За мъжете и...лекарите

• 7 675
  • 82
  •   1
Отговори
# 45
  • София - Рим и обратно
Грациела, сериозно ли бе, ех, де ги такива мъже...

Аууу не си го пожелавай, казвам ти ooooh!. Имам пример, братът на мъжа ми - мъж хипохондрик, е нЕма такъв ужас просто. Този си запазва часове за всякакви специалисти с месеци напред. Излиза му странна пъпчица  - хайде най добрия дерматолог, веднага. Кръста го понаболява...сам си назначава ЯМР със заплащане  Naughty Не е истина. Постоянно си се наблЮдава, човека... Като били тийнейджъри с мъжа ми, един ден, връщайки се от училище го заварил да реве над един учебник по патоанатомия, бил убеден че има вода в мозъка Crazy
Та и това не е на добре.

# 46
Това е национална черта - докато не е на умирачка - на лекар не се ходи Naughty. Българинът е с отвратително ниска здравна култура и приема ходенето на лекар, едва ли не като нещо подронващо достойнството и мъжествеността му ooooh!. Не знам защо е така. Confused И аз живея с българин - и той трудно ходи на лекари Tired Добре че е здрав по принцип, но ако настине нещо, все на крак се лекува Rolling Eyes
Не само имат ниска здравна култура, но и поставят диагнози. Да не говорим, че масово прилагат самолечение. Последният пример за който се сещам, е че бащи ми си самоизписа антибиотик оспамокс за лека кашлица, хрема и схванат врат. Как да му обесниш , че с антибиотик се лекува бактериална инфекция, а не грип #Crazy

а, това, че вашите си купуват АБ и си го пият-си е във вашата градинка, моя не прави така.АБ не пие принципно. Mr. Greenи диагнози не си поставця-като го питам-какво ти е-а, нищо, не знам нещо се подух, ама ще ми мине.И му минава, хахаха Mr. GreenМъж ми пие само аспирин, евентуално след тренировка.Него и капки в носа не мога да му предложа.Голям човек е-да се оправя.

# 47
  • София
Няма как да го опиша по-точно, та се налага да използвам цитат.

докато не падна, не съм болен.
каквото и да говорят.

# 48
  • Варна
Ауууу, моят пък е педантично-досаден, за "кожата си" трепери! Не е хипохондрик, но има лекарите за някакви шамани - ходи му разправяй, че хрема минава за една седмица с лекарства, за 7 дни - без! И мене юрка, а аз съм като мъж ти, но имам причина -  страдам от хронична алергия, облекчението е случайно, няма нищо общо общо с лекарите!

# 49
  • София
Моят мъж трябва да е на умирачка, за да отиде на лекар. За 10 години се сещам само за 2 случая, при които посети лекарски кабинет. Първият случай беше сериозен, понеже някакви хемороиди го мъчиха яко и той стиска зъби цели 7 години. Вторият път ходи на очен лекар просто така, за да се наслади на думите, че вижда повече отколкото е необходимо  Mr. Green За сметка на това пък се влачи достатъчно по лекари заради мен и детето. Нямам болести, но съм педантична спрямо здравето си.

# 50
Кажи му за това момче,може и да има ефект!
Laughing
Наш къФ ефект ще има, ще се обърне , пренебрежително ще ме стрелне със сините си очи и ще каже "Че нали си направих застраховка живот"? Laughing

Кафе с мед, не е за смях, но аз се посмях искрено! Laughing

# 51
  • София
Имам пример, братът на мъжа ми - мъж хипохондрик, е нЕма такъв ужас просто. Този си запазва часове за всякакви специалисти с месеци напред. Излиза му странна пъпчица  - хайде най добрия дерматолог, веднага. Кръста го понаболява...сам си назначава ЯМР със заплащане  Naughty Не е истина. Постоянно си се наблЮдава, човека... Като били тийнейджъри с мъжа ми, един ден, връщайки се от училище го заварил да реве над един учебник по патоанатомия, бил убеден че има вода в мозъка Crazy
Та и това не е на добре.

На мен етърва ми е такъв случай. А като излезе "Доктор Хаус", няма да ти казвам какъв ужас настъпи. Почна се с рак на гърлото, а последният (засега) бисер е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, щото била изморена сутрин (е как да не е изморена, като спи по 4 часа?). Голям смях е с нея, аз я скъсвам от майтапи, щото сме си близки.

А мойто мъж си ходи на лекар, ама когато той прецени, че има нужда. Аз затова не му и опявам. Не само за лекар, а за всичко е така - неговите работи той си ги гони, не ме чака да му дам зор, аз съответно не му се бъркам  Peace По-скоро обратното е при нас, той ме юрка да се грижа за себе си.

# 52
Ауу, не споменавай Хаус, щото след всяка серия и аз изтрещявам! Embarassed
Веднъж за мене, веднъж за детенце, празно немА.

# 53
И моя е от трудните,а и припада като му вземат кръв....Като си правихме изследвания преди да се оженим човека като пребледня,като се отпусна и подбели зъркели...картинка...,на него му е зле ,а мен ме напуши такъв смях...

# 54
Огромен проблем, не стига че не иска да чуе за лекар, ами е толкова вещ и компетентен, че си слага и диагноза даже   ooooh!
Затова вадя тежката артилерия и заплашвам. С каквото се сетя,  той обикновенно за една кашлица или хрема казва "сега дали е рак", аз отговарям "да рак е, ама се лекува в начален стадий, отивай на лекар", той " не, те не могат да ме излекуват всичките са неграмотни, но съм спокоен, че съм те подсигурил" аз " отивай защото ще умреш, не мислиш нито за мен, нито за децата"  Twisted Evil
Ако не помогне, звъня на майка му, тя вече е супер досадна, и го тормози по 10 пъти на ден, накрая отива, казват му че нищо му няма (защото съответно е оздравял докато се е моткал), и той заявява, ето видя ли, нищо не разбират  hahaha
И така до следващият път. Като го видя болен и се изприщвам, голям мъж, а се лигави. При моя не е от страх, а от мързел!

# 55
Пък това с вземането на кръв, хехе, явно е при всичките.

Преди да се съберем да живеем, си направихме пълни изследвания, ХИВ, сифилис, хепатити....И...след година и кусур забременях планово, трябва да подписваме, искат се, обаче , изследвания, нали, за медицинското и аз му викам "Айде бе, муци, кога ще отидеш и ти да направиш" , а той:"Е, нали от ЖК на тебе ти направиха и няма нищо, аз за какво да ходя и аз"? Mr. Green

# 56
Моят не ходи на лекар и лекарства не пие, щото е Мъж - обаче всъщност е голяма трепетлика и ако нещо се одраска веднага си слага един километър бинт на пръста. Иначе се самолекува по един единствен начин - хване ли го вирус,  тръшва се и не става три дни и след това е кукуряк. Аз вече му научих табиетите и направо се изнасям с детето от зоната на зараза.

# 57
о, аз трепетлика нямам, смело сЪрце юнашко е той,просто му е досадно бих казала-да ходи до някъде си, да се обяснява сто часа, да виси пред кабинети-не е за него това.Инак няма драма с кръв, инжекции и подобни, ник'Фи.

# 58
Е, и аз да се присъединя към жените с мъже дето отказват да ходят на лекар  Wink
То и аз не обичам, ама като усетя, че нещата не отиват на добре, отивам. Познавам си тялото, знам кога имам настинка или просто грип и знам кога е време да посетя лекар.
Мъж ми обаче има тактика:
1) Отрича, че е болен. Просто казва, че нищо му няма.
2) Ако все пак не може да отрече, кашля силно например, казва че лекарите няма да разберат какво му е и по - добре просто да изчакаме, защото той ще се оправи.
3) Бил ходил на лекар - когато е бил на 12 години примерно и тогава не са му помогнали  Crazy - това по повод едни обриви, които му излизат периодично. На доводите ми, че за повече от 20 години медицината все е напреднала мъ-ъ-ъ-ъничко, отговаря, че нищо ново няма относно неговия проблем, какъвто и да е той.
Единствените случаи когато ходи на лекар - влезе му стружка в окото, търпя 2 дни и накрая отиде на очен, да му я извадят и като се върна заяви, че то нищо особено не било, някаква игла с магнитен връх и стружката сама излязла и се залепила на магнита, щял да си направи една такава игла и другия път ще си извади стружката сам.
Като се пореже - просто си връзва нещо на пръста, за да не тече кръв - обикновено някакъв парцал  Shocked или парче тиксо. Не промива рани, не слага лепенки, не пие никакви лекарства, не слага капки за нос, не маже с нищо.
Ходи само на зъболекар и то при нужда, профилактично - не.
Не му се меся, оставям го да прави каквото си иска, не съм му майка да го водя за ръчичка.
Съветвам те и теб да го оставиш на мира, смисъл няма, не вярвам да го промениш твоя мъж  Wink

# 59
По този случай да ви разкажа Simple Smile
Моят мъж имаше два мъдреца, които наполовина бяха израстнали под коста, болеше го а и се разваляха.
Ама той още като бил 18-19 годишен, отишъл на зъбар, в един друг град( не в София) и оня му каза, че като израстнат хубаво единственият начин е да му отрежат бузата и от там да ги извадят, и понеже това си било лицево-челюстна операция имало опасност да не му засегнат някой нерви  и лицето да му се изкриви.
В резултат 5 години от както сме заедно, той страда, пие аналгини и отказва да отиде на лекар. То не бяха безсънни нощи, минах през състрадание, през опити да му помогна, накрая ми идеше да го перна с тигана и с клещите да му извадя проклетите мъдреци.
Както и да е стана чудо, отиде на зъболекар за една пломба, и човек аму казал, че ще му извади мъдреците без проблем и без въобще да му реже бузите. Моят се почуди седмица - две, все пак такова голямо светило го е гледало едно време, ама накрая болката стана нетърпима, и отиде, върна се след два часа, без проблем, без рязане на каквото и да е, съвсем обикновенна манипулация, е малко се е наложило да счупи пърченца от зъба, ама всичко е минало леко (макар че в очите на мъжО си е много сериозна операция  hahaha).  Та така години мъки, се приключиха за два часа, и всеки нормален човек ще си помисли, този вече има обица, и ще ходи овреме по лекар, е да ама не.....това било изключение видите ли.

Общи условия

Активация на акаунт