ЯНУАРЧЕТА 2010 - тема 13

• 27 782
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Мамо Це Hug Тортата ще е съвсем обикновенна, лесна и много вкусна. Правих такава за Рден на Холи и децата бяха очаровани, искаха още по едно парче. Рецептата е от готварския, има тема за сиропирани сладкиши(казва се ''Три милк кейк")Става обаче мн сладка в оригинал и аз сложих само един вид от млеката. Блата е само един, пандишпанов.От горе сложих бита сметана, смесена с разтопен бял шоколад, за да стегне повече и са мога да си редя фигурки от горе. Ако не я намериш, свирни да ти пратя линка че сега не ми се търси. Crazy

ето едно торте, което правих с голям кеф за едно едногодишно момченце миналата седмица. Hug

http://good-times.webshots.com/photo/2029593700101110711wQdNQI

http://good-times.webshots.com/photo/2969189620101110711YjLwsS

За поддържането... Crazy...къде ти време, поне свалих малко кила, боядисвам се на 2-3 месеца.Иначе като ходя на работа 2-3 пъти в седмицата ходя на фитнес, който е на нашия етаж и слагам спирала и гланц за устни...това е.. Rolling Eyes

чао на всички и бързо оздравяване на болничките. Hug

# 76
Холи, специално за теб си пействам поста от готварските снимки....

В тоз ранен час
сервирам аз
закуска вкусна...
И няма тук и капчица
от намека на
зла кралица френска......

Заповядайте, да ви е сладко..... - Луд на шаренко се радва,че и моята работа......

Лелееееее......доживях и в рими да пропиша.....Питам се аз - утре кой ще ми гледа децата, децата питам кой ще ми гледа, децата кой ще гледа...., че аз абсурд да стана рано...... newsm78 newsm78 newsm78

Така както описваш тази торта, наподобява много тази, сегашната ми......Но аз смятам да е топка...Харесах си една, ще тормозя авторката и, както и може би и теб, и Виолетовата........Влакчето е супер, поздравления за теб, как ще се разреже обаче newsm78.....

# 77
  • Стара Загора
Алоооу Маме, какви са ти торти по среди нощи а?!  #Crazy
Да ни е гадно и гладно на тия дето ставаме рано, м? Twisted Evil

Вчера компа се беше шашнал и нямах кирилица, та днес ще наваксвам с писането  Wink
Честито на новопроходилите дечурлига. И аз смятам, че прохождане е като се направят няколко крачки самостоятелно. Точно както на клипчето на LeAn.

Вчера бяхме на контролен преглед с Ники - слуша го, преглежда - добре било, тъй, тъй и накрая " ами довършете си лекарствата"  Stop Хич не й казах, че половината съм ги спряла. Ми то мляко не пиеше толкова колкото лекарства милото. Повече при таз докторка  няма да ида.Naughty

Гледам, че и тортите обсъждате ...ми то направо си наближава. Аз миналата година поръчвах от Неделя. Тукашните сладкарски цехове така си надуха цените, че са на един кантар с Неделя. Като плащам, да плащам за нещо по-различно от блат и многоо сметана  Crossing Arms Тя тортата ясна, няма да я правя аз, ами за Никулден трябва някой шаран да спретна Laughing Отивам да чета рецепти.  smile3529

Айде ставайтеееееееее  ruporuu

# 78
Добро утро!

Честит рожден ден, Герганче!МНого здраве и сбъднати мечти ти пожелавам!

С тези торти ме довършихте  Crazy бива ли така рано, рано да точа лиги пред компа....

Татит, евала дет' се вика  Grinning - кога ти остава време и за танци...то си е цял фитнес това  Wink

Моят синковец какъв номер ми врътна снощи  ooooh!...както бях на мивката нашият да вземе да заспи в 18.40 някъде, точно преди ядене...и аз сядам пред ТВ-то и чакам, викам си ще дремне малко и ще стане....ДА ама НЕ...Останах си с чакането... почти в полунощ си лягам след последното изцеждане, унасям се блаженно и... се чува как някой се катери по кошарата  Laughing Вдигам глава и гледам наш Ицо гледа Господари на ефира Crazy ...та по никое време сменяй памперси, гонене по дивана да го преоблека ( той наспан и кипи от енергия, а аз едва скляпам  Tired ), хранене и така...дано да е бил единичен случай, а не някой нов час за сън  Whistling

Май и днес ще става за разходки, нищо че слънцето още го няма  Sunglasses

# 79
Честит рожден ден на Герганчето! Да си жива и здрава!

Холи - страхотна торта!!! Как се адаптира Ема в градината?

Ред-че стискам палци да се размине Hug

Уики - и мен ме развесели историята Laughing Тя Даная е тръгнала по стъпките на майка си от малка.

Мамо Це - дано се намери някой за децата  Laughing Иначе тортата е супер!

За отбиване още не ми се мисли. Суче си малката с голяма любов и на мен ми е удобно. От скоро вади двете гърди и суче ту от едната ту от другата - забавлява се искрено...

За поддържане - фитнес с малката, аеробика с количката и така. Преди разходка слагам една спирала и един гланц и това е:) Не че някога съм се поддържала повече  Crazy

Та дребка с голям интерес ме гледа като се реша, та й удрям и по един гребен и на нея, при което тя ахка от възхищение.

# 80
Добро утро!
Честито на всички проходили краченца!
Редче, аз преди близо месец като бях болна и даже и до АБ стигнах на Стефани давах Есберитокс и съм много доволна, разболя се след седмица, но изкара само хрема и малко кашлица и се размина само със сиропче.
Герганче за лекар бих ти препоръчала да идеш и на ендокринолог, мах ти каза че на гинеколог си била, а може и да е нещо хормонално. Аз като по-млада имах проблеми и при мен нещата си се урегулираха чак към 25-26 години, иначе имах цикъл веднъж на 2-3 месеца.
На мен първите 5 месеца със Стефани ми бяха песен. Въпреки честото будене през нощта, пак се наспивах. Тя беше много поспалива, имаше минимални колики, успокояваше се като я гушна в мен, но аз си сядах пред телевизора примерно  и си я държах. Ако не беше постоянното цедене, щях да имам време за много неща. Тогава като че ли се притеснявах единствено дали наддава добре.  От тогава насам обаче честно казано ми става все по-трудно. Онзи ден например я оставих в кухнята в столчето за хранене, вързана с коланите и отидох до хола да взема водичката. Тя през това време се набрала на ръце и се изправила в столчето и се държи за облегалката. Направо умрях от ужас, долу е теракот, сдържах се да не извикам, да не се уплаши и да падне и я свалих. Сега мъжа ми е свалил краката на столчето и е съвсем нисичко. Ей това най ми е трудно, да я опазя физически. Иначе постоянно иска да я държа за ръчички и да ходи, но от това не се оплаквам де, даже като излезем навън и спи през цялото време, ми е мъчно че не се наслаждава пълноценно на разходката. Онзи ден я качвах на една въртежка на кончето - от най-бебешките, аз с нея естествено и направо се размаза от кеф. Повечето ми приятелки обаче са ми споделяли че от една година до 3 е най-трудно, така че очаквам и по-трудно да стане.
За тортата и на мен ми се ще да направя някаква, която да може и тя да опита.
За стерилизацията - аз спрях да стерилизирам като стана на 6 месеца. Тя пълзи навсякъде и всичко лапа, е измъквам й най-мръсните неща, примерно подметките на обувките, но докато я стигна, тя ги е облизала. Случвало се е дори навън играчка паднала на земята, да изтрия само с мокра кърпичка. А да гладя всичко, спрях след като лежахме в болницата на 5 месеца. Там съм й обличала дрешки, извадени от шкафа из който тичаха хлебарките, защото нямах избор и реших, че за нея ще е по-добре да спра да гладя всичко.
Гита, Ам Стефани ще пие и след годинката и докато тя иска. По принцип не мисля че АМ-а след годинката е задължителна, ако има от къде да се набавя хубаво пълномаслено мляко, а ние имаме. Но тя първо по време на зъбните кризи минава само на АМ, я изяла 50-60 грама друга храна, я не, а колко кисело мляко трябва да изяде за да се е наяла. Второ, давала съм й да пробва и кисело и прясно мляко, но тя предпочита АМ-а. Направо цялата грейва като си види шишето. Няма друга храна, която да обича толкова. Докато има нужда, няма да я лиша от него.
За поддържането - два-три пъти ходих на боядисване, да си призная забравям да си епилирам дори краката редовно. Имам да сваля още 3 кила, но от края на август кантара не мръдва. Обаче нямам воля за диети в момента.
Последно да се похваля тази нощ спа от 20:30 до 8:30 сутринта, само с две събуждания. Ще видим дали ще е изключение.
Сега видях, че Герганчето има РД. Да си жива и здрава и да се сбъднат всичките ти мечти!
Днес тук е топличко, нищо че е мрачно. Приятни разходки ви желая.

# 81
Герганчето, честит празник! Желая ти най-вече здраве, късмет и щастие!  bouquet И марш на лекар  Naughty
Да си повторя въпроса от вчера  Embarassed Низита маз да му слагам ли в носа при течни сополи, искам да кажа след като му ги почистя? Пише, че е за суха носта лигавица  newsm78 Пръскам му физиологичен разтвор, но засега няма подобрение  Tired
За поддържането да кажа. Ами ако не ходех на работа нямаше много да се поддържам. Като съм си вкъщи събота и неделя нямам време да си събера мислите, камо ли да се привеждам във вид. За работа обаче гледам да не плаша колегите  Laughing Лакирам се, гримирам се малко, оправям си косата, когато имам време, иначе я връзвам, или си слагам диадеми и така. Елате да ме видите събота и неделя в градинката колко съм изрядна  Mr. Green
Red tree, бързо възстановяване на майка ти пожелавам  Hug Дано Фил не се разболее  Praynig
tedddy, Жори също понякога придремва по-раничко, но след половин час го събуждам, че иначе няма да мигна  Wink
Аз очаквам да стане най-трудно когато Жори проходи, тогава със сигурност тези 1-2 килограма дето ме тормозат ще изчезнат яко дим  Laughing

# 82
Честито Герганче
Редче  Praynig.За чаша с накрайник ползваме я от 3 месеца някъде за вода.За млякото мисля да продължа с НАН 3.Ние още сме натръшкани, само малкият засега е добре  Praynig.Прохождане- като тръгне без опора.Веднъж като тръгне няма да се спре.Затова се прави прощъпулник, за да пада по-малко  Peace
Времето като гледам се развали-при нас една мъгла...
Все пак приятен ден на всички  Party

# 83
Честито на всички с повод! Ние вече 3-ти ден сме болни,но сополите се сгъстиха и тази нощ се буди само 1 път,за да яде(та поспах).Предните 2 дена не можах да спя почти(през нощта беше кошмарно-рев,сополи и секрет в гърлото).Сега я приспах-да видим докога.Тук времето днес е отврътително-гъста мъгла-дано се разсее и понапече следобед та да излезем.Нямам сили да пиша -та ще драсна няколкореда.Диетата я прекъснах на 3-я ден-то сега ще има и празници-ще видя след празниците и рож.ден на Хриси да я почна ако има нужда(дано сваля някое килце дотогава).
За поддръжката-гримирам се като излизам навън,но и понякога пропускам(няма кака),лакирам се(ама понякога няма време-купих си бързосъхнещ лак и спрей за моментално изсъхване на лака),след баня често нямам време да се мажа(то банята ми е 5 минути)-не се оплаквам просто искам даможех 1 ден да поспя повече.
 Онзи ден свекървата ми наду главата-малката е моного зле и така 15 път докато я къпехме-редложението и да я намажа със свинсак мас с аспирин и да я увия(казах и че няма да стане),вчера следобед много зле била(а пък тя нямаше нито подобрение,нито влошаване)-след няколко повторения и рекнах,че не е вярно(тя каза че е отгледала 2 деца и се врътна и айде долу).Не стига ,че дойде чак следобед да я види ами и тръгнала акъли да дава-вече съм на фаза,че не ми пука(просто нямам сили да се разправям с нея).
 Днес уж Хриси е по-добре.Иначе обикаляме по мебелите-с всеки ден става по-стабилна.Дано проходим,че според теорията на свеки щоп понякога стъпва на пръсти нямало да е скоро(глупости на търкалета-и племзенника ходеше така и го слагаха в паяк ама си проходи бързо-за Коледа-той е роден на 29.01
 Приятен ден!

# 84
Герганче, честит рожден ден!
Само здраве и любов покрай теб!

Как е Дияна, смъкнахте ли Т?

Полека-лека започвам да мисля за торти. И май идеята за домашна бисквитена торта ми допада най-много. Само красотите по нея ще ги мисля. Сега ми е по-спешно да измисля пита хубава без мляко. Ще се поровя за рецепти, но приемам предложения за такива.

Минана, аз точно при лека водниста хрема сложих на Диляна Низита маз. Веднъж беше достатъчно. А може би просто съм реагирала бързо.

# 85
Герганче, честит рожден ден!
Само здраве и любов покрай теб!

Как е Дияна, смъкнахте ли Т?

Полека-лека започвам да мисля за торти. И май идеята за домашна бисквитена торта ми допада най-много. Само красотите по нея ще ги мисля. Сега ми е по-спешно да измисля пита хубава без мляко. Ще се поровя за рецепти, но приемам предложения за такива.

Минана, аз точно при лека водниста хрема сложих на Диляна Низита маз. Веднъж беше достатъчно. А може би просто съм реагирала бързо.

Ани, на абсолютно всяка рецепта можеш да замениш млякото с обикновена, хладка вода от чешмата......Стават също много хубави тези питки......Ето една рецепта - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=356542.msg9919152#msg9919152 - не става обаче мазна да знаеш, не се води по заглавието, вместо мас съм използвала краве масло.......

Герганче, честит рожден ден и тук! Жива и здрава бъди, много щастлива! Hug

Ето и парче от среднощната ми торта - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1120808.jpg рецептата е тази - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=59239

# 86
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
за поддържането-  аз само отслабвам ... нямам време за масажи и аеробика, а тооолкова искам ... иначе такъв организъм имам, че качих и двата пъти по 40 килограма... от родилния излизам с 10 по-малко ...и ми остава да свалям по 30 кг... от януари до сега съм свалила 20 , остават ми 10
 #Crazy ха-хаа, разбрахте ли нещо от това

# 87
  • Стара Загора
Герганче, ЧРД!
Здраве, късмет и любов!

Зоуи, разбрах, разбрах ...глад му е майката  Mr. Green Ти много си напреднала със свалянето, браво. thumbsup  Аз само мрънкам, че съм дебела, пък като седна да ям се забравям. Ми...човещинка.  amiiii

За поддържането - аз и преди не съм била кипра. Грим почти не слагам - само спирала и червило и то като ходех на работа. Сега само гланц за устни. На фризьор ходя, късата коса иска поддръжка всеки месец. Епилацията в къщи, когато няма време с бръснача.
Маникюр отдавна не съм пускала, а какви нокти имах преди, че лакове, рисунки по тях - беше ... Sunglasses

Бухтьо заспа, ставам, че готвя супа, манджа и един куп чинии ме чакат за миене. Пък ме изкушава една книга, но след това я грабвам  smile3529

# 88
Благодаря ви момичета   bouquet

Пробвах с Низита маз снощи и нямаше никакво подобрение, а и тя се скъсва от рев при всякакви манипулации в областта на носа и сополите стават пет пъти повече. В резултат - изкарах първата нощ в която не съм спала и секунда, не се е случвало от тийн годините  Crazy  След като на 15 минути се будеше от запушен нос, часа стана много след полунощ установих че не мога да заспя, после пък ми се доспа, ама оставаха към час и половина до ставането ми и реших че няма смисъл да заспивам, та сега съм малко гроги  ooooh! Тя сякаш е с някаква хрема многооо назад, чувам как бълбукат огромно количество сополи, а нищо не излиза  #Crazy

Съжалявам че сега не мога да се включа по другите теми  Embarassed

# 89
Герганче, честит рожден ден! Любов, здраве и късмет ти пожелавам!  newsm59

Благодаря на всички за милите думи!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт