Шуслерови соли - полезни ли са?

• 886 881
  • 2 312
  •   1
Отговори
# 1 875
Здравейте, от няколко дни чета темата отначало, но съм едва на 30 и някоя страница, а ми трябва съвет. Извинявам се, ако проблемът ми е разискван по-напред... Искам да взимам комбинация от соли за лечение на упорити гъбички (вече 4-ти месец няма оттърване  #2gunfire) + предписаните от АГ-то лекарства.

Някой може ли да каже каква да бъде тази комбинация от соли? Миналата седмица д-р Василка Юрукова гостуваше в "Преди обед" и говореше точно за това, тя каза да се взимат N4 и N9, но само тях ли да ползвам или да добавя и още някакви, по колко на ден и по каква схема да взимам..?  newsm78

Също така мога ли да ги ползвам с НЕхомеопатичните лекарства, изписани ми от АГ-то?
Може да съчетавате солите с останалите лекарства, които са Ви изписали. За гъбички трябва да знаете, че ще е нужен по-продължителен прием на №4 и №9. Особено на №9. Т.е. не може да очаквате с една седмица прием на соли и да ви изчезнат гъбичките.
 Ако след около 20-ина дни не забележите резултат (макар и все още незадоволителен), трябва да включите и №6 + №10. Добре е още в началото с №4 и №9, да вземате и №12.
   Важен момент е да осъзнаете, че появата на гъбички е в резултат на киселинен превес в тялото. Т.е. нарушен е киселинно-алкалният баланс. И ще е добре да вземете мерки за да се възстанови този баланс, иначе резултатът от лечението Ви, ще е временен.
   Често гъбички се получават след лечение с антибиотици или с други лекарства.

# 1 876
  • Пловдив
SAfulimoon виждам че си наясно и се ще се възползвам  Laughing
Искам да питам вземам комб 2, 4 и 8 за кърма 2месеца и половина и съм много доволна но вече не смея толкова често защото не знам за бебето дали няма някакво натрупване, иначе за първи път нямам косопад след раждане, проблеми със зъбите а ноктите дори ми се оправиха преди се цепеха. Взимах по 3 табл трябва ли да правя паузи.

# 1 877
Здравейте, от няколко дни чета темата отначало, но съм едва на 30 и някоя страница, а ми трябва съвет. Извинявам се, ако проблемът ми е разискван по-напред... Искам да взимам комбинация от соли за лечение на упорити гъбички (вече 4-ти месец няма оттърване  #2gunfire) + предписаните от АГ-то лекарства.

Някой може ли да каже каква да бъде тази комбинация от соли? Миналата седмица д-р Василка Юрукова гостуваше в "Преди обед" и говореше точно за това, тя каза да се взимат N4 и N9, но само тях ли да ползвам или да добавя и още някакви, по колко на ден и по каква схема да взимам..?  newsm78

Също така мога ли да ги ползвам с НЕхомеопатичните лекарства, изписани ми от АГ-то?
Може да съчетавате солите с останалите лекарства, които са Ви изписали. За гъбички трябва да знаете, че ще е нужен по-продължителен прием на №4 и №9. Особено на №9. Т.е. не може да очаквате с една седмица прием на соли и да ви изчезнат гъбичките.
 Ако след около 20-ина дни не забележите резултат (макар и все още незадоволителен), трябва да включите и №6 + №10. Добре е още в началото с №4 и №9, да вземате и №12.
   Важен момент е да осъзнаете, че появата на гъбички е в резултат на киселинен превес в тялото. Т.е. нарушен е киселинно-алкалният баланс. И ще е добре да вземете мерки за да се възстанови този баланс, иначе резултатът от лечението Ви, ще е временен.
Да допълня: №4 - вземайте 7-10 табл. дневно, №9 - също. №12 - 8 табл. дневно.
   Ако не получите очакван резултат, пишете пак, може и тук, може и на лични, за да смените солите. При всички случаи ще вземате № 9 доста време, а и се колебая относно №4, дали да е тя, или да е №6. Ако много често сте правили гъбички, то тогава направо вместо №4, вземайте №6 + №10 (№6 - 7-10 табл. дневно, №10 - 10-12 табл. дневно, като №9 и №12 си остават задължително).

# 1 878
SAfulimoon виждам че си наясно и се ще се възползвам  Laughing
Искам да питам вземам комб 2, 4 и 8 за кърма 2месеца и половина и съм много доволна но вече не смея толкова често защото не знам за бебето дали няма някакво натрупване, иначе за първи път нямам косопад след раждане, проблеми със зъбите а ноктите дори ми се оправиха преди се цепеха. Взимах по 3 табл трябва ли да правя паузи.
По 3 таблетки дневно е достатъчно малка доза за да повлияе на бебето. А бебето колко е голямо, т.е. изцяло на кърма ли е още или вече допълвате с други храни?
   За Ваше успокоение може да спрете солите за около 20-ина дни и после да си ги продължите пак по 3 таблетки дневно или 20-ина дни вземайте само по една таблетка дневно и после пак по 3 дневно. Ако вземахте по-голяма дневна доза, тогава щях да Ви посъветвам да я намалите или да си почивате, но с 3 таблетки дневно не е проблем за бебето. Много лекари хомеопати дори ги изписват по време на бременността. И все пак да попитам на Вас лекар ли Ви ги изписа или сама преценихте кои соли да ползвате?

# 1 879
  • Пловдив
Бебо е на 3м и половина само на кърма. Не ми ги е предписвал лекар, четох в нета в болницата раздадаха рекламни материали с тази комб и така.

# 1 880
Аз за поредна година се колебая дали да започна комбинацията за целулит?Някой пробвал ли и има ли резултат?
Шуслеровата теория счита целулита като резултат от натрупване на белтъчини по кожата, които тялото не е успяло да усвои и така или иначе ги е приготвило за изхвърляне. Ако Ви излизат милиуми, то това е сигурен знак, че имате неусвоени белтъчини и те са предизвикали целулита. Ако искате да влияете на този процес, вземайте №2, №4 и №12 - 10-12 табл. дневно. Аз бих Ви препоръчала да вземате №2 и №4, а №12 - да си направите крем или гел за мазане на участъците с целулит. Ако обаче само мажете със сол 12, ще влияете само на последствието от натрупаните и неусвоени белтъчини, а именно целулита. Немските сайтове, които мамите бяха упоменали по-горе за закупуване на соли, предлагат по избор на клиента да му приготвят готов крем за мазане. Аз лично съм правила кремове и гелове със соли (за други цели, не за целулит). Добре се получава, но неудобството е, че няма как да премахна пълнителите на таблетките и след мазане остава после една лека бяла следа... Ако това не Ви притеснява, може да си направите крем със сол №12 и от неутрален крем, тоалетно мляко или неутрален гел. Неутрален-означава да няма в състава му друго активно вещество... Неутрален гел съм ползвала гела с алое вера на Або Фарм. А за крем - бебешко тоалетно мляко. Добре е да се знае, че при продължителна употреба, гелът изсушава кожата, но пък осигурява по-дълбоко проникване на активното вещество в кожата. Може и да смесите равни части гел и бебешко мляко. Това също съм го пробвала.
   Или: ако само мажете със сол №12 ще намалите или елиминирате целулита, но няма да влияете върху неправилната обмяна на белтъците в тялото Ви.

# 1 881
Бебо е на 3м и половина само на кърма. Не ми ги е предписвал лекар, четох в нета в болницата раздадаха рекламни материали с тази комб и така.
Ползвайте ги както Ви  писах преди. Дозата, която вземате е много малка. Или си почивайте 20 дни, или 20 дни си вземайте по 1 т. дневно. И  после пак по 3 табл. дневно.

# 1 882
Здравейте, ползваме у дома солите предимно за децата, и до сега с малки изключения успявам да не ги докосвам а леко една по една да ги изсипвам от шишетата.Имате ли насоки как по лесно мога да ги вада без да ги пипам, т,к понякога се изсипват няколко наведнъж.
За гъбичка по ноктите на краката, която лекувах 1 година активно по лекарско предписание и поне 4  проби и 10 посещения ,..имам видимо подобрение, но в резултатите от изследването на нокът отново я има.
. Има ли вариант със солите?
 Другия ми въпрос е за алергична задна хрема , която много ми влияе и на гърлото / слабото ми място/  и се почва едно непрекъснато смъркане, кашляне и чести инфекции като тонзилит, фарингит,ларингит които аз оправям без АБ или сами минават. Вече станаха 3 години ходене по УНГ и алерголог, не могат да ми помогнат. Кръвни изсл и натривки са Ок.
Благодаря предварително за отговорите.

Последна редакция: нд, 24 апр 2016, 09:04 от desiniko

# 1 883

Да допълня: №4 - вземайте 7-10 табл. дневно, №9 - също. №12 - 8 табл. дневно.
   Ако не получите очакван резултат, пишете пак, може и тук, може и на лични, за да смените солите. При всички случаи ще вземате № 9 доста време, а и се колебая относно №4, дали да е тя, или да е №6. Ако много често сте правили гъбички, то тогава направо вместо №4, вземайте №6 + №10 (№6 - 7-10 табл. дневно, №10 - 10-12 табл. дневно, като №9 и №12 си остават задължително).

Много благодаря за отговора  bouquet Напоследък имах доста сериозни ангажименти, а и покрай празниците приемът на соли стана съвсем нередовен, но възнамерявам да започна сериозно вече. Мога ли да си ги разтварям всички във вода и така да ги пия, че то иначе, ако трябва да чакам след прием на всеки вид по 1/2 час без вода и храна, цял ден гладна и жадна ще остана  Laughing Отново благодаря за отговора!

# 1 884
Здравейте имам следното питане:
Моля да ми кажете как да съчетая две схеми в случаите, когато имам възможност да давам солите сутрин, късния следобяд и вечер. Става дума за схема за подсилване на имунитета: ШС3- сутрин, 7 - обяд и 6 - вечер * 2таб. и схема при нервност и отвреме на време дори агресивност /тази която намерих е за хиперактивност, но ако мислите, че друга е по-подходяща - приемам съвети/ ШС 2 - сутрин, 5 - обяд и 7-вечер по 3 таб. Детето е на 3 години! Благодаря предварително!

# 1 885
  • Sofia
За кожни обриви по лицето коя сол е?
Дъщеря ми/26г./ получи обриви по лицето,по бузите,а от днес и по носа и челото. Малки,ситни,зачервени,някои пълни с течност. Приличат на акне.

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 10:39 от Doli

# 1 886
  • варна
Да не би да е варицела?

# 1 887
  • Sofia
Не е варицела.
Беше на почивка и оттам си дойде с обрив. Според нея е от спалното бельо в хотела.

# 1 888
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Е,как от бельото в хотела,а само по лицето?Странна работа, а пък и със течност вътре.Варицелата според мен се видоизмени,щом ЛЛ трудно я разпозна,всичко вече мутира.

# 1 889
  • Sofia
Според нея от възглавницата е.
Карала е варицела,няма други сходни с шарка симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт