Пиете ли фолиева киселина без бременност - 3 част.

• 82 706
  • 487
  •   1
Отговори
# 390
 Допреди няколко месеца пиех, без бременност, но сега си почивам.

# 391
Случвало се е Simple Smile

# 392
  • София
За тези които поръчват от Айхерб и приемат по-високи дози ФК - ето натурална  Peace :
сертифицирана органична - изцяло екстракт от лимонова кора, 800 mcg

# 393
ДЖЕЙМИСЪН ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капс. 400 мкг. * 200 в някои аптеки е 13 лв.

http://apteka.framar.bg/30016154/%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%B9%D0%BC% … C%D0%BA%D0%B3-200

И тук се вижда, че е фолат, а не фолиева киселина. http://www.jamiesonvitamins.com/node/168
На доста чужди продукти пише Folic acid, а всъщност е фолат. Трябва да се гледа съдържанието. На други пък, на които пише, че са натурална не вярвам, щом никъде не е упоменато, че е фолат или разновидните му форми.

Сега пия АБОФАРМА АБОФОЛИК МЕТА табл. * 30, но ще пробвам и на ДЖЕЙМИСЪН. На Джеймисън пия калций с магнезий, който моя приятелка тества и прави изследвания, естествени им са нещата и се приемат задоволително добре от организма. Явно просто повечето изписват че е фолиева киселина, защото така е по-позната, но винаги упоменават в съдържанието. А тези, дето им давате линкове и дори в съдържанието им пише пак фолиева киселина ги забравете, независимо какво пишат. 

Ето тук  http://apteka.framar.bg/30020606/%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%B9%D0%BC% … B0%D0%BF%D1%81-30 Българският превод е неверен и непълен, в сайта им се вижда в съдържанието Ingredient Information че е фолат също. http://www.jamiesonvitamins.com/prenatalmultivitamin

Затова че ако ви хареса някоя фолиева киселина задължително вижте и в чуждите сайтове какво точно е съдържанието й, че нашите ги мързи да преведат точно и ясно.

Последна редакция: сб, 02 авг 2014, 13:34 от Ридия

# 394
Здравейте, някой пие ли на Doppel Herz? Не видях някой да я коментира, имате ли наблюдения?

# 395
Аз пия на doppel herz витамините,започнах да ги пия преди да забременея и съм доволна за сега ,а пък и съдържат всичко необходимо за правилното развитие на плода   Simple Smile baby_neutral baby_neutral

# 396
За тези които поръчват от Айхерб и приемат по-високи дози ФК - ето натурална  Peace :
Тази може да се приема и по време на бременност нали?

# 397
  • София
Тази може да се приема и по време на бременност нали?
Да, органична е  Peace

# 398
Аз започнах да пия 2 месеца преди да започнем опити. В момента пия на jamieson и сега като прочетох за различните фолиеви направо се шашнах, тази добра ли е или не?

Ако не е моля да ми препоръчате някоя, но от БГ да мога да я купя.   bouquet

# 399
  • София
Аз започнах да пия 2 месеца преди да започнем опити. В момента пия на jamieson и сега като прочетох за различните фолиеви направо се шашнах, тази добра ли е или не?

Ако не е моля да ми препоръчате някоя, но от БГ да мога да я купя.   bouquet
Вземи Неофолик Мета   Peace
На  Jamieson  не е хубава форма

# 400

Ако не е моля да ми препоръчате някоя, но от БГ да мога да я купя.   bouquet
Вземи Неофолик Мета   Peace
На  Jamieson  не е хубава форма

Благодаря Денис за бързия отговор предполагам не е проблем, да ги подменя. Моят лекар дори не ми препоръча марка, просто каза да взема фолиева  Tired Уж на Джеймисън я гледах, че е натурална и се надявах да е хубава, но явно не е...

# 401
  • София
+1 за Неофолик Мета.
Знам, че най добре се усвоява от организма.

# 402
Аз сега прочетох повече за нея, че мета се пие, ако има проблем при усвояването на фолиевата киселина, въпреки, че не знам дали имам проблем, но предполагам да се подсигуря... От наименованието й, нямаше да предположа, че е фолиева Simple Smile

# 403
Пия постоянно по 2 на ден, понеже съм с таласемия и глюкозо 6-фосфатна недостатъчност. Когато бях бременна  просто увеличих приема.

# 404
Здравейте!
От скоро съм част от сайта БГ Мама и тъй като имаме планове с мъжът ми за бебче, са ми интересни всички теми свързани с тази област. Все още не правим опити имаме намерение да е след около два месеца и затова искам да попитам: Взела съм си фолиева к-на "Неофолик", но доколкото виждам от мненията тук е по-добра "Неофолик Мета".
Може ли да ми дадете още мнения?
По-бързо ли се усвоява "Неофолик Мета" от "Неофолик"?

Благодаря Ви!

Общи условия

Активация на акаунт