Пиете ли фолиева киселина без бременност - 3 част.

• 82 730
  • 487
  •   1
Отговори
# 135
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Така е.

# 136
  • Бургас
И аз мисля, че не може да навреди, но я вижте на какво се натъкнах тук в сайта:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3595

# 137
И аз си я пия с почивки за сега, профилактично, не съм твърдо започнала процедурите още...
Преди последното ми инвитро лекаря ми я предписа да започна да я пия поне един месец преди това.  Peace

# 138
всяко предозиране на препарати/с малки изключения/ си е отрова

# 139
  • Австрия

В статията се споменава за огромна доза от 8mg (милиграма) и то в експеримент с малка телесна маса (една мишка тежи oколo 20-25-30грама).

В аптеките обикновено се продават медикаменти с дневна доза от 400μg - 800μg (микрограма) т.е. 0,4 - 0,8mg (милиграма).
Едно предполагаемо предозиране с фолиева киселина не би било проблем, тъй като излишното количество се отделя чрез урината и не се натрупва в организма.
Доза от 5mg на ден се препоръчва за пациенти в рисковите групи: повтарящи се случаи на спина бефида или инсулинова зависимост.

# 140
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ама то се пие по 400мг. те и хапчетата са в такава разфасовка.Тези откъде го измислиха 600мг? newsm78

# 141
От няколко дни и аз си попийвам фолива к-на, тъй като ще бебеправим скоро. Laughing
Недоумявам как някои лекари твърдят, че приемът на фолиева к-на е ненужен преди забременяване. Горките им пациенти. Tired
Щом казах на гинеколога си, че се замислям за бебе ,първото,което ми каза,беше да започвам прием на Неофолик Мета.
Поздрави!

# 142
Да, от всички материали в нета изглежда, че наистина е много важно да се пийва фолиева киселина...

# 143
  • Страната на чудесата

Разбира се,че може да навреди,както и всеки друг синтетичен витамин при предозиране. Доколкото знам аз(и пия), препоръчителния прием е от 0,4мг/дневно.

# 144
Пия от 4 месеца. От тогава решихме да пробваме и за второ бебе Simple Smile

# 145
  • Видин
Здравейте и от мен.
И аз започнах да пия от началото на месеца. За сега съм в процес на подписване на постоянен договор на местоработата ми. Само ми стискайте палци и започваме веднага с бебеправенето. С първата бременност, започнах да пия от момента в който разбрах че съм бременна.
Надявам се да завалят  EFP и аз вече нямам търпение, но няма как Tired

# 146
Започнала съм прием от един месец,тъй като чакам скоро да ми се обадят от Фонда.Веднага след това ще започнем със следващия опит.

Не мисля че постоянният прием на фолиева к-на  може да навреди на организма.

# 147
Здравейтееее  и от мен Hug От този месец се заехме сериозно с бебеправенето.Четох,че фолиевата киселина подпомага и забременяването  ThinkingИ  започнах от 20 дни да пия FERTILCARE.Не съм сигурна обаче тази марка добра ли е newsm78 Няма я по аптеките,поръчах я от нета...

# 148
Фолиевата киселина НЕ подпомага забременяването! Пие се с цел превенция на някои заболявания на плода. Относно марката ще получи различни съвети. Важно е да пиеш препоръчителната дневна доза от 400 микрограма. Успех!  Peace

# 149
Фолиевата киселина НЕ подпомага забременяването! Пие се с цел превенция на някои заболявания на плода. Относно марката ще получи различни съвети. Важно е да пиеш препоръчителната дневна доза от 400 микрограма. Успех!  Peace

Съгласна съм. Освен фолиева киселина, аз лично взимам и отделно витамини.

Общи условия

Активация на акаунт