За мъжете и...лекарите

• 7 675
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
  • на брега на морето
И двамата отбягваме лекарите. Но при остра необходимост ТОЙ ходи, аз се стремя максимално да се оправям сама. Нещо в лекарския кабинет ме побърква.

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 17:35 от Котьо Тръмп

# 61
Даммм това си е повсеместно явно. Grinning
Същото е и при моят мъж, не ходи на лекар, само в краеееен случай , ако вече се простре на легло да лежи, тогава ме пита какво да пие, та да му мине /мен пита не лекар, там някакъв си Crazy/. Ако случайно не знам точният цяр , тогава ме кара  аз да звъня на въпросният лекар и да питам, но да отиде да го прегледат да му изпишат точно нещо.... ооо то са едни зорове и почти никога не стига до там. Принципно той не боледува често и затова и така се държи предполагам.
Има си "верую" човека: "Аз съм си изболедувал/бил е по-болнав като дете/ моето като малък, сега нищо не ме лови." Crazy Laughing Crazy
На подмятанията ми с цел насърчаване да пийне нещо против кашлица/например/ се води следния диалог:
- Не кашляш добре, да ти дам сироп, чайче нещо, да се лекуваш. Whistling
- Ми ти като можеш кашляй по-добре... ooooh! Crazy

Е, кво да го правиш такова... намесвам се вече само , ако ситуацията не търпи отлагане, иначе си правя пас.
Както е писала и Не тази вечер, Жозефина!!! , как да замъкна грамаден мъж до лекарския кабинет , еми не става. Tired

Иначе конкретен съвет... трудна работа  ,но можеш да му пробуташ чайове с мед и лимони /ако пие въобще чай/, сироп за кашлицав случай , някой отхрачващ ... друго не се сещам. Дано оздравява бързо и притесненията ти останат само тук не в действителността. Peace

Последна редакция: пн, 15 ное 2010, 17:36 от Fortune

# 62
Трябва да е наистина много зле, за да отиде на лекар.
Никак им няма доверие на повечето и дори и към най-добродушните се отнася със съмнение. Но иначе дава вид на кротък и нищо неподозиращ пациент, а аз в цялата си благоразположеност и разбиране често опирам пешкира вместо него.

# 63
Трябва да е наистина много зле, за да отиде на лекар.
Никак им няма доверие на повечето и дори и към най-добродушните се отнася със съмнение. Но иначе дава вид на кротък и нищо неподозиращ пациент, а аз в цялата си благоразположеност и разбиране често опирам пешкира вместо него.
Peace
С тази разлика,че аз съвсем не ходя!

# 64
  • Резерват "Северозапад"
Вече ходи Mr. Green.
Когато е много болен.
Преди си поставяше сам диагнозите и сам си се лекуваше. Вече не. След като 3 години търпя адски болезнени хемероиди и фистула Confused, най-накрая се предаде и се оперира.
От няколко месеца установи, че има високо кръвно налягане...от стреса ще да е Wink.
Но пък това го мотивира да спре цигарите, за да не се разболее наистина (това последното под мое влияние  Wink, но той си мисли, че сам се е сетил)...вече и лекарства пие, даже витамини...за мен това е голям напредък.

# 65
темата ми напомня какъв заговор проведох с нашия лекар за една ваксина срещу тетанус

разбрахме се половинката да заведе синчето за Манту (аз се правех на супер заета и не можах да отида) и там лекарят го заклещил в ъгъла и нашият се предал, прежалил се и му били ваксината
преживя го тежко, много ми се разсърди тогава

а синчето се кефеше, че е по-смел от татко си

# 66
Ботнияяяя, скъсах се от смях. Laughing
Аз така си мислех да заговорнича с нашия педиатър, когото моят мъж уважава безкрайно, и да го накарам да отиде при него...нооо, Слава богу, болестта му отшумя само с нетрадиционна медицина.
До следващия път. Whistling

# 67
темата ми напомня какъв заговор проведох с нашия лекар за една ваксина срещу тетанус ...

Извинявам се за отклонението, но защо се бие тази ваксина? Ние с мъжа ми спряхме да я слагаме, нали така или иначе като се нараниш пак я бият newsm78

# 68
Тетанусната ваксина се бие през определен период на възрастни и най-редовно на вратата на джипитата има списъци с годините, които през текущата календарна подлежат на реимунизация.

# 69
Извинявам се за отклонението, но защо се бие тази ваксина? Ние с мъжа ми спряхме да я слагаме, нали така или иначе като се нараниш пак я бият newsm78

Ами ако нараняването не изисква професионална превръзка човек не ходи на лекар, а пък ако се одраска на ръждив пирон да не получи отравяне на кръвта...  за това се правят реимунизации.

# 70
Тетанусната ваксина се бие през определен период на възрастни и най-редовно на вратата на джипитата има списъци с годините, които през текущата календарна подлежат на реимунизация.

Знам, но ние я отказваме  Rolling Eyes

Iris04, това е анаеробна бактерия, щом е одрскване, има кислород и не може да оживее, само дълбока рана трябва. Ръждивият пирон също е от градските легенди, т.е. опасен е този в почва или в животински изпражения, а дали е ръждив или не, няма значение.

Както и да е, да не задълбаваме, ако някой знае защо се слага при нараняване на имунизирани хора, да ми пише на лични   bouquet

# 71
Слагат го за застраховка, имунитета трае от 5 до 10 години, ако не са минали повече от 5 години не слагам аз, така процедирам и с децата. Ако са минали межу 5 и 10 бих сложила при нараняване - ухапване от куче, дълбока рана или прободна (при одраскване или слабо порязване - не).

# 72
Преди  няколко години при едно разболяване се разбрахме с моя мъж /той ме разбра, де/, че когато се разболее няма кой да му свърши работата и дори да се влачи - пак той ще е. Ние сме в частния сектор и имаме работа и на открито, а той специално трябва да носи тежки неща...По някакъв начин разбра, че по-добре да го прегледат и да му изпишат съответните лекарства и да му е по- добре , отколкото да се влачи дни наред, да работи и да му е зле. Иначе е голямо бебе като се разболее - сърдит, кашлящ, кихащ и т н - да не си около него.

# 73
От описанието в първия пости и щом всички потвърждавате, че така се държат мъжете...излиза, че аз съм от мъжки пол Crazy а мъжо от женски...
Аз на доктор, зъбар и прочие стъпвам само ако няма друг начин, тоест съм полу-умряла или не мога да се грижа за децата. Нещо, което да ми се е случвало два-три пъти в живота, чукам на дърво!
Мъжо обаче, преди няколко дни го чувам по телефона си взема час при личния newsm78, питам го къде го боли, а той, показва си лакътя  "Ей тук ми е излязъл някакъв лишей..."  ooooh!

# 74
Ох, токачкееее, с тази тема качествено се похилих. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт