Шуслерови соли - полезни ли са?

• 886 860
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 1 905
Има ли някаква комбинация от соли, които да се пият при тъмни петна по лицето?
Бихте ли ме посъветвали коя е най-полезната книга за солите.

# 1 906
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Привет на всички!
Момичета имам нужда от съвет, синът ми е на 2г и 11м, от 2 дни е със зеленикав гъст секрет от нослето, в къщи имам ШС 6, как мога да му я давам?

Само със тази сол няма да успееш да оправиш секрета.Има си комбинация за сополи според вида на секрета.Провери коя схема е за вас.

# 1 907
  • Бургас
Благодаря, а къде мога да открия комбинациите?

# 1 908
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
чичко Гугъл знае всичко

# 1 909
Нашата педиатърка при бистър секрет ни изписва 3,4 и 8, а при цветен секрет ни изпитва 3,4 и 6 но не сме имали чак зелен и гъст а леко жълтеещ

# 1 910
  • Варна
Привет на всички!
Момичета имам нужда от съвет, синът ми е на 2г и 11м, от 2 дни е със зеленикав гъст секрет от нослето, в къщи имам ШС 6, как мога да му я давам?

аз лично давам следното при такъв проблем
сол 6-3*2тб
сол 11 само вечер *3тб

# 1 911
Здравейте,

търсих повече информация за солите и попаднах на темата  bouquet
Чудя се кои соли да си взема за чревни оплаквания - раздуване на корема и колики след хранене, причината най-вероятно е психогенна.
В един сайт препоръчват соли 7 и 10, а от теста, който си направих, ми излизат 9, 3 и 7.

Hug

и на мен ми излезе 9, 3 и 7  Laughing
после нааравих теста с коренно различни отговори, излезе 9,8 и 7

питай във фейсбук Солите, че този тест нещо не ми хваща вяра Stuck Out Tongue

# 1 912
Ако някоя мама от Шумен се интересува от сол 7 нека ми пише на съобщение!

# 1 913
Предполагам, че може, но все пак да попитам дали заедно с антибиотици може да се пият или след, като свърши курса с аб?  bouquet

# 1 914
Здравейте, от няколко дни чета темата отначало, но съм едва на 30 и някоя страница, а ми трябва съвет. Извинявам се, ако проблемът ми е разискван по-напред... Искам да взимам комбинация от соли за лечение на упорити гъбички (вече 4-ти месец няма оттърване  #2gunfire) + предписаните от АГ-то лекарства.

Някой може ли да каже каква да бъде тази комбинация от соли? Миналата седмица д-р Василка Юрукова гостуваше в "Преди обед" и говореше точно за това, тя каза да се взимат N4 и N9, но само тях ли да ползвам или да добавя и още някакви, по колко на ден и по каква схема да взимам..?  newsm78

Също така мога ли да ги ползвам с НЕхомеопатичните лекарства, изписани ми от АГ-то?
Може да съчетавате солите с останалите лекарства, които са Ви изписали. За гъбички трябва да знаете, че ще е нужен по-продължителен прием на №4 и №9. Особено на №9. Т.е. не може да очаквате с една седмица прием на соли и да ви изчезнат гъбичките.
 Ако след около 20-ина дни не забележите резултат (макар и все още незадоволителен), трябва да включите и №6 + №10. Добре е още в началото с №4 и №9, да вземате и №12.
   Важен момент е да осъзнаете, че появата на гъбички е в резултат на киселинен превес в тялото. Т.е. нарушен е киселинно-алкалният баланс. И ще е добре да вземете мерки за да се възстанови този баланс, иначе резултатът от лечението Ви, ще е временен.
   Често гъбички се получават след лечение с антибиотици или с други лекарства.
Да допълня: №4 - вземайте 7-10 табл. дневно, №9 - също. №12 - 8 табл. дневно.
   Ако не получите очакван резултат, пишете пак, може и тук, може и на лични, за да смените солите. При всички случаи ще вземате № 9 доста време, а и се колебая относно №4, дали да е тя, или да е №6. Ако много често сте правили гъбички, то тогава направо вместо №4, вземайте №6 + №10 (№6 - 7-10 табл. дневно, №10 - 10-12 табл. дневно, като №9 и №12 си остават задължително).

Много благодаря за отговора  bouquet Напоследък имах доста сериозни ангажименти, а и покрай празниците приемът на соли стана съвсем нередовен, но възнамерявам да започна сериозно вече. Мога ли да си ги разтварям всички във вода и така да ги пия, че то иначе, ако трябва да чакам след прием на всеки вид по 1/2 час без вода и храна, цял ден гладна и жадна ще остана  Laughing Отново благодаря за отговора!
   Извинявам се, че отговарям с такова закъснение, но поради абсолютна липса на време, не можех  и за 5 минути да седна пред екрана на компютъра. Може да разтваряте соли във вода, но водата трябва да е преварена и после охладена. Може да смесите солите, ако е проблемно да следите коя и по колко от нея сте взели за деня.
 Мисля, че някъде бях писала как се приготвя разтвора със соли. Но все пак: в преварена и охладена вода разтваряте солите и изчаквате да се образува утайка на дъното на бутилката. После внимателно, без да разклащате изсипвате разтвора (БЕЗ утайката) в друга бутилка или чаша и през деня отпивате от така получения разтвор на МАЛКИ глътчици, като се стараете МАКСИМАЛНО да задържите глътката в устата. Важно е да е на малки глътчици, защото ако са по-големи, автоматично ще задействате гълтателния рефлекс и така не може да задържите разтвора в устата. Можете и да не отделяте утайката от дъното на бутилката и да отпивате направо от шишето с утайката. В нея няма активно вещество, а само пълнителите на таблетката. Лично аз, предпочитам да я изхвърлям.
   Също да отбележа, че когато таблетките се вземат на разтвор, е добре да слагате от всяка една сол по 1-2 таблетки в повече. Същото важи и ако имате амалгамени пломби.
   И спазвате правилата - да няма храна в устата, ако сте пили бистри течности, да поизчакате малко за да може слюнката да се сгъсти и да си стане с нужната гъстота.
    А колкото до течностите, които сте споменала, редно е да приемате достатъчно бистри течности, защото така ще получите повече ползи от приема на солите. Освен това, намерете информация за диета при гъбични проблеми. Абсолютно е важно да нормализирате алкално-киселинния баланс. Т.е. за трайно решение на проблема, е нужно да се подходи сериозно и да сте наясно какво не бива да ядете в прекалено големи количества, каква вода не трябва да пиете и т.н. Има много информация по тези въпроси. А и имаше някакъв елементарен тест за проверка дали човек е "населен" с гъбички. Чела съм го в нета и се правеше с чаша вода и мисля сутрешна слюнка във водата. Потърсете го и го пробвайте.
 Това е.

# 1 915
Здравейте,

търсих повече информация за солите и попаднах на темата  bouquet
Чудя се кои соли да си взема за чревни оплаквания - раздуване на корема и колики след хранене, причината най-вероятно е психогенна.
В един сайт препоръчват соли 7 и 10, а от теста, който си направих, ми излизат 9, 3 и 7.

Hug

и на мен ми излезе 9, 3 и 7  Laughing
после нааравих теста с коренно различни отговори, излезе 9,8 и 7

питай във фейсбук Солите, че този тест нещо не ми хваща вяра Stuck Out Tongue
   Ако болките и  подуването са веднага след хранене, то сте за сол 6. Или: Ако е подуване след хранене, сол 6 - поне 7 таблетки, сол 10 - 10-ина таблетки. Ако има и болки, то добре е да вземате и сол 7 - 7 табл. (добре е да е като гореща седмица), Ако има и киселини и/или оригвания, добавете и сол 9.

# 1 916
Ох, ужас, моя мъж също го мъчат такива болки и е много неприятно  Sad

Снощи ми изскочи във фейсбук някакъв тест.
Отговаряш на въпроси и ти излиза кои соли трябва да пиеш, виж го тук: https://aptekadara.com/shusler-salts-test/index.php

Дано да ти помогне.

Започна да взима комбинацията, която му изезе, след колко време се очаква резултат ?
Ако проблемът е хроничен, то трябва да ги взема поне 3 месеца.

# 1 917
Привет на всички!

аз лично давам следното при такъв проблем
сол 6-3*2тб
сол 11 само вечер *3тб
Момичета, ако секретът от носа или храчка са със зелен цвят, се дава сол 10! Сол 6 е, ако секретът е жълто-кафяв. Ако ви е трудно да определите точно цвета на секрета, давайте и 6, и 10.

# 1 918
Здравейте, мамита!

Имам схващания с кръста.... та, кои соли са подходящи за мен?  Whistling Hug Peace
Това, което описвате е много неточно. Ако е болка от засегнат нерв, положението само със соли едва ли ще се оправи. Трябва да лекувате острата фаза на възпаления нерв и после да преминете на соли, като допълнение. Но, повярвайте от личен опит знам, че настъпи ли острата фаза, само соли не могат да ме вдигнат на крака.
 Иначе ако става дума за "опъване" на сухожилия около кръста, т.е. усещането е сякаш нещо ви дърпа, то си купете магнезиев гел или олио и мажете с това. Вземайте и соли:  сол 7, сол 11, сол 3, сол 5. Мазането с магнезиевия гел може да правите и по-продължително време.

# 1 919
Здравейте имам следното питане:
Моля да ми кажете как да съчетая две схеми в случаите, когато имам възможност да давам солите сутрин, късния следобяд и вечер. Става дума за схема за подсилване на имунитета: ШС3- сутрин, 7 - обяд и 6 - вечер * 2таб. и схема при нервност и отвреме на време дори агресивност /тази която намерих е за хиперактивност, но ако мислите, че друга е по-подходяща - приемам съвети/ ШС 2 - сутрин, 5 - обяд и 7-вечер по 3 таб. Детето е на 3 години! Благодаря предварително!
Аз лично бих ви посъветвала, да не спазвате схема, щом детето е хиперактивно. Защото така вероятно ще го изнервите повече. Просто се старайте да си направи приемите от солите за деня, така че детето да се чувства спокойно, а не напрегнато. Друг начин да подходите, е да започнете първо с по-спешния за вас проблем, а след месец, да започнете и с другия. Т.е. така няма да ви се налага да давате наведнъж много соли. А ако пък детето ги предпочита на разтвор, може да му ги приготвите във вода и да отпива на МАЛКИ глътчици в рамките на деня. Единственото, което трябва да знаете, е сол 5 да я давате до най-късно 14 часа на обед. За да не го ободрява прекалено много в късния следобед.
 Добре е да кажете относно подсилване на имунитета какво имате в предвид.

Общи условия

Активация на акаунт