Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №19

• 24 701
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ И ДОБРЕ ДОШЛИ НА МАЛКИТЕ ИМ СЪКРОВИЩА! smile3525
Аз също съм на прага на това неповторимо изживяване-раждането е насрочено за утре сутрин.Ще бъде нормално и малкия принц ще е подаръка за рождения ден на татко си! newsm38 stork-boyСтискайте палци всичко да мине бързо и безпроблемно...както беше цялата бременност! PraynigА аз обещавам като се приберем (предполагам в събота) да разкажа подробно за събитието!!!

# 481
  • гр.София
Нелито дано всичко мине бързо и лесно и таткото да получи най прекрасния подарък  Hug Praynig Hug Ще чакаме да се приберете и да разказваш Simple Smile

# 482
  • 42.016399,23.101179
Добро утро,
Честито и от мен на Франческа,  viviq и Insolence! Живи и здрави да са рожбите ви, много да ви родват и слушкат!!!    bouquet  bouquet  bouquet
slb83 честит ви пръви месец! Благодаря за почерпката! Wink
Nelito_87 стискам палци утре всички да мине  добре и ти както таткото да получите най-скъпия подарък. Laughing
Днсе е тържеството на каката  в детската градина, ка  се е молила ако знаете на корема ми да изчака да мине празника, за да може и мама да присъства на него. Така че стискайте ми палци да издрържи бебка в корема на мама поне до довечера и да не бърза да излиза. Praynig
Успех на всички с неволите с кърменето и коликите!

# 483
Добро утро мами , бебета и коремчета  Hug

В другата ми отчетна тема започнаха рождените дни на децата и ми е едно преповдигнато  Party скоро и нашия батко ще стане на 3 годинки.

С риск да стана ужасно досадна с моите кърмачески неволи, идвам да се оплача, че помпата ми ме саботира.
Счупи се!  #Cussing out
Гледам, че Авент ISIS е на промоция, ама ако и тя се счупи след няма и 10 дни.. Имате ли някакви отзиви за нея ?
Направо ми идва да се пукна от яд! Не стига, че кърмата ми е супер малко, ами сега не мога и да цедя.  Tired
Намрънках се.. отивам да будя Мишето, че да му помрънкам и на него  Mr. Green

Мише , по-добра помпа от Мелиса няма да намериш , колкото по-често я слагаш да суче , толкова повече кърма ще имаш. Иначе Авент Исис е най-доброто нещо за което се сещам от помпите.  Peace Имам я от 3 години и е здрава та дрънка  Laughing

Дарка: ти при педи ли води бебо за обрива или на кожен? От 2 дни на Алекс й излезнаха едни ситни пъпчици в областта под очите, около нослето. Само там ги има, никъде другаде по тялото. Намазах я с Бочко ....но май няма ефект. Утре сме на консултация и ще попитам педи да видим какво ще каже. Чудех се дали не е от кърмата - понякога й "мия" очите с мляко без да искам, разбира се Simple Smile
При педито ходихме на преглед , но ако имаше нужда от кожен тя щеше да ни даде направление. И нашия обрив тръгна от бузките , но се разпростря по цялото лице и вратлето. На последните ни снимки във Фейсбука си личи пламналите бузки. Но тоя крем Нахткерцен на Др Тайс е страхотен, препоръчвам го с две ръце на бебоците с чуствителна и суха кожа. Другия крем който ни изписа е Локоид Липокрем , но е само по лекарска преценка  Peace

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 09:57 от Дарка Подробната

# 484
  • Карлово
Бръмбазела и Микки, вече не съм сигурна дали към вас трябва да се обърна или към психиатър, но ето ми го поредния проблем. Моят отказва да суче за повече от 5-10 минути, съответно се буди за храна на всеки час и половина-два. Опитвам се да дохранвам с бутилка-не иска, даже реших, че млякото ми е гадно, та му предложих АМ-същият резултат, просто не ще и не ще. Харесал си е лявата ми гърда и изобщо не ще и да чуе за дясната. Аз мляко имам много, понеже дясната само я цедя, на цедене дава по 100мл. при това гледам да цедя само, когато започне да ме боли от напрежение и не до край, а до омекване на гърдата. Иначе пишка и ака редовно, в повечето случаи ака на всяко хранене, с две по-значителни акания, а памперса е мокър на всеки два часа. Нямам представа дали наддава, според мен -не, но това няма как да го преценя на око Sad. Не мога да кажа, че заспива на гърдата ми, просто в един момент спира да яде и толкоз... Предварително ви благодаря   bouquet
Терминаторке, няма нищо нередно и притеснително в поведението на бебето ти. Някои бебета просто са "по-опитни" и успяват да се нахранят за по-кратко време. Щом сам спира да се храни, значи се е нахранил. Обилното количество пълни памперси пък говори за адекватен прием на мляко. Щом има на изхода, значи на входа е получил достатъчно . Буденето на по-кратък часови интервал също е обичайно за толкова малки бебета. Кърмата е идеалната храна и се преработва много по-бързо от тежкото АМ, затова малко кърмени бебета издържат на тричасовия режим. Не забравяй, че стомахчето му е много малко и няма как да поеме големи количества храна, които да го държат за дълго сито. Но растейки и това ще стане.
Притеснява те наддаването. Дали е възможно да се уговорите с педиатъра да направите контролно теглене преди задължителната консултация на първия месец? Или ако има вариант да занесеш в родилното отделение да претеглите? Или кантар под наем?
Предпочитанието към едната гърда е разбираемо. Ние по различен начин си служим с двете ръце и е възможно да не го нагласяш добре отдясно. Предполагам си пробвала различни пози, в легнало положение, футболна топка, опитай да намерите вашата поза, в която да заобича и дясната гърда. Добре би било педиатъра да провери за проблем с ушенцето, може да му причинява дискомфорт нещо и затова да не иска да се обърне така.
П.П. И защо ти е психиатър? Предполагам, си твърде изтощена от ситуацията, напрегната. Опитай да релаксираш, използвай макар и краткото време за кърмене да почетеш, до погледаш филм. Вземи душ, вана, разходи се за кратко без бебето. Нормално е да си объркана, но никой не се е родил готов да бъде родител. Доверявай се повече на бебето си и на майчинския си инстинкт. С времето нещата ще започнат да си идват на мястото.

