Шуслерови соли - полезни ли са?

• 885 052
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 165
Да. Поръчваш си ги в аптеката и до няколко дни ти ги доставят.  Peace

# 166
  • София
Привет, някой знае ли от къде могат да се закупят шуслеровите соли на dhu   bouquet

Ето тук може да погледнеш:
http://www.schusslersalts.com/wcm/mb/schuessler/bg/schuessler-sa … _salts/index.html

# 167
Каква е комбинацията за подсилване на имунитета на една 8 годишна девойка?Зима идва, тя е на училище и косата ми настръхва като се сетя, че се задават не само грипове....И още едно питане -  дават се само при наличие на симптоми или профилактично, за да се избегнат заболяванията? newsm78

# 168
Конституционално лечение при класически хомеопат е най-добрата комбинация. Такова нещо като подсилване на имунитета няма. Шуслеровите соли както и другите хомеопатични лекарства могат да се доказват, тоест да се изявят болестни симптоми у здрав човек. Погрешно е да се самопредписват, нищо че рекламата казва друго.

# 169
Конституционално лечение при класически хомеопат е най-добрата комбинация. Такова нещо като подсилване на имунитета няма. Шуслеровите соли както и другите хомеопатични лекарства могат да се доказват, тоест да се изявят болестни симптоми у здрав човек. Погрешно е да се самопредписват, нищо че рекламата казва друго.

аз разбрах че не са хомеопатични лекарства - или греша?

# 170

аз разбрах че не са хомеопатични лекарства - или греша?

Шуслеровите сол са хомеопатични по начина на разреждане, но за разлика от другите хомеопатични лекарства се приготвят без потенциране. Затова при солите го няма този риск от доказване. Те не се приемат на принципа на подобието, а набавяме в организма това, от което има недостиг.

Цитат
Разликата е много съществена, например между Шуслеровото 6D и хомеопатичното 6D. Защо?

Защото при приготвянето на хомеопатичните лекарства имаме Динамизация чрез определен брой, обикновено 100 пъти, т.н. сукусии на течна субстанция (удряне на шишето), докато при Шуслеровите соли се прави само механично разреждане чрез стриване и смесване на съответния минерал, обикновено с лактоза на прах, при което няма сукусиране.

При попадане на шуслеровата сол, във вид на таблетки в стомашно-чревния тракт и оттам в телесните течности, съответния минерал се йонизира на положителни и отрицателни йони и лечебното действие се търси чрез насищането на организма със съответния за пациента липсващ му минерал докато се възстанови минералния баланс в тялото. Приемат се до 10 таблетки на ден.

При Шуслеровите соли става въпрос за недостиг на някой минерал в тъканите, който трябва да бъде набавен, докато при хомеопатията основният принцип е: Подобното с подобно се лекува."

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 17:56 от Sweta

# 171
предписват ли се и как се познава че имам нужда от някоя от тях? Изследвам си какво за да разбера че ми е ниско нивото на нещата които се съдържат например в сол номер 11?

# 172
Здравейте,имам хидронефроза на бъбрек(задържане на урина в бъбрека)има ли комбинация от солите която би ми помогнала  bouquet

# 173
предписват ли се и как се познава че имам нужда от някоя от тях? Изследвам си какво за да разбера че ми е ниско нивото на нещата които се съдържат например в сол номер 11?

Може да ти се предпишат от лекар, ако е запознат с тях, може и сама да си ги предпишеш - такава е била  идеята на д-р Шуслер. Номер 11 - силиций - за коса, кожа, нокти, ако имаш проблеми в тази насока, спокойно можеш да го вземаш. Точно тази сол, аз пих 3 -4 месеца, много съм доволна. Някъде в предишни постове описах действието и. Разгледай сайтовете, които са пуснати в темата и ще се ориентираш.  Peace

Здравейте,имам хидронефроза на бъбрек(задържане на урина в бъбрека)има ли комбинация от солите която би ми помогнала  bouquet
Това намерих от тук. Мисля обаче ,че трябва да се консултираш с лекар.  Peace

Пикочен мехур, бъбреци и покочни пътища  Нощно напикаване  Сол 3 10  
Пикочен мехур, бъбреци и покочни пътища Остър цистит, с болка при уриниране, малко количество урина  Сол 3 9  
Пикочен мехур, бъбреци и покочни пътища  Цистит с непрестанни позиви за уриниране, спастични болки  Сол 7
Пикочен мехур, бъбреци и покочни пътища  Хроничен цистит  Сол 11 12  
Пикочен мехур, бъбреци и покочни пътища  Болка в бъбреците
Важно! Консултирайте се с лекар!  Сол 3 4  

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 18:52 от Sweta

# 174
  • Благоевград
Privet, po kolko tabletki sa v opakovaka.  newsm78

# 175
Стриването е тритурация. Тритурацията е форма на динамизация.

Само ще кажа, че не е нужно една субстанция да е динамична, за да може да се докаже.
Много бебете редовно и системно доказват и получава картината на хомеоаптичното лекарство хамомила, без да са го пили, само от това, че майките им ги наливат с чай от лайка против колики и за успокоение. Всяка субстанция може да бъде доказана.

# 176
на кого да вярвам - на Лавандер или на Света?

# 177
Pepelliashka, аз имам на DHU - 80 таблетки в опаковка.

# 178
Стриването е тритурация. Тритурацията е форма на динамизация.

Само ще кажа, че не е нужно една субстанция да е динамична, за да може да се докаже.
Много бебете редовно и системно доказват и получава картината на хомеоаптичното лекарство хамомила, без да са го пили, само от това, че майките им ги наливат с чай от лайка против колики и за успокоение. Всяка субстанция може да бъде доказана.

Аз имам доста добри познания за хомеопатичният метод на лечение и за хомеопатията като наука.От това, което зная - Един от основните принципи на хомеопатията е принципът за безкрайно малките дози:

Цитат
Постигането на ефект на ХЛС става по пътя на последователното разреждане по определена методика. Под разреждане се разбира не само процеса, но и получения резултат. В последния случай се използува израза "потенция". Неразредените изходни вещества се означават със символа Ø. От тях чрез разреждане по една или друга скала се получават различни продукти

Десетична (децимална) скала /пиша за нея, защото тя се използва при шуслеровите соли/. При нея съотношението е 1:10. Всяко разреждане се отразява със римската цифра X. Например 3Х означава трето десетично разреждане. В рецептите се може да се обозначи и с mDH. Най-често се използуват 1DH, 3 DH, 6 DH.

Например: Ако вземем 1 мл. от тинктурата "майка" и го смесим с 9 мл двойно дестилирана, апирогенна вода, ще получим разреждане 1DH.От това разреждане вземаме една част и я добавяме към 9 такива части нов спиртно-воден разтвор. Така получаваме 2DН разреждане. И така продължаваме докато стигнем 6DН. В 2 DH съотношението е 1 към 100; В 3 DH - 1: 1000; и т.н. В 6DH е 1;1000000.

Имайки предвид това, как може чаят от лайка, да е хомеопатично лекарство. Според мен е билкова отвара, а доказването е термин от хомеопатията.
В случаят с чая се касае за свръхнатрупване на веществото, това не е доказване, мисля аз.

При солите не може да се получи такова свръхнатрупване, защото както обясних по горе, изходното вещество е в съвсем нищожни количества.
Все пак не мисля, че е правилно една сол да се пие прекалено дълго. Аз съм пила най-много 3 месеца от един вид   Simple Smile.

Що се отнася до потенцирането, което както казах не се прилага при солите, то се състои в следното:

Цитат
Хомеопатичните лекарства се приготвят в специални лаборатории чрез т.нар. метод на “потенциране”, който се състои в последователни разреждания на изходната субстанция в алкохол и дестилирана вода и последващи сукусии (т.е. енергични разтръсквания).

Смята се, че чрез тези разтръсквания веществото, от което искаме да приготвим хомеопатично лекарство предава енергията, която носи в себе си на разтвора, в който се намира.
Ценното на този начин на обработка е, че дори много силни отрови се освобождават от своята токсичност и се превръщат в животоспасяващи лекарства. Това е така, защото най-ефикасните хомеопатични лекарства за животозастрашаващи тежки състояния се получават именно от силно токсични вещества и растения.

Не мисля и никъде не съм чела, че със стриване, може да се получи този основен ефект на хомеопатичните лекарства.

Последна редакция: вт, 08 ное 2011, 21:55 от Sweta

# 179
Искам да попитам солите трябва ли да се дават, разтворени във вода, както останалите хомеопатични лекарства?

Общи условия

Активация на акаунт