бонус и Део е със стомашно разстройство. Повръщане и разстройство. Добре, че майка ми е тук....че не знам как ще се оправяме иначе.
бъдеща свекърва , честита ви девойка Рая. Да ви е жива и здрава!
nat003 честит имен ден на Катрин на патерици! Да ти е жива и здрава малката кукличка.
Честит празник и на останалите именници!

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 12:24 от Машонка

# 537

diman4eto66 - аз писах и по - горе, давам изцедена кърма, и аз това се притеснявам, че хапва малко. Същия грамаж като вас. Чувства си се спокоен като изяде такова количество, започва да се усмихва и като цяло е доволен почти винаги издържа по 3 часа и започнда даже да си прави почивка от 9 вечерта до 6 сутринта. Но аз все си мисля че яде малко и го преследвам със шишето той си върти главата, мрънка и млякото тече от устата му а аз продължавам така да го мъча и се чудя нужно ли е това след като е спокоен на количеството което си изяжда.
Но продължавам защото си мисля че заради малкото количество кърма не ака всеки ден, и сега съм решила няколко дни да го тормозя с по - големи количества да видя дали ще започне да ака. За сега само увеличаваме напишканото.
Иначе добре наддава първия месец 900гр и 5 см, а втория 1,200кг и 5 см, сега сме 5, 500кг и 61см.

Живко сащо е спокоен след като изяде това количество и аз не го насилвам по вече защото повраща.

# 538
Здравейте и от безводния Бургас,вчера в 12 вечерта ни спряха водата и май до утре през нощта няма да имаме,аман от тия профилактики,ще се вмиришем  ooooh!,голям филм е без вода и с бебе  #Crazy
Да ви се похваля,ние от седмица,две спим по цяла нощ ,дребното заспива към 11 и става към 6-7 сутринта,сам си се научи,както беше и с храненията,сам си ги разреди и по -добре ,че не съм фенка на насилствените режими.
За захранването мисля към 5-6 месец да започнем,не съм много наясно как и какво,но се образовам малко по малко Simple Smile
За обличането на бебчо /въпроса беше за момиченцата,но да не остана по назад Whistling/ ританки и гащиризони слагам за сън само,през деня го обличам с панталонки,блузки,анцузи ,така де като голям мъж Heart Eyes.Въпреки че в бургас се оказа трудно да намирам такива дрешки за малко бебе/или пък магазинерките ме гледат като луда,като им кажа че не искам ританки  "но госпожо ,то друго няма по принцип ", пък може и аз да не знам къде да търся  Wink
И въпросче ,вие мислите ли и през зимата да излизате по разходки?На мен вечено ми се вижда студено за бебчо newsm78
Kirra и аз търся по магазините дрешки като за голямо дете и мен ми се чудят продавачките,че искам дънки и половери за 3 месечно бебе Simple Smile
Голяма мъка без вода и с бебче, но май вече е пуснаха Simple Smile
Ние сме всеки ден навън, а когато е много студено ходим в мола,защото Калоян обича да е в движение Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 539
За разходките зимата - аз мисля да излизам за половин или един час ако е проходимо разбира се,да няма преспи.Детето като спи завито в количката няма проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт