Пиете ли фолиева киселина без бременност - 3 част.

• 82 742
  • 487
  •   2
Отговори
# 165
  • София
iv.elina въобще не пиша да за споря с някой, или с теб,нито съм в очакване ти  да зародиш спор-не знам защо реши да ми го изясняваш-прочела си някъде -написала-ок, мисля е коректно да се напише и вярното.

А изследването се казва MTHFR МЕТИЛЕНТЕТРАХИДРОФОЛАТРЕДУКТАЗЕН ДЕФИЦИТ ,добре е да се направи след повтарящи се аборти.
За жени без репродуктивни проблеми е достатъчна и обикновената фолиева.

# 166
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Благодаря ти за информацията.  bouquetАз също не обичам да влизам в спорове.Излишно е.Сега се сетих да те питам защото виждам,че си наясно с нещата-каква е връзката на ФК с абортите?Нали тя се приема относно Спина бифида?Благодаря предварително.

# 167
  • София
По принцип генетичното неусвояване на фолиева може да бъде причина за ранен спонтанен аборт.....и да,тя се приема превантивно против Спина Бифида, а е важна и за хемоглобина.
"Фолиева киселина – Необходима за развитието на невроналната тръба на плода. Важна за растежа на клетките и размножаването, както и за червените кръвни клетки. Добавянето на фолиева киселина се препоръчва на жени, които планират бременност, както и по време на бременността. "
"В началото на 90-те години на миналия век след продължителни експерименти и наблюдения учените стигнали до извода, че недостигът на фолиева киселина е причина за много пороци при развитието на плода. Освен това, при бременните се повишава опасността от усложнения - спонтанни аборти, раждане на недоносено дете, след родилна депресия..."
Има хубава статия и в нашия форум:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3741

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 18:41 от magnet_for_happiness

# 168
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Това за хемоглобина не го знаех.Аз м/у другото бях гледала в едно предаване,но беше много отдавна,че е хубаво по принцип да се пие,не само при бременност.Била много полезна,както казваш и в случая със черв. кр. телца и хемоглобина.

# 169
  • София
не знам до колко е вярно, но скоро четох тази статия http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fzdravno.com%2Ffolie … akcii&h=f39dc, та си мисля, че си е добре да се пие фолиева, но трябва и почивки да се правят

аз я пиех и по време на двете бременности по предписание на гинеколожката ми и си мисля, че е добре да се пие, все пак не вреди, а може да предпази плода от проблеми

# 170
Ние правим опити за бебе от 2-3 месеца и от точно толкова пия фолиева киселина, макар че гинеколожката ми каза, че нямало смисъл да я пия преди бременност Shocked

# 171
  • Софиянка в Пазарджик :)
 Shocked май е за смяна тази гинеколожка  Laughing

# 172
  • София
Аз пия фолиева киселина на своя глава, без да съм се конслултирала с лекар. Все още не съм бременна (или поне ми е рано да разбера Laughing), и се чудя, ако ми дойде, дали да спра да я пия или да продължавам?

# 173
Продължаваш разбира се,пие се поне първите три месеца от бременността, някои лекари препоръчват първите 5.

# 174
  • София
на първо място фолиевата е важна за плода - да го предпази от развитие на спина бифида, отделно си е полезно и за майката понеже организма не може да я задържа или произвежда   - виж в архива има чудесни статии

# 175
  • Бургас

да, определено е за смяна!

# 176

Точните й думи бяха: " ами и да я пиеш няма да ти помогне да забременееш" #Crazy

# 177
  • София

Точните й думи бяха: " ами и да я пиеш няма да ти помогне да забременееш" #Crazy
Да,това е така, тя не помага за зачеването,но помага за друго както вече е писано...

# 178
  • Бургас

Да,това е така, тя не помага за зачеването,но помага за друго както вече е писано...

Да, все пак въпроса не е просто да забременееш, а да подготвиш и тялото си за тази нелека задача и да подсигуриш на бебето си достатъчно запаси  Wink
Знаете ли че недостатъчните запаси от ФК и желязо могат да доведат до недостиг на кислород в организма, а следователно и до бебето?! Аз го разбрах миналия месец!

# 179
  • София
Знаете ли че недостатъчните запаси от ФК и желязо могат да доведат до недостиг на кислород в организма, а следователно и до бебето?! Аз го разбрах миналия месец!

Да,знаем,но това важи повече при недостиг на желязо.

Общи условия

Активация на акаунт