Пиете ли фолиева киселина без бременност - 3 част.

• 82 657
  • 487
  •   1
Отговори
# 435
  • В сърцето на любимия човек
Това са изследвания, които се правят веднъж в живота и можеш да ги направиш когато искаш. Аь ги направих преди първото ин витро, но ако знаех за тях по-рано, щях да ги направя преди да започнем с опитите.

# 436
Аз я пия от три месеца и привършвам опаковка.Принципно си пия по два пъти в годината,тоест две опаковки по 120 таблетки вътре.
Имам въпрос-сега като я приключа да спра за няколко месеца и после два-три месеца преди опитите да пия пак.Идеята ми е,тя сега нали се е натрупала в организма и ще бъде ли излишно после да я пия пак,тъй като и повреме на бременнистта се пие?

# 437
  • София
Аз я пия от три месеца и привършвам опаковка.Принципно си пия по два пъти в годината,тоест две опаковки по 120 таблетки вътре.
Имам въпрос-сега като я приключа да спра за няколко месеца и после два-три месеца преди опитите да пия пак.Идеята ми е,тя сега нали се е натрупала в организма и ще бъде ли излишно после да я пия пак,тъй като и повреме на бременнистта се пие?
Това е водоразтворим витамин от група В /B9/ и не се натрупва.
Трябва да се приема поне 3 месеца преди зачеване и 3 месеца след зачеване.

# 438
Денис, благодаря. bouquet

# 439
И с двете ми деца пих ФК преди да забременея.

# 440
Здравейте! Бих искала да попитам дали може да се пие Ноефолик Мета вместо обикновена фолиева киселина? И има ли значение да ли е по време на бременност или преди забременяване за вида на фолиевата киселина?
Извинявам се, ако въпросът ми е глупав, но не успях да намеря информаци.
Хубава събота!

# 441
  • София
Може и е по- добре метата . Преди,  по време и след бременност все тя е по- добре.

# 442
Благодаря за отговора, magnet_for_happiness! Simple Smile

# 443
Здравейте! Аз също пия фолиева киселина... Писах и в др. Група но не ми отговориха, ще попитам и тук... В една аптека ми препоръчаха нова фолиева киселина(4то поколение) - топ фолат се казва, пак е метилирана, най биологично активната форма на фолиева к- на. Някой пробвал ли е? Благодаря! bouquet

# 444
Не разбирам, защо след като фолиевата киселина не се натрупва в организма, трябва да се пие преди бременност. Аз да си призная, не съм я пила. Предните месеци я пиех след овулация, но този месец не мислех, че може да съм забременяла, а то пък така се случи. Сега също забравих да я пия 4 дена, защото не си бях вкъщи...

# 445
Не мога да отговоря защо трябва да се пие преди това,знам,че може да спомогне забремемяването.Но когато казах,че съм я пила .3 м преди да забременея док. ми каза,че чудесно съм направила.Всъщност аз си правех чести курсове с ФК и преди това,заради кожни проблеми.И в момента,в който решихме,че ще правим опити я започнах.
В последствие,преди няколко дни се оказа от едни изследвания,че не я усвоявям съвсем добре,нищо че пиех мета ФК.Приятелка,която има репродуктивни проблеми и вече доста време беше на лечение,я пиеше още от началото-сигурно има защо,щом са й я изписали докторите.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 10:10 от Miss_Bingley

# 446
Пием и аз и мъжа ми, докторката каза че трябва..

# 447
Имам въпрос - знае ли някой колко време след храна и кафе може да се приема фолиевата киселина? Има ли значение?

А по горния въпрос, мисля, че излишното от фолиевата киселина се отделя от организма, не се натрупва и няма начин как да се пренаситиш или предозираш. Но така или иначе при повечето жени е необходимо много по-голямо количество фолиева киселина на ден, отколкото те успяват да си набавят по естествен начин на ден. Таблетката дава тези 400 микрограма.  Затова и се препоръчва и е добре да има поне няколко месеца, в които да е имало достатъчен прием.

# 448
Пише ли, че се пие след храна?
Аз я пия сутрин, след кафето.
Не закусвам.

# 449
Не пише и предполагам, че няма заначение, иначе щеше да бъде упоменато в упътването. И аз я пия след закуска и кафе засега, но реших да си сверя часовника и най-вече за кафето дали оказва влияние на усвояването и трябва ли да има разстояние.

Общи условия

Активация на акаунт