Пиете ли фолиева киселина без бременност - 3 част.

• 82 677
  • 487
  •   1
Отговори
# 60
Хора, пускам тази статия тук, защото темата за селена нещо е съвсем умряла. На мен лично това ми беше много полезно. Аз лично пия фолиева киселина, но мисля, че си струва да се знае повече и за селена. Ето ви я: http://greenjotter.org/selenium

# 61
На мен ми е изписан неофолик мета,не съм чувала за този селен,но ако е по-добър защо лекарите не го изписват все още?

# 62
Селенът и фолиевата киселина нямат нищо общо!  Wink Фолиевата киселина е задължителна при планиране на бременност, а селенът е опция. Със сигурност би имал положителен ефект върху организма, но никъде не пише, че предпазва бебето от спина бифида!  Naughty
Момичета, слушайте докторите си, а не се подвеждайте от мненията във форума!  Peace

# 63
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Не разбрах какво общо има селена със бременността?Простете ама.......

# 64
  • Софиянка в Пазарджик :)
А и доколкото знам селенът е доста опасен при предозиране.И аз не разбирам какво общо имат фолиевата и селенът?

# 65
Успокоих се,че не съм сама във неразбирането.Няма абсолютно никаква връзка,че то по тази логика е полезно и Калмацин да се пие.

# 66
  • Софиянка в Пазарджик :)
и всякакви витамини за бременни Simple Smile

# 67
Много правилно го каза.Аз тези УЖ витамини от пластмасови бурканчета нещо не ги харесвам.Смятам,че качествените са на блистери.

# 68
Ами на мен док ми е предписал селен и витамин е. За това казах, че може да бъде полезен, но няма общо с фолиевата!  Peace

# 69
От няколко дни започнах да пия Pregnacare Conception - мултивитамини с увеличено съдържание на фолиева к-на за жени, опитващи се да заченат. Започнах ги паралелно с опитите ни. Смятам ако ми дойде този месец, да пия чиста фолиева к-на по време на мензиса, след което да започна пак с мултивитамините.

# 70
Нали си наясно,че повече от 400мг. дневно фолиева не се приема.

# 71
Нали си наясно,че повече от 400мг. дневно фолиева не се приема.

Да, разбира се, тези витамини са с точно толкова - 400мг/таблетка.

# 72
Добре тогава защо си решила,като ти дойде цикъла да пиеш само фолиева?Аз това не разбрах.

# 73
Аз пия Неофолик вече втори месец, но се притеснявам че започнах да напълнявам. Едва  ли има връзка, но ако Ви се е случило споделете, не че фигурата при бременна жена е важна, но ако продължавам да си напълнявам така, а не направим бебето скоро ще ми е доста неприятно.

# 74
Сигурна ли си,че е от Неофолика?То и аз пия ама от време на време се поотпускам с храната и си мисля,че е от нея.Макар,че от миналата година качих 5-6кг. и не мога да ги сваля,като същевременно пия и Неофолик.Изобщо не ми е минавало през ума,че може и от него,макарче не съм убедена.Ако и други момичета кажат значи има нещо.

Общи условия

Активация на акаунт