Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №19

• 24 667
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • 42.016399,23.101179
Честито и от мен на Ysabell! Жив и здрав да е  малкият Венелин!

Не са познали съвсем за мерките докторите, не че е малък малкият юнак, ама все пак е под 4 кг. Wink
При нас на обяд от бурята останахме без интернет, чак преди малко го оправих. Бебка послуша кака си и остиска да мине и тържеството. Виктория беше ужасно щастлива като ме видя че и аз съм там. Laughing
Dori а дано наистина ти е пророчески съня, да се сбъдне и за Поли и за мен. Wink
Берушка Много ми е познат този терор, само че на мен свеки ми хвърляше, не майка ми.Тя пък твърдеше че кърмата ми била некачествена, за това плакала Вики, въпреки че аз имах в изобилие а детето си наддаваше повече от нормално. Според мен са много мънички и не могат да разилчат дали ги боли нещо или са гладнички. Съвсем скоро обаче ще мине този период и всичко ще се нормализира. Laughing

# 526
  • Козлодуй
Честито и на Изабел Simple Smile
Дочака си милата рожба и тя Simple Smile Да й е жив и здрав Венелинчо и нека бъде все така търпелив, както и не бързаше да излиза!

# 527
Берушке и аз забелязах, че тук слагат, а в Европа-не, ама си казах я по-добре да предупредя. А иначе слагат, щото не им пука, много от американците са абсолютно невежи по много въпроси, особено по средните щати, виж по бреговете живеят нормални хора, аз на калифорнийците им се кефя, другите са си селяни(не съм ходила на изток, но и за там отзивите са добри). И изобщо аз не предполагах, че американците са толкова ограничени.

# 528
  • В уютен дом! Елените
Здравейте мами, да са честити всички нови бебоци.И ние вече сме трима- на 14.11. се роди сина ни Кирил в 14.35 часа.Раждането ми не беше леко, но всичко мина и вече се гледаме вкъщи и свикваме един с друг.Нашето бебе реши в последния момент да се обърне тилно и излезе с главата и с рамото.Родихме се малки-2680, имахме лека инфекция и изкарахме жълтеницата.Сега вече сме добре и наддаваме. На неродилите мами пожелавам леко и безпроблемно раждане и да гушкат сладки бебенца скоро.Лека вечер от мен  Hug

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 21:41 от sisi

# 529
Здравейте и от мен Hug Честито на мама Изабел да и е жив и здрав малкия юнак и много да я радва Hug а на нея бързо възстановяване  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet утре съм на преглед и се надявам разкритието ми да се е увеличило,защото вече губя търпение  Embarassed Embarassed

# 530
Терминаторче, и аз не си давам много зор с къпането. Simple Smile Мия по няколко пъти на ден с водичка и сапунче на Себамед. За кърпичките - от два дена съм на Хъджис и съм значително по-доволна от Памперс. По-хубаво попиват и не се зачервява. Ползвам ги активно. Исках да те питам персонално - на вас каква формула ви препоръчаха педиатрите? Ние първо пробвахме Enfamil gentlease, но малкия звяр отказа категорично и минахме на Semilac advance за дохранване.
Подкрепям избора на помпата Медела, върши чудесна работа, а и тук беше значително по-евтина от Авент.
Честити синове на Изабел и Сиси! Да носи радост на цялото семейство!
Ние сме от отбора Ако не спи и яде, реве. Това е положението. Нося по цял ден и цяла нощ. Колики ли са, чудо ли е... Ни капки помагат, ни чайове...Дано минава по-бързо, че не се издържа. Вече съм на фиданка, свалих повече, отколкото трябва. Няма и спомен от корем. Иначе малкия Макс пълни памперсите и расте добре, това поне ме успокоява.

# 531
Честито на новите мамчета Изабел и Сиси! Да са ви живи и здрави синчетата! Бързо възстановяване ви желая!
Иве, поне един плюс да има от това реване:възвърнала си си фигурата!  Wink
Терминаторче, и аз досега не съм къпала Йоан. То и пъпчето не му е паднало още де. Иначе мия дупето сутрин и вечер. А Мустелата мирише страхотно! Само го душкам Йоги!
Да ви се оплача! Отидох на фризьор в един новооткрит салон при нас, че бях станала на вампир, не можех да си гледам косата. Тази си остави ръцете! В салона не успях да се огледам като хората, защото нямаше време и смисъл от сешоар, мъжът ми се беше обадил да ми каже, че малкият се е събудил. Като се видях вкъщи, щях да се разрева. Утре пак ще трябва да отида, но при друг естествено!  #Cussing out

# 532
Здравейте , момичета  wavey Влизам да видя как сте и да поздравя новите майчета  Hug Много сте , няма да изброявам , да не пропусна някого  Blush Да са ви живи и здрави наследниците , много да слушкат и да ви радват! newsm51 newsm51 newsm51

Алексче спинка и аз използвам момента да ви почерпя по случай именният му ден

Качих ви и снимка във snimka.bg  Grinning

Нас все още ни мъчат колики , въпреки , че му давам Инфакол и пия разни бабини илачи за да го облекча.Е , не са така зверски както първия ден , но сърцето ми се къса като го видя как си свива крачетата  и пищи от болка милото. Естествено проклетите колики ни нападат през нощта.Снощи будувахме от 12,30 до 3.30. Гушкахме се , хранихме се , носихме се на ръце...изобщо всички екстри.Днес спахме двамата до обяд , но определено аз имам нужда от повече сън  Blush

Kölsches Mädel , тъкмо се бях наканила да ходя и аз на фризьор близо до нас , но ти ме отказа . Май ще изчакам още малко и ще ида да се подстрижа при моя , въпреки , че в момента ми идва малко далече.Дано утре случиш на добър фризьор Peace

Аз да се оплача , че от олиото на Мустела ни ни излезе обрив  Shocked В момента сме с Джонсън и за сега няма проблеми.Инак Мустелата наистина ухае страхотно!

# 533
Ива, тук нали вечно раздават мострички, та имах 8 малки бутилчици на Симилак, тях ги използвах, но вече не ядем формула. Обаче на мъжа ми са му казали, че Симилак е най-хубава, била доста скъпа. Аз още преди да родя се бях записала за някаква програма на Симилак-strong moms-ей така за всеки случай, казаха ми че изпращали цяла чанта с мостри и много купони за отстъпка, аз още нищо не съм получила, но се надявам силно да не ми и трябва.
Момичета, а защо изобщо мажете бебетата с мазила, ако кожата им си е наред. Моя, както писах се бели малко, но само два пъти го намазах-ей така от кумова срама, иначе според мен ще си мине само. Иначе дупето си му е екстра, нито е червено, нито нищо.
Относно фигурата, аз съм приятно изненадана, колко добре изглежда шкембето ми, пъпчето ми още изглежда като нацупено, но предвид, какво извадихме от там съм си екстра. Иначе за килограмите, преди малко се премерих, остава да сваля още 3, но хич няма да ги бързам, че не искам кожата ми да увисне, а нямам време и желание за фитнес Simple Smile
Сиси, честито ти бебе   bouquet

# 534
  • София
sisi, Честито ви синче! Да е здрав, папкащ, лъчезарен! На теб бързо възстановяване!

Марси, ПуфПаф, късмет и на вас  Hug.

Кьолшес, кофти с фризьорката  Sad. Вярвам, че утре ще сполучиш  Peace.

Капризче, тенкс за почерпката   bouquet. Да вие жив и здрав Алекс дългии години  Heart Eyes!

# 535
  • Пловдив
sisi Честито момченце!!!

МИКИ ,БРЪМБАЗЕЛА-имам болка в едната гърда от вчера,а не е твърда,нормално меки са си й двете,а лявата ме боли като травмирана.
не напипвам твърди образования,те гърдите ми от 10-ина дена се регулираха и не се препълват,не цедя и с помпа вече,малката яде колкото си иска,но има мпоменти в които яде на всеки половин един час,и незнам от това ли да е.
не съм слагала тесни дрехи,болката започна след нощния сън,т.е вчера сутринта

за колики има повече последните дни ,почнахме БИОГАЯ от вчера

# 536
  • Пловдив
а иначе имам и температура 37.7,но предполагам че не е свързана с гърдата ,защото сме още болни в къщи,а аз кашлям.
Изпих един Панадол сега,нали няма да навредя много на Никол?

# 537
Добрутро, момичета! Честити ви нови бебчета!   bouquet

Здравейте да се отчета днес ходихме на консултация с малкия Крис само 4кг е като се има предвид че се роди 3940кг и ни изписаха 3850кг, почти нищо не е наддал и незнам как да си го обясня, не реве от глад, ака след всяко хранене пишка доволно.. незнам педиатърката каза да си продължаваме както досега ще видим след 2седмици....

Извинявай, че се намесвам неканена  Hug, но бих искала да те успокоя по няколко направления. Бебето ти все пак е наддало - сравняваме се с най-ниското тегло след раждане, а не с рожденното и е пораснало с цели 5 см. Това говори за нормално развиване. Възможно е да има разлика в кантарите между този в Родилното отделение и този на педиатърката на Крис. Мисля че месец след раждането (или 40 дни) имаш право да отидеш в Неонатологията на болницата, в която си раждала и да поискаш да го премерят на техния кантар. Щом педиатърката е спокойна за бебето, не се тревожи. И ти споделяш, че пълни памперсите след всяко хранене.  Hug

Ако кърмиш, можеш да опиташ да храниш Крис по-начесто, като прилагаш Компресия на гърдата и да внимаваш хубаво да изпразва гърдата, за да поема цялото задното мляко. Ако имаш нужда от повече инфо, пиши!  Hug

Бръмабзела, имам чувството, че напоследък на бебчо не му стига кърмата  Sad Той е на 10 дни и не знам колко количество е нормално да погълне, тежи 4000гр. Днес изцедих 50гр., той я изяде и мисля, че има нужда от още, защото не е спокоен.Като е на гърда не знам какво поглъща, защото заспива на нея и суче като се сети.Сигурна съм, че не стига.Може ли малко помощ  Hug

Катенце, нормално е да заспива, той е още толкова мъничък, а кърменето изисква немалки усилия от негова страна. Това не означава, че кърмата не ти стига. Мъничето ти има нужда да дръпне, да заякне, да се аклимитизира към новия свят, има нужда от теб.  Hug Зареди се с търпение и воля, вслушвай се в него и просто си го кърми.

Опитай да го будиш и да не го оставяш да заспива на гърда, а ако не успееш, постави го в креватчето му и той ще се събуди пак да суче. Знам, че е може да е изтощително за теб, но това е временно, повярвай ми и ти можеш да се справиш с този период. Забрави за бебетата от рекламите и ТВ сериалите, не го сравнявай със съседското бебе, защото реалността е в ръцете ти.  Simple Smile

Не е необходимо да знаеш колко количество изсуква, за да си спокйна за наддаването. Знаеш показателите: често и изключително кърмене, 5-6 напишкани и поне 2 наакани пампи за 24 ч., добро състояние на бебето...

beru6ka, може би е добре да проведеш с майка ти един нежен разговор. Ти имаш нужда от нейната подкрепа и помощ, а не от подобни сблъсъци. Тя го прави от добро сърце, разбира се, защото се тревожи за внучето си и за теб, но в крайна сметка натиска върху кърмещата жена е напълно ненужен. Можеш да й предложиш да прочете повече за кърмачетата и кърменето в Библиотеката към Кърмаческия подфорум или да дойдете заедно на кърмаческите срещи и лекции на ЛЛЛ всеки месец. Там може да поговори с някой от нас и да сподели какво я тревожи.  Hug

Радвам се, че си спокойна вече!

Микки, Бръмбазела, и аз имам въпрос. От миналия четвъртък пия хомеопатично за спиране на кърмата, както и се цедя на 6-7 часа по малко, колкото да омекне гърдата, защото само едната май ми се пълни.  newsm78 След колко време мога да очаквам да спре окончателно?
  bouquet

Дъгичка, няма верен отговор на този въпрос.  Wink Абсолютно индивидиуално е, но със сигурност колко по-малко стимулираш гърдите, толкова по-бързо ще спре кърмата. Обичайно е дори, месеци след като кърменето спре, да прокапват гърдите. Ако ти се случи, да не се притесняваш. Хубаво е някъде месец след като приключиш с този етап, да те прегледа мамолог.  Hug

МИКИ ,БРЪМБАЗЕЛА-имам болка в едната гърда от вчера,а не е твърда,нормално меки са си й двете,а лявата ме боли като травмирана.
не напипвам твърди образования,те гърдите ми от 10-ина дена се регулираха и не се препълват,не цедя и с помпа вече,малката яде колкото си иска,но има мпоменти в които яде на всеки половин един час,и незнам от това ли да е.
не съм слагала тесни дрехи,болката започна след нощния сън,т.е вчера сутринта

Възможно ли е да си спала по корем или върху гърдата и да си я притиснала? Къде точно е болката? Не ми се вярва да е от честото кърмене, но внимавай дали поставяш бебето на гърда правилно и дали засуква добре. Обикновено, ако има проблем в засукването, боли зърното и част от ареолата. Може да е запушено някое каналче по-навътре и затова да не усещаш напрежение. Днес обръщай повече внимание на гърдата, опипавй я за твърдини. Можеш да си налагаш студен компрес, защото той намалява болката. Ако усетиш запушване, преди кърмене си наложи топъл компрес с памрес, масаж под душ също може да помогне и все така често кърмене. Би трябвало за ден-два да отмине.  Hug

А, сега видях, че имаш температура. Тя не е висока. Хубаво е да се обадиш на личния ти лекар, за да се консултираш с него.

# 538
Добро утро  Hug

Честито на Сиси за малкия сладур, да ви е жив и здрав   bouquet  

Честит имен ден на всички с прекрасното име Екатерина    bouquet

Нико , аз имам болка всеки път като слиза кърмата, но е кратка и е в двете гърди едновремено. Не знам при теб на какво може да се дължи. Дано скоро отмине и да оздравяваш  Hug

Ох , аз още не мога да се докопам до фризьорката , ама замазвам положението като се понамачкам с пяна  Mr. Green

# 539
  • Пловдив
дарка тази кратка болка и аз я имам винаги като слиза млякото.

а болката в едната гърда-започна отдолната страна далеч от зърното и ареолата,като стоя мирно примерно не боли,ако се размърдам и се разлюшка ме заболи,днес болката се разнесе по цялата гърда,но като че ли леко намаля.а за темп. снощи бяхме при личния/педиатър за Никол да я преслуша че и тя е малко болничка,споменах му за мен,изобщо се направи че не ме чу.

Общи условия

Активация на акаунт