За мъжете и...лекарите

• 7 675
  • 82
  •   1
Отговори
Не знам дали на тази тема мястото и е тук, но:

Моля, споделете, как реагират вашите половинки от МЪЖКИ пол, когато ги насочите да посетят лекар? Било профилактично, било защото вече са се поразболяли? Вземат ли страховете ви на майтап, удрят ли ви "контра" или безропотно се изнасят към лекарския кабинет?

В момента мъжът ми подбухва сухо, явно не се чувства добре, има вируси, грипове, аз самата изкарах пневмония март, когато най-малко се надявах...е, как да го закарам, мъж два метра, на лекар?? Ако е дете, вземам го под мишница, насила, и отивам, но това е мъж!

Хем се безпокоя, хем съм ядосана и няма повече да го карам. Пък! Crossing Arms

# 1
Жо, не си му/съм му майка, знаеш си...
Ако сам не реши да отиде-освен да му мрънкаш-друго не мож.
Аз съм вдигнала рЪце отдавна-да се тръшва-какво да го правя.Ти се подул, ту се обринал, ту неНам си кво-на финала на следващия ден-нищо му няма. Crossing Arms
Та как реагира-никак не реагира, а аз спрях да насочвам. Simple Smile Crossing Arms

# 2
Неее,моя не чака аз да го каня да посети лекар.Сам си търси контакти с тях))много го е страх да не се притеснявам за него,да не ме натоварва с допълнителни грижи,страх го от болести  Joy
Даже толкова стриктно спазва предписанията им,че ме избива на смях  Joy

# 3
Грациела, сериозно ли бе, ех, де ги такива мъже...
Освен това и за един друг негов проблем откога го подтиквам да отиде на лекар, ми не му ща застраховката "Живот", както той ме будалка с черен хумор, много се ядосвам, ви казвам.

# 4
О и аз удрям на камък като става на въпрос за ходене по лекари. Виж аз като ходя идва с мен, но само да не му се налага на него. Единствено успях да го замъкна когато направи някакъв мускулен спазъм, който приличаше на бъбречна криза. Явно болката е била непоносима, щом ми се даде толкова лесно.
Грипове и настинки гледам да лекувам от самото начало и да му следя състоянието. Понякога знам, че му досаждам с въпроси - кашляш ли много, ама каква е кашлицата....... но това ми е единствената гаранция, че няма да стане по-зле. За сега се справям с лечението му и се моля и занапред да е така. Дори познати ме питат, как поемам отговорност за здравето му и не настоявам за лекар. Ами познавам си го явно вече   Peace

# 5
Ма виЙ се притеснявате ли?Аз не се щото. Thinking
Ако му е наистина зле-и сам ще отиде.

# 6
Джизи, няма да отиде , зодия Телец е, инат . Досега само един път съм го виждала легнал на легло и предал се на грижите ми, беше олепил някакъв стомашен вирус, с висока Т и нямаше сили. Оттам нататък, смърка-кашля, само едни етерични масла ползва, аспирин и това е.

# 7
  • София
В нашето семейство аз съм трудната.Той си ходи на лекар когато е нужно, пие чайчета, взема добавки...пази се много, но по някаква гадна случайност обикновено пръв се разболява ( и в момента е хремав, май вдига и температура)

# 8
ааа,при нас живота и здравето са ни от особено значение,на специална почит)))).По идея всички трябва да се грижим за себе си,ако обичаме близките си,най-малкото да не сме им в тежест,но при нас нещата са пресилени в това отношение,като почне да се завива с одеала,да ляга да почива-направо е неузнаваем,като малко дете))))надявам се тази негова лична загриженост наистина да ми е от полза))))ОО,и при нас винаги той пръв се разболява,и повлича крак

# 9
  • Linz
Трябва да изпитва силна болка за да потърси лекар/зъболекар. За профилактичен преглед- никакъв шанс!
И трябва да се чувства ужасно зле, за да се прежали да изпие някое хапче/прахче.
Жоз, в ситуация като твоята правя билкови чайове (чаят от мащерка хем помага при кашлица, хем е много ароматен) с много мед и лимон, пробутвам чесън под всякаква форма и го убеждавам да приема някакъв имуностимулант. И цитруси цедя.

# 10
Жоз, ако му кажеш, че е задължително да отиде заради детето, да не разболее него   Crossing Arms
Кажи му, че не ти пука особено за самият него и тебе, но заради малкия, да се види дали е заразно. А ма ха.

Моя ходи, за пръв път си давам сметка, че постъпва добре. Даже май, редовно си ходи, при нужда. Сега им правили от работата профилактични за всички, насочили го допълнително за кардолог, ще отиде.

НО виж, баща ми, не стъпва.

# 11
  • София
Ъпсурт!!!! Слага маска, за да не заразява, хигиената му става като на лаборант, но и да пукне няма да иде на лекар....Изрод Twisted Evil
Само на зъбар ходи и то когато го боли вече непоносимо.... Tired

# 12
  • София
Не знам дали на тази тема мястото и е тук, но:

Моля, споделете, как реагират вашите половинки от МЪЖКИ пол, когато ги насочите да посетят лекар? Било профилактично, било защото вече са се поразболяли? Вземат ли страховете ви на майтап, удрят ли ви "контра" или безропотно се изнасят към лекарския кабинет?

Съблича се.

# 13
Разчита на мене, ако се налага ще го пратя и на друг

# 14
Мрънкам до безбожие Whistling

Общи условия

Активация на акаунт