# 485
  • Пловдив
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ janeta24, macorana,viviq и Insolence живи и здрави да са принцесите ви!!!
Аз съм с помпата на АВЕНТ исис и съм доволна , но бих искала да питам някой дали използва електрическа помпа, че това с тези ръчните е мн изнервящо.Аз даже спрях да цедя след като е ял Крис, много ми е изнервяща цялата процудура с цеденето.

# 486
Добро утро и от нас!!!!
Пълна къща с жени-цели 4тири  Laughing.
slb83-честита ви месечинка.
Nelito_87 -всичко да мине бързо и безпроблемно и подаръка за таткото ще е най-добрият.
Marci -аз миля,че бебка ще е съпричастна с кака и ще изчака да мине празника.Поне при нас е така,като чуе Дея,че Неси мръмкя или плаче и тя плаче  Laughing
liana85 -аз си пийвам 3в1 сутрин веднага след като се накърмим.
При нас ноща с Дея мина горе долу добре,но пък сега има ново двайсет-и то е че не е акала цялата нощ,а до сега го правихме на всеки памперс  Thinking Мисля,че може да е от мен,защото и аз съм се позапекла  newsm78 дано да е така и днес ще си взема поука.
Дори-този твоя младеж е много хищен и много бързо расте не може да го настигнем  Joy Joy Joy

# 487
  • Козлодуй
Леле, как пропуснах. Днес освен че Александра става на 1 месец тя има и имен ден.  А на всичкото отгоре и тати ни е Александър. Захващам се да готвя Simple Smile
Честито на всички, които днес имат имен ден!

# 488
  • Козлодуй
Ехееееее, Дори мила благодаря ти много за е-урока Simple Smile
Това е специално за теб :

# 489
  • Пловдив
slb83 честит ви 1месец Simple Smile, именничка и именник всички да са ти живи и здрави и много да те радват   bouquet

# 490
  • София
slb83, Честита месечинка и имен ден на Алекс   party002! Да ви е жив и здрав и таткото ви!
Много се радвам и благодаря за почерпката   bouquet. Много е вкусна  Peace.

Nelito_87, късмет утре и това да е най-ценния подарък за таткото ви  Peace.

Дидка, нали се родихме по-рано и по-малки, та сега наваксваме  Laughing  Hug.

Marci, снощи сънувах, че в темичката има пост, че си родила и имаш дъщеричка Поли  Laughing. Та не знам ти ли ще си днес или някоя мама Поли  Wink.

# 491
Леле, колко нови майчета!
Да са честити рожбичките на Мацорана, Вивия и Инсоленс! Много да ри радват, да папкат и да слушкат!

Нелито, стискам палци за утре! Ще бъде страхотен подарък за татето!
Слб, честита месечинка!

Аз не се цедя! Пробвах два пъти в болницата, но ми се стори много тегаво и безмислено. Оставих помпичка Йоан да действа. Почти не съм усетила гърдите да са ми напрегнати. Дори не мога да разбера, от коя гърда съм кърмила последно!  Embarassed Все забравям, но малкият суче повече от достатъчно. Ака и пишка на всяко повиване. Суче много лакомо и повръща по един два пъти на хранене, после пак суче, абеее малко пиявиче!  Heart Eyes

# 492
Добър ден
Ех колко малко останахме неродилите Sad
Днес съм отново на преглед за тонове, дано бебо вече да тръгне да излиза, че  #Crazy

viviq, Insolence, Честити ви дъщерички!
Да са живи и здрави, много да слушат и папкат.. 

Честит празник на всички именици!   bouquet

Nelito_87  newsm10 всичко ще е наред  Heart Eyes

# 493
  • София
Вярно, че днес е Св. благоверен княз Александър Невски. То ние повече на 30-август празнуваме, ама няма лошо и днес  Laughing.
По този повод почерпете се за здравето на батко ни Алекс  Grinning

Честит Имен Ден и на всички, които днес празнуват! Да са здрави и името много късмет им носи! newsm67

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 12:02 от Dori

# 494
viviq, честита ти дъщеричка Теодора!
Insolence, честита ти принцеска Виктория!

Да са ви живи и здрави и много да ви слушкат!

Mishinatorka, каква неволя само - досега не бях чувала да се чупи помпа само след няколко дни употреба. Каква марка е?

Maranello
, ех, имаш бебенце мечта! Наистина на баткото му трябва много внимание. Въоръжи се с търпение, мила!

Nelito_87, стискаме ти палци за леко и безроблемно раждане и здраво и розово бебче!  fingerscrossed

slb83, мерси за почерпката! Да ти е живо и здраво цялото семейство! Весел празник!

Marci, дано бебчо да издържи до утре!  newsm10

Dori, честит ти именник!

Общи условия

Активация на акаунт