(Био) зеленчукова градина 6

• 86 304
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • густо майна Филибето
Веселчето , клематиса е дивак като го гледам, защо не си го хванеш от семе? Не зная как се хваща от резник, като им опадат листата на моите, страх ме е да ги пипна тия сухи клечки Laughing Сяла съм си от семе тангутика, и той е дивак някакъв и запазва качествата от семе, порасна една педя и се моля да презимува - http://radikal.ru/F/s002.radikal.ru/i200/1001/f3/ecc2d03d5d12.jpg.html Най-лесни са ми от трета група, които можеш и да не подрязваш или е без значение как ще подрежеш. Иначе вдървени резници знам, че се слагат есента, а зелените - през лятото. В стайни условия не знам как е.  Rolling Eyes

# 91
Клематис най-сигурно се вкоренява с отводи. С резници така и не успях. Много капризно се размножава.

От вчера градината ни  е засипана с овча тор.
А днес се изля страхотен дъжд, по едно време и град имаше.

# 92
Цитат
Лози най-лесно вкоренявам напролет.Бодвам пръчките в стара тенекия от сирене пълна с пясък и поливам през ден-два.До есента развиват страхотни коренища-
vili__66,по колко пръчки боцваш в една тенекия?Речен едър пясък ли ползваш?В момента разполагам с 5 пръчки по метър дълги,някакъв сорт Бургаска перла,така каза човекът newsm78.Дедо?
Вече няколко дни ги държа във вода,че трябва да си осигуря пясък първо.
Снощи се прибирам и какво да видя,два от засадените ми кипариси полегнали от силния вятър #Cussing outТрябваше да предвидим и това EmbarassedПочти никога там няма силни ветрове ,но...Та се наложи среднощно повторно засаждане и връзване.        

# 93
Все още не сме покрили салатите, конструкциите са готови.
Ани,какви конструкции подготвяш за салатките?
Ох,не знам с тези ветрове как ще се борим...От торнадото снощи се изсипа пороен дъжд.
Вятърът изхвърли почвата  в тревата.Видях,че продават втъкана слама в пласмасова мрежа,ако не завия до 1-2 дни градинките ще измръзнат корените,оголени са над почвата.
И това,ако не е промяна в климата. #Crazy
Благодаря ви за киселото зеле,последвахме идеята с доливането.Дано да не объркаме ферментацията,че срам. Embarassed
Аз ще се опитам да вкоренявам в ситен речен пясък лозичките на клемантиса.Да видим.В опитното поле ще засея напролет и семена.
Люлин-нали с прегоряла тор засипахте?

# 94
Мисисбг,бодвам по 6-7 пръчки в речен пясък.дължината им е около 40 см-над повърхността да остане една пъпка,а втората да е малко под повърхността.
Веселче,тук няма торнадо,но вятъра си го бива.И имам чувството,че ще завали сняг.А салатките,ако са на 3-4 листа не ги бърка.Но ако са се пооформили ще се поразят от снега.Ана,мятай бързо полиетилена,че ще вземаме от теб прясна салата за Коледа Laughing

# 95
При нас току що се стъмни яко, заваля, с гръмотевици. Едно време, когато гърмеше, баба ми Екатерина казваше - не бой са, Св Илия търкаля бъчвите по небето, стяга ги за гроздобер, за виното. Сега сигурно се прибира от казана, сварил джибрите.

# 96
Вили,а чубрицата,която се е самонасяла (висока около 3 см) дали ще презимува?
Вкопах храстовидни билки преди месец.Слава,Богу -хванаха се.Дали да ги изрежа ниско?При мен ще се заледи почвата скоро-ако се обледят стърчащите клонки няма ли да повлияе на живите корени.Вили,помагай... Hug
Дали пък под сламата дето описвам няма да тръгне плесен?
Вълк-ама какви гръмотевици ноември месец... #Crazy
Преди 20 години по това време седехме под дебелия сняг покрай печката.
Имахме 4-ри сезона.А сега-лудост.
Зарзаватчийството било начин да надхитриш природата-до тук поне при мен е 10 на нула за нея. Sad

# 97
При нас току що се стъмни яко, заваля, с гръмотевици. Едно време, когато гърмеше, баба ми Екатерина казваше - не бой са, Св Илия търкаля бъчвите по небето, стяга ги за гроздобер, за виното. Сега сигурно се прибира от казана, сварил джибрите.
  Joy
Веселче, конструкциите са от млади лескови пръчки, забити в двата края на лехата. Дело на съпружието. Аз от години мрънкам за арматурни пръчки, купувам нарязани под размер, но изчезват! Стават на арматура - я на стъпало, я на някоя пътечка... Това торнадо доста е вилняло, щом е изхвърлило пръстта от градината! Сигурно е ужасна гледка!
Вили, готови са салатките, но не смогваме, че са доста. Мисля, че ще се поразят под найлона, нали знаеш - почват да загниват. Каквото стане, напролет пак.
Люлин, когато вали над София, и тук идва - задължително! След 3 часа, като автобус!  Simple Smile

# 98
Веселче,ако имаш угнила торчица-сипни им по една купчинка-може и да ги запази.Чубрицата издържа,но на малко минуси.Като те слушам нещата с обледяването са сериозни newsm78.
При нас току що изпече-показал се е един къс разкошно синьо небе.Но откъм Ана идват страшни черни облаци-ние сме на следващата спирка-на четвъртия час Joy.

# 99
Докладвам: вече грее слънце! Simple Smile
Веселче, с угнила, да.

# 100
През 1976г в Шумен на 22 октомври заваля сняг, и натрупа. Първият ми наряд в живота, отгоре на Илчов баир, долу-горе където е сега паметника. Shocked На сутринта снегът не падаше, а летеше хоризонтално.

# 101
Пристигнаха ми фиданките Grinning!Много им се радвам!Как да ги съхраня до събота,тогава ще ги засаждаме?Увити са в голям вързоп...
В дупките за засаждане ще сложим прегорял тор,фосфат и калий.Като ги засадим и полеем обилно, отгоре да разстеля ли също тор да им е по-топличко,както съветвате и Веселчето?
 vili__66 ,благодаря Hug!

# 102
Не забравяй през зимата да ги обвиеш с плат против диви зайци.
/извинявай не прочетох, да ли ги гледаш в "градска обстановка".

# 103
Хей,нещо измръзнахме днес,явно наблегнахте на туршийките,ракийката и винцето,а Wink?Наздраве!
Снеже,в селски двор са ми овошките Simple SmileНе съм чула за зайци да влизат,лисици навестяват  селото,вълк също засичахме една нощ преди 2 години...
Но ще ги завия дръвчетата,страх ме е да не измръзнат,въпреки ,че при нас рядко има тежки зимни дни.Говорят,че тази зима много люта ще бъде като цяло Thinking
Плановете ми за уикенда са също да засея моркови и магданоз.Били по наситено оранжеви зимните моркови,по витаминозни...Лехата с магданоз изобилства,ще го острижа вече и в бурканчета в хладилника.Някой пробвал ли е така?

# 104
Ние го съхраняваме в найлонова торбичка във фризера, през зимата се троши като стъклен.
Още сме на пресен. Сега и при нас пекна слънце.

Общи условия

Активация на акаунт