ЯНУАРЧЕТА 2010 - тема 13

• 27 803
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте на всички и от нас.И честито на всички,които имат повод,а пък на проходилите,леко и безаварийно Grinning.Аз вече почнах работа за съжаление,та сега нямам никакво време да пиша.Незнам как е с другите работещи майки,но аз първите 2 дни бях ни жива,ни умряла,направо физически усещам мъката.Добре,че майка е тук,та поне им е много забавно на двамата.По въпроса за подържането аз ходя веднъж месечно на козметик,боядисвам се пак на толкова,а откакто съм на работа слагам фон дьо тен и спирала.Само килата са ми проблем.След раждането бях 66,сега съм 68,при положение,че преди бременността бях 52-54.Нощем се буди поне веднъж,но явно кърмата ми вече никаква я няма,та пием по120мл АМ.Вода пием от мекия,бял накрайник на Авент.И ние още не ходим,обикаляме около мебелите,лазим като мравки,но определено не е ходене още.Малко ми е мъчно,че изпускам много от напредъка му,но пък майка ми го научи на толково неща само за седмица и кога друг път ще прекара толкова време с него.Вече казва ало,пее "на-на-на" и тям подобни.Извинете ме,че пиша в такъв телеграфен стил,но нямам повече време Wink

# 91
Герганче,  честито! Пожелавам да си много щастлива!

Ех, не само аз не се грижа за себе си, явно. Като гледам по филми и разни женски предавания как ги дават майките - гримирани, красиви, едни ефирни рокли, едни високи обувки, как се хвалят, че живота им е песен - стоя и се пуля. Каква песен? Какви рокли, какви гримове? Не съм запалена по пазаруването, не съм и съвсем безразлична обаче. Рокля сред дрехите ми има една - тази за плаж. Високи обувки не съм носила от години. Еми едвали е заради майчинството само. Ще видим след година как ще съм.
С мъжа ми само се караме напоследък. Професията ми била "майка", та да съм си я гледала. Друга работа съм нямала засега. Искал да си отпочива след работа, а то - ревящо бебе. Ами и аз, да ви кажа, искам да си почина понякога! Искам след цял ден с нервно, ревящо бебе да се изстрелям на някой пустинен остров за 2 часа поне, ей така на тишина, ама няма. По 24 часа съм с детето, а мъжете се оплакват след 1 час вкъщи...  Представям си какво щеше да е ако те трябваше да ги раждат тези деца!... Пооплаках се. Иначе ми помага милия. Но как им е толкова трудно да разберат, че и те имат още една професия вече - "баща".
Има ли някое друго Многооо, Мнооооого ревливо бебоче или само аз съм се видяла в чудо?

# 92
Ще съм ви благодарна, ако дадете по един глас за Светозар: http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=125982474090828& … d=100000512162402

# 93
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Герганче, честит рожден ден, миличка! Желая ти мнооого здраве и късмет, усмивки и споделена обич!

Ауу, Буритуу! Кви са тия приказки от мъж ти?! А мисля, че е ясно защо мъжете не раждат.... това би сложило край на възпроизвеждането!  Mr. Green

Разбрах, те Зоуии, разбрах... и аз съм на същия хал!  Peace

Мамче, сега слагаш едно парченце в една кутия и викай Спиди да идат! Аз ще припадна, само при мисълта за тая торта  Crazy

За стерилизирането - никога не съм била най-стриктна. Стерилизирах веднъж на ден и спрях като стана на 6 месеца. Не гладя горе долу оттогава, освен ако не се налага от гледна точка на самата дреха. Минавам с прахосмукачка веднъж на два-три дни и мия два пъти седмично. Мисля, че прекалената хигиена е нож с две остриета!

Моля всички да ми простят, за тортоомазванетоMr. Green... Признайте си, че ви хареса  Joy

# 94
  • Стара Загора
Рабитче, гласувах за твоя усмихнат русокоско  Hug

buritu, дано вече ви минава ревливия период, че е много изтощаващо. Пък мъжо го строй, като помага да не мрънка. box
Едно мрънкало ти стига.

Аз даже успях и да поспя  Stuck Out Tongue След малко Ники като се събуди, ще го нахраня и ще идем да вземем каката и да отменим тати за тази работа. Сега докато времето позволява ще е така, после само той ще я води и взема.   33uu

Я да запитам на вас страницата на форума бавна ли е? На мен от вчера ми се бави и зацикля, но си мисля че най-вероятно е от новата антивирусна дето качи мъжа ми. Права ли си съм ? Wink

# 95
Момичета, много благодаря на всички ви!  Hug

Сиер, пратих ти покана във фейсбук, че те нямам в приятелите.  Simple Smile

# 96
Страхотно - толкова ходещи бебета:) LeAn - усмихвах се до уши докато гледах клипчетата:)

Тогава специален поздрав за теб  Hug      
http://vbox7.com/play:fffcb611

Герганче, честито и от мен, дано да си заобиколена от здраве, любов и пари! Дяволите да си вземат всички лошоти и айде шапката, айде парцалите...

Виола78, странни са думите на свеки, то от дете до дете има разлика, да не се фъшка такава, а-ма-ха! Hug Всяко нещо с времето си!

За поддържането, какво да  ви кажа.   С подстригването и обезкосмяването не сме се изоставяли, но виж това-маска за коса (която  преди беше всяка седмица), маникюр (с лак) е тем подобни  Confused Да не говоря, че още чакам “гостите си от Червен бряг“ (има ли и други така) и ни грам не съм свалила след раждането. Но пък много добре ми се отразило майчинството-така съм заякнала в ръцете Laughing, супер ежедневен фитнес с това вдигане и носене на децата, обличане, обуване и т.н.  Та  в този ред на мисли даже много добре си тренирам. Само че за спорта “борба“ hahaha

Зоуи, разбрах и ахнах...как 20 ... дай тайната  Hug

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 16:17 от LeAn

# 97
  • Madrid
Герганче,честит рожден ден!Красота във всичко около теб да има!!   bouquet

Честита победа!  Grinning

Щях да попиша и аз по темите,но някой ми се тътри в краката и упорито се опитва да докопа компютара  Whistling

А...спря  Simple Smile

Моята Бояна има някаква остатъчна кашлица,но е добре,слава богу!

Оооо,по-късно ще пиша... Crazy

# 98
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Тогава специален поздрав за теб  Hug      
http://vbox7.com/play:fffcb611
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Илиндичка, като каза "тътри ми се в краката", да ви се оплача. От една седмица Марина не иска да се отлепи от мен. Дори когато сме в една стая идва до мен и почва да се драпа по краката ми и да подава ръце. Чак се научи да пълзи, защото има места, които не може да премине ходейки - няма за какво да се хване. Ако и баща и е в къщи, подава ръце да се гуши с него и да играят, но ако аз изляза от стаята започва да реве неистово. Това ми е много странно просто........ Като ходя на танци, реве след мен и той я успокоява. После забравя и като си дойда ги намирам весели и играещи, ама........  newsm78 newsm78 newsm78

Днес чак аз не мога да се трая - голямо спамене му дръпнах!  Mr. Green

# 99
Це, мерси Hug Междувременно купих готово тесто. Дилянка я приспах в шезлонга на пода с люлеене. И набързо направих с готовото пита на кифлички. От много бързане кифличките не са съвсем еднакви по размери, но не очаквах толкова време да спи това дете, щом не е в количката вън или върху мен. Сега малко да втаса и ще я мятам да се пече. Утре вечер ще пробвам аз да меся.

А, Буриту, няма да се даваш така! Той и моя мъж се опитва да се изнизва понякога, но вечер задължително си лягат двамата в 10 часа и аз имам време за себе си. Силно казано за мен, защото имам да гладя, да мия чинии, шишета, да чистя. Понякога си позволявам и късно вечер да пусна прахосмукачка, но просто през деня не мога. Изобщо, тъй както си мисля, че детето ми е кротко, тъй и не мога да свърша кой знае какво през деня. И причината не е само, че не мога да се организирам. Но като ви чета, освен няколкото „скопосни” майки и другите сте като мен. А боядисването на косата при мен е строго задължително максимум на 4 седмици. Тежи ми, мързи ме, но ЕГН-то + много бързорастяща тъмна коса не прощават Mr. Green
Интересно, че както през деня малката иска да е все в ръцете ми, да се гушка и т.н., така пък нощем иска да има пространство около себе си. Да се върти, да размахва крачета, да се вири дупе ... бебешка ù работа.

Бре, тоя шезлонг го бях отписала, а колко време вече спи Писаната в него. Ще го реабилитирам докато килограмите ù още позволяват да го ползваме.
А, ококори се...

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 17:16 от aniTakova

# 100
Буруту само ще кажа че все едно си описала нашия татко  Shocked Хиляда пъти му обяснвам и аз че детето има и майка и татко, ама той не можел  ooooh!

Запалих камината, сега отивам да слагам едни свински мръвки с лук и да наточа червено вино от мазето, че за друга вечеря нямам сили  Mr. Green

Та с моя цикъл днес виждах доктора ми, в смисъл гинеколога и сме се разбрали или четвъртък или другия вторник да се видим, че човека нещо се притесни като му споделих  Rolling Eyes А просто ще ми се пръсне сърцето от притеснение, дано всичко да е наред и да няма някой гаф  #Crazy

# 101
  • Варна
Хелоуу  Simple Smile Аз докато се намъкна в темичката и вие сте изписали 7 страници  Simple Smile

Герганче, честит рожден ден!!! Желая ти щастливи мигове с любимите хора!!!

Честити ходещи крачета на бебешоците! Безаварийно ходене пожелавам!
Редче, дано майка ти се оправи бързо  Hug Карала съм пневмония и знам колко е гадно. Дано Фил не е прихванал и е здравичък.
Илиндичка, страхотно си описала мини почивката ви, чак на мен ми се прииска да съм там  Simple Smile Дано по-често имате възможност за такива моменти. А пък ако сложиш и снимки (или си сложила, но не съм видяла), никак няма да ти се разсърдя  Hug
За поддържането, честно казано гледам да се поддържам що годе. Сутрин като се събудя правя упражнения около 30 минути. Лорка през това време си играе в леглото. Преди да излезем пък, се гримирам. Обаче съм станала толкова бърза (за 7-8 минути съм готова), че смятам че не ощетявам Лора от към внимание. Фризьор-гледам да се боядисвам и постригвам на около месец и половина. И това е. Прото така се чувствам по-добре и не съвсем занемарена.
buritu, моя мъж много ми помага, ама и той понякога ми прави такива изречения. Явно когато сме изморени, сме и по-изнервени и от там стават проблемите и караниците.
Мамо Це, според мен най-трудния период при отглеждането на дете, е между първата и втората годинка.
И аз се замислих за торта...

# 102
Герганче ЧРД! Да си жива, здрава и много щастлива!
Рабитче защо не мога да гласувам? Нямам опция харесай. Пак ли нещо аз съм недоразбрала. newsm78 Ох оправих се. Ама съм куха лейка и аз ooooh!
Буриту моят мъж се опитва да ми ги пробута подобни. Ама не става. Naughty Наказан е всеки ден по 2 часа да я извежда. Амаха.
За подържането-никога не съм била кой знае колко вманиачена на тази тема. Обезкосмяване, боядисване и стига толкова. Laughing По едно време се лакирах ама откак забременях забравих какво е. А понеже сега много ми пада косата не смея и да се боядисам. Грим само при много специални поводи.
При нас няма ново, та за сега ви желая спокойна вечер!
П.С На мен нещо ми се е смахнал фейс бука- снимките се сменят а коментара си седи. Повредата в моя телевизор ли е?

# 103
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Buritu, почивай си повече през деня щом не искат да ти помагат ... трябва да си спокойна, за да не плаче малкия... спокойна и непоколебима ... аз да си кажа, че при малкия го мога, с големия обаче не ... и така, почивай си, няма кой знае колко важна работа ... поспивай си с бебето, оставяй го да си играе в краката ти, а ти си почети ...и не му обръщай внимание ... все пак и ти си човек

А за килограмите нямам тайна...  в началото с шоколадоядене... хапна ли шоколад имам енергия, настроение, чувствам се заситена, пък стомаха не се пълни ... и така явно и стомаха се посвива  Laughing  и после само слушам себе си и хапвам, когато съм наистина гладна ...  ... но  ям когато съм гладна, а не когато ми се яде,  колкото съм гладна, ето тук е трудно да се хванеш и да не си лаком и каквото се намира ...  Crazy може да ви звучи трудно, но не е ... не съм го мислила, така ми дойде .... ох и имам още десет да свалям ...  Rolling Eyes

# 104
Искам да ви разкажа за мойте дже най-ужасни седмици-преместихне се да живеем на село тъй като мъжо заминава за 6 месеца и аз с малчо щях да полудея сама-представете си изнасяне на цялата покъщнина с бебето и след това подреждане наново ShockedПолудявам вече тука с баба ми и мйка ми-всекидневни разправии защо не давам на малкия да яде това и онова,защо го къпя всеки ден,защо не го обличам и т.н.Освен това работодателите на мъжа не искат да го освободят от работа и щели да го съдят,днес хазяинът се обадил,че не сме спазили предизвестие за квартирата а сме я освободили и той щял да ни съди,Крис беве болен със зверска кашлица,с мнооого зор му пробиха горните два зъба,мъжо заминава в неделя,не му изплатиха заплатат,разправяме се с адвокати......ужас направо!Вече незнам още какво ще ни се случи-а забравих и колата се развали-направо съм сасипана психически и физически.Крис още не се е адаптирал на новата обстановка и по цял ден мрънка и иска само до мен да е-не мога да отида до тоалетната....Иде ми да  #Cussing out и  #2gunfire и  newsm45 и  smile3511
Дано не съм ви натоварила с поста си!Желая на жсички спокойна нощ!
П.с. олекна ми!!!!

Общи условия

Активация на акаунт