Шуслерови соли - полезни ли са?

• 886 881
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 1 845
  • варна
изушим ?как? какво даваш ти?
Каката и тя има проблем със сополите на нея се е е случвало да има някакъв ефект от номер 6 и цинабсин

# 1 846
Много се радвам че има хора, на които шуслеровите соли помагат ,щях да съм по  щаслива ако и ние бяхме от тях  Laughing
С тия сополи няма оправия ,при всяко започване на хрема аз съм впрегнала всички сили за да избегна усложнения или да я пресека ,но накрая винаги стигамв до капки за нос с антибиотик .
Ето пресния пример малкия се разсополиви ,започнах с зелена енергия ,коластра ,шуслерови соли 8 защото хремата беше бистра и насо хилл капки хомеопатични през устата.
Днес е 4 ден от хремата малкия стана с ужасно жълти сополи и кашлица от тях  #Cussing out
Аз ли нещо греша незнам и книгата имам и постоянно чета и пак не ми се получава .
Като цяло само с хремата ми е трудно да се справям ,скоро той изкара два вируса и се разминахме без усложнения.

Съвсем накратко: аз рядко давам на близките ми общоприети комбинации. Какво имам в предвид - детето ви е започнало с бистри секрети от носа (значи веднага започвам с 3 и 8 го и наблюдавам положението. Ако сополите се сгъстят и са все още прозрачни, веднага спирам 8 и давам 2. Ако станат бели гъсти, точещи се като белтък на сурово яйце, веднага спирам 2, давам 4. Ако станат жълтокафяви - спирам 4, давам 6. Ако имат и меден цвят - добавям и 9. Само да вметна, че сол 3 си я давам, дотогава докато се уверя, че нещата вече са под контрол. Сменям само останалите според динамиката на заболяването. Сол 3 я сменям само ако се вдигне темп. над 38 градуса, с 5. Ако има и втрисане - добавям и сол 2 към сол 5. Когато спре втрисането, спирам 2, а като спадне  и темп. до под 38 градуса, спирам 5 и си почвам пак 3. Само да вметна, че е добре ако се дава 6 към нея да се добави и 10.

# 1 847
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ние също ползваме 3,4 и 8.Не веднъж съм го споделяла.Това е комбинацията за най-кофтия сопол.Много съм доволна.Две години съм супер стриктна с изключение на летния сезон,а първата година мога да кажа,че ги ползвах на 2/3.Аз ги давам на дъщеря ми сутрин от трите вида по три таблетки.

# 1 848
lilini Благодаря за отговора bouquet
Ще пробвам. Някъде в предните постове четох, че по-големите номера соли ги нямало по нашите аптеки, N11 има ли ги?

# 1 849
  • Пловдив
Има ги до 12

# 1 850
  • Варна
SAfullmoon, благодаря за подробното инфо. А по колко таблетки даваш и на дете на каква възраст?

# 1 851
  • Пазарджик
Четох, четох и не можах да се ориентирам в начина на даване на повече соли едновременно - навсякъде пише различно.
Давам на сина си от близо два месеца 1 и 2 за зъби и усещам подобрение.
От друга страна си има някакъв хроничен процес, според лекари се дължи на алергична хрема, преди месец направи и максиларен синузит. Та на своя глава реших да включа сол 3 за имунната, 4 за постоянните стичания по задна фарингеална стена на бистри, но лепкави секрети, понякога белезникави + соли 6 и 8. Така стават 6 различни вида соли. Имам възможност да ги давам преди училище, в 17 часа, след училище, и вечер преди лягане. Това стават 3 приема, в които нямам идея как да ги разпределя - дали на един прием да разтварям от всяка сол от 6-те и да давам да пие и след това  да повторя процедурата още два пъти през деня ИЛИ сутрин да давам соли 1 и 2, в 17 - 3 и 4, а вечер - 6 и 8.
Сега почивните дни започна някакъв възпалителен процес - започна да преглъща по.често през нощта и да покашля сухо - увеличих приема на соли 3 и 4 /секрета го виждам прозрачно-белезникав сутрин като му погледна гърлото, тъй като не изкарва почти нищо навън/ и нещата утихнаха. Но в чуденка съм как да продължа профилактичния прием  Thinking

# 1 852
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Четох, четох и не можах да се ориентирам в начина на даване на повече соли едновременно - навсякъде пише различно.
Давам на сина си от близо два месеца 1 и 2 за зъби и усещам подобрение.
От друга страна си има някакъв хроничен процес, според лекари се дължи на алергична хрема, преди месец направи и максиларен синузит. Та на своя глава реших да включа сол 3 за имунната, 4 за постоянните стичания по задна фарингеална стена на бистри, но лепкави секрети, понякога белезникави + соли 6 и 8. Така стават 6 различни вида соли. Имам възможност да ги давам преди училище, в 17 часа, след училище, и вечер преди лягане. Това стават 3 приема, в които нямам идея как да ги разпределя - дали на един прием да разтварям от всяка сол от 6-те и да давам да пие и след това  да повторя процедурата още два пъти през деня ИЛИ сутрин да давам соли 1 и 2, в 17 - 3 и 4, а вечер - 6 и 8.
Сега почивните дни започна някакъв възпалителен процес - започна да преглъща по.често през нощта и да покашля сухо - увеличих приема на соли 3 и 4 /секрета го виждам прозрачно-белезникав сутрин като му погледна гърлото, тъй като не изкарва почти нищо навън/ и нещата утихнаха. Но в чуденка съм как да продължа профилактичния прием  Thinking
По-нагоре съм споменала ад как практикувам.Аз със три вида соли ми се струва абсурдно отделния прием,а пък ти със повече-мисия невъзможна.

# 1 853
Болки на растежа - ШС N1 3 пъти х2 таблетки, ШС N2 3 пъти х 2 таблетки, ШС N5 3 пъти х 1, ШС N7 3пъти х 2, ШС N11 2 таблетки вечер за 1 месец. За още един месец ШС N1 3пъти х 1 и ШС N11 2 таблетки вечер

Може ли малко помощ bouquet
Закупих си шуслеровите соли от Германия, но освен номера това за разреждането не ми беше ясно.
Та сега всичките соли са ми D6, само ШС N 1 и ШС N 11 е D12, въпроса ми е - Променям ли дозировката, която имам?

# 1 854
  • Пловдив
Нищо не променяш те са си така. Пиши ми на лични от къде си ги поръчваш  Simple Smile

# 1 855
  • Варна
Нищо не променяш те са си така. Пиши ми на лични от къде си ги поръчваш  Simple Smile

И аз се интересувам от къде поръчваш. Би ли споделила Simple Smile
Аз намерих един сайт, но там приема само Пейпал, та търся други варианти.

# 1 856
Моите са закупени направо от аптека в Германия, за сайт не мога да ви кажа. Иначе, ако ви интересува цената за сравнение мога да кажа, но мисля, че са сходни със сайтовете.
Имам ШС N1, N2, N5, N7,N11. Кои от тези можем да пием за болки в гърлото и главоболие, че от днес сме с тези оплаквания bouquet

# 1 857
Здравейте,
дали някой има в електронен вариант книжката Шуслерови соли за деца?

Бих искала да помоля, ако някой я имма да ми я сподели..

Благодаря предварително!

Здравейте, бих искала да попитам намерихте ли книжката за Шуслерови соли в електронен вариант? Аз също бих искала да я прочета! Моля, ако някой я има да прати линк margo_ss@mail.bg!
Благодаря

Нареждам се за същото. Моля някой за линк  bouquet

# 1 858
  • Пловдив
Има две групи във фейсбук. които поръчват групово не мога да качвам линкове затова им давам имената Общи поръчки на соли от Германия и Поръчка на Шуслерови СОЛИ от Германия.

# 1 859
За поръчката - ясно. Мен ме интересува електронната книжка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт