Пиете ли фолиева киселина без бременност - 3 част.

• 82 718
  • 487
  •   1
Отговори
# 120
  • Страната на чудесата
Аз пия фолиева киселина от около година( когато започнах да се замислям за второ детенце Heart Eyes)

# 121
o, да и баба ми и предписаха на инжекции, но беше преди време и  не помня точно за какво...е , нямаше да забременява  Laughing

# 122
Аз пък преди две седмици преживях спонтанен аборт, сега чакам да ми дойде и лекарят ми предложи да мина на противозачатъчни за три месеца, но изрично каза да не пия фолиева киселина до месеца, в който решим да заченем (който се очаква да бъде след третия цикъл - ерго, противозачатъчните).

# 123
имате ли промяна в теглото в следствие приема на фолиева к-на

# 124
Категорично не!
Вече година я пия и съм си все на едни килограми.
Това е витамин, няма как да се пълнее от него.

# 125
И аз на това разчитам, че е витамини и няма да повлияе, благодаря!

# 126
  • Бургас
От ФК не се пълнее със сигурност!  Peace
Относно инжекциите, онзи ден бяхме при личния да му бие инжекцията на мъжът ми и той каза, че инжекциите Б12 не могат да бъдат заменени с хапченца ФК. Незнам защо  Thinking Но му каза че може допълнително да си пийва по едно хапченце ФК на ден! Страшно ме вкара в размисъл, мислих си че са едно и също, дори кожната лекарка се двоумеше дали да изпише хапчета ФК или инжекции Б12.

# 127
 newsm78  незнам кой Ви дава тези съвети да пиете фолиева киселина преди да забременеете.фолиевата киселина нее препарат за забременяване а е просто витамин подпомагаш за протичане на нормална бременност и евентоално някакви аномалии на плода.Аз също питах гениколога си за това трябва ли да се пие FOLACID преди да забременея,той ми каза че това са пълни глупости ,ходих и при друг специалист в Монтана той ми каза същото!!!! Laughing Laughing Laughing

# 128
Те в Монтана са едни специалисти.
ФК е витамин В9 така, че приемането му няма да навреди на никой.

# 129
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Нещо си в грешка и ти и докторите при които си ходила.Препоръчително е 3-4м. преди евентуално да решите да си имате бебе да се започне прием на фолиева к-на.Нямам намерение да спорим.В много случаи изобщо не подозираме,че носим бебе във себе си,а още първия месец жизненоважните органи са се оформили без да разберем.Не е задължително да имаш симптоми от рода на гадене и пр. за да се сетиш,че си бременна.В моя случай аз пия от година,може и повече със прекъсване.Точно в деня,когато трябваше да имам МЦ имах,но слабо-за около 6-7ч.След 15 дена пак за около 12ч. Тогава реших да си направя тест и се оказа,че съм бременна.Никакви други признаци.

# 130
princeskata_86, смени си лекарите и града
това, че го четеш тук от нас не значи, че ние го твърдим - това е мнението на всички лекари специалисти при които сме ходили и ходим  Peace

# 131
Най-добре града да смени.Да отиде във по-цивилизован,явно там са назад със материала.Не искам да те обидя,но фактите говорят такива неща.Масово и по телевизията се говори на тази тема.

# 132
E чак да не е цивилизован . Просто лекарите са кофти. Твърдя го щото съм изкара 18 години в тоя град и имам още лоши спомени от лекарите в града. 

# 133
Не исках да прозвучи грубо ама щом и ти си недоволна-ясна е работата.Чудно ми е относно фолиевата как ще се съгласяват със лекаря,че не трябва да се пие,като е световноизвестна практика,но........както и да е.Всеки сам решава за себе си.

# 134
Аз пия фолиева киселина от 2 седмици...от миналия месец се опитваме да си имаме бебе и реших, че ще пия след като прочетох доста информация по темата. Все пак това е витамин...не може да навреди..нали?

Общи условия

Активация на акаунт