Пиете ли фолиева киселина без бременност - 3 част.

• 82 695
  • 487
  •   1
Отговори
# 405
По-бързо ли се усвоява "Неофолик Мета" от "Неофолик"?
Петя, ако имаш неусвояемост на ФК означава, че в кръвта липсва един ензим, който разтваря обикновената фолиева до нейната метилирана форма.
А приемайки Неофолик Мета по 1 таблетка, ти осигуряваш необходимото и усвояемо количество ФК за деня.

# 406
Благодаря, за бързия отговор.
Не знам дали имам неусвояемост на фолиева к-на, но все пак ще си купя "Неофолик Мета" разбирам, че се усвоява по-добре.

# 407
Здравейте, искам да ви попитам за фолиевата киселина, искам да почна да я пия, но се чудя дали мога да я пия защото в момента пия калций и дали мога да ги пия заедно и колко време най-много може да се пие преди опитите за дете.

# 408
Заради някакъв дефицит ли калция или просто така? Thinking Не, че има значение, не знам да си пречат по някакъв начин.
Фолиевата киселина се препоръчва 3 месеца преди опити за зачеване, но се консултирай при всички положения с гинеколог какво, как и кога да пиеш, както и трябва да си пуснеш изследвания преди да почнеш с опитите.
Успех!  bouquet

# 409
петрова12345, ,на опаковката на фолиевата киселина, която пия, пише, че може да се почне 3 месеца преди опитите за забременяване

# 410
Благодаря Ви. Simple Smile

# 411
Заради някакъв дефицит ли калция или просто така? Thinking Не, че има значение, не знам да си пречат по някакъв начин.
 както и трябва да си пуснеш изследвания преди да почнеш с опитите.
Успех!  bouquet

за какви изследвания става въпрос, моят гинеголог нищо подобно не изиска  Rolling Eyes

# 412
Пълни кръв и урина, Rh и кръвна група, колпоскопия, цитонамазка, ултразвук, микробиология, анализ на torch комплекс, зъболекар. Контролен преглед при личния, тегло, % мазнини, съсирване на кръвта. Аз си правих и изследване на хемоглобина.
Нищо от това не е задължително, щом гинекологът ти е преценил, че нямаш нужда, няма от какво да се притесняваш Peace

# 413
Пия, да. От близо 2 години, че и повече си пия профилактично ей така, по една опаковка, за 4 месеца.После почивам.
Изписана ми е от дерматолог де, заради кожни проблми. Знам, че е хубаво пон 3-4 м. преди да решиш да правите опити за бебе да с започне прием.

# 414
Здравейте.Искам да питам взех си фолиева киселина от 1 мг,по колко на ден трябва да пия?

# 415
  • София
Здравейте.Искам да питам взех си фолиева киселина от 1 мг,по колко на ден трябва да пия?

Трябва да се приема по 0,4 mg фолиева киселина /дн. - това е дозата за бременни и жени планиращи бременност
Вземи си тази форма на ФК:
http://neopharm.bg/neopholic-meta

# 416
  • Пловдив
Здравейте, възможно ли е като страничен ефект от приема на ФК да получа подуване и изтръпване на езика? Никъде в листовката не пише за такъв страничен ефект. Нямам никакви други оплаквания. Чудя се в такъв случай трябва ли да спра приема? Няма как да се свържа с АГ тази седмица за съвет Tired и се надявам вие да ми помогнете.

# 417
  • София
Толкова години пия фолиева и никога подобно нещо не ми се е случвало. Отиди на лекар. Кой знае към какво правиш алергична реакция...

# 418
Здравейте!  Simple Smile Темата е големичка и ще рискувам с въпросът си, дори да е задаван вече.
Също както стандартните витамини, които хората пият, са по-добре усвоими, ако се приемат чрез храната - плодове, зеленчуци и т.н. Та това важи и за фолиевата киселина.
Как бихме могли да си я набавим в организма чрез храна, поне приблизително количество на необходимото?

# 419
  • София
Здравейте!  Simple Smile Темата е големичка и ще рискувам с въпросът си, дори да е задаван вече.
Също както стандартните витамини, които хората пият, са по-добре усвоими, ако се приемат чрез храната - плодове, зеленчуци и т.н. Та това важи и за фолиевата киселина.
Как бихме могли да си я набавим в организма чрез храна, поне приблизително количество на необходимото?
Не!
Задължително трябва да се приема ФК - едва ли ти се рискува да родиш дете със Спина бифида или някаква друга генетична аномалия, заради едно малко драже
http://neopharm.bg/neopholic-meta
Абортите, в ранна бременност, в по-голямата си част, се дължат на генетични аномалии

Общи условия

Активация на акаунт