ЯНУАРЧЕТА 2010 - тема 13

• 27 855
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Герганче, честит рожден ден на патерици!  Много радости и щастие в живота!

Taaa какво ще кажеш за родените на тази дата  Laughing Шегувам се, сигурна съм че не ти остава време за такива неща   bouquet Благодаря за пожеланието  Wink Ще прегледам сайта с етапите на говорно развитие, изключително интересно ми, все си мисля че е време да чуя "мама", стига с това "аааааа" и "да-да-да"  hahaha

tanchelina май сме учили в едно училище  Rolling Eyes

# 151
  • Mediterraneo
Моля Таня Костадинова да ми се представи, понеже имам покана във Фейса, а не се сещам коя е  Peace

# 152
Герганче и Иван нищо не казва  Peace Напоследък е започнал да казва "Мам" и "Боа", което не зная какво означава  Laughing

Ние във вторник, когато става на 10 месеца ще му правим прощъпулник. Дотогава има още 4 дни да тренира ходене  hahaha Ще разкажа как е минало
Днес бяхме на консултация и резултатът е +300гр и 2см, т. е вече е 9600 и 74см  Grinning Доки каза черен дроб и бульон, а не знае че черен дроб и аз не ям, пък камо ли на него да дам.
За игрите- харесва да гони една малка топка, да я хвърля и да си бута уолкъра, естествено под мой контрол. За уменията- май казва чао само като маха с ръчичка и "здравей" като си подава ръката  Peace

Бягам че се събуди  Hug
Хубав ден от мен   bouquet

# 153
  • Ловеч
.Какво са овладяли вашите бебета до сега и на какво смятате да ги научите тепърва?

Здравейте, днес си бяхме в къщи, времето не беше много хубаво, а и беше много променливо.

Далия прави "боц", казва "чао", пляска с ръчички, показва колко голяма ще порасне, казва мама, баба, бебе, бау бау, тат-ат, като й искаш нещо го дава, разпознава си гумените играчки - зайче, пате и т.н. , танцува на музика, завива се с одеалото, но само с 1 определено тъничко с пчелички без него не заспива....
Не дава целувка и не прави здрасти, а сега я уча да показва, че ще стане на 1 годинка.
Имаше един период в, който я учех на много неща, но нищо не правеше, а след време започна да ги прави сама.
Вероятно има и други бебоци на този принцип.

Ние ще забавим прощапулника, все още не е много стабилна, а и искам да мине операцията на татко й.

Аз също не обичам черен дроб, но съм й давала 1-2 пъти - не беше много впечатлена.

Отивам да й изгладя дрешките. До скоро.

# 154
sunrise7, кажи какво става със звездите тези дни, че нещо хич не съм в ред. Днес само ми се реве и от всичко правя драма. Може би съм много измрена напоследък, липсата на лично време също ме смазва. Party

За Фейсбук и аз много се затруднявам да разпозная кой кой е, мисля че само един човек ми се представи, опитвам се да се ориентирам по имената на децата. Така, като гледам Таня Костадинова сигурно е Татоки Laughing

До колкото аз съм чувала прощъпулника се прави преди да е проходило стабилно детето точно с тази цел, да не пада и да не се спъва Grinning

edna ot nas, ищо не каза...Кубратчанка ли си?

Я да ви питам, имате ли вече планове за празниците, къде и с кого ще посрещате новата година?

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 19:10 от Katinche

# 155
Чета, чета, мързи ме да пиша....и то много.....Може би и защото няма какво да напиша.......Всичко е нормално около нас, нищо интересно, децата на училище, бебето - кога спи, кога мънка, кога се смее, кога е на кеф, бебешки работи са негови.......Иначе всички сме добре, живи, здрави.....Повече от това не мога да искам!

Катинче, у нас, у нас ще сме......С кой - за сега сме сами, но в последният момент - нищо не се знае.......Нямам нито желание, нито пък ще ми е комфортно ако отидем някъде другаде........Остарявам.....банални пенсионерски празници ни чакат.........

# 156
Сънрайз, и моят Ицо не долюбва последно време столчето за хранене...ако не го залъжа с един куп играчки на таблата се започва въртене, извиване, мрънкане и ако не го изкарам реев  ooooh! Но аз си мисля, че при нас това идва от факта, че като го сложа и знае, че следва папкане, а той нали не е голям фен на яденето за разлика от майка си Имаше един период, в който го хранех в столчето за кола, но вече не ставаме за там. Сега като се размрънка нося столчето до прозореца и той блее навън по колите и светлините на Билата отсреща ако е късно следобед. Може да ви се стори странно, но и в количката на терасата съм го хранила, само и само да хапне нещо понякога.

За игрите аз май няма кой знае какво ново да кажа. Най - обича да размята списания, да ги гризе или да хвърля разни предмети, а после си ги гони ooooh! Свеки всеки път носи по няколко детски книжки, но той не проявява никакъв интерес нито да му четеш, нито пък да разглежда, само дъвче ъгълчетата. Ама така ще е - аз като казвам да не се взимат такива неща, понеже е още малък за тях, никой не слуша  Tired Имаме страшно много плюшени играчки и понякога се бори с тях или им смуче муцуните, опашките и копчетата по дрешките им   hahaha Любимата му играчка е едно малко папагалче, което  дрънчи. Понякога се заиграва сам, но не често.
За развитието му до момента не се притеснявам, въпреки, че повечето от дечицата тук могат доста повече неща от нас. Ицо дава боц, когато му е кеф  Laughing пляска отскоро, но пак когато той си иска, танцува пред ТВ-то Не маха нито за чао, нито дава здрасти и целувки- някак не се стремя да го науча на тези неща на всяка цена. Няма да остане ненаучен...Казва мама и баба или по-точно нещо подобно, но не повтаря все още когато му го каже някой...И по отношение на ходенето сме до никъде - предпочита да си стои изправен и подпрян някъде по дивана или кошарата, направи няколко крачки и спре. Понякога дори го е страх да се пусне назад като е на земята. Ако го хвана за ръчичките да ходи  даже не се и сеща да мърда крачетата, но все пак е на няма и 10 месеца още...така, че нашият прощъпулник е далеееч.

За Нова година ние още се двоумим - може да сме си в София, но може да идем и до Павел бяня за 1-2 дни. Там има 2-3 хубави, но не безбожно скъпи Спа-комплексчета. Всичко зависи от работата на мъж ми, в неговия бранш обикновено на празниците се работи до откат, та ще видим  Rolling Eyes

# 157
sunrise7, кажи какво става със звездите тези дни, че нещо хич не съм в ред. Днес само ми се реве и от всичко правя драма. Може би съм много измрена напоследък, липсата на лично време също ме смазва. Party

Катинче, според западната астрология - до преди два дни планетата Венера беше ретроградна. Това беше от 8 октомври до 18 ноември. Ретроградна Венера означава преосмисляне на нещата и хората, които ценим и обичаме, може да имаме проблеми с тях и т.н.  Е, важното е, че вече свърши и  сега всичко си е наред.  Wink  Може  при тебе да е някакъв друг неприятен транзит, но според мен просто си изморена от еднообразното ежедневие и липсата на свобода за лично време, както ти сама казваш. Мисля, че повечето сме така сега... Важното е да бъдем силни духом. Майчинството ме научи на още по-голямо търпение и отдаване...  Heart Eyes

Taaa какво ще кажеш за родените на тази дата  Laughing Шегувам се, сигурна съм че не ти остава време за такива неща
 Ами, Герганче, родените дами на тази дата са много сърдечни и имат хубави усмивки и бебета!   Flutter Hug  Наистина не ми остава време за хороскопи. А освен това не ти знам и цялата дата на раждане, защото в китайската астрология всеки ден е различен и циклите се променят постоянно, та затова се използва година, месец, ден и час на раждане.

Барби, забравих да ти пиша - снимката с духа е много добра, много вълнуваща! Въпреки случилото се с предишното ти бебе, сега си щастлива с твоята прекрасна дъщеря!!!  Heart Eyes

Тази вечер луната е много красива. Вито за първи път видя луната...

За новогодишните празници ще си бъдем у дома.

Хубава вечер на всички!

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 21:35 от sunrise7

# 158
sunrise7, моята натална Венера е ретроградна, незнам дали съм ти казвала, а на Кристиян е изгорена Grinning

# 159
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привееееееет пак......

Герганче и аз много обичам червено вино. Пък баща ми майстор, та майстор........... И си пийвам с кеф, ама не мога да се напия..... Освен ако Марина не ми прави компания и да си хъркаме двете после.......  hahaha

Една от нас - в 15.30 е родена Марина.......  Hug

И ние недолюбваме вече бебешките храни.......

Марина седи на столчето за хранене, макар че не и е много кеф. Ама аз съм и махнала масичката и я слагам срещу мен...... и си играем нещо...... И така........

Днес и ние играхме на криеница.... Аз отидох до тоалетна, а Марина ме намери, отвори вратата и ми се хили............  Crazy Катинче, кво викаш за личното време.......  Crazy

Уф, много телеграфно, ама ми се приспа вече.........

До утре! Сладки сънища  Heart Eyes

# 160
Катинче, изгорена Венера понякога е супер. Вито също има Венера съвпад Слънце. На мене ми казаха, че колкото по-точен е такъв съвпад, толкова по-добре. Любвеобилни хора!   Kissing Heart

За игрите - Вито обича още да си играем на "Буба лази". Сега намерих една тема със залъгалки:
]http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=400449.0[url][/url]

# 161
Ееееей,най-сетне се докопах до компютъра.Така!Ами ние с Криси си играем на "къде е Криси"под одеялото,гони ме с лазене и май това е.Виж с майка ми се люлеят на колене и пеят разни бабешки залъгалки.Даже и той пее,но само "на-на-на"Ново напоследък не е научил.Засега говори по телефона,казва "ао,тата",пее "хей ръчички" и ги върти(само че е "да-да-ааааа),показва колко голям ще порасне и чао.Честно казано нищо не съм го  учила,майка като дойде започна и той като че ли от нея повече научава.На столчето за хранене седи когато яде,но майка каза,че тя докато готви той си седял в него.Е при мен не ще,тя как го постига незнам.Иначе през повечето време си играе сам на пода.Изсипе си играчките и си играе понякога часове.Ама днес явно пусто 7мо зъбче много го мъчицял ден рева безутешно.А по принцип не е дете,което реве просто така.Реве само ако е гладен или му се спи.И след цял ден плач,семейния съвет реши да му дадем калпол 3мл.сега спи като ангелче.По астрологичните въпроси не мога да взема отношение,нищо не разбирам Grinning

# 162
Добро утро! От рано ще ви съблазнявам с торти, че после отивам да готвя и няма да имам време за компа (по-точно мъжа като си дойде от работа ще го окупира) hahaha

# 163
Ето и нещо за пиене

# 164
  • София
РЕНКСИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА, МНОГО ОБИЧАНА, МНОГО ЖЕЛАНА И ВИНАГИ ТАКА ДОБРА МАЙКА     newsm59 nbirthday newsm67  Gift  party023  cook newsm38

ЧЕСТИТ ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО   bouquet

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 12:43 от Barbie^girl

Общи условия

Активация на акаунт