Шуслерови соли - полезни ли са?

• 887 019
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 1 695
Sahasrara  Hug

Нашия е класически хомеопат и не предписва ШС. Аз в момента не знам какво е състоянието на ухото, другата седмица ще разбера дали всичко е изтекло. Все си мисля, че мога да намеря някакво чудодейно нещо, което да помогне  newsm78

# 1 696
Привет, каква е комбинацията за подсилване на имунитет при дете на 8 месеца?

# 1 697
Стандартната комбинация  за имунитет е 3, 6, 7 . Ако кърмите може вие да приемате солите в дози за възрастен, а при детето отива точната доза.

# 1 698
  • Пловдив
Здравейте.Сега открих темата и ще ви помоля за помощ.Давам за имунитет 3 6 7.Дозата е 3по 1 табл и от трите.Детето е на 7г и е 20кг.Това достатъчно ли е?Вторият ми въпрос е при настинка или грип увеличавате ли дозата и с колко?И още един трябва ли да включа номер 4 при настинка и болно гърло?Слабото място ни е гърлото и после правим задни ринити.Или пък каква комбинация давате при такива състояния.
Много благодаря предварително на всички отзовали се.

# 1 699
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз давам 3,4 и 8 за превантивна мярка срещу сополи.Всяка сутрин по 3бр.Много съм доволна.Пихме ги един зимен сезон и от миналия август досега и не смятам да ги спирам.Според мен-помагат.

# 1 700
  • Пловдив
Благодаря.Аз малко се пообърках в инфото за тези соли.Двама аптекари ми препоръчват комбинация 3 4 7 за имунитет.От  сайта ми отговориха че комбинацията е 3,6,7.Затова питам и тук кога да включвам тази 4-ка,при настинка ли?

# 1 701
iv.elina ак ги даваш само сутрин от всяка по 3 таблетки или от всяка по една таблетка и да станат 3?

# 1 702
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Сутрин,като стане малката "закусва"   Joy минимум 9 броя хапчета за отскок и така тръгваме за детска градина.

# 1 703
  • Варна
И аз давам комбинациите накуп. Юли месец малкият беше сериозно болен на 5 антибиотика за 3 седмици и сега пие ШС 3, 11 и 12 (предписани от хомеопат, за изчистване от токсините и против появата на гнойни процеси), по две от всяка на ден, та ги давам и шестте заедно. За 6 месеца е предписанието.

# 1 704
Здравейте, тези соли помагат ли за лечение на шипове в ставите? Ако да, кои номера се използват, колко време се приемат солите?
Поздрави

# 1 705
Здравейте, прочетох в интернет за пълно премахване на полип в матката с шуслерови соли. Някой има ли представа кои номера и в каква комбинация? Ако трябва с кой специалист ще препоръчате да се консултирам?

# 1 706
Здравейте,

Искам да попитам, ако някой от вас е запознат. В немски сайт за продажба на Шуслерови соли има от един вид сол по три вида разреждания - D3, D6 и D12. Та, знаете ли каква е разликата и коя да поръчам? Имам предвид следното

http://www.had-apotheke.de/listing.a4d

Благодаря предварително

# 1 707
Mumzel, това са степените на разреждане на активните вещества. Примерно D3 означава, че количеството на активното вещество е 1:10 на трета степен. Съответно може да се обобщи, че колкото по-голямо е числото, толкова е по-голямо разреждането или най-слабо "лекарството".

# 1 708
  Здравейте, 
Моля за информация кои соли са подходящи при възли в щитовидната жлеза? Четох назад в темата , че за хирофункция се приемат 5, 7, 9, 11 и 4,7, но при възли дали са подходящи и в каква комбинация и по колко се приемат?

# 1 709
  • в огледалото на живота
  Здравейте, 
Моля за информация кои соли са подходящи при възли в щитовидната жлеза? Четох назад в темата , че за хирофункция се приемат 5, 7, 9, 11 и 4,7, но при възли дали са подходящи и в каква комбинация и по колко се приемат?
Това и мен ме интересува.Със същия проблем съм.Нека по запознатите споделят  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт