Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №19

• 24 668
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Дъгичка, Честита месечинка и на Рая  Gift!

Берушка, пъпчето ни падна в болницата в деня на изписването. Продължихме вкъщи около седмица да мажем със спирт по 2-3 пъти и слагахме Топоцин 1-2 пъти, защото малко кървеше.

mimata14, добре, че намерихте капките. Иначе щях да ти предложа майка ми да ти купи от Стамболийски.

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 17:44 от Dori

# 511
Здравейте и от мен  Hug

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ!!!! НЕКА ДЕЦАТА ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ, УМНИ И КРАСИВИ  Hug Hug Hug

Аз не съм сигурна, че искам да празнуваме именния ден на Сашко днес... Единствената причина е да не са му в един месец личните празници, но ще прочета по-подробно кое е по-големият църковен празник и тогава ще реша. Страхотни проблеми имам, а  Mr. Green

Терминаторче, не се тормози чак толкова с това кърмене  Heart Eyes Щом пишка достатъчно, значи всичко е наред. Освен това, гладно бебе/дете няма - и тук ще го чуем, ако не му стига Wink а за лява и дясна гърда - моят младеж също има предпочитания, харесва повече лявата

Днес водих малкия в ТОКУДА, за да му направят излседванията за новородено, които предлагат - ехография на стомах, черен дроб, бъбреци, трансфонтанелна такава + ортопед и изследване на слуха, както и ПКК и кръвна група. Големият е раждан там и тези изследвания му ги правиха още в болницата, та заради това заведох и малкият. Оставих им го за няколко часа, изследвали са го, хранили са го, преобували са го, абе изобщо пълно обслужване  Mr. Green

За помпата - ползвам АВЕНТ и съм безкрайно доволна, както от ръчната, така и от електрическата

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 19:07 от мише

# 512
Ysabell честита рожба! Да расте здрав, весел и щастлив Венелин

beru6ka, и ние капахме 1-2 пъти на ден спирт в пъпчето, докато не падна и коричката. Топоцин ми казаха още от самото начало да не слагаме, само спиртче.
Радвам се много, че се кърмите успешно и Ивето си расте добре!  Simple Smile

За помпите.. и аз имам Авент Исис и бях доволна, но в един момент се цедях на 2 часа и ръката не си я чувствах, така че купихме електрическата, с която е доооста по-добре, ако случая е като моя. 

# 513
  • София
Аз не съм сигурна, че искам да празнуваме именния ден на Сашко днес... Единствената причина е да не са му в един месец личните празници, но ще прочета по-подробно кое е по-големият църковен празник и тогава ще реша. Страхотни проблеми имам, а  Mr. Green
Днес водих малкият в ТОКУДА, за да му направят излседванията за новородено, които предлагат - ехография на стомах, черен дроб, бъбреци, трансфонтанелна такава + ортопед и изследване на слуха, както и ПКК и кръвна група. Големият е раждан там и тези изследвания му ги правиха още в болницата, та заради това заведох и малкият. Оставих им го за няколко часа, изследвали са го, хранили са го, преобували са го, абе изобщо пълно обслужване  Mr. Green
 Днес по-скоро празнуват Сашка и Сашко. Поне така съм чела. След време, децата може да искат да го празнуват през училищния период, т.е. днес  Wink.
 Браво за пълното обслужване и вярвам, че всичко е наред  Hug.

# 514
Мишенце, не си само ти с кърмаческите неволи  Cry Cry Cry
От вчера сутринта не е акал. Днес на два пъти зацапа пампито с много малко. Само пишка. Не знам какво да правя вече  Cry Cry Cry
Не знам и как наддава, но в четвъртък сме на консултация.... оххххххххххххххх  ooooh!

Честито на мамче Изабел   bouquet Да е жив и здрав малкия, да папа много и да расте бързо, а на мама бързо да се възстановява милата,че кой знае какво е изживяла. Но крайният резултат е важен
  Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 515
  • Велико Търново
Мамчета, имам един въпрос към вас: Използвате ли препарат за почистване на шишетата / бибите преди да ги стерилизирате, и ако да какъв? Притеснявам се да не попадне нещо вредно в бебка...  Embarassed

# 516
Мамчета, имам един въпрос към вас: Използвате ли препарат за почистване на шишетата / бибите преди да ги стерилизирате, и ако да какъв? Притеснявам се да не попадне нещо вредно в бебка...  Embarassed

Аз ги мия с препарата на  Бочко за съдове.

А като чета за пъпчето май на всеки различно е казвано - на мен ми казаха да мажа само със спирт докато падне и после спирт и малко топоцин, ама не помня колко време трябваше. Ще мажа още няколко дни, пък ще видя как е.

# 517
Честит син на мама Изабел!
Желая здраве и щастие на малкия Венелин, а на мама бързо възстановяване

bouquet   bouquet   bouquet

Да вече със сигурност само аз останах....

# 518
Инсоленс, честито ти ново бебче, много здраве и щастие ви желая   bouquet
Изабел, дочакахме те и теб Simple Smile Много да те слуша и радва малкия Венелин   bouquet

Микки едно огромно БЛАГОДАРЯ   bouquet. Ние сме на педиатър след една седмица, та ще дочакам до тогава, но иначе има смисъл в това с лявото уше, защото той винаги спи само на дясната си страна, даже мъжа ми само го проверява, че дясното му оче е малко по-подпухнало-нормално предвид, че все е на него. Иначе пробвах различни пози, както си предположила, и тази с футболиста, но не иска, аз ще продължавам да настоявам, та когато поиска.
Мишинаторке, аз ползвам помпа на Медела-двуфазна е, засега съм много доволна, изглежда простичка, като конструкция, та ...препоръчвам я.
Берушке, аз досега пъпчето на моя с нищо не съм го мазала, една от сестрите в болницата ми каза, че вече не препоръчват мазане със спирт, а и аз нали не съм много по мазането по принцип та не съм го мазала, с водичка го подмивам чат пат като му мия дупето и това е. Нищо му няма, не е раздразнено или нещо. И си признавам, че още не съм си къпала бебето, освен малко с водичка, докато го мия от акото.
За вманиачените на тема ПАРАБЕН като мен, да ви кажа, че мокрите кърпички на Памперс са пълни с тия боклуци, онзи ден ги погледнах и ми се изправиха косите, пък мъжът ми, нали е специален, много държи да полза кърпички, щото го мързи да му подмива дупето на чешмата :-/
Весел празник на празнуващите, хубав и спокоен ден на останалите Simple Smile

# 519
за акането - моята педиатърка казва, че ако едно кърмаче не ака до седем дена, то не може да се говори за запек, просто асимилира прекрасно кърмата

Мамчета, имам един въпрос към вас: Използвате ли препарат за почистване на шишетата / бибите преди да ги стерилизирате, и ако да какъв? Притеснявам се да не попадне нещо вредно в бебка...  Embarassed

ползвам бебешки сапун за измиването на неговите неща

# 520
  • София
Скоро май и от Поли25 ще имаме бебешки новини. Изабел сподели, че са се засекли.
Май сънят ми с името Поли ще се сбъдне  Laughing.

# 521
  • София
Спокойно, скоро и ти ще се похвалиш  Hug. Синчето ви май не искаше да е скорпионче и той като нас. Само дето ние бързахме  Wink.

# 522
Микки, Бръмбазела, и аз имам въпрос. От миналия четвъртък пия хомеопатично за спиране на кърмата, както и се цедя на 6-7 часа по малко, колкото да омекне гърдата, защото само едната май ми се пълни.  newsm78 След колко време мога да очаквам да спре окончателно?
  bouquet

# 523
Спокойно, скоро и ти ще се похвалиш  Hug. Синчето ви май не искаше да е скорпионче и той като нас. Само дето ние бързахме  Wink.

Дано, че вече ми е доста трудно, за съня да не говорим.... #Crazy

# 524
Terminator с тия парабени и аз вече откачам и чета само опаковките. И сега като каза за кърпите на памперс, станах да проверя и нямат бе. Тия Хамериканците що слагат на ваште  newsm78 като и с Мустелата  - тука няма парабени, в Щатите има. Странна работа  newsm78

Изабел честит ти Венелин, да ти е жив и здрав и много да те радва. Бързо да се възтановяваш и чакаме разказ  Hug

Общи условия

Активация на акаунт