Пиете ли фолиева киселина без бременност - 3 част.

• 82 722
  • 487
  •   1
Отговори
# 360
Не съм имала подобни съмнения..хм..не ме психирайте сега Hug

# 361
  • София
Аз пия по едно прахче Инофолик и 1 Неофолик мета. Фолиевата киселина така става 0.6гр, но не мисля, че е проблем  Peace
Защо са ти изписали по 2х1 Неофолик, да нямаш неусвояемост не фолиева киселина?

Не е проблем  Peace
ФК предпазва от генетични мутации

# 362
 От няколко години преди да забременея почти постоянно пиех Неофолик мета, защото имам диагностицирани имунологични и генетични отклонения. Имам останали блистери. Сестра ми има едно дете, никога и никакви изследвания не е правила, само в началото на бременността си с него е пила от обикновената фолиева. Въпроса ми е дали е проблем за нея да пие готовата разградена форма л -метил фолат, каквато е Неофолик мета, ако започне сега да прави опити за второ детенце?

# 363
  • София
От няколко години преди да забременея почти постоянно пиех Неофолик мета, защото имам диагностицирани имунологични и генетични отклонения. Имам останали блистери. Сестра ми има едно дете, никога и никакви изследвания не е правила, само в началото на бременността си с него е пила от обикновената фолиева. Въпроса ми е дали е проблем за нея да пие готовата разградена форма л -метил фолат, каквато е Неофолик мета, ако започне сега да прави опити за второ детенце?

Не е проблем и е задължително да пие ФК - за предпочитане Неофолик мета
ФК / респ.Неофолик мета/  трябва да се пие най-малко 3 месеца преди забременяване и 3 месеца  след това

# 364
И аз пия Неофолик Мета по 1 на ден.

# 365
Аз пия по едно прахче Инофолик и 1 Неофолик мета. Фолиевата киселина така става 0.6гр, но не мисля, че е проблем  Peace

Не е проблем  Peace
Може ли да ми кажете кои са тези прахчета ?   bouquet

# 366

Не е проблем  Peace

Инофолик са прахчетата.30 броя стуват около 30 лв и обикновено се приема по две на ден. По-евтин вариант е да си купиш инозитол и фолиева киселина. От iherb.com 2 опаковки от инозитола излизат около 20 лв ,която ако се пие по схемата на Инофолика стига за 25 дни.

Ако ти трябват други подробности ми драсни едно ЛС да не спамим тук  Peace

# 367

Не е проблем  Peace

Инофолик са прахчетата.30 броя стуват около 30 лв и обикновено се приема по две на ден. По-евтин вариант е да си купиш инозитол и фолиева киселина. От iherb.com 2 опаковки от инозитола излизат около 20 лв ,която ако се пие по схемата на Инофолика стига за 25 дни.

Ако ти трябват други подробности ми драсни едно ЛС да не спамим тук  Peace
Благодаря   bouquet

# 368
Освен това четох, че фолиевата киселина предпазва от  спонтанен аборт, може би заради това доки ми е изписала двойна доза.. newsm78

# 369
  • София
Фолиевата киселина е витамин от групата на B витамините (B9). Този витамин може да понижи риска от появяване на увреждания на мозъка на бебето (anencephaly) или на гръбнака му (spina bifida)

Тя не предпазва от аборт, недостигът й се свързва освен с ДНТ/дефект на невралната тръба/ и с други неблагополучия при бременността – мъртво раждане, преждевременно раждане, спонтанни аборти, недоносено дете, прееклампсия, отлепване на плацентата, хидроцефалия, заешка устна, вълча уста, синдром на Даун, умствено изоставане, сърдечни дефекти.

# 370
Неофилик мета може ли да се вземе вместо обикновената ?

# 371
  • София
Може и е по-добре.

# 372
Може и е по-добре.
Благодаря   bouquet

# 373
  • Пловдив
Бебеправим от 1 година бях почнала още от началото фолиева киселина но нещо си бях внушила че от нея ми закъснява и я спрях. Миналия месец бях при доктора. Първа стъпка да започна от някъде сериозно. Пита ме дали пия, аз му обясних той каза не е от нея пий си я. Купих си отново NEOPHOLIC този път не ми закъсня  Laughing

# 374
  • Варна
И аз пия Неофолик мета, въпреки че не съм бременна в момента.

Общи условия

Активация на акаунт