Пиете ли фолиева киселина без бременност - 3 част.

• 82 741
  • 487
  •   1
Отговори
# 150
Пише,че е толкова 400 и е комбинрано с витамини..Ето инфо http://www.jelanie.bg/index.php?pid=25&s=women&cid=9&more

# 151
Пише,че е толкова 400 и е комбинрано с витамини..Ето инфо http://www.jelanie.bg/index.php?pid=25&s=women&cid=9&more

Не, че съм голям разбирач, но добре е че няма доп. вит. А, който не се препоръчва при бременност.
Аз пих подобни комбинирани витамини през първия месец (марка Pregnacare), в който бебеправихме, но ги спрях - доста скъпичко излизат. Сега пия само ФК, от време на време комбинирана таблетка вит. Ц с Цинк, а до овулация - масло от вечерна иглика. Това последното е за повече фертилен ЦС, от миналия цикъл го пия, но няма особен ефект  Sad  може би трябва да се натрупа, както с повечето билки... newsm78

# 152
От 2 месеца пия фолиева киселина-Флокалид,защото оттогава бебеправим.

# 153
Когато попитах моят гинеколог дали да започна да пия фолиева киселина,той едва ли не ми се скара.Каза ми "има време за фолиева киселина ти първо забременей" а като чета тук всички момичета пиете предварително.Не знам какво да правя дали да започна да пия без препоръката на док.

# 154
Адски странно ми е как може да чуеш такова нещо от лекар. Във всички бели държава настояват за такава превенция с фолиева киселина, бях чела, че дори увеличават количеството на този витамин в тестените изделия примерно. Ако има съмнения, може сама да се информираш не само от мненията на съфорумки, но и от тези на медицински лица. Успех  Peace

# 155
  • Австрия
Когато попитах моят гинеколог дали да започна да пия фолиева киселина,той едва ли не ми се скара.Каза ми "има време за фолиева киселина ти първо забременей" а като чета тук всички момичета пиете предварително.Не знам какво да правя дали да започна да пия без препоръката на док.

Разбира се! Фолиевата киселина не се натрупва в тялото и не образува резерви. Приема се дори и от двамата в двойката, когато се планира бременност. И нещо особено важно: в края на втората седмица след зачеването започва да се образува невралната тръба на ембриона, от която впоследствие се формира гръбначния мозък. Т.е. приемът на фолиева киселина профилактично, за предпазване от спина бефида (дефект на невралната тръба) е особено важно и необходимо именно тогава. И имайки се впредвид, че бременността по това време още може да не е засечена с тест..хм, за какво говори твоят гинеколог?! Аз бих се замислила сериозно дали в бъдеще бих могла без колебание и страх да се консултирам с него.. Веднага бих се огледала за друг гинеколог.

# 156
Наистина се замислаям вече за смяна на гинеколога Thinking

# 157
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ИНА всеизвестно правило е да се пие ФК 2-3м. преди евентуално планиране на бебе.Не го слушай общо взето минава месец преди да разбереш,че си бременна,а те органите са започнали да се формират.

# 158
Здравейте!
Аз съм нова в този форум. Планирам бебе и от 2 месеца пия фк (neopholic).Искам да ви попитам относно дневния прием на фолиева киселина...навсякъде пише, че е необходимо по 0.4мг/ден да се взема, но тъй като в къщи  имам ferro folgamma, която пих преди година заради анемия и в нея се съдържа 5 мг фк, което сравнено с другото лекарство е в пъти повече...та се чудех, защо ми е да пия neofolic ако ferrofolgamma освен че съдържа повече фк,  има и желязо, което е много важна съставка ако сте с нисък хемоглобин  по време за бременност.
Някой пил ли е ferro folgama ? В листовката пише, че приема може да бъде по 3 капсули, което означава че приемаш по 15мг/ден…не е ли много?

Благодаря Ви

# 159
  • София
deny1609  пий ферофолгама АКО СЕГА имаш нужда от желязо,иначе недей,пий само фолиева.

# 160
И аз мисля,че трябва да пиеш Неофолика-0,4мг.Не е супер скъп за да не можеш да си го позволиш.Евентуално се приема в пъти по-висока доза ако организма ти не я усвоява.Някъде из форума имаше такова момиче,но то със изследване е доказано и затова тя пиеше по 10табл.,но беше бременна.

# 161
Благодаря Ви много за отговорите!
Продължавам си с neopholic-a и няма да си правя експерименти с другото лекарство.
Сега съм спокойна
 Simple Smile

# 162
Радвам се,че сме ти помогнали по някакъв начин.Успех! newsm10Ама и не мисли прекалено много в тази насока.Те нещата ще си станат от само себе си.

# 163
  • София
Евентуално се приема в пъти по-висока доза ако организма ти не я усвоява.Някъде из форума имаше такова момиче,но то със изследване е доказано и затова тя пиеше по 10табл.,но беше бременна.

Това за 10-те таблетки Неофолик са поредните глупости на някой самозван обикновен гинеколог,който хал-хабер си няма представа при генетично неусвояване на фолиева колко трябва да се пие по време на бременност  Naughty
Аз самата имам 35% генетично неусвояване на фолиева киселина, бременна съм и след +тест започнах да пия сутрин и вечер *1 таблетка неофолик мета- това е прееееедостатъчно Naughty /това ми е казано от лекари които се занимават с репродуктивни проблеми в клиника по стерилитет,не кварталия АГ/

# 164
МАГНЕТ нали си наясно,че няма да се хвана да споря.Четох го,но дали тук или във друга тема не запомних.Аз принципно и не ми е ясно как се изследва не усвояването на ФК в организма.Защото и аз пия по едно на ден ама дали се усвоява или не никой не знае?Поне аз не знам де.

Общи условия

Активация на акаунт