Ноемврийския дъжд заваля, АЗ ли ще съм следващата или тя? №19

• 24 634
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте и от мен!Най после да успея да се включа.Последните няколко дни бяха същински ад,но се надявам вече да се оправим.

Честити бебчета на Ysabell,sisi,poly25,mechence,hrisi-pisi и Vessy1!!!Да са ви живи и здрави,много послушни и много да ви радват!!!

Честито на всички именници!!!

Malvinka Hug

микки и бръмбазела ние имаме следния проблем: няколко дни Габриела почти не спа(аз с нея) и се дереше неистово.Аз много се притесних и отидохме на лекар.Оказа се,че е гладна - качила е 70 гр.за три седмици ( роди се 3700, изписаха ни 3370, а сега сме 3440).Аз я меря в къщи и кантара показваше същото,но понеже малката си спеше,акаше и пишкаше както трябва реших,че не мери както трябва.Правила съм доста контролни хранения и изяжда 60-70 мл. (на всяко хранене давах само от едната гърда и така ги редувах) - мислех,че й стига, тъй като като съм я карала насила да яде(след като е отказала) и тя повръщаше,но лекарката каза,че трябва да изяжда 100-120 мл. Та от вчера сме с добавка АМ и много ме е яд!Започнах да се цедя докрай след всяко ядене,като преди да дам добавката й давам и двете гърди и изцесената кърма,но кърмата ми като че ли драстично намаля - с кърмене и изцеждане едвам събирам 40-50 мл.( и то не винаги).Днес пропуснах да я накърмя на последното хранене с надеждата следващото ядене да е само на кърма,но незнам дали ще се събере достатъчно.Възможно ли е да ми спира кърмата на нервна почва?Какво да направя,за да имам достатъчно кърма и да не се налага да давам добавката?

# 571
  • В уютен дом! Елените

Сиси Честито ти бебче и тук. При кой доктор ражда, разкажи ми малко повече, поизмъчил те е малкият Кирчо. Confused[/b]

marci аз раждах при д-р Константинова, но нея я беше много страх и извикаха Калоянова да ми прави секциото, но дойде и родих нормално,много съм и благодарна.
На новите мами ЧЕСТИТИ РОЖБИ, МНОГО ДА ВИ РАДВАТ, СЛУШКАТ И ПАПКАТ.

# 572
Браво на всички нови майки. Да са ви живи и здрави бебенцата и вие бързо да се възстановите.
Аз си чакам събитието и дано скоро да се присъединя към вас.  Heart Eyes

# 573
  • в гората
 Момичета, здравейте! Hug

Честити бебчета на всички нови мами от последните дни!!!Да са живи и здрави всички бебчета и бързо възстановяване на мамите!  bouquet  bouquet  bouquet

Честит Имен Ден на всички именици от вчера и днес!!!  bouquet  bouquet

Аз напоследък имам малко тичане по задачи и нещо все не остава време да ви попрочета, успях така диагонално само да ви попрегледам, но ще се старая вече да съм по-редовна  Wink .

Успех и леко раждане на всички мами, които са все още 2 в 1. Peace

# 574
Ако има други като нас, които са само на АМ, да питам нещо, ако не ... Дори само към теб ми е въпроса.  Laughing
Както си е прието, храним се на 3 часа - 120 мл. , като рядко изяжда по-мъничко. От време на време, като яде и след 1,5 час пак иска newsm78 Хапе си ръцете, мръщи се на залъгалката ...

# 575
Оффф, писах, писах и се провали нета!  #Cussing out Айде, пак наново!
Честито на новите мами Меченце, Хриси-Приси и Веси! Да са ви живи и здави рожбите! Много да слушкат, папкат и най-вече много радост да ви носят!

Честито и на всички именици! Да ви е живо и здраво името!
 Бяхме на контролен преглед при нашата педиатърка. Йоан се роди 3650, изписаха го 3470гр, а според кантара на педиатърката днес, една седмица след изписването е 4200  Crazy ! Дори и да има разминаване в кантарите, е наддал поне половин килограм. Яде си детето, повръща и пак яде! Нашата педиатърка подкрепя кърменето и каза, че е супер доволна как е наддал!  Heart Eyes
Бях на фризьор наново и слава Богу ,попаднах този път на свестно момиче. Успя да оправи пораженията колкото можа. Неподлежащите на оправяне места щели да израснат до два месеца и тогава щяла да ми направи супер прическа!   Mr. Green Поне мога да се покажа пред хора!
Пожелавам на всички с кърмачески проблеми да ги решат по-бързо!  Hug

# 576
БРЪМБАЗЕЛА , помощ ! Нощес докато ставам напред назад да се кърмим съм се простудила.Днес съм с ужасно главоболие и имам хрема. ooooh! Какво мога да взема за да пресека настинката без да навредя на детето? И още нещо.Последните 2 дни ядем като за световно - по  един час ! Суче активно 15 мин, заспива , вдигам да се оригне , събужда се , гушкам го и той настървено започва да си търси пак да яде. Изсуква едната и му давам втората.Не отказва , суче активно и от нея.След час вече нямам сили и се опитвам да се измъкна , но единствения начин е да му бутна бибата в устат инак се сърди и започва да плаче.Зърната ми се разраниха въпреки , че ползвам крем  и кърменето започна да става болезнено. Cry

kapri, за настинката най-добре е да се свържеш с личния ти лекар - нямам медицинско образование и не бих могла да изписвам лекарства. Лекаря ще прецени какво е подходящо да пиеш при кърмене. Надявам се бързо да се оправиш, а междувременно не се тревожи да кърмиш, защото чрез кърмата ти бебето ще получи ценни антитела срещу твоя вирус.  Hug

А зърната с какъв крем мажеш? Много майки са доволни от естествен ланолин, който е пречистен и е подходящ за кърмене без отмиване. Ако миеш гърдите преди кърмене и особено със сапун, това може да доведе до сухота и напукване на кожата. Бебето правилно ли засуква според теб? Обикновено не честото кърмене е причина за разраняване, а неправилното позициониране на бебето. Достатъчно ли отваря устичка - за да поеме и зърното, и част от ареолата? За да заздравеят зърната, освен мазане, можеш да ги подлагаш на въздушни бани или на контрастни душове. Опитай да сменяш често позата - може би легнала ще ти е по-удобна и по-неболезнена или пък някоя друга.

Благодаря , свързах се с лекарката най-накрая .Предписа ми тайлол хот и парацетамол , чай , топла вана и разтривки. Вече съм по добре. Не съм сигурна , че Алекс захапва добре гърдата.Преди да засмуче добре лапа и плюе няколко пъти , ядосва се , плаче , извива си главичката назад.Налага се хвана добре гърдата между показалеца и средния пръст на едната ръка а с другата да насоча главичката му в правилната посока.След няколко опита успяваме .Мисля , че проблема дойде след като започнах да давам Инфакола за коликите.Дава се с пипета направо в устата преди ядене.После Алекс очаква да получи кърмата по същия лесен начин.Лансинокс е крема който ползвам.Кърмя в поза люлка и футболна топка.Не смея да го храня легнала , че току виж умората взела превес и съм заспала.Страхувам се да не го затисна.

# 577
Марси,
аз чай от малина си пия от почти около месец, а днес се преборих с една опаковка фурми, че и те спадали в категорията предизвикващи.
От пикантна храна също вече не се въздържам.
Секса въобще не сме го спирали.
И така...все още чакаме, чааакаме.

# 578
Аз влизам да се похваля с моя малък юнак.Термина ми беше за 5, но се роди на 10.И ето го и него: http://demmy.snimka.bg/baby/boris-vasilev-enev.550601 4кг. 53см. newsm44

# 579
Хайде набързо да честитя докато спи моето беболанче  Wink

Честито на Изабел, Хриси-Писи, Поли25, Весси1, Меченце, да са ви живи и здрави бебчовците, на вас по-бързо възстановяване и поскоро да си се гушкате в къщи и да се радвате на спокойни нощи!

# 580
Привет на всички!  Hug

Честит имен ден на всички именници! Да сте живи и здрави!   bouquet

Честито на новите ни мамчета Ysabell, sisi, poly25, mechence, hrisi-pisi, Vessy1 и demmy!
Момичета, да са ви живи и здрави рожбичките!
Много радост да ви носят!
Бързо възстановяване на всички!

# 581
  • Карлово
микки и бръмбазела ние имаме следния проблем: няколко дни Габриела почти не спа(аз с нея) и се дереше неистово.Аз много се притесних и отидохме на лекар.Оказа се,че е гладна - качила е 70 гр.за три седмици ( роди се 3700, изписаха ни 3370, а сега сме 3440).Аз я меря в къщи и кантара показваше същото,но понеже малката си спеше,акаше и пишкаше както трябва реших,че не мери както трябва.Правила съм доста контролни хранения и изяжда 60-70 мл. (на всяко хранене давах само от едната гърда и така ги редувах) - мислех,че й стига, тъй като като съм я карала насила да яде(след като е отказала) и тя повръщаше,но лекарката каза,че трябва да изяжда 100-120 мл. Та от вчера сме с добавка АМ и много ме е яд!Започнах да се цедя докрай след всяко ядене,като преди да дам добавката й давам и двете гърди и изцесената кърма,но кърмата ми като че ли драстично намаля - с кърмене и изцеждане едвам събирам 40-50 мл.( и то не винаги).Днес пропуснах да я накърмя на последното хранене с надеждата следващото ядене да е само на кърма,но незнам дали ще се събере достатъчно.Възможно ли е да ми спира кърмата на нервна почва?Какво да направя,за да имам достатъчно кърма и да не се налага да давам добавката?
Деси, кърма се образува на принципа на търсенето и предлагането. Колкото повече и по-често кърмиш, толкова повече кърма ще се образува. Прескачайки кърмене, с надеждата да се събере за следващото, ти всъщност казваш на организма ти, че поизвежда ненужно количество кърма и той ще започне да произвежда по-малко. Колко кърмения за 24 часа ви се събират? Колко пъти се кърмите нощем? Колко често повръща, на фонтан ли, каква е големината на повърнатото петно?
Възможно е емоционалното ти състояние да повлияе образуването на кърма. Затова се успокой! Важно е бебето ти да бъде нахранено, дори и с АМ, а като заякне и натрупате опит в кърменето, не пречи да премахнете добавката. Какво количество АМ даваш? Правилно си се ориентирала да кърмиш и от двете гърди и после да даваш АМ. Кърмиш от едната гърда, оригваш, предлагаш втората, оригваш, компресия на гърдата, дохранване – с изцедена кърма, по възможност не с шише, а с лъжичка или чашка с улей. И чак тогава даваш АМ. Може да използваш някой помощник от семейството да храни с изцедена кърма, а ти през това време да се доизцедиш. Това допълнително ще стимулира производството. Пий 2-3 литра течности, храни се здравословно, три основни и поне две междинни закуски, използвай всяка възможност да поспиш, релаксираш и дори да се поразходиш за 10-15 минути без цел и посока и без бебе. След една седмица непременно направи контролно теглене за да проследиш наддаването.

# 582
Благодаря , свързах се с лекарката най-накрая .Предписа ми тайлол хот и парацетамол , чай , топла вана и разтривки. Вече съм по добре. Не съм сигурна , че Алекс захапва добре гърдата.Преди да засмуче добре лапа и плюе няколко пъти , ядосва се , плаче , извива си главичката назад.Налага се хвана добре гърдата между показалеца и средния пръст на едната ръка а с другата да насоча главичката му в правилната посока.След няколко опита успяваме .Мисля , че проблема дойде след като започнах да давам Инфакола за коликите.Дава се с пипета направо в устата преди ядене.После Алекс очаква да получи кърмата по същия лесен начин.Лансинокс е крема който ползвам.Кърмя в поза люлка и футболна топка.Не смея да го храня легнала , че току виж умората взела превес и съм заспала.Страхувам се да не го затисна.

kapri, радвам се, че се чувстваш добре!

