Пиете ли фолиева киселина без бременност - 3 част.

• 82 767
  • 487
  •   1
Отговори
# 225
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
А-а добър ден,това не го ли знаеше,че зеления чай предизвиква контракции и ако не се лъжа е упоменато на опаковката,че не трябва да се приема от бременни.Затова ти казвах,че е много трудно да прецениш кога точно ще стане бебето ако сте се заели сериозно.Нали знаеш Божа работа.

# 226
А-а добър ден,това не го ли знаеше,че зеления чай предизвиква контракции и ако не се лъжа е упоменато на опаковката,че не трябва да се приема от бременни.Затова ти казвах,че е много трудно да прецениш кога точно ще стане бебето ако сте се заели сериозно.Нали знаеш Божа работа.

Каква опаковка бе?  На много места пише, че е полезен за бременни също така.

Ти да не би да мислиш, че зелен чай е онзи чай за разхлабване в зелени кутии?

# 227
ОК продължавай във същия дух,не си длъжна да се съобразяваш със някой,който е споделил информация,която е от полза за бременните.Аз също пиех зелен чай в продължение на години,да не кажа,че може и 10 да са,но го спрях.Аз лично не виждам логика да седна да те лъжа,но решението си го вземаш ти.Нека и другите момичета да споделят,но има вероятност и точно тук никой нищо да не ти каже.Има тема във форума-Бременност-бързи въпроси и отговори.Там със сигурност ще получиш светкавичен отговор.Мислех си,че като спра чая ще имам проблеми със запека,но уви това не е вярно.Уж се получавало пристрастяване-тинтири-минтири.Естественно ако се увлека по шоколада естественно,че ще ми повлияе,но ако се храня разумно нямам проблем.

# 228
.Мислех си,че като спра чая ще имам проблеми със запека,но уви това не е вярно.Уж се получавало пристрастяване-тинтири-минтири.
Точно това се опитвам да ти кажа. Зеления чай не е това което ти си пила

# 229
За зеления чай и аз съм го чувала, макар че не го пия по принцип. За кафето знам, че също не е полезно, когато искаш бебе,  прясното мляко не бива да се пие в големи количество, цигарите, прекалени дози от фолиева киселина...е, момичета, то погледнато реално ако спазваме всички предписания и препоръки по опаковките и форумите, че то трябва да започнем на фотосинтеза и да чакаме непорочното зачятие. Не, мерси. Кафето си го пия, защото ако ще забременея, това ще стане и без да се лишавам от всички удоволствия нали Grinning

# 230
Изобщо нямам намерение да водя спор,с две думи зеленият чай е забранен при бременност,независимо под каква форма се приема.Всеки сам решава.Аз от кафе също не съм се лишавала.Направих опит да спра кафето обаче така ме болеше главата,че шансът да не пия беше нулев.Налагало ми се е и вечер да го изпия и болката отшумява веднага.

# 231
Изобщо нямам намерение да водя спор,с две думи зеленият чай е забранен при бременност,независимо под каква форма се приема.

Как така независимо под каква форма се приема. Чая си е чай. Каква да му е формата? Само че ти говориш за един чай, на който само тук му викат зелен чай и който изобщо не знам дали съдържа зелен чай в него, а аз говоря за зелен чай, за който на много места пише дори, че е полезен при бременност.

# 232
  • Бургас
Момичета, излишно спорите! Кофеина е противопоказен при опити за зачеване и при бременност, но в големи количества. Зеленият чай, който разхлабва, не бих го пила, заради напъните, които може да предизвика. А иначе за другия зелен чай, не виждам проблем да се пие по 1 чай дневно примерно, надали има повече кофеин отколкото в кафето. Аз си пийвам понякога и по 2 кафета и то еспресо, на ден, но не виждам да се отразява някак на мен или на бебето.

# 233
Здравейте на всички, аз имам един въпрос понеже досега пия близо месец фолиева киселина и смятам да започнем с мъжът ми витамини pregnacare his&her conception - трябва ли да спра обикновената фолиева киселина понеже и витамините съдържат фолиева киселина, и по принцип можеш ли да пиеш и по време на бременост и двете....

# 234
Аз бих я спряла, но ти се посъветвай с твоя лекар!

# 235
мерси за съвета, а пила ли си тези витамини pregnacare -как ти действаха Simple Smile

# 236
Неее, не съм, но знам, че фолиевата киселина не трябва да се предозира.

# 237
да, аз си ги взех днеска витамините и ги почвам, ще спра фолиевата засега, то пише че си съдържат нужната доза фолиева вътре, та  ще видим как действат  Simple Smile

# 238
не знам за вас  но аз много се окосмих и мисля че може да е от фолиевата киселина

# 239
  • София
не знам за вас  но аз много се окосмих и мисля че може да е от фолиевата киселина

Това е много несериозно твърдение.
ФК е витамин от група В /витамин B9/
Ако се окосмиш - то проблема може да е хормонален дисбаланс /високи нива  на андрогените/

Общи условия

Активация на акаунт