Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №19

• 24 677
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Появявам се и аз колкото да не ме забравите  Mr. Green но вече имаме подобрение с ритъма и мога да кажа че имам повече свободно време (чукам на дърво  Praynig)
Успях геройски да ви изчета и вече мога да се включа отново  Mr. Green
Първо ЧЕСТИТО МИЛИ НОВИ МАМИ И НЕКА МАЛКИТЕ ВИ СЪКРОВИЩА РАСТАТ ЖИВИ,ЗДРАВИ И БЪРЗО АДАПТИРАНЕ  Wink   bouquet
Сиб ЧЕСТИТИ ТИ ИМЕННИЦИ   bouquet
Хей, неродилите  Simple Smile какви са тези тревоги и притеснения?! Точно сега имате нужда от всичкия си оптимизъм, положителното мислене е най-добрия приятел  Hug Още малко и ще се гушкате със вашите съкровища  Heart Eyes

Прекрасен ден на всички   bouquet

# 496
Честито на новите мамчета   bouquet

Честито на всички именици избрали днешния ден да почерпят   bouquet нашия тати си го празнува на 30 август , но каза че и днес ще го отбележим ... празници да има  Laughing

# 497
И Рая днес става на 1 месец!  Heart Eyes

Честит имен ден на всичките ни празнуващи!

# 498
  • Козлодуй
Честита месечинка и на Рая Simple Smile

# 499
Честити месечинки на Рая и Александра!!  Heart Eyes
Честит Имен ден на всички празнуващи днес!!! Да са много здрави!
Честито и на новите майчета viviq и Insolence! Много да ви радват и слушкат малките принцески   bouquet

Нелито87, имаш стиснати палчета и от мен  Hug
Дори, вашият мъж ако все така расте ще стигне батко много скоро  Laughing Hug

Никола спи вече 2 нощи доста спокойно, но за сметка на това вчера цял ден луднахме с тия гадни колики  Tired
Освен това сме с конюнктивит, изписаха ни капки - антибиотик  Tired нямало друг начин. А очетата му са така залепени, милия ми  Sad
Изписаха ни Бивацин. Някой друг капал ли е?

Мише, аз съм с Авент Isis, справям се с нея, струва ми се издържлива, понеже я взех от приятелка, която е кърмила близо година и каза, че доста е цедила, за да замразява. Аз също замразявам, но ентусиазмът ми започва да се изпарява  Laughing

изчезвам, че очаквам коликите да започнат всеки момент  Mr. Green

# 500
  • Пловдив
Честито на новите мамчета!!!

към родилите и кърмещи  въпрос-колко време след като сте яли някаква храна сте забелязали бебчето да реагира примерно с увеличаване на газовете,и по-силни колики?в смисъл как да разбера коя храна примерно дразни коремчето на малката

# 501
Страхотен бебевалеж си имаме тези дни. newsm44 Честито на новите мами за техните съкровища.Пожелавам им бързо и лесно напасване,успешно кърмене и спокоен сън за тях и бебоците.   bouquet

# 502
  • Пловдив
Здравейте да се отчета днес ходихме на консултация с малкия Крис само 4кг е като се има предвид че се роди 3940кг и ни изписаха 3850кг, почти нищо не е наддал и незнам как да си го обясня, не реве от глад, ака след всяко хранене пишка доволно.. незнам педиатърката каза да си продължаваме както досега ще видим след 2седмици.За сметка на това сме наддали с 5см и вече сме 56см , а се родихме 51см Simple Smile. Изписаха ни Даевит по 2 капки сутрин.
Момичета много трудно с този ДЕАВИТ не се намира в аптеките , мъжа ми вече няколко аптеки обикаля и все го няма, дайте съвет къде да го търсим в коя верига аптеки...трябва да го започваме от утре а го няма Sad Sad Sad

# 503
  • Пловдив
Татито намери капки  Wink

# 504
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Бръмабзела, имам чувството, че напоследък на бебчо не му стига кърмата  Sad Той е на 10 дни и не знам колко количество е нормално да погълне, тежи 4000гр. Днес изцедих 50гр., той я изяде и мисля, че има нужда от още, защото не е спокоен.Като е на гърда не знам какво поглъща, защото заспива на нея и суче като се сети.Сигурна съм, че не стига.Може ли малко помощ  Hug

# 505
Ей много поводи за празнуване днес - почвам по ред  Mr. Green

Честити на новите мамчета, да са ви живи и здрави дечицата.

Честити месечинки на Рая и Александра.

Честити имен ден на всички именици

Каква шаренийка стана  Crazy , ама карай, така е по весело. Та сега да се отчета. Днес водихме Ивето на консултация да я претегли докторката. Бебата е качила 200 гр за една седмица, което е много добре, значи и стига кърмата. Сега съм много по спокойна и няма да се поддавам на натиска да давам АМ допълнително. Ще си слушам интуицията, която ми казва, че щом на всяка смяна има напикан и наакан памперс, кърмата стига. Че майка ми от време на време като се буди по често беба и почва - тя е гладна, гледай как мляска, дай да и дадем АМ, не и стига кърмата, вземи се изцеди да видим колко кърма имаш #Cussing out Добре, че е форума и съм чела много за кърменето, та не се поддавам на такъв натиск иначе щях да съм приключила с кърменето и да давам АМ. Преди няколко дни така се цедях цял ден и после давах - голям сдух ме налегна - едно, че се притеснявах не е ли малко тая кърма, и второ - така се изтощих и изнервих от цеденето, че на няколко пъти бях почти готова да дам АМ. Сега само след кърмене доизцеждам по няколко милилитра и ги събирам. Вече имам едно малко контейнерче във фризера  Mr. Green
Я да ви питам нещо, че днес бях при педито и забравих там да питам - като падне пъпчето колко време след това чистите със спирт и слагате топоцин? И още нещо исках да питам, ама съм станала толкова разсеяна, че няма на къде повече. Постоянно забравям да давам какпите за колики, добре, че е милото да ме подсеща.

Мише аз ползвам една помпа - BabY comfort (не бъркайте марката с BebE Comfort) - струва около 18 лв. ( ето и линкче http://www.krisieli.com/product/817/pompa-za-karmachka-baby-comfort.html ) и е двуфазна, като на Медела   и ми върши страхотна работа. Бях доста скептично настроена към марката, но се оказа добра и не се стиска трудно, че съм виждала една помпа на бертони, дето трябва да си културист за да се цедиш с нея. А най - голямото ми учудване беше в болницата, мацката дето беше с мен в стая имаше помпата на Авент и не можа да изцеди и капка с нея и се цедеше на ръка. Много бях изненадана, като знам че смо суперлативи има за тая помпа  Thinking

# 506
  • София
     ВЕСТИТЕЛСКА   НОВИНА!

Днес в 11.20ч., Ysabell е станала мама на син - Венелин с мерки 3750гр. и 50 см! Раждането е било спешно секцио след дълги мъки за нормално.

Да й е честит Венелинчо! Да е здрав, послушен, лъчезарен и с късмет! На мама бързо възстановяване!

# 507
  • Дъблин
Точно навреме влизам да прочета за Ysabell Simple Smile Да е жив и здрав Венелин! Simple Smile
Честито и на останалите майчета, както и на всички празнуващи днес   bouquet

На мен не ми остава време да пиша, само ви чета, че от вчера се гледаме сами с Ива. Тати тръгна на работа, изтекоха 2-те седмици бащинство и сега сме си само двечките.
Вчера беше много послушна, но днес хич. Точно както е писала и Terminator, буди се на всеки час да яде, суче малко, заспива, след един час пак така, в чудо се видях, нямам време за нищо друго  Shocked Но като видя добре напълнения памперс, поне съм спокойна, че хапва достатъчно.
Като прочетох beru6ka под какъв натиск е, май по-добре, че сме си само двечките с Ива Simple Smile

За цеденето - и аз в началото цедях след всяко хранене, че и помпа стерилизирах всеки път. Ползвам Avent Isis. Ама както сте писали, много е изнервящо това. Сега цедя само като усетя напрежение или като ми потрябва изцедена кърма. Ползвам я да разтварям всякакви капки в нея - против колики, а също и Деавита.
Някой питаше за Деавит - аз го намерих в София, в аптека Ремедиум  Peace

# 508
  • Пловдив
ЧЕСТИТА РОЖБА НА МАМА Ysabell да им е жив и здрав Венелин, а мам бързо да се възстановява!!!
beru6ka при нас като падна пъпа веднага си продължихме да си го почистваме със спирт по 2,3 пъти на ден така ни беше казала педиатърката , ама си е питай по добре че ние нали бяхме с умотана пъпна връв и дори като го имаше пъпчето по доста пъти на ден правихме процудурата с пъпа, а топоцин каза да не слагам.

# 509
Честито синче на мама Изабел   bouquet да расте жив и здрав и много да ги радва  Heart Eyes

mimata14, а кантара на вашата докторка дали е добре ... иначе не се тревожи , щом е наддал и си ака и пиша нормално изчакай до следващата консултация  Peace

Общи условия

Активация на акаунт