Ето тук има хубави пози за кърмене с вариации. За да се увериш, че бебето засуква правилно, има няколко особености, които трябва да са спазени:
- да захапва и зърното, и част от ареолата
- коремчето му да е обърнато към твоя корем
- при поза "люлка" тялото му да образува права линия, като главичката може да е леко назад - някои новородени може да имат по-малка устичка или пък долната челюст да е по-назад и заради това да не успяват да поемат и ареолата. Когато главичката е под лек наклон, бебето автоматично отваря устичката си по-широко и поема и ароелата. Понякога и майката може да помогне, като нежно подпъхне част от нея.
- при странично легналата поза, можеш да положиш ръката си под главичката му (при майки с по-малки гърди това е много удобно) или пък да я поставиш над главичката сякаш го гушкаш. Не се притеснявай да кърмиш така, дори и да заспиш. Няма никаква опасност за бебчето ти, защото мозъка ни кара да спим по-леко от обичайното, да се разбуждаме и да си проверяваме човечето. Във всички страни по света, хора с различни култури, ценности и начини на отглеждане, спят (спим) с бебета и си осигуряват спокойствие, почивка, мързел и кърмене.  Wink Ако те тревожи, помоли майка ти или таткото да ви проверяват от време на време докато се гушкате легнали и докато свикнеш с мисълта, че няма начин бебето да бъде наранено.  Hug

Може би би могла да опиташ да кърмиш Алекс малко по-рано от обичайното, докато е спокоен. Някои дребосъчета когато са гладни, с колики, недоспали или с някакво друго бебешко неразположение, могат да захапят лошо зърното и наистина да го разранят. Може и друго да го дразни - ако рефлекса на потичане на млякото е по-бавен и се налага да суче някоя и друга минута на празни обороти, докато млякото слезе. Мислиш ли, че това може да се случва при вас? Не е нещо притеснително, а си е напълно естествено. Има си чалъм - можеш леко да изцедиш преди кърмене и когато усетиш или видиш кърмата, да му дадеш да суче. Като тук отново е важно Алекс да е спокоен, т.е. да не е прекалено гладен, за да имаш достатъчно време и той да засуче правилно.

За пипетата - хм.. искаш ли да опиташ да му даваш Инфакол с лъжичка, за да провериш дали наистина не обърква засукването? Вероятно заради рефлекса на избутване, езичето ще изкара лъжичката от устата, но можеш да го "излъжеш" като му я пробуташ в ъгъла между долната и горната устничка.

Ако прецениш, че искаш някой консултант да ви види как се кърмите, дали го поставяш правилно на гърда, пиши.  Hug

# 583
  • София
Дидка, не ти е лесно с тез болести  Whistling. Бързо да оздравяват прринцесите ти  Hug.

Малвинка, добре завърнали се вкъщи  Hug.

Дъгичка, при нас също има моменти, в които Валето е гладен след около 2ч. Обикновено се случва, ако предишното хранене е било повече от 3ч.
Пробвай да дадеш малко водичка, когато огладнява бързо.
Залъгалка не му давам. С Алекс пак така процедирах  Peace.

Кьолшес, браво на Йоанчо  Peace. Ама и вие добре се храните  Laughing.
Добре, че си извадила късмет с прическата  Peace. За нова година ще са се заличили следите  Wink  Hug.

hrisi-pisi, Vessy1, demmy, Честити ви бебоци! Да са здрави, папкащи, послушни, лъчезарни! На вас бързо възстановяване!

# 584
  • София
  Дарка, Честит Рожден Ден! Бъди здрава, обичана и любяща майка и съпруга, мъжете вкъщи да те слушкат  Laughing!

Последна редакция: чт, 25 ное 2010, 01:32 от Dori

Общи условия

Активация на акаунт