Кърмене и 90 дневната диета?

• 64 834
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
Разбирам те! Желая ти успех!
Насреща сме ако имаш нужда от подкрепа Hug...
Благодаря  Hug

# 31
Според мен, ако бебето е поне на 6 месеца и е вече захранено, майката има право да помисли и за себе си. Не познавам 90-дневната диета, аз прилагах друга по време на кърмене, но според мен не трябва да се лишаваш по никой начин от храните, които поддържат костите ти, съдържат калций и които са позволени в диетата ти.

# 32
Въпросната 90-дневна диета изобщо не е сред безвредните ... но бебето е достатъчно голямо и едва ли ще навредиш особено. Иначе да, химичният състав на кърмата ще се променя, особено през "протеиновите" периоди на диетата!

# 33
  • Варна
Здравейте,
пак съм аз, нещата вървят - както се вижда от линийката Simple Smile и кърменето си продължава по стария начин.

bibona защо да не е безвредна?!?! При положение, че не консумирам вредни храни...
Освен това аз протеиновите ги карам на таратор изобилно, не смятам че има кой знае каква 'промяна в химичния състав'.

Поздрави на слебеещите кърмачки  Peace

# 34
Протеиновите дни са опасни с това, че човешкият организъм не е в състояние да си набави въглехидрати за сметка на разграждане на мазнините от мастните депа. А някои органи, като например мозък, не могат да си набавят енергия от нищо друго освен от циркулиращата в кръвта глюкоза. Поради което се разграждат белтъци и от някои от аминокиселините се синтезира глюкоза. Този процес обаче може да доведе до кетоацидоза - натрупване на кетонови тела в кръвта, което не е безвредно. Както и да е, вече подчертах че за голямо кърмаче това е без значение. Другото опасно (пак за подложения на диета) е че при прекомерна консумация на белтъци, а такава е разрешена, доколкото можеш да караш и на варено пилешко филе в количество примерно 3-4 кила на ден, вероятността от остър панкреатит не е за пренебрегване. Е, с таратор няма такава опасност де  Laughing.

# 35
  • На топло...
Бибона, права си, но по-скоро отнесено за друга диета. В тази се консумират всеки ден задължително плодове, а на обяд се яде хляб. Задължителни са също така сурови и готвени зеленчуци в големи количества, захари в тях се съдържат. А да караш на 3-4 кила протеини не е препоръчително никъде в режима, не се яде и през час, за да успееш да ги погълнеш. В този смисъл опасността не е налице, както би била при Дюкан или разни други.
Недей излишно да стряскаш момичетата Peace. Много по-тревожно би било едно небалансирано "похапване" на боклуци.

По-нагоре са дадени и линкове с препоръки за кърмачки, смятам, че са съобразени. А това кой как се храни (без оглед на диета) си е лично негова работа. Имайки предвид фрустрацията след раждане и отчаяното желание да се върне фигурата от преди (или да се заличат проблеми, идващи от високото тегло), се сещам за някоя и друга майка, която без да иска не е полезна нито за себе си, нито за бебето си. В този смисъл нека има и една режимна разумна алтернатива на гладуването, едностранчивото ядене и тъпкането с вредни храни. Тази, не само според мен, е такава.
Затова сме тук, да се подкрепяме и да си даваме кураж, да черпим една от друга опит. Не да се плашим и депресираме колко сме лоши майки, защото това не е така!

Това е моята лична гледна точка, не ангажирам никого с нея, в предни постове съм разказала и как се храня. Всеки има глава на раменете Wink.

ПП: Всъщност защо с чудесните знания, които имаш по биохимия, не вземеш да дадеш съвет, а размахваш пръст "така не може", така е много лесно. Кажи как "бива" по твоему bowuu.

Последна редакция: сб, 11 дек 2010, 17:09 от nanunana

# 36
 Wink Eхее ама аз точно "бива" казах - кърмачето е голямо и така или иначе яде "човешка" храна и ... тя не е по-добра, така че всякаква диета е ОК!  newsm78 Не знам защо бях останала с впечатление, че двете диети се припокриват доста ... и че тук също има "протеинови" дни, в които съответно не съм знаела, че е задължително да се яде хляб (защото плодовете, ако са подбрани грейпфрути примерно, не се броят за съществен източник на въглехидрати).

Аз самата в един момент реших, че дъщеря ми е достатъчно голяма и спокойно мога да си спретна диета - просто при новородени бебета не е препоръчителна никаква диета. Та ако не се злоупотребява с разрешеното (защото 3-4 кила пилешко са точно това) всичко е ОК.

# 37
Аз я спазвах до днес Simple Smile 24кг. свалих за 90те дни. И моето кърмаче, обаче, е голямо.  Peace

# 38
Явно има добри примери за успешното съчетаване на тази диета с кърмене. Но не мисля, че при всеки комбинацията би била успешна. Пиша пак, защото в момента и аз съм на тази диета и имам преки впечатления. Ако все още кърмех НЕ бих я започнала. Дори да не правиш водния ден, и през плодовия се приема твърде малко храна и вещества, 'приятели' на кърмата. А и макар през 4те дни от диетата, които се редуват, да можеш да ядеш от всяка група храни, все пак всеки ден сам по себе си е еднообразен. Според мен когато кърмиш имаш нужда от разнообразно меню всеки ден, за да може детето (особено ако е до 6-7-8 месечно) да получава най-полезните неща. Така и неговото меню реално ще е разнообразно. От теб зависи колко време държиш да кърмиш, рискува ли ти се кърмата ти да намале или дори спре в името на слабеенето, за което време неминуемо ще имаш след някой друг месец. Peace

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 22:41 от Бърборанка

# 39
Хммм.. кърмата да спре от еднообразна храна за определен ден и минимум 2л. течности?... Всъщност какво им е еднообразно на дните? На закуска само плодое, на обяд по една филия хляб с основното + салата от пресни зеленчуци... На мен чак ми се вижда разнообразно Wink
Плодовите дни със 100те грама сурови ядки, плодове и зеленчуци в неограничено количество също не ми се виждат особено вредни. За кърмачки само водния може да е кофти, но от него кърмата не може да спре, моля ти се... Въпроса е в отделянето на токсини.. От увеличения прием на течности кърмата даже може да се поувеличи Wink

# 40
  • На топло...
Бърборанке, радвам се, че говориш само за себе си - какво ти не би Peace!

Нито е еднообразна храната, напротив.
Нито във витаминния липсват "приятели", напротив.
Нито спира кърмата, напротив.
Справка с библиотеката в подфорума.

Единственият проблем би бил ако някой тръгне като на война - на всяка цена да отслабне, а не с мисълта да съчетае двата процеса - кърмене и възстановяване след раждането.
Ако ти разбираш спазването на режима по този начин, броиш залци и калории, стоиш гладна, проблемът е твой и да, не бива да кърмиш докато го правиш. Но ако се подходи по-лежерно и разумно, само се печели, бебето включително. Защото зеленчуците и плодовете трябва да изобилстват на масата на кърмачката, ядките са силно лактогонни, а разнообразието от всеки ден не преминава директно в млякото - съставът на кърмата е постоянен и не зависи от това дали всеки ден ядеш месо и картофи.
Водният е втори плодов.

Само още нещо. Като кърмачка с първото бебе се бях побъркала как да увелича кърмата. Беше ми все едно как съм аз, само за бебето да има. Познай - ядене на сандвичи и шоколадчета (ясно е на всички колко сме изтощени) по всяко време, убих се да ям моркови, бадеми, но не успях да въдворя ред и не ми стигна фантазията. Все някакви еднообразни храни така между другото в стреса около бебето. Дали ми се увеличи кърмата и колко ли е била витаминозна, мислиш?
А да изброя ли сега по колко вида зеленчук само в един ден хапвам, колко разнообразно ми е седмичното меню? Убедена съм, че е по-разнообразно от на повечето хора, със сигурност от това на мъжа ми, който в момента кара "фаза" хавайски сандвичи вече трета седмица...

# 41
  • Варна
Днес ми е първия воден ден, който смятам да изкарам...
е досега съм и на 1 чай с мед и смятам още едни два да изпия.
Бубичка страхотни резултати, браво! Искам и аз Simple Smile

p.s. Какво ще кажете за кърмене и воден ден / на чай с мед/ ? Дали излиза 'токсична кърма'?
Принципно в болницата първите два-три дни бях само на чай и вода.... и никой не ме спираше даже напротив

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 14:27 от sharki

# 42
# 43
  • Sofia
sharki, днес е моят воден ден, но го правя плодов. Първо, че сигурно от децата лепнах хрема, от която още се оправям. Извадиха ми зъб и още не ми е добре венеца, та приемам този плодов ден като допълнителен прием на витамини. За сега мисля, че и другите два ще ги направя плодови. Ще се съобразя с препоръката на консултантите по кърмене.

А иначе с диетата се справям сравнително леко и без да се отразява по някакъв начин на кърменето. Доволна съм и от свалените килограми! Simple Smile

# 44
Запис да ви наглеждам.. Mr. Green Simple Smile Heart Eyes
За сега още не се наемам понеже много драстично ми намалява кърмата при един ден по-лежерно ядене... ooooh!После не мога да я възтановя поне 3дни...
Но по-нататък като отрасне мога да се пробвам..Уф 10кг с тая втора бременност не знам как ще ги сваля и после как ще изглеждам... ooooh! Whistling

Общи условия

Активация на акаунт