Пиете ли фолиева киселина без бременност - 3 част.

• 82 661
  • 487
  •   1
Отговори
# 420
Всяко хапче е химия. Ако не идва от природата директно, е създадено по химичен път. Това важи с пълна сила и за фолиевата киселина на хапчета. Затова се притеснявам. Аз съм ЗА живот по-близо до природата и когато има вариант да се избегне приема на хапче, смятам, че е по-добре, дори да е по-трудно, защото изисква хранителен режим.
Не споря в момента. Изказвам мнение и искам да чуя вашето. Simple Smile

# 421
Всяко хапче е химия. Ако не идва от природата директно, е създадено по химичен път. Това важи с пълна сила и за фолиевата киселина на хапчета. Затова се притеснявам. Аз съм ЗА живот по-близо до природата и когато има вариант да се избегне приема на хапче, смятам, че е по-добре, дори да е по-трудно, защото изисква хранителен режим.

Deborra, разбирам притесненията ти. Да, оптимален вариант е ако можем да си набавим всичко чрез храната - плодове, зеленчуци и т.н. Доколкото ми е известно обаче, естествената фолиева киселина, набавяна с храната, е изключително нестабилна и бързо губи своята активност по време на обработка и съхранение. Със сигурност можеш да увеличиш приема на храни като авокадо, агнешко месо, аспержи, броколи, говеждо месо, грах, домати, ечемик, зеле, зрял фасул, карфиол, кълнове, леща, ряпа, цикория, цитрусови плодове, и т.н., но аз лично не разчитам само на храната, не бих рискувала - не налагам това мнение, всеки сам си преценя Simple Smile

# 422
От лекари знам, че добиването на витамини чрез хапче, изобщо не може да се сравни със стойността му от храната.
И се чудя дали това с пиенето на фолиева киселина не е една мода. Не казвам, че няма своето положително влияние. Но дали не се преекспонира с цел печелене на пари. Защото това са страшно много пари за фармацефтичната индустрия.
Просто седя сега и се чудя какво решение да взема. И затова гледам от различни гледни точки. Не искам като ми кажат - "полезно е, давай" и аз да се втурвам през глава. Искам да взема решение. Simple Smile

# 423
  • В сърцето на любимия човек
И се чудя дали това с пиенето на фолиева киселина не е една мода.
Ако удължаването на живота и подобряването на качеството му е мода - приеми го така.
Да, човечеството векове наред е оцеляло, НО защото жените са раждали по 10 деца, от които я оживеят половината, я не  Rolling Eyes Имало е изключително висока детска смъртност, много деца с аномалии, за които шаманите са казвали, че жената е обладана от зли духове и затова е наказана с такова дете.
Ако това е твоята представа за живота - живей го така. Не налагам мнение, ти си решаваш  Wink

# 424
Разбира се, че приемането с храната е най-доброто решение. Но необходимата доза Фк не може да се набави само с храната и затова се пият добавки.
Доколкото знам ФК е абсолютно задължителна за бременните до 3-я месец.
Аз пия и сега. Вече 4 м. я пия. Сега ще почивам и после живот и здраве напролет ще я започна пак преди да правим опити. Разбира се ще се консултирам с лекар.
Естествено, че не е мода. Просто ФК е изключително важна за нормалното развитие на плода.
Удължавне на живота с ФК-не знам дали чак за това трябва да се говори. И надали човечеството с предните векове не е оцеляло само заради ФК.
Аз я пия и поради други причини-за кожата и ми е изписана от дерматолог.

# 425
Под удължаване на живота и неговото качество имах предвид развитието на медицината и фармацията като цяло, защото потребителката е против приема на хапчета като цяло:

Не съм против природосъобразния начин на живот, но благодарение на индустриалната революция през миналия век, сега се радваме на съвременна медицинска апаратура, която ни помага да живеем по-дълго и качествено.
Има някои хора, не казвам, че потребителката е такава, които афишират, колко ЕКО, БИО и природосъобразно живеят, но ползват мобилни телефони, интернет, телевизия, возят се в автомобили, а не в каруци и искат медали за храброст, ако родят естествено.
Далеч съм от мисълта да се приемат излишни медикаменти, но когато от това зависи да намалиш риска от увреждане на детето ти, предпочитам да изпия малко химия, но да родя здраво дете, отколкото Недай Боже, да родя дете с проблем, който много често е несъвместим с живота.
Ще спомена само, че има една съфорумка, която преди няколко години загуби близначетата си, заченати ин витро, защото едното беше със спина бифида, а другото със сърдечен порок и се оказа, че въпреки приема на необходимото количество ФК, нейният организъм не я усвояваше добре. Подобна генетична мутация е честа и единсвеният начин да се преодолее е да се пие метилирана формула на фолиевата киселина, т.е. вече разградена формула.

# 426
И аз пия. С нисък хемоглобин съм.
Нямам планове да забременявам. Wink

# 427
От утре почвам да пия. По 10 хапчета Мета на ден.
Иска ми се да направя курс поне месец-два преди опитите за бебе.

# 428
  • София
Що 10??????? Това вече е излишно.
Дори при Неусвояване на фолиева не е нужно такава конска доза.
Предозиране с фолиева е възможно и води до обратния ефект...причинява онова срещу което се борим..

# 429
Що 10??????? Това вече е излишно.
Дори при Неусвояване на фолиева не е нужно такава конска доза.
Предозиране с фолиева е възможно и води до обратния ефект...причинява онова срещу което се борим..
И на мен ми се вижда много, но вече няколко гинеколози потвърдиха дозата. Усвояването ми е сериозно намалено. Tired

# 430
  • София
Не е проблема в количеството, а във вида.

# 431
То и на мен, дето нямам генетичен проблем с усвояването, една хахава кардиоложка ми обясняваше, че теябва да пия по 15 грама дневно от турския фолибол, щото така правели немските жени  ooooh! Професор Паскалева ми каза, че 2 таблетки Неофолик мета са повече от достатъчни дори и при неусвояемост.

# 432
Как разбирате, че организмът ви не усвоява ФК?

# 433
С генетични изследвания.
Даже ти пише какъв процент неусвояемост има и на тази база се преценява дневната доза ФК

# 434
С генетични изследвания.
Даже ти пише какъв процент неусвояемост има и на тази база се преценява дневната доза ФК
Това на кой етап се прави? Преди да почна да я пия, по време? Мисля да я започна ФК преди да почнем да правим бебе.

Общи условия

Активация на акаунт