Пиете ли фолиева киселина без бременност - 3 част.

• 82 651
  • 487
  •   1
Отговори
# 45
Да, пиех фолиева преди да забременея. На втория месец бебето стана. Не знам дали е от хапчето или от внушение, че съм"взела мерки" luvbed newsm47

# 46
  • София
Хера е писала, но и аз ще повторя: фолиевата киселина НЕ спомага за забременяване.

# 47
Аз я пих три месеца преди да забременея.Тя спомага за намаляване на вероятността за увреждане на плода, а не за самото забременяване.

# 48
  • София
Аз пия обикновената фолиева киселина от 400 mcg - по една или две таблетки на ден, макар че сега е почти невъзможно да забременея. Още не се е върнал цикълът ми. Вземам я заради кърменето. Някъде обаче четох, че фолиевата от бурканче, каквато е моята, трябва да се изпие до 2 месеца, защото после се окислява. Тоест 100-те таблетки да се употребят до 60 дни. Чували ли сте това? И дали дозата, която пия, е достатъчна за кърмаче?

Благодаря и весело посрещане на една здрава и щастлива Нова година! Нека тя донесе бебче на всяка очакваща го мама! 

# 49
До колкото съм запозната, фолиевата киселина от бурканче е по-нетрайна поради начина на съхранение. Но за дозата за кърмаче, не мога да те посъветвам. Аз в началото, докато кърмех, допивах витамините за бременни.  Simple Smile

# 50
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
За първи път чувам за фолиева във бурканче.По-качествена ли е от блистерите?На коя фирма е?

# 51
  • София
За първи път чувам за фолиева във бурканче.По-качествена ли е от блистерите?На коя фирма е?

Българска е и се произвежда в София. Фирмата е "5040 Services". Иначе бурканчето е пластмасово и на него пише Healthy
                                                                          FOLACID
                                                                          Хранителна добавка

Както писах, една таблетка съдържа 400 mcg фолиева киселина. Не зная съдържанието в останалите препарати какво е.

# 52
Благодаря ти и на Неофолика е 400мг. таблетката.

# 53
  • София
След година и 3 - 4 месеца (не помня колко точно) безуспешни опити спрях да я пия... Sad

# 54
След година и 3 - 4 месеца (не помня колко точно) безуспешни опити спрях да я пия... Sad
и аз така  Tired

# 55
Момичета съмнявате се,че не се получава заради фолиевата ли?

# 56
неееее, в никакъв случай, просто прецених, че след като не се получава няма смисъл да я пия

# 57
Добре затова питах.

# 58
  • Стара Загора
Не. Тя не подобрява шансовете ти за забременяване....а при евентуално забременяване предпазва плода от Спина Бефида.

# 59
Благодаря за инфото.Искам да ви пожелая Весело посрещане на Новата Година.

Общи условия

Активация на акаунт