Шуслерови соли - полезни ли са?

• 886 867
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 1 860
Аз сама си поръчвам оттук, 400 бр са 12 лв грубо
http://www.naturheilapotheke-badems.de/400-Schuessler-Salz-Tabletten

# 1 861
Здравейте момичета. Можете ли да ми препоръчате шуслерови соли за зеленикави сополи при дете на 3,5 год.
 В събота бяхме на преглед и доктора каза, че е здрава имала само остатъчни гъсти бели сополи, назначи само ериус сироп вечер за отбъбване на лигавицата, но към средата на седмицата сополите станаха зелени и гъсти..

# 1 862
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Според мен  си му изтървала края щом са стигнали до този цвят,доста време ще ти отнеме ако разчиташ само на ШС.Погледни в нета има три схеми за сополи,едната от тях е твоята.

# 1 863
Здравейте момичета. Можете ли да ми препоръчате шуслерови соли за зеленикави сополи при дете на 3,5 год.
 В събота бяхме на преглед и доктора каза, че е здрава имала само остатъчни гъсти бели сополи, назначи само ериус сироп вечер за отбъбване на лигавицата, но към средата на седмицата сополите станаха зелени и гъсти..

Капки или спрей от соли 9, 11 и 12 по 2 т. от всяка. Ако има подуване на лигавицата и затруднено дишане се използва сол 8 .

# 1 864
Аз за поредна година се колебая дали да започна комбинацията за целулит?Някой пробвал ли и има ли резултат?

# 1 865
  • Sofia
Има ли комбинация от соли които да действат при безпокойство,напрежение,покачване на кръвното?

# 1 866
За нервната система - №2+№5+№7.
За високо кръвно - №4+№8.

# 1 867
Моите са закупени направо от аптека в Германия, за сайт не мога да ви кажа. Иначе, ако ви интересува цената за сравнение мога да кажа, но мисля, че са сходни със сайтовете.
Имам ШС N1, N2, N5, N7,N11. Кои от тези можем да пием за болки в гърлото и главоболие, че от днес сме с тези оплаквания bouquet

За главоболие - 2 и 7.
Но за гърло - 3. А и не само 3. Т.е. само думата болки в гърлото НЕ е достатъчна за определянето на нужните соли. Трябва да се знае червено ли, има ли усещане за сухота, температура, има ли налеп по езика, секрети нос и/храчки...

# 1 868
Много се радвам че има хора, на които шуслеровите соли помагат ,щях да съм по  щаслива ако и ние бяхме от тях  Laughing
С тия сополи няма оправия ,при всяко започване на хрема аз съм впрегнала всички сили за да избегна усложнения или да я пресека ,но накрая винаги стигамв до капки за нос с антибиотик .
Ето пресния пример малкия се разсополиви ,започнах с зелена енергия ,коластра ,шуслерови соли 8 защото хремата беше бистра и насо хилл капки хомеопатични през устата.
Днес е 4 ден от хремата малкия стана с ужасно жълти сополи и кашлица от тях  #Cussing out
Аз ли нещо греша незнам и книгата имам и постоянно чета и пак не ми се получава .
Като цяло само с хремата ми е трудно да се справям ,скоро той изкара два вируса и се разминахме без усложнения.
Ако хремата е била с течни и прозрачни секрети, добре сте давали 8. Но е трябвало и 3 също да давате. А щом после секретите са станали жълти, е трябвало 8 да замените веднага с 6 и 10, + пак 3. Освен това вместо капки за нос може да ползвате спрей с морска сол, който е за предпочитане спрямо капките.
   Т.е. ако започнете с 8, но картинката се промени, а вие си оставате на 8, няма как да ви спре вече жълтата хрема...

# 1 869
  • варна
Много се радвам че има хора, на които шуслеровите соли помагат ,щях да съм по  щаслива ако и ние бяхме от тях  Laughing
С тия сополи няма оправия ,при всяко започване на хрема аз съм впрегнала всички сили за да избегна усложнения или да я пресека ,но накрая винаги стигамв до капки за нос с антибиотик .
Ето пресния пример малкия се разсополиви ,започнах с зелена енергия ,коластра ,шуслерови соли 8 защото хремата беше бистра и насо хилл капки хомеопатични през устата.
Днес е 4 ден от хремата малкия стана с ужасно жълти сополи и кашлица от тях  #Cussing out
Аз ли нещо греша незнам и книгата имам и постоянно чета и пак не ми се получава .
Като цяло само с хремата ми е трудно да се справям ,скоро той изкара два вируса и се разминахме без усложнения.
Ако хремата е била с течни и прозрачни секрети, добре сте давали 8. Но е трябвало и 3 също да давате. А щом после секретите са станали жълти, е трябвало 8 да замените веднага с 6 и 10, + пак 3. Освен това вместо капки за нос може да ползвате спрей с морска сол, който е за предпочитане спрямо капките.
   Т.е. ако започнете с 8, но картинката се промени, а вие си оставате на 8, няма как да ви спре вече жълтата хрема...

Абсолютно си права ,може би започвам с капките защото разсъждавам ,че щом в началото на хремата солите не са помогнали и детето се е влошило ,няма да помогнат и при жълта хрема .

# 1 870
Четох едно мнение , една жена казваше, че ползвала шуслерови соли за отслабване. А знам, че са хранителна добавка с внимателна селекция от соли, които допринасят за нормалното функциониране на клетките. Но като средство за отслабване не знам дали може да се смята... По-скоро, може би, подпомагайки работата на тялото, засилва и метаболизма и улеснява отслабването, когато има диета, спорт и такива неща?

# 1 871
Здравейте, от няколко дни чета темата отначало, но съм едва на 30 и някоя страница, а ми трябва съвет. Извинявам се, ако проблемът ми е разискван по-напред... Искам да взимам комбинация от соли за лечение на упорити гъбички (вече 4-ти месец няма оттърване  #2gunfire) + предписаните от АГ-то лекарства.

Някой може ли да каже каква да бъде тази комбинация от соли? Миналата седмица д-р Василка Юрукова гостуваше в "Преди обед" и говореше точно за това, тя каза да се взимат N4 и N9, но само тях ли да ползвам или да добавя и още някакви, по колко на ден и по каква схема да взимам..?  newsm78

Също така мога ли да ги ползвам с НЕхомеопатичните лекарства, изписани ми от АГ-то?

# 1 872
Здравейте,
Давах продължително време на дъщеря ми която е на 1ги10м шуслерови соли номер3,4 и 8. Появи се увеличени уриниране , разстройство също. Може ли да е от солите как мислите ? товарят ли бъбреците тези соли ? Могат ли да навредят на бъбреците ?

# 1 873
Здравейте,
Давах продължително време на дъщеря ми която е на 1ги10м шуслерови соли номер3,4 и 8. Появи се увеличени уриниране , разстройство също. Може ли да е от солите как мислите ? товарят ли бъбреците тези соли ? Могат ли да навредят на бъбреците ?
[/quot
Едва ли на въпросът, който задавате, може да Ви отговори някой еднозначно... Според д-р Мария Папазова, те не могат да навредят. От моя личен опит с мен и с мои близки, наистина помагат. Това съм отчела досега за солите. Не съм имала случай да не помогнат. Но дали могат да увредят нещо... Мисля, че не. Все пак щом става дума за бебе, е добре да Ви ги изпише лекар. Но пък трябва да е лекар, който наистина умее да преценя коя сол кога да се даде. Повечето лекари не "уважават" солите. Но това е така, защото не са запознати с тяхната същност. Аз не познавам човек, на когото солите да са помогнали и после той да не е продължил да ги ползва в случай на нужда.
   Моето мнение за увеличеното уриниране е, че ако изобщо е свързано със солите, се дължи на обстоятелството, че когато се приемат соли, се увеличава приема на течности. Поне при мен и хората около мен, е така. Така или иначе солите предизвикват усещане за сладко и съответно се пият повече течности. Но дори е препоръчително при прием на соли, да се пият доста бистри течности. Така че, ако детето няма някакъв проблем по принцип с бъбреците, увеличеното уриниране е в резултат на повечето приемани течности.
   Относно разстройството, ако няма друга основателна причина за него, може да се приеме, че е предизвикано от лактозата, съдържаща се в таблетките на солите. Лактозата не е опасна, но при някои хора води до разстройство. Тогава е най-добре, за да избегнете приема на лактозата, да разтворите таблетките във вода, НЕ разбърквате, изчаквате да се утаи на дъното пълнежът на таблетките, после внимателно БЕЗ да разклащате, пресипвате този разтвор в друг съд, така че утайката на дъното от първия съд да не се влива в новия съд. Активното вещество на солите се разтваря много бързо във вода и по този начин, Вие успешно "изхвърляте" лактозата и другите пълнители на самите таблетки и си давате на детето да отпива на малки глътки от получения разтвор. Малки глътки + задържане на разтвора в устата малко повече от нормалното преглъщане.

Водата, в която ще разтворите таблетките, трябва да е преварена и охладена. Така че ако лактозата е причина за появилото се разстройство, това е начина да дадете на детето солите, НО без лактозата и останалите пълнители от таблетката. Съдовете с водата да НЕ са от метал.

# 1 874
За гъсти бели сополи - №4. За зелени сополи - №10. Ако лигавицата на гърлото или носа е възпалена, задължително давате и № 8. Аз винаги до края на лечението си давам и № 3. Може да я намаля, когато преценя, но не я спирам. Така че след като имате зелени сополи - №10 + №3. Ако има проблем с лигавици и №8.

Общи условия

Активация на акаунт