Шуслерови соли - полезни ли са?

• 886 804
  • 2 312
  •   2
Отговори
# 1 920
Здравейте, ползваме у дома солите предимно за децата, и до сега с малки изключения успявам да не ги докосвам а леко една по една да ги изсипвам от шишетата.Имате ли насоки как по лесно мога да ги вада без да ги пипам, т,к понякога се изсипват няколко наведнъж.
За гъбичка по ноктите на краката, която лекувах 1 година активно по лекарско предписание и поне 4  проби и 10 посещения ,..имам видимо подобрение, но в резултатите от изследването на нокът отново я има.
. Има ли вариант със солите?
 Другия ми въпрос е за алергична задна хрема , която много ми влияе и на гърлото / слабото ми място/  и се почва едно непрекъснато смъркане, кашляне и чести инфекции като тонзилит, фарингит,ларингит които аз оправям без АБ или сами минават. Вече станаха 3 години ходене по УНГ и алерголог, не могат да ми помогнат. Кръвни изсл и натривки са Ок.
Благодаря предварително за отговорите.
   За гъбичките по ноктите, вземайте сол 5 - 10-ина дневно, сол 8 - 10-ина дневно. Освен това може да си приготвите гел или крем със сол 5 и 8 и да мажете ноктите. Т.е. не само вътрешен прием, а и мазане локално на засегнатите нокти. Някъде бях писала за приготвяне на гел или крем (трябва да са неутрални, стривате таблетките в гела и мажете. Лично аз, когато си правя гел/крем, първо разтварям таблетките в много малко преварена и охладена вода, за да станат на фина гъста кашица. После получената кашица изсипвам в гела и разбърквам (не в метални съдове, не с метални лъжици). На 1 супена лъжица гел слагам не по-малко от 20 таблетки от дадена сол! Можете да мажете 3 пъти дневно. Гелът осигурява по-дълбоко проникване на активното вещество. Но пък може да изсуши кожата. Кремът не я изсушава. Затова може да се ползва и смес от крем и гел.

За алергията, пишете правени ли са ви изследвания. Открито ли е да е към нещо конкретно. Т.е. имате ли диагноза от алерголог. Като алергията засяга гърлото ви, имате ли проблем лигавиците там, очите сълзят ли, секрети от носа и ако има какви са на цвят и консистенция.

# 1 921
Моля , кажете кои соли да използваме при сух но, запушен нос. За дете на 12 год.
При суха лигавица, а запушеният и сух нос е точно такъв, се взема сол 8. Може да давате и до 12 табл. дневно. Добре е и да добавите и сол 3 - 7 табл. дневно.

# 1 922
Здравейте.Имам бебче на 4 месеца и 10 дена което има проблеми със стомахчето, минахме през какви ли не лекарства и последно педиатърката ми каза да давам шуслерови соли номер 7.Въпросът ми е някой давал ли е от тях и от кога се очаква да има някакъв резултат,ако му подействат.Извинявам се ,ако въпросът ми не е за тук,но не знаех къде да попитам. Simple Smile
Проблеми със стомахчето е много неточно описано. Пишете по-подробно колики ли са, болки, подуване, разстройство... Т.е. изброете симптомите, както и освен със стомахчето, бебето имало ли е други здравословни проблеми. Сол 7 се дава при болки на гладката мускулатура.

# 1 923
За изчистване след АБ мога да дам 10н.самостоятелно нали?
Детето е на 10 изкара 2 бронхита за 2мес.
Да, може да давате сол 10.

# 1 924
Има ли някаква комбинация от соли, които да се пият при тъмни петна по лицето?
Бихте ли ме посъветвали коя е най-полезната книга за солите.
Лично аз съм чела и на д-р Миланова, и Наръчник по биохимията на д-р Шуслер. Втората книга е доста скъпа, но си заслужава! Но определено трябва да се въоръжите с огромно търпение и свободно време, за да изчетете всичко от наръчника и не само да изчетете, ами и да го осмислите. Т.е. само с четене на рецептите не става. Ако обичате да разнищвате проблема до основата му и не се задоволявате с повърхностно четене на съвети и рецепти, горещо ви препоръчвам втората книга  Simple Smile.
 Иначе за кафяви или жълти петна по лицето се ползва сол 6. Добре е и след седмица да добавите и сол 10 към сол 6.

# 1 925
  • Пловдив
За изчистване след АБ мога да дам 10н.самостоятелно нали?
Детето е на 10 изкара 2 бронхита за 2мес.
Да, може да давате сол 10.
Peace
а пречи ли на друго ХЛ newsm78 или напр. на хранителни добавки,ако се дават?

# 1 926
Пишете ми откъде мога да поръчам шуслерови соли, доставка от Германия.
 Преди поръчвах от една група във Фейсбук, но сега не мога да я намеря същата.

# 1 927
Пишете ми откъде мога да поръчам шуслерови соли, доставка от Германия.
 Преди поръчвах от една група във Фейсбук, но сега не мога да я намеря същата.

Групата във Фейсбук вече е скрита и затова не можете да я намерите. Напишете ми имейл на лични съобщения и ще ви добавя.

# 1 928
Здравейте,
Искам да питам за подуване на краката- глезените и ходилата, каква сол бихте препоръчали?
Правих теста, но там няма опция за задържане на течности.
Благодаря!

# 1 929
  • Sofia
Възможно ли е от солите да ми става лошо?
Приемам 5,9 и 10 от 4дни и днес няколко пъти ми прималя,повдигаше ми се.

# 1 930
Здравейте, момичета! Имам проблем с ноктите, в ъгълчетата се отлепят от нокътното легло. Имах съмнения за гъбички, но ми взеха материал от ноктите и за щастие нямам нищо. Лекарката ми предписа Шуслерови соли 1,8 и 11 по 3 таблетки в чаша вода на малки глътки на гладно. Обаче забравих да попитам отделно ли трябва да се приемат различните соли или всички наведнъж? Simple Smile

# 1 931
Всички наведнъж  Simple Smile

# 1 932
Малкия (на 2г.) е с температура 38 градуса и бистри сополи. Какви соли да дам и по колко пъти на ден? В момента имам 1,3,8 и 11.

# 1 933
Деца от 1 до 5 години: Остри състояния - по 1 таблетка максимум до 3 пъти дневно*; Хронични състояния - по 1 таблетка дневно

Мисля,че №3 и №4.

# 1 934
Деца от 1 до 5 години: Остри състояния - по 1 таблетка максимум до 3 пъти дневно*; Хронични състояния - по 1 таблетка дневно

Мисля,че №3 и №4.
Благодаря bouquet

Общи условия

Активация на акаунт