Пиете ли фолиева киселина без бременност - 3 част.

• 82 671
  • 487
  •   1
Отговори
# 75
Добре тогава защо си решила,като ти дойде цикъла да пиеш само фолиева?Аз това не разбрах.

За да направя малко почивка от мултивитамините, като в същото време не спирам приема на фолиева к-на.
По принцип знам, че не е хубаво да приемаш каквито и да е мултивитамини нон-стоп, защото организмът ти привиква и ако ги спреш след продължителна употреба, е трудно да се пригодиш към липсата им. Затова 3 седмици на мултивит. + 1 седмица цикъл само на фолиева мисля, че е добър вариант  Thinking

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 23:26 от Пандичка

# 76
  • Пловдив
момичета,виждам,че говорите за Неофолик.И аз пия такава,но само Неофолик,без мета....едно и също ли е?Има ли значение каква е точно фолиевата,не са ли еднакви,а само производителя да е различен? newsm78
оПАКОВКАТА Е С 3 БЛИСТЕРА,по 30 таблетки единия,струва около 5-6лв.На НЕОфарм е.Хубава ли е,или да сменям?

# 77
аз пия Фолацид и провитамин Б 12 - органичен

# 78
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И аз съм на Неофолик.Незнам момичета кажете някакво мнение кое е по-добро?

# 79
  • София
Мили момичета,ако прочетете страничките/темичките назад ще разберете каква е разликата между обикновената фолиева и неофолик мета. Този въпрос е коментиран нееднократно.
Успех на всички    bouquet  Hug

с две думи:по-добра е Неофолик мета, когато няма генетичен проблем за неусвояване на фолиевата едно хапче на ден е достатъчно.

# 80
Благодаря ти ще се върна назад да прочета всички постове.

# 81
Защото косвено ме обвинихте в хипер неадекватност, поствам статия на темата селен срещу фолиева киселина: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=528938.0

# 82
Хвърлих един поглед на темата която ни препоръчваш,но не открих някой да подкрепя пиенето на селен.Даже едно момиче решило заедно със мъжа си да пият-уж бил много полезен,но след месец се оплаква от обилен косопад и чупене на ноктите.Аз поне не открих нещо заинтригуващо.

# 83
  • Софиянка в Пазарджик :)
Защото косвено ме обвинихте в хипер неадекватност, поствам статия на темата селен срещу фолиева киселина: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=528938.0
Темата я знаем,но навсякъде пише че се приема със фолиевата не като заместител на ФК!

# 84
Хвърлих един поглед на темата която ни препоръчваш,но не открих някой да подкрепя пиенето на селен.Даже едно момиче решило заедно със мъжа си да пият-уж бил много полезен,но след месец се оплаква от обилен косопад и чупене на ноктите.Аз поне не открих нещо заинтригуващо.

Това звучи доста неприятно:(

# 85
Ами така е.Това беше обобщението от последната страница и не счетох за нужно да чета и назад.Съжалявам обаче.......

# 86
На мен ми я изписа лекарят, когато имах бронхит  newsm78
Аз мисля, че няма нищо лошо да се пият набор от витамини профилактично.

# 87
Какви витамини ти изписаха за бронхита?Аз принципно само пролетно и есенно време пия допълнително Калмацин.Не съм експериментирала със други витамини.

# 88
Не помня самия антибиотик как се казваше  newsm78 Иначе освен него и фолиевата киселина ми предписа и Osteoactive, подпомага костната система, защото отслабвали при боледуване.
Той заедно с киселината могат и да се пият профилактично. Peace
Истината е, че аз съм малко джаста-праста в това отношение, назначавам си самолечение най-редовно, о с бронхита се наложи лекарска намеса.
Аааа също така пия и имуностимулант А-Я, има го в аптеките без предписание и вярвам, че ако не помага, то не вреди със сигурност, аптекарката ми го препоръча.  Hug

# 89
Благодаря ти за изчерпателния отговор.И аз по принцип се самолукувам.Ама айде спирам да не ни бият.

Общи условия

Активация на акаунт