Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №19

• 24 611
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • Λάρισα
EliK, повечето кърмещи майки не даваме вода.

Ние сменихме позата. Сега се храним легнали и струята не е толкова обилна.

Аз всъщност това исках да кажа, ама забравих  Mr. Green

# 706
Ели, аз не кърмя, не защото не исках, даже напротив, но не бих давала вода, чайчета или друго различно от кърма, а съм убедена, че нашите спасителки- консултантките това ще ти кажат!  Hug

Имам въпрос... на Рая нослето почти непрестанно е като запушено и като диша (най-вече нощем) пръхти като кон. Вчера като бяхме за ваксина, казах на док. , нали все пак трябва да е здрава, той я преслуша каза, че няма проблем и вместо физиологичен разтвор да й цъцкаме "Низита", само че не виждам и от това да има ефект. Знаете ли нещо изпитано за този проблем?  Confused

# 707
  • София
ПОМОЩ !!! към бръмбазела и микки моля ви кажете ми нещо спешно за увеличаване на кърмата , внезапно ми намаля и незнам на какво се дължи това , кажете за някакъв чай или нещо друго което стимулира идването на повече кърма , моля ви за спешен отговор , нашето педи каза да не дохрахвам с нищо друго а да давам колкото си имам , само че аз като се изцедях видях че имам едва 20 мл моето детето поема това е мн малко , вече сме на 10 дни нз какво да правя

# 708
  • Козлодуй
Дъгичка, ние носа го оправихме за няма 2 дни. КАпвахме физ.разтвор за омекнат сухите корички и след това теглене с помпата, която е за прахосмукачка. Няма такова чудо измислено досега. Върши чудесна работа. Алекс не мрънка, дори имам чувството че звука на прахосмукачката й харесва.
Аз се сетих да ви питам: вие кой размер памперси ползвате? Ние сме 3600 гр и ползваме все още 1-цата - от 2 до 5 кг. Мисля като станем 4 кг тогава да премина на памперси от 3 до 6 кг.

# 709
Здравейте, момичета. Включвам се набързо, че Цвети се буди вече. И така, раждането не мина по моите планове, въпреки желанието, което имах. Не искам да си спомням за това "раждане" изобщо, въпреки че за операция всичко мина перфектно. Успокоява ме само резултата - моята сбъдната мечта Цветина, след раждането на която мъжа ми се майтапи, че е малко по-къса и малко по-лека от майка си  Mr. Green. Закърмих я на 3тия час след секциото, а на 7мия, след като ме раздвижиха, си я поех изцяло аз, взимаха ми я само за тоалет и свиждане. Още ме боли гадния белег, като цяло сега по-бавно се възстановявам.
Иначе малката е много спокойна, но МНОГО ящна - изсуква ме до край всеки път, и двете гърди. Та имам въпросче съм МИККИ и БРЪНБАЗЕЛА:
От самото начало Цвети е само на кърма, само два пъти давах добавка в болницата, защото не ми беше тръгнало млякото, а тя бяше много гладна. Проблемът с разранените зърна почна да отшумява (след непрекъснато мазане с Лансинох и поставяне на пластмасовите предпазители за зърна на Авент). От два дни насам обаче малката суче по час, час и половина и от двете гърди (с кратки паузи, но активно суче, не спи), почти заспива накрая, оставям я уж да спи, и след 5-10 мин на будуване започва отново да проплаква и да търси гърда. Поставям я за 5 мин да кажем и заспива. Та не знам нормално ли е толкова време да суче, събират се около 5 хранения на ден, ака почти на всяко хранене. Възможно ли е да не й стига млякото, затова да се храни толкова дълго? Иначе като заспи спи по около 3 часа, а нощем прави 5 часови паузи. Благодаря!

# 710
  • Козлодуй
Пак съм аз, но се сетих още нещо да ви питам - кога се започват масажите и гимнастиката. Обръщате ли всяка вечер бебето по корем, да започне то само да си държи главата. Мисля, че с каката започнах някъде по това време.Сега на места чета 2-рия месец, на други места - като стане около 4 кг.

# 711
  • Λάρισα
slb83, аз започнах обръщане и масажи (по няколко пъти на ден) преди 10-тина дни. За памперсите - минахме на 2-ката, ама са й големи, нищо, че е около 4200.

# 712
Дъгичка, ние носа го оправихме за няма 2 дни. КАпвахме физ.разтвор за омекнат сухите корички и след това теглене с помпата, която е за прахосмукачка. Няма такова чудо измислено досега. Върши чудесна работа. Алекс не мрънка, дори имам чувството че звука на прахосмукачката й харесва.
Аз се сетих да ви питам: вие кой размер памперси ползвате? Ние сме 3600 гр и ползваме все още 1-цата - от 2 до 5 кг. Мисля като станем 4 кг тогава да премина на памперси от 3 до 6 кг.

Мерси!  Hug Само, че от къде ги купувате тези за прахосмукачката?Не знам, дали не е от въздуха това с носа  Thinking Купихме обезвлажнител, обаче не пада под 65 влажността  Sad .
За пампитата, ние бяхме с 1, обаче ни свършиха и понеже никъде няма около нас Pampers Premium care 2-5 кг, минахме на 2 номер и са й добре кат че ли  Crazy , защото от тези обикновените й се лющеха крачетата, на мястото на ластика.
За масажите и гимнастиката, вчера питах педито, каза ми като минат 4 кг,  тя вече ги е минала, така че и ние ще започваме.
Мале от това АМ, как ми се помпа детето, 400 гр. за 6 дни  ooooh!

# 713
  • Козлодуй
Значи ще изчакам още няколко дни за всеки случай.......и ще започвам и аз с обръщането и масажите.
Дъгичка, при нас влажността е 60% и мисля че е добре. Не е хубаво и да е сух въздуха. Температурата в стаята й е 22, 23 градуса. Къпем я на 24, 25. Педи каза, че така е добре.
Аз си поръчах помпичката от тук, ето я :
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7285&cat=49
Ако ви попадне някоя интересна статия за първите масажи ще се радвам да споделите Simple Smile

# 714
  • 42.016399,23.101179
Честито бебчета на Плана и marchella_m! Да са живи и здрави мъниците и много да ви слушкат! newsm51
korali с теб ще държим първенството за последно бебче в темата. Joy И моята мишка няма намерение да излиза, ама сигурно си чака утрешния ден когато нейната докторка е на смяна в болницата. Wink Приятелка замина на СПА за уикедна и искаше да вземе и Вики с нея, но тя категорично и отказа снощи с думите "Не мога бебето ще се ражда утре, трябва да изпратя мама до болницата". hahaha
vivi_23 пробвай с чайчетата на ХИП и сурови ядки, преди 6 г. при мен действаше. Laughing
EliK и за съм на мнението на останалите за водата, а това изказване на докторката направо като реклама на Девин ми звучи.  Много отрицателни мнения съм чела за нея, нищо че е с розов етикет. #Cussing out
П.С. slb83 чувала съм и аз за помпички свързани съм прахусмукачка, ама като знам нашата колко силно дърпа, няма да посмея, не само сополките ще извади навън.... Embarassed

# 715
Изобщо не й давам вода и се притеснявам дали това е правилно? Вчера на консултацията докторката ме посъветва да й давам преварена изворна вода Девин, но се притеснявам да не вземе да се отбие както стана с по-големия ми син. Моля ви за отговор!

EliK, когато бебето е изключително на кърма и при кърмене на поискване, практически няма нужда от допълнително даване на вода. Кърмата е около 85% вода и баланса на "сухо вещество" и течност са в идеалните пропорции, че на бебето да не е необходимо да се дава нищо допълнително. Ако все пак решиш да предлагаш на бебето си вода, можеш да го правиш внимателно за да няма негативен ефект върху кърменето. Ако предлагаш вода, добра е тя да е чиста, неподсладена, преварена чешмяна или изворна вода. Бутилираната вода не е препоръчително да се преварява защото се повишава минерализацията при изпаряването на част от водата и солите стават по наситени.
Ако прецениш да даваш вода, добре е да е с лъжичка, не с шише. Хубаво е да се предлага след хранене, но не и когато бебето е гладно. Малките бебета могат лесно да объркат водата с храна и да пият жадно. Така водата само отнема място в стомахчетата им, място за кърма и съответно нищо полезно не носи. За много майки, по-удачен вариант е да предлагат гърда често, така че ако бебето е жадно, да пийне малко от предното мляко и да задоволи жаждата си. Освен това е и чувствително по-лесно  Wink

ПОМОЩ !!! към бръмбазела и микки моля ви кажете ми нещо спешно за увеличаване на кърмата , внезапно ми намаля и незнам на какво се дължи това , кажете за някакъв чай или нещо друго което стимулира идването на повече кърма , моля ви за спешен отговор , нашето педи каза да не дохрахвам с нищо друго а да давам колкото си имам , само че аз като се изцедях видях че имам едва 20 мл моето детето поема това е мн малко , вече сме на 10 дни нз какво да правя
vivi_23  , отговарям аз, надявам се нямаш против. Разкажи ми малко по-подробно как се кърмите, по колко пъти средно в денонощие? По колко мокри и по колко наакани пелени сменяш за периода? Как усещаш, че ти е намаляла кърмата, можеш ли да опишеш? Как наддава бебето ти до тук, ако имаш резултати?
Основното средство за увеличаване на кърмата е доброто и често изпразване на гърдите от добре сучещо бебе или ако се наложи чрез изцеждане. Можеш ли да опиташ да слагаш често бебето на гърда и ако прецениш за известно време да стимулираш и чрез изцеждане на гърдите след кърмене?
Адекватния прием на течности от теб и балансираното хранене също имат значение. Опитай да приемаш повече течности, поне 2 литра на ден.
А иначе средствата, спрягани като увеличаващи кърмата са само помощни и действат различно на различните майки. Често майки споделят добри отзиви от хапването на жито, овесени ядки, сурови ядки (без фъстъци), суров лук, чай за кърмачки (лактогонен български от аптеките често е за предпочитане пред гранулираните. Цената е по нормална, а и билките са в по естествена форма), семена от сминдух (фенугрийк). Ако си привърженичка на хомеопатията, можеш да се консултираш с класически хомеопат за нещо подходящо за теб. Но основното е често и добро изпразване на гърдите, без това  тялото получава сигнал, че търсенето е намаляло и намалява предлагането.

Иначе малката е много спокойна, но МНОГО ящна - изсуква ме до край всеки път, и двете гърди. Та имам въпросче съм МИККИ и БРЪНБАЗЕЛА:
От самото начало Цвети е само на кърма, само два пъти давах добавка в болницата, защото не ми беше тръгнало млякото, а тя бяше много гладна. Проблемът с разранените зърна почна да отшумява (след непрекъснато мазане с Лансинох и поставяне на пластмасовите предпазители за зърна на Авент). От два дни насам обаче малката суче по час, час и половина и от двете гърди (с кратки паузи, но активно суче, не спи), почти заспива накрая, оставям я уж да спи, и след 5-10 мин на будуване започва отново да проплаква и да търси гърда. Поставям я за 5 мин да кажем и заспива. Та не знам нормално ли е толкова време да суче, събират се около 5 хранения на ден, ака почти на всяко хранене. Възможно ли е да не й стига млякото, затова да се храни толкова дълго? Иначе като заспи спи по около 3 часа, а нощем прави 5 часови паузи. Благодаря!
И теб ще попитам за бройката на мокрите и нааканите пелени за 24 часа? Предвид, че използваш силиконови зърна, добре е да си една идея по внимателна за това как се храни бебето ти, защото има вероятност зърното да пречи на стимулацията. Вариант ли е да опитваш да кърмиш без зърното или ако не се получава, да започвате кърменето със силиконовия предпазител и след първото активно сукане, да се опиташ да го махнеш и да продължите "на голо" Добре е да следиш позата и засукването да са правилни, ако искаш може да поговорим за това по-късно.
Не е проблем, при положение, че си сигурна, че бебето се храни добре, да суче дълго и продължително време да е на гърдата. Кърменето не е само хранене, то дава на бебето много повече, топлина, успокоение, защита, приспивателно и обезболяващо. Нещо съвсем естествено е за едно новородено бебе да иска да бъде гушнато от мама и сучещо, отколкото да си спи само в креватчето. Това в един момент може да се се промени, просто децата порастват. Ако се опасяваш, че кърмата може да не стига, може би да инициираш още някое кърмене в денонощие и също така да следиш докато е на гърдата, Цвети да суче интензивно колкото може.
Може ли пак да разкажеш по-подробно през какъв интервал се кърмите? Пет кратно хранене за толкова малко бебе често е недостатъчно. Как се държи на гърдата и кога прави по големи паузи?

# 716
Помпата за нос за прахосмукачка я имам от 3 години , ползвах я с баткото и е уникална , дърпа всичко.  Peace

Вода не давам  Peace ... този Девин пък как сега го измислиха тия педита , че и да го преваряваме  newsm78
Скоро някое мамче сподели , че са и казали да почва сокчета  #Cussing out тия педиатри в кой век живеят , не четат ли , не се ли ограмотяват с последните новости ... няма да забравя нашата сестра Фил като беше на 4 месеца и тя ми вика да почвам попарка със сиренце и сухари ... да онемееш просто ...

Памперсите сме вече на 2ка и си ни е тъкмо по мярка , че вече сме над 5 кила.

# 717
Добре дошли на новите бебчета в темата!
Mimoza-Plovdiv, моят Макс се дави по същия начин - безшумно, спира да диша и почервенява. Аз го обръщам веднага по корем и тупам по гръбчето. Мисля, че духането в лицето при задавяне усложнява ситуацията. Трябва да го потупаш, за да преглътне. Много е страшно, изпадам в ужас всеки път. И очите ми са все в него. Духам в личицето, когато се захласне, за да поеме въздух.
Кърменето в легнала поза, както при Дарка и Лама, помага и при мен. Или на възглавница, крачетата назад, зад гърба ми. Мисля, че позата беше футболна топка. Трудно ни се получава правилното засукване. Понякога направо играя йога, за да му се нагодя и да засуче правилно.
Още нещо мислех, ама не съм спала цяла нощ, по обясними причини....

# 718
ужас!!! не само, че препоръчва бутилирана вода на новородено, ами и да се преварява!!! тея лекари съвсем за нищо вече не стават  #2gunfire Абсолютно навсякъде пише и всички доктори (читави) казват, че която и да е, каквато и да е бутилирана вода, т.е. минерална и/или изворна, НЕ СЕ ПОДЛАГА на термална обработка. Както е обяснила Шаманката:

.....Бутилираната вода не е препоръчително да се преварява защото се повишава минерализацията при изпаряването на част от водата и солите стават по наситени....

което е вредно за възрастен човек, да не говорим за бебе

Дарче, това пък за сокче на бебе на месец няма изобщо какво да го коментираме - то горкото се съдира от колики и/или газове, тя сокче ще му дава.....

# 719
Искам да попитам мамите от Варна, да знаете в коя аптека продават Деавит?